Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam pojęcia. O wszystko zapytaj zasadzkas, ponieważ miała z nim kontakt. Ja tylko zrobiłam mu allegro. Niestety nie znam tego psiura...

Posted

Dobermania napisał(a):
Beato - dostałam plakaty, ślicznie dziękuję, zaczęłam je wypełniać (swoje dane kontaktowe) i jutro rusza akcja obklejania prawobrzeżnej części W-wy i podwarszawskich miejscowości:> :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Co prawda Poczta Polska nasza kochana pogięła kopertę, ale plakaty, przygniecione książkami, już się prostują:)

No to super!
Pogieli??????????? Kurcza.....a ja specjalnie w takie wielkie koperty pakuje. Dzis tez ide wysalc do kolejnych osob ( z gory sorki, ze wczoraj nie wyslalam ) to sie zapytam czemu pogieli.

Beata

Posted

[FONT=Verdana]Dobermania bardzo dobry pomysł z tymi zdjęciami naszych dobermaniaków z Nadziei dobermana razem z ich Dobkami.[/FONT]

[FONT=Verdana]I tak zbijemy naszą paczkę! I pokarzemy się na naszej stronie internetowej![/FONT]
[FONT=Verdana]Maciek czy wystarczy nam miejsca?[/FONT]

[FONT=Verdana]Myślałam juz nad tym ale teraz chce zając się mocnym napadem na psi magazyny z naszymi artykułami. O nas, o Dobkach i o historiach z dobrym zakończeniem i o pilnej potrzebie domu (zagrożenie śmiercią z powodu uśpienia, depresji lub choroby). Kto za? Dawajcie pomysły na temat artykułów do Psa i twojego psa. Przygotowujcie wasze foty z pociechami dobermanami lub nie dobermanami i krótkie historii! [/FONT]

[FONT=Verdana]Zapraszam osoby bardzo lubiące nasz wątek i czujące sympatie do dobermanów (wszystkich kto stale pomaga Nadzieje dobermana)! I organizatorów prosimy o foty też! Na przykład AisaK! Nasza Kasiunia (ma starszą kundeleczkę Sonie), ale bez niej nie wiem jak dalibyśmy rady tak dużo dokonać, Daga (ma doga niemieckiego Adele) a wiemy ile Daga robi dla Nadziei dobermana. Betka! Jej Spartanik za TM ale ona z nami i bez niej nawet boje się pomyśleć ile by Dobków umarło w schronach! [/FONT]

[FONT=Verdana]Tłumaczenie na inne języki to kolejny bardzo dobry pomysł bo ja przetłumaczę na rosyjski a mój mąż - na francuski, Aisak - na niemiecki a ktoś (?) kto w ideale zna angielski - na angielski! (Dobermania?) [/FONT]

[FONT=Verdana]I tu kurcze będziemy mieli dopiero stronę!!!!!!!!!![/FONT]

[FONT=Verdana]Pomysł tłumaczenia bardzo mi się spodobał. Ja o tym nawet nie pomyślałam. Widzisz dobermania co dwie głowy to nie jedna![/FONT]

Posted

A...........dzis w tej miescienie gdzie mieszkam - nie urazajac nikogo - znalazlam tylko DWIE koperty takie duze!!!! Sorka ale dwie osoby nadal musza poczekac na plakaty :-(
Pytalam sie dlaczego sa pogniecione - bo wysylam je jako list a nie jako paczke.....Listy mozna gniesc. Eh....

Beata

Posted

Beatko, poczekamy ;)

TICA:

[FONT=Verdana]Imie: TICA
Miasto: Częstochowa
Link do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69002&page=2&highlight=nadzieja+dobermana
Status: szuka domu[/FONT]
[FONT=Verdana]Opis: Brązowa, rodowodowa dobermanka- to Urtica Azgard, urodzona 23.07.2005 roku w Częstochowie. Jest po sterylizacji. [/FONT]
[FONT=Verdana]Na temat jej charakteru nie wiemy wiele, ponieważ jej dotychczasowy Pan nie powiedział za dużo. Sunia jest w tej chwili na obserwacji u jednego z hodowców dobermanów. Na pewno suczka jest rodowodowa, więc dobrze byłoby aby trafiła do osoby, która zechce nad nią pracować i ją wystawiać. [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Kontakt: Agnieszka Żurawską, tel: 509 304 417[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]lub e-mail: ktara@poczta.onet.pl lub [/FONT][FONT='Times New Roman']nadziejapsa@op.pl lub spartankaa@poczta.onet.pl[/FONT]

Posted

rozmawialam z pania weterynarz i ustalilysmy, ze zadzwoni do wlascicieli i albo Ci ja przetrzymaja do 5-go, albo przywioza ja do niej i tam poczeka do momentu, az bedzie mogla przyjechac do mnie.

Posted

Sliczna....rozpuszczam wici wsrod swoich dobermaniarzy. Tylko gdzie ona teraz jest? Kasia cytuje w swoim poscie "Sunia jest w tej chwili na obserwacji u jednego z hodowców dobermanów." a z info od Dagi wynika, ze nadla u wlascicieli.

Beata

Posted

To wynika z tego co pisała Papisia na wątku, ale z meila od Pani wet, która jest hodowcą (tak zrozumiałam) jest nadal u właścicieli. Narazie nie będę zmianiała, dopóki nie będzie wiadomo co i jak. Bo pani wet wg Papisi miała wziąśc sunię na obserwację czy jest faktycznie agresywna. Chyba, że uważacie, że trzeba zmienić.
Ona jest w takim razie nadal u właściciela, ale kontaktowac się trzeba z Panią wet.

Posted

dzisiaj pani wet bedzie dzwonila do wlasciciela i postanowia czy sunia do 5-go zostanie tam gdzie jest (czyli u wlasciciela), czy przywioza ja do pani wet. 5-go jedzie sunia do mnie.

Posted

BeataJ napisał(a):
No to super!
Pogieli??????????? Kurcza.....a ja specjalnie w takie wielkie koperty pakuje. Dzis tez ide wysalc do kolejnych osob ( z gory sorki, ze wczoraj nie wyslalam ) to sie zapytam czemu pogieli.

Wiesz, to mogli wcale nie u Ciebie, tylko już w W-wie; koperta była pomięta, zgięta na pół i jeszcze... ŚCIŚNIĘTA GRUBĄ RECEPTURKĄ!!! Poważnie. Jakby to było konieczne:-/ Ale ja mam takiego listonosza, wszystko zgina, składa na czworo, wpycha na siłę; kiedyś to nawet nam listy w kopertach bąbelkowych - z bazarku dgm, więc często z kruchą zawartością... przerzucał przez ogrodzenie [sic], na szczęście po interwencji (skarga na poczcie) już tego nie robi.

Dobra, dziewczyny, to bierzemy się za tłumaczenie. Czyli mamy już i angielski, i niemiecki, i francuski, i rosujski! No, no! Wspaniale, jak na początek! :) Będziemy znacznie do przodu.

To jak, Maciek wyśle nam tekst do przetłumaczenia? Bo będzie mu łatwiej, ja wyśle nam całość, razem z poleceniami, a my przetłumaczymy tylko tekst właściwy i on potem wklei, niż jakby miał potem sam przetłumaczone przez nas kawałki wkładać między wiersze poleceń. Zresztą niech sam powie:)

Posted

do mnie plakaciki dotarły w stanie idealnym :) a dzięki sąsiadce :loveu: która je przechwyciła uniknłęy zgniecenia w skrzynce!

a ta sunia z częstochowy - ja ją chcęęę :placz: :placz: :placz: dlaczego nie mogę mieć drugiego psa :placz: :placz: :placz:

Posted

Oj, Boże, nawet nie wiecie, jak się cieszę, że Urtica jest wysterylizowana! I sutki ma niewyciągnięte - czy nie miała młodych (fajnie, nawet mimo że rasowa, w końcu i te często źle trafiają:().
A czemu napisałyście, że musi to być ktoś, kto będzie ją wystawiał? Przecież rasowego psa wcale nie trzeba... Zwłaszcza, że już jest niezdolna rodzić, a wystawy odwiedza się głównie w celu zdobycia uprawnień hodowlanych. No chyba, że Tica to lubi;) Ale pisałyście, ze poprzedni właściciel niewiele o niej powiedział...:shake:

Posted

No to ja myśle, że najlepiej byłoby jakby każda z Was przetłumaczyła cała strone i zapisała np w wordzie w takiej formie.

Strona Główna,
text text text

O Nas,
text text text

Adopcje,

-Do Adopcji:

Bella
text text text

-W Niemczech
Bella
text text text

Apele,
text text text

Kontakt,
text text text

Jak Nam pomóc
text text text

Tak będzie najlepiej.

Posted

Klementynkaa napisał(a):
do mnie plakaciki dotarły w stanie idealnym :) a dzięki sąsiadce :loveu: która je przechwyciła uniknłęy zgniecenia w skrzynce!

a ta sunia z częstochowy - ja ją chcęęę :placz: :placz: :placz: dlaczego nie mogę mieć drugiego psa :placz: :placz: :placz:
w tym samy domu jest tez pies, roczny blekitny, z metryka (niewystawowy). rowniez ma zostac mi przekazany. wiec szukamy domow dla dwoch rasowych psow.

Posted

[FONT=Verdana]Imie: SIGI
Miasto: Częstochowa
Link do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69002&page=2&highlight=nadzieja+dobermana
Status: szuka domu[/FONT]
[FONT=Verdana]Opis: błękitny, doberman z metryką (nie hodowlany) –pochodzi z hodowli Azgard, urodzony we wrześniu 2006r. [/FONT]
[FONT=Verdana]Na temat charakteru dowiemy się jak trafi do nas na tymczas. [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Kontakt: Agnieszka Żurawską, tel: 509 304 417[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]lub e-mail: ktara@poczta.onet.pl lub [/FONT][FONT='Times New Roman']nadziejapsa@op.pl lub spartankaa@poczta.onet.pl[/FONT]

Jeśli chodzi o wystawianie Tici, to ja pisałam. Nie znam sie na tym za bardzo, ale chciałąbym aby przyszły właściciel cos z nią pracował. Szkoda takiego psa do pilnowania!

Jeju, ja się zakochałam :loveu: w obu!!!!Gdybym miała dom, ogród i nie była teraz w ciązy....:evil_lol:
Piękne są!!!

Posted

Jeśli chodzi o wystawianie Tici, to ja pisałam. Nie znam sie na tym za bardzo, ale chciałąbym aby przyszły właściciel cos z nią pracował. Szkoda takiego psa do pilnowania!

chodzi mi coś po głowie ale nie pisze żeby nie zapeszyć... a ja to bym z nią pracowała... jeżdziłaby tak jak mój Kastorek i pokazywała, że dobek potrafi :diabloti: tylko jak to zrobić :placz: :placz: :placz: