Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

pies? jak zwykle szuka zaczepki na kolejnym wątku, zaśmiecająć go. To chyba jego sens życia , ma jakieś problemy psychiczne albo nie wiem co, nie wnikam. Ja również polecam go ignorować . Wiem że to trudne bo jego posty i priwy są wyjątkowo prowokujące . Ale jemu właśnie o to chodzi - aby nas prowokować. Myślę że konsekwentne ignorowanie jego postów i priwów to jedyny sposób.

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boszsz....co tu się dzieje :(
My tu jsteśmy aby ratowac psy!!! Ludzie!!! Dajemy ten link do osób, które adotpowały nasze dobermany, oni to czytają! Do tej pory pisali same miłe słowa, teraz coraz mniej! Dlaczego kilka osób próbuje nam stworzyc tu atmosferę kłótni i nienawiści. Ja wiem, że u nas psychologia i psychiatria jest jeszcze na słabym poziomie, ale radziłabym kilku osobom skierowac się własnie w tym kierunku, zamiast do schroniska!
My tu mamy naprawdę ważniejsze sprawy na głowie...I ten wątek czytany jest także zagranicą..WSTYD!!!

Posted

daga---tak, jak rozmawialiśmy przez telefon, jeśli chcesz ujawnić moje PW- masz pełną zgodę
nigdy nie straszyłem kolegami / co po ujawnieniu PW stanie się oczywiste /, w tym sensie, że przyjdą i coś zrobią...nie jestem idiotą
znajomości?
nie jest moją winą, że w 42 lata życia trochę się ich nazbierało , jak każdemu chyba
że są związane również z instytucjami, zajmującymi się zwierzętami, wynika z tego, że zwierzęta są mi od wielu lat bardzo bliskie...
ale tak, jak mówiłem, chodzi teraz tylko o Groma

czoko---odezwij się do dagi, podaj te namiary na dom i umów się ewentualnie

vika bari---naprawdę nie chcę ci robić kłopotów, skoro jesteś współpracowniczką dagi / jej słowa /, nie rób szopki jak z ZSRR, bo mi pół dnia zabrałaś- weź moje dane od niej i wpadaj, jak piszesz, z kilkoma osobami- to na mnie nie działa
zapraszam

i przy okazji żegnam oficjalnie

NIEBAWEM NOWY WąTEK GROMA, mam nadzieję, że swoją, okazywaną tu wrażliwość , przekażecie również tam- to w końcu opiekun dagi / nie ma tu żadnej złośliwości /

Posted

i jeszcze na koniec
skoro ktoś pisze, po postraszeniu policją, taki oto post, perfidnie kłamliwy, bez połowy procenta prawdy, to gdzie Wy macie honor, pisząc, że ja szukam awantury / np. aisa k /
wiem, że wiele osób robi tu kolosalną robotę, jak na każdym wątku, ale jak widać, wszędzie są słabe ogniwa / vika bari /...
zamiast brnąć absurdalnie w ochronę układów towarzyskich, czas przeanalizować pewne sprawy, zastanowić się., pomyśleć.....
inaczej staniecie się jednymi z wielu
a wątek jest ``tłusty`` sam go śledzę od dawna i szanuję...

oto post z pierwszego zdania:

quote=Vika_Bari;6246680]
Miałam spotkać się z użytkownikiem "pies?" w celu przekazania mu pomocy finansowej dla ratowania psiaków. Niestety pies nie odpowiada na maile i nie podnosi telefonu.
Wszystkich kto zna jego adres lub gdzie i w jaki sposób mogę go odnaleźć proszę przesyłać wiadomości na mail aleksandrinka@interia.pl lub na PW ale wychodzę do pracy i nie będę mogła przez kolejne 24 godziny odczytać PW. Proszę o wysalanie tej informacji na wszystkie wątki na których bywa użytkownik" pies?". Pilnie potrzebuje go odnaleźć. Jest bardzo dobrym człowiekiem i musze mu pomóc w ratowaniu psów! Dziękuje. Vika.

a później prosi o ignorancję ?
teraz ?
nie jest za późno ?

Posted

pies ja nie chce zachowywać żadnych układów towarzyskich bo nikogo z tych osób nie znam - wybacz ale mam wrażenie, że za wszelką cenę chcesz robic awanturę... O tyle dziwne, że od dojrzałego człowieka można by oczekiwać więcej opanowania...:shake: To wątek psa a nie twoich czy też cudzych relacji międzyludzkich.

Posted

Przypominam, że na str. 100 NADZIEJA DOBERMANA ma ponad 30 psów w potrzebie. Zajmijmy się tym i pomocą tym biedakom, tak bardzo na nas liczących!

Posted

zapomnialam napisac, ze mamy 3 szczeniaki 6-tygodniowe, niekopiowane w Malborku. czekam na foty i jakies konkrety. dzwonila do mnie calkiem obca osoba w ich sprawie. wiem tylko, ze to trzej chłopcy, jeden brazowy i 2 czarne.

Czoko bede wdzieczna jesli w sprawie namiarow na ten dom, odezwiesz sie do mnie na telefon. dogo mi tak muli, ze az moja cierpliwosc juz sie konczy. 15 minut odpalanie jednej strony, to chyba lekka przesada??

Posted

Dziewczynki czy coś ruszyło w sprawie Kiary?
Zrobiłam jej allegro...na razie były dwa telefony.
Daguś co z tą dziewczyną co miała mamę przekonywać?

Choroba...ona znowu będzie przeżywac rostanie:(

Posted

Skontaktowalam sie na PW z jedna osoba i ci Panstwo odezwa sie do niej.Oni mieszkaja Belgi,ale na wakacje przyjezdzaja do Polski. Oni najpierw,zanim podejma jakas decyzje,to chca zobaczyc tego psa jak on sie zachowuje.

Posted

Moriaaa napisał(a):
Dziewczynki czy coś ruszyło w sprawie Kiary?
Zrobiłam jej allegro...na razie były dwa telefony.
Daguś co z tą dziewczyną co miała mamę przekonywać?

Choroba...ona znowu będzie przeżywac rostanie:(
dosatalam info, ze sie nadal zastanawiaja i szukaja jeszce domu w srod znajomych. cierpliwosc.......

jesli trzeba bedzie, to zabiore ja do siebie

Posted

A tak pies? zalatwia sprawe na innych wątkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Popaczcie co to za "człowiek". I co ci nie pasuje w ZSRR? Jesteś rasistą?

pies? vbmenu_register("postmenu_6245312", true);

Cytat:
Napisał emir
Prosze o info kiedy zapadł wyrok? w jakim sądzie; czy wyrok już się uprawomocnił? jesli jeszcze nie to podejmuje się złożyć apelacje i wystapić jako oskarzyciel w tej sprawie; proszę o pilny kontakt osoby, które mają bardziej konkretne informacje!
EMIR

Proszę Pani! może najpierw mi Pani wyjaśni, gdzie jest Lord, którego zabrałem swego czasu ze schroniska w Dzierżoniowie!
a nie uderza tu Pani w takie struny, że strach się prawie Pani bać, bo tyle Pani może
może najpierw proste czynności, czyli nie ukrywanie adresu psa przed osobą, która na własne nazwisko zabrała go i oddała Pani / już zwolnionej / wolontariuszce- do dziś nie mam umowy przekazania psa / mija kilka miesięcy /
Pani arogancja jest porażająca, proszę pamiętać, że każda gwiazda kiedyś blaknie a szacunek należy się każdej osobie pomagającej zwierzętom ! Rzucanie słuchawką i pohukiwania to maniery nastolatków, a Pani, jak sądzę uważa się za profesjonalistkę...

Wszedzie gdzie sie pojwia zaczynają się problemy i nistety teraz u nas.
Naszą sprawę zgłosilam administratorowi.

Posted

Ty zgłosiłaś sprawę administratorowi?
dobre...
pamiętaj, że mam wszystkie Twoje PW..
ujawniłem połowę

daga---i ja mam kasować posty na nadziei ? po takim absurdzie od twojej współpracownicy ? a co cię dziwi? że szukam psa, którego prawnie jestem właścicielem? i zrobiono mnie w konia? zsrr? nie podejmuje tematu, spytaj innych, pewnie kochają to nieistniejące już nic

Posted

pies? napisał(a):
Ty zgłosiłaś sprawę administratorowi?
dobre...
pamiętaj, że mam wszystkie Twoje PW..
ujawniłem połowę

daga---i ja mam kasować posty na nadziei ? po takim absurdzie od twojej współpracownicy ? a co cię dziwi? że szukam psa, którego prawnie jestem właścicielem? i zrobiono mnie w konia? zsrr? nie podejmuje tematu, spytaj innych, pewnie kochają to nieistniejące już nic

Ty niczego nie pokasowałeś tak jak obiecałeś tylko dodałeś.
Jak ty pokasujesz swoje posty oczerniajace ludzi to nie zostanie ci postów.
Co ci nie pasuje w tym że jestem z innego kraju? Możesz odpowiedziec na to pytanie?
I co nazywasz absurdem? To co piszesz na innych wątkach? Tak, tego jest duzo dużo wiecej. Przekopiuję tu wszystkie twoje podobne posty z poniżaniem i oczernianiem innych, jerzeli nie zejdziesz ze mnie i z naszego wątku. Niech wszyscy w końcu się dowiedzą kim jesteś.
Ty pomagasz Gromu? Ty tylko szkodzisz wszystkim. Nikt tu teraz nie bedzie pisac bo wszyscy w zgodzie uważamy ze ciebie prosciej olewac niż na ciebie reagowac. Tylko sprowokowałeś mnie po raz kolejny tym rasizmem.
Jerzeli ty pokasujesz i ja przestane pisac kim naprawde jesteś i zkasuje moje posty! Nie inaczej. Ty masz 42 lata? Szok. Po twoim zachowaniu myslalam ze masz 19 (bez urazy dla młodych).

Posted

Dobra moze i liepiej cie (pies?) olewać jak wszyscy. też tak zrobie. Dla mnie od tego postu nie istniejesz jak i dla nasz wszystkich.!

Karusia paczkę wyslalam wczoraj. Jak dostaniesz to napisz.
Karilka poszukam te maile o które pytałac.
Mido a ty nie wysylaleś ich do Karilki?
Daga sori ale ten cz... niczego nie pokasował.
Co robimy z Korą? Ona ma jescze allegro?
Takiego leku jak mi doradzilaś dla Barika nie bylo ale doktor powiedzial przemywac specialnym czymś i ze się zagoi szybko.

Posted

[quote name='aisaK']Boszsz....co tu się dzieje :(
My tu jsteśmy aby ratowac psy!!! Ludzie!!! Dajemy ten link do osób, które adotpowały nasze dobermany, oni to czytają! Do tej pory pisali same miłe słowa, teraz coraz mniej! Dlaczego kilka osób próbuje nam stworzyc tu atmosferę kłótni i nienawiści. Ja wiem, że u nas psychologia i psychiatria jest jeszcze na słabym poziomie, ale radziłabym kilku osobom skierowac się własnie w tym kierunku, zamiast do schroniska!
My tu mamy naprawdę ważniejsze sprawy na głowie...I ten wątek czytany jest także zagranicą..WSTYD!!!

NO WŁAŚNIE!!! Ja sie nie wciskam w czyjeś przepychanki, ale chyba wszyscy są tutaj w innym celu niż kłótnie i oczernianie się... A propos ZSRR - człowieka nie ocenia się po tym skąd pochodzi, a kraje i miasta powstałe po jego rozpadzie są piękne (byłam Moskwą zachwycona), ludzie dobrzy i źli jak wszędzie, a język jest językiem wielu wspaniałych poetów! Taka mała dygresja, sorki, i już się nie wcinam więcej w ten temat;)

Posted

Kory allegro jeszce jest, ale myslę ze jak się skonczy zrobimy nowe z tym tekstem od Ciebie-przerobię trochę na konkrety i będzie ok.Nie wiem kto wystwaiał ta aktualne Korze?bo jest duzo nowych lepszych fotek i nowe informacje, jak tamto sie skonczy podejmę sie zrobienia nowego...jesli będzie taka potzreba oczywiscie

Posted

niczego nie zamierzam kasować, co więcej, sprawa gróźb zgłoszona na policję
za tydzień wracam, jedno oszczerstwo z twojej strony i zgłaszam również do administratora, mogę się te kilka dni wstrzymać, bo to kwestia psów
nie pisz mi więcej takich pierdół na PW, zrobiłem ci przysługę, nie ujawniając wszystkich
nie podpieraj się dagą
nie mam nic do obcokrajowców, może mi grozić Polak, tak samo zareaguję

zakopię topór z dagą dla groma
zapraszam wszystkie osoby do pomocy
wątek, jak sądzę, do tygodnia ruszy

pies zasługuje na dobry dom

z tobą nie gadam KONIEC!

P.S.

czterokrotnie byłem na Syberii u przyjaciół mojej mamy, dwa razy w Moskwie u moich kumpli, poznałem sporo artystów z Rosji...przyjeżdżają do mnie
co wy mi próbujecie wcisnąć?
słowne dziadostwo? ``giertychostwo``?
są ludzie i ...ludzie...

Posted

Bardzo prosze nie obrazac Vika_Bari, ani zadnej z osob nalezacych w jakikolwiek sposob z nadzieja dobermanow, przez jakies prywatne sprawy ze mna (czytaj Gromik i Cyran)

Posted

a i jeszcze dla jasnosci...........z Adamem (zakopac topor), to znaczy pomoc Gromisiowi. i w tym wypadku jestem za.....

co do reszty czuje sie bardzo mocno urazona.....

Posted

transportów raczej nie połaczymy-Kiara chyba nie wejdzie do auta juz, co prawda na pewno Marzenka jedzie przez łodź z Piniem-ale drugiego psa raczej nie upchnie