Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

daga, jej dom i psy: /wiem, że tu sporo jej koleżanek, jednak to wątek, gdzie zagląda wiele osób- to wkleję , obrazuje bowiem pewien sposób myślenia, kto chce, zrozumie /
Z Gromem nie przejdzie- gwarancja!

przypadkowe PW, nie było do mnie /11. 04 . 2007/:

Vika_Bari vbmenu_register("postmenu_", true);

Miasto: Września (pod Poznaniem) DOBERMANIAK

Kochane,
Pisze ta wiadomosc do Oleny, dzodzo, aisak, majafaja jednoczescie. Proszę zachowajcie to dla siebie. Jak wiecie Cyran jest bardzo chory. Mamy wielki dylemat co z nim zrobic…..Najgorsze jest to, ze on bardzo u Dagi w mieszkaniu nabrudzil. Zwraca często to co zje, sika, teraz ma jeszcze te prostate chora, krew mu leci z siusiaka. Cala wykladzina w pokoju jest brudna :-( Maz Dagi zly jest bardzi i nie ma się co dziwic w sumie…..Nawet kazal Cyrana dac do hotelu. Oczywiście Daga się nie chce na to zgodzic. Ale to lepiej już go uspic…..W hotelu nikt mu nie ugotuje, nie dopilnuje…..
Daga ma jeszcze syna komunie w maju. Czy dalybyscie rade wyslac mi pieniazki dla Dagi??? Wiadomo, ze u niej krucho z kasa a tu jeszcze musi prac wykladzine. Dlaczego do mnie a nie do Dagi? Ano dlatego, ze może ona będzie się niezrecznie czula i może nie będzie chciala aby jej ta kase wysylac. A tak ja wyplace i przekaze jej od nas i powiem, ze to na przygotowanie komuni. Nawet 10PLN się przyda. Ile kto ma…..Nie wiem jeszcze komu wyslac, nie chce slac kazdemu aby nie było Dagmarze niezrecznie. Dlaczego proszę o dyskrecje.
Co o tym myslicie?
Beata
Ja wyszle 100 zł. Ale nawet 5 zł się przyda. Proszę o pomoc w swoim imieniu tez. Wszyscy wiemy ilu nasza Daga pomaga psom. Piszcie do Beaty.
Olena

Posted

Jezeli zadaje sie normalne i proste pytania o to gdzie jest pies i co bedzie dalej z nim,to chyba mozna udzielic normalnej i prostej odpowiedzi! Ja wcale nie zamierzalam prowadzic jakis "pustych i bezsensownych"dyskusji. Ale skoro nie uzyskiwalam prostej odpowiedzi,tylko dostawalam jakies PW,ktore od pewnej osoby/nie bede wymieniala jej nicku/,ktore stawaly sie juz ponizej normy. Wystarczylo napisac na watku,ze Grom jest tu i tu,potrzebuje lub nie potrzebuje leczenia,potrzebuje lub nie potrzebuje DOMKU- to wtedy nie zawracala bym glowy. A tu caly czas sugeruje mi sie,ze mam pisac tylko na PW! Wiec nie dziwcie sie mi,ze ja tak ciagle dopytuje sie o Groma,bo gdy tak jest jak jest,to moge miec rozne domysly,prawda? A to,ze staracie sie mnie ignorowac,to tylko swiadczy o Was,niektore Dogo...i o calej tej sytuacji!! Po tym wszystkim zmienilam zdanie o Dogomani-myslalam,ze to tu jest poto zeby naprawde pomagac psom,ale pomylilam sie. :shake: Ja tez pomagam psiakom,ale w inny sposob!!PRZEPRASZAM,ZE "ZASMIECILAM" WATEK!!! Nie porusze juz tego tematu,bo i tak bede inaczej odbierana!!!!

Posted

odnośnie dobków z Tychów-dowiedziałam się tylko tyle, ze:
"Sunia ma ok 2-u lat, jeżeli nie jest wysterylizowana to napewno będzie bo schronisko w Tychach nie wydaje niesterylizowanych suczek.
Na pewno jest odrobaczona i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, jeżeli jest dłużej to może być szczepiona i przeciw innym chorobom.
Jej nr to 2297. Z charakteru jest podobno trochę "uszczypliwa":evil_lol: .

Dobek ma nr 2303 i napewno jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, jeżeli chodzi o szczepienia przeciw innym chorobom to zależy od tego jak długo jest w schronisku.
Ma ok. 4-ech lat.

Psy w schronisku na pewno nie są dłużej niż 3-y miesiące. Ale przy najbliższej okazji spróbuję się wszystkiego dokładnie dowiedzieć.

Dodatkowo psy są wyjątkowej urody.
Są naprawdę piękne."
Grazyna, która podała to info przy okazji wizyty w schronisku moze cos jeszcze na ich temat wyciągnie
Imion raczej nie maja

Posted

jaka ona piękna....jak ktoś mógł ją oddać....kurcze - trzeba jej szybko domek znaleźć bo jak nie to może niedługo już nie być taka wesoła, radosna itd :(

Posted

Mam nadzieję, że Roni szybko ktoś zauważy! Na tą naszą stronę adopcyjną dobermanów jednak ludzie zaglądają, jak była tam Lena to kilka osób się odezwało. Własnie na tej stronie ją znaleźli. Może jeszcze trzeba by bardziej zwrócić uwagę na pozycjonowanie?

Posted

Miałam spotkać się z użytkownikiem "pies?" w celu przekazania mu pomocy finansowej dla ratowania psiaków. Niestety pies nie odpowiada na maile i nie podnosi telefonu.
Wszystkich kto zna jego adres lub gdzie i w jaki sposób mogę go odnaleźć proszę przesyłać wiadomości na mail aleksandrinka@interia.pl lub na PW ale wychodzę do pracy i nie będę mogła przez kolejne 24 godziny odczytać PW. Proszę o wysalanie tej informacji na wszystkie wątki na których bywa użytkownik" pies?". Pilnie potrzebuje go odnaleźć. Jest bardzo dobrym człowiekiem i musze mu pomóc w ratowaniu psów! Dziękuje. Vika.

Posted

[quote name='Vika_Bari']
Miałam spotkać się z użytkownikiem "pies?" w celu przekazania mu pomocy finansowej dla ratowania psiaków. Niestety pies nie odpowiada na maile i nie podnosi telefonu.
Wszystkich kto zna jego adres lub gdzie i w jaki sposób mogę go odnaleźć proszę przesyłać wiadomości na mail aleksandrinka@interia.pl lub na PW ale wychodzę do pracy i nie będę mogła przez kolejne 24 godziny odczytać PW. Proszę o wysalanie tej informacji na wszystkie wątki na których bywa użytkownik" pies?". Pilnie potrzebuje go odnaleźć. Jest bardzo dobrym człowiekiem i musze mu pomóc w ratowaniu psów! Dziękuje. Vika.

Może jeszcze numer buta podać?

Czoko zgłosiła konkretną propozycję pomocy dla Groma (mix dobermana - tak był promowany), sa problemy z utrzymaniem psa, grozi mu schronisko. Dlaczego zapadła cisza? Skąd taka ignorancja i agresja w stosunku do osób, które chcą pomóc i interesują się jego losem?

Posted

Szanowni Państwo! sytuacja wymyka się niektórym z rąk.Poznajmy fakty:

czoko ma potencjalny dom dla Gromika, szczegółowe informacje próbuje przekazać dadze, ale ta ją ignoruje, wierzę w to, bo sam tego doświadczyłem
skoro daga nie ma pieniędzy i pojawia się taka szansa, dlaczego kulturalnie nie odpisze czoko i nie umówi psa?

a oto komentarz do kłamliwego postu o jakimś spotkaniu z Viki Bari i jakiejś pomocy finansowej dla psów, również o nie odbieraniu telefonów / ta osoba nie posiada mojego telefonu, maila i adresu /
usilnie próbuje mnie namierzyć, bo odkryłem jej jednym, przypadkowym PW do mnie, całą prawdę o podejściu do Cyrana

przedstawiam pierwsze PW z dzisiaj, na życzenie kolejne, uprzedzałem, że zgłoszę sprawę na policję, nie dotarło ?, nie mam innego wyjścia :

Dzisiaj, 09:56 Vika_Bari vbmenu_register("postmenu_", true);

Olena
Podaj mi ka mi rybka swój adres. Ja cię chetnie odwiedze i przy okazii omówimy kto ci zezwolil moje prywatne PW ujawniac i to jescze ich zmieniaćna niekorzyśc moją i Dagi. Jesteś bezczelnym intrygantem.
Dawno sledze czym ty tu się zajmójesz.
Ty nie ratujesz psy ! Ty szkodzisz i nie tylko psam a i liudziom. Ale ja ci dojściwo wytlymacze przy spotkaniu, gówniażu jeden! Aby ci dojściwo udowodnic że jesteś śmieciem ja nie potrzebuje a ni dogo a nie banów a nie nic. Jak mi nie podasz swój adres ja cie odnajde inaczej.

Uprzedzam wszystkich! Ten facet (pies?) czy dzieciak czy kim on tam jest, jest chory umysłowo co potwierdza wszystko co tu pisze i robi. Nie wieżcie mu i nie czytajcie tego co pisze. Jak my wszyscy przestaniemy zwracać na niego uwagę to mu się w końcu znudzi.

sprawę zgłaszam dziś administratorowi, będę ujawniał wszystkie PW od tej osoby, na wszystkich wątkach, na których będzie szukała mojego adresu

Posted

niestety, najlepsza metoda walki (a własciwie obrony-bo o co tu walczyć?po co to wszytsko?komu to ma sluzyc?prywatnym interesom?)-z niektórymi jest IGNORANCJA i to się potwierdza-nie dajcie sie prowokowac-wyrywanie PW z kontekstu calej sprawy, straszenie, grożenie-co to ma wspolnego z pomaganiem psom???

Posted

No pięknie!!!
Proponuję, aby sprawę zgłosić do Admina. Mamy już dosyć matactw w sprawie Groma. Tydzień temu wałkowalismy jego temat na wątki i na PM.
Sprawa Cyrana też jest intrygująca...

Próby wyłudzenia adresu w obliczu pogróżek to chyba sprawa karalna jest...

Posted

może jeszcze coś, obrazującego charakter tej osoby:

Dzisiaj, 10:27 Vika_Bari vbmenu_register("postmenu_", true);

Ale mi ręce swedze i adrenalina mi sloczyla ale liubie jak jest wesolo
Oki kochanie omówimy wszystko przy spotkanii.

sprawa idzie do administratora- to mój dopisek

Posted

przykro mi, od was zależy beato J i dago, czy powstrzymacie koleżankę

kolejne miłe PW, po informacji, że zgłaszam sprawę na policję, inna forma, inny styl :

Dzisiaj, 12:58 Vika_Bari vbmenu_register("postmenu_", true);

Vika
Przyjacielu mój informacii naplywają do mnie w zaskakującym tempie. Masz duzo chętnych do pomocy i po prostu fanów tego, co robisz! Dzierżowiuw jest pod Wroclawiem. Jest to sądząc po mapie nie daleko od miasta w którym mieszkala Agnieszka (ta co byla obwiniana w śmierci Ozzika), mam nadzieje ze jej nie znaleś bo wiesz liudzie rózne rzeczy gadają ale ja nie wierze. Wierze ze nie masz z tym nie wspólnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adres i telefon schroniska też juz mam. Bede tam dzwonic aby sie umówic na spotkanie. Uprzedz tam wszystkich. Przyjedzimy w kilka osób na krótko i przywieziemy ze soba rózne rzeczy. Mam nadzieje ze bardzo sie ucieszysz. Jak mi szkoda ze nie moge teraz wyskoczyc z pracy i jechac. Ale nasza sprawa poczeka. A jak tam Mucha? Wyszli mi jej fotki. A ja wyszle ci fotki moich futrzaków.
Bylam na kolejnym wątku na którym dajesz dobre rady. Jesteś niesamowitym czlowiekiem! Obiecam pilnować teraz wszystkich twoich wypowiedzi i walczyc za to aby cie nie zbanowano bo przecież musisz usunąc ten Priw który wkleiles.
Pozdrawiam goronco
Vika

mnie chodzi tylko o Groma, Cyran już nie żyje, zresztą tym się ew. zajmą osoby z nim związane

co to za indywiduum?

Posted

Zwracam sie do wszystkich nas z nadziei dobermana! Tyle zrobiliśmy razem. Cala szamotanina z wątku Groma zostala przeniesiona tym idiotą tu. Nie mam już sil. On jest nie normalny,i wszystkie dziewczyny kto mial z nim doczynienie i Agnieszka 30 i Daga i Emir dziesiątki innych osób - mieli racie. Pomózcie mi jak sie pozbyc tego parazita z naszego wątku. Jest parę osób które u nas teraz na wątku tylko i wyłącznie z powodu aby mącic na wątku i pomagać psu?. Sami wiecie ze ich nie znamy i nigdy nam w niczym nie pomagali. Co musimy zrobic aby ich sie pozbyc? Tylko ignorancia? Kto ma inne pomysly? Może zglosic to adminu ale to nic nie da bo i tak nie zejdą sami? Tyle osób nasz wątek ogliąda! Wstyd to jaki!
Ale chlopie ty narobileś!

Posted

no wiec jestem na posterunku!

dopiero po wielkich trudach weszlam na dogo. jak niektorzy wiedza, to pracuje po 12 godzin (teraz w nocy). wychodze ok 18 a wracam po 7. chyba mam po pracy sie przespac i zajac sie rodzina, a nie leciec od razu na dogo. jesli ktos by umial czytac, to w podpisie mam WYRAZNIE napisane, ze bede na dogo z doskoku.
po kolejne, jesli czoko ma dom dla Groma, to wystarczylo do mnie zadzwonic lub napisac smsa. nie raz pisalam swoj nr tel na dogo i pisalam wyraznie, ze w sprawie Groma wystarczy sms, a ja oddzwonie! jakos nikt wyraznie sie ze mna skontaktowac nie chcial. czoko ma moj nr telefonu bo nie raz rozmawialysmy w sprawie DT dla Bystrej.

ze wzgledu na mulace dogo nie udalo mi sie jeszcze odczytac pv. widze, ze mam 4 wiadomosci, ale pewnie zanim sie tam dostane, to troche potrwa.

smiesza mnie teraz kolejne pytania o miejsce pobytu Groma. Pies? dostales przeciez nr telefonu do DT i nawet zaproszenie. nie chcesz skorzystac? dlaczego?

a propo jakis pogrozek itp.....chyba poprosze pewne osoby by ujawnily swoje pv od psa? jak to grozil znajomosciami i kolegami! to jest rowniez karalne. tak samo jak ujawnianie danych osobowych bez zgody danej osoby. bezpodstawne oskarzenia i zniewaga, znieslawienie rowniez sa karalne. nazbieralo sie juz artykulow z KPC i KPK.

Posted

pies? postaram się byc obiektywna, pomijam to, że cytowanie privów jest nie na miejscu ale wcale nie odebrałam tego tak jakby pies został poddany eutanazji bo czyjś mąż sie zdenerwował... Jestem ostra w sytuacjach kiedy ktos chce uspić zwierzę ale są niestety sytuacje gdy jego cierpienie przekracza dopuszczalne granice i nic juz nie mozna zrobić. Wierz mi wtedy jest lepiej. Co do tego zgłaszania na policje to wybacz ale troche mnie rozśmieszyłeś bo nie widze tam żadnych groźb. Próba zdobycia czyjegoś adresu nie jest u nas karalna. :oops: