Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak wszystko dobrze pójdzie to dzisiaj Lenka pojedzie do nowego domu w Krakowie:loveu: Trzymajcie kciuki cioteczki. Dom już sprawdzony, a nowa mama w drodze...

Posted

Ja też mam nowości. Za moją piękną Korę też domki się biją! Teraz skupiłam się na dwóch. Jeden jutro przyjeżdża odwiedzić Korę bo jest tam piesek senior a drugi w Bydgoszczy jutro sprawdzany przez Monikę naszego anioła co miała z Irkiem Seti ma DT. A Kasia pisała ze Seti w Niemczech ma dom? Jak nie, to pisze!
Kasiuń wstawisz mi banerek i nowe foty Kory?
I też trzymajcie kciuki!

Posted

Setti ma domek, ale dokładnie wam napisze co i jak, jak dostane foty ;)
A to Kora:
jej zdjęcia można oglądać na jej wątku

Proszę, każdy adres zbierajcie i jak nie ten to dawajcie-polecajcie innego dobermana...Mamy jeszcze tyle potrzebujących...

No i potrzebny transport Kraków-Opole dla Luny...żeby nie zmarnowała szansy na wyjazd do Niemiec!

Posted

Lenka pojechała do nowego domu!!! Na razie nie ma co zapeszać, ale obie wyglądały na szczęśliwe - i mama Leny Kasia i Lena. I chciałam Wam powiedzieć, że to dzięki naszej stronie adopcyjnej Nadzieja Dobermana. Tam Kasia wypatrzyła Lenkę:loveu: Dziękuję za pomoc aisaK i karusiap:lol:

no i jedziemy do domu!!!

Posted

Jaki piękny zestaw: Lena i jej nowa Pani, oby szczęśliwy i skuteczny :loveu:
Bardzo ładna kobieta i dobrze jej z oczu patrzy (tak się chyba o psach mówi)
A w Skierniewicach cisza, choć plakaty wiszą :roll: Może po wakacjach.

Posted

Na spacer chciała iść tylko w jedną stronę, w stronę schroniska spowrotem ani mowy!:razz: I naprawdę na początku była bardzo spłoszona, ale jak zrozumiała, że nie wraca do kojca to się tak pychol śmiał:lol: Ale wiecie, najbardziej mnie cieszy to, że to z tej naszej strony, czyli ludzie oglądają, szukają i przede wszystkim znajdują!

Posted

ale szcescie!!!!
piekne są obie!
a ja mam apel!!!gdyby ktokolwiek z Was mial mozliwosc pomoc w zdobyciu leku weterynaryjnego o nazwie
CARTHOPEN VET
prosze o pomoc
jest prawdopodobnie produkcji kanadyskiej , na polskim rynku mial się pojawic w kwietniu ale nie ma go do tej pory
ten lek jest ostatnią deska ratunku dla mojej Bejki, zeby nie musiala ciągle cierpiec z powodu chorych nóg

Posted

dzodzo, napisze do org. Niemieckiej w sprawie tego leku, może cos u siebie słyszeli?

Dea-oczywiście, że ludzie oglądają, patrzą i adoptują...Tak się cieszę za Lenkę!!A Kasię zapraszamy na nasz wątek!

Pani od Aresa, z Elbląga zdecydowała się na szukanie płatnego domku tymczasowego, ponieważ tak go kocha, że jak wróci za rok z Anglii, to się nim zaopiekuje!!! Czyli nie szukamy mu nowego domu tylko domu tymczasowego na rok!!!

Czy ktoś zna kogoś kto mi pomoże???

Posted

A do Anglii nie ma pólrocznej kwarantanny? :(:(
Wiem, że nie patzrą. Co za czasy, że niektórzy muszą wyjeżdzać aby przywieźć troche grosza. Powinni jechac tylko ci, którzy chcą...

Posted

Super jest czytac o szczesliwych psiakach,ktore znalazly dom!!!:lol: :lol: :lol: Ale CO Z TYMI<KTORYM SIE NIE UDALO???!!!:shake: :shake: :shake: . Daga- co sie dzieje z Gromikiem??!!!:-( :-( :-( Czy pies okazal sie tak trudny w wychowaniu,ze musialas go oddac do kogos innego,zeby i tak potem musial trafic z powrotem do schroniska??!!!:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Przeciez wzielas go wczesniej na DT i co z TEGO WYSZLO??!!!:placz: :placz: :placz:

Posted

aisaK napisał(a):
dzodzo, napisze do org. Niemieckiej w sprawie tego leku, może cos u siebie słyszeli?

Dea-oczywiście, że ludzie oglądają, patrzą i adoptują...Tak się cieszę za Lenkę!!A Kasię zapraszamy na nasz wątek!

Pani od Aresa, z Elbląga zdecydowała się na szukanie płatnego domku tymczasowego, ponieważ tak go kocha, że jak wróci za rok z Anglii, to się nim zaopiekuje!!! Czyli nie szukamy mu nowego domu tylko domu tymczasowego na rok!!!

Czy ktoś zna kogoś kto mi pomoże???
Kasia a pisalas do tej pani o tym, o czym rozmawialysmy kilka dni temu? podjela decyzje?

Posted

AISAK- rok,to spory szmat czasu dla Aresa,szczegolnie jezeli jest DOBERMANEM!! Czy ta pani z Elblaga nie pomyslala o tym,ze po tym roku zabranie Aresa z DT,bedzie dla niego wielka krzywda???!!!:shake: :shake: :shake: . Ja rozumiem,ze sie zakochala w tym psie i chce go miec,ale az nie takim kosztem!! Przez rok czasu moze sie duzoo zmienic,wiec czemu ma sie blokowac szanse Aresa na DOMEK STALY?!

Posted

Daga- a co bedzie z Gromikiem?! Przeciez kiedys zaoferowalas mu DT! Pies okazal sie z problemami,ktorym nie podolalas,wiec najlepiej jest pozbyc sie klopotu i z glowy,tak???!!! :shake: :shake: :shake: Tak nie postepuje prawdziwa Dogomaniaczka!!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: . Zajmij sie sprawa Gromika- doprowadz to do konca i znajdz mu staly dom a nie schron!!! W pewnym sensie jestes odpowiedzialna za tego psa!!! Nie bierz nastepnych psow z Ostrody- przeciez masz powazny problem,w postaci BIEDNEGO GROMA,ktorym sie trzeba zajac!! Szukamy pilnie STALEGO DOMKU DLA GROMA!!! Kto ma doswiadczenie z tego typu psami i potrafi go wyprowadzic na prosta????:placz: :placz: :placz:

Posted

Jeśli dla Aresa znajdzie się dom stały, to pewnie Pani nie będzie protestowała. Wszystko zrobimy aby najlepiej miał pies...:(

Dzodzo-napisałam do Org. Niemieckiej i znają ten lek, teraz czekam na podanie jego ceny. W lipcu są w Polsce, więc napiszę ci cene, może bedziesz chciała, to ci przywiozą a ty zwrócisz im kasę...co ty na to?

Daga-pisałam, to własnie o Aresa chodzi. Jesli znajdziemy tymczas na rok, to zobaczymy...Narazie pies jest i na allegro i u nas na dogo. I nic :(

Teraz mam kolejne info:
Pamiętacie tego biedaka z Łodzi?

No to popatrzecie teraz i poczytajcie:

Jego Pani pisze:

W maju kiedy go zabralam byl w depresji, wychudzony, z lupiezem.. teraz nabral miesni,radosci zycia i blyszczacej sierci :) jest jedna wielka miloscia, to taki przytulak. choc nienawidzi kotów, tak naprawde nienawidzi kotów, to poza tym malym mankametem jest wspanialy: kocha dzieci, uwielbia piłki, swietnie plywa, a przede wszystkim ma mnóstwo energii-co jest baardzoo pozytywne :)

WSPANIAŁE WIEŚCI!!!

Posted

[quote name='aisaK']
Jego Pani pisze:

W maju kiedy go zabralam byl w depresji, wychudzony, z lupiezem.. teraz nabral miesni,radosci zycia i blyszczacej sierci :) jest jedna wielka miloscia, to taki przytulak. choc nienawidzi kotów, tak naprawde nienawidzi kotów, to poza tym malym mankametem jest wspanialy: kocha dzieci, uwielbia piłki, swietnie plywa, a przede wszystkim ma mnóstwo energii-co jest baardzoo pozytywne :)

WSPANIAŁE WIEŚCI!!!

jejku, aż się poryczałam z radości :) ten maluch wyjątkowo zapadł mi w serce :razz: