Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maciek- wkelisz jeszcze te dobeczki, których brakuje?

A ja nie mam plakatów :( Daga, kiedy wysłałaś?

karilka-załóżcie mu wątek! Z opisem choroby i foty!!!Koniecznie!

Posted

Karilka napisał(a):
Szczeniak jest w schronisku w Bytomiu - ma 4 miechy i kombinujemy transport na tymczas do Mido.

Ludzie z Tczewa sa wstepnie szczeniaczkiem zainteresowani. Jest szansa na jakies foty i wiecej info? Gdzie Mido mieszka?

Beata

Posted

Niestety, przynoszę kolejnego psa :roll:
Schronisko w Korabiewicach pod Warszawą:

Pies w typie dobermana, brązowy, kopiowany ogon, uszy niecięte.
Mamy tylko jedno zdjęcie dobermana bo już wypstrykałam wszystkie zdjęcia kiedy go fotografowałam ale widać go w całości. Stoi na łańcuchu biedaczek. Jest przyjazny, bardzo chce kontaktu z człowiekiem, czeka żeby do niego podejść. Jest bardzo krótko, na pewno niecały miesiąc.
http://dajmudom.pl/futro.php?id=1228
www.dajmudom.pl

Posted

no i jescze jedna sunia:
"Zabrałam ja ze schroniska, w którym zostawił ja "dobry" pan. Była pogryziona tak, ze przez dwa dni trzeba ja było podnosić i stawiać na nogi, zeby wyszła na dwór. Miała urojoną ciążę. Teraz jest zdrowa, ale ze sterylką trzeba odczekać, bo wzięła sporo antybiotyków.
Dostała nowe imię - Dina. Na stare, z książeczki, w której nie było ani jednego szczepienia, nie reagowała zresztą.
Po jej zachowaniu widać, że była uczona właściwych zachowań, ale oczywiście jak sie nie przypilnuje, to na głowę wejdzie.
Toleruje w zasadzie koty, nie wszystkie, dogaduje sie z moim psem. Jest właściwie bezproblemowa. Jej wiek został określony na ok.5lat. Rodziła nie raz. Jej jedynym problemem jest brak stałego domu."

tu link do wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68041

Posted

[quote name='dzodzo']no i jescze jedna sunia:
"Zabrałam ja ze schroniska, w którym zostawił ja "dobry" pan.

tu link do wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68041

Dinę miałam przyjemność poznać w ubiegły piątek, jest to urocza i spragniona ludzkiej opieki sunia! podczas spaceru trzymała się blisko, odwoływalna, na komendy typu "siad" reaguje z pomocą, po doszlifowaniu bedzie miodzio! nawiązuje łatwo kontakt, nie boi się ludzi. jeste nieco rozpieszczona i prawdopodobnie to było powodem oddania jej (pozwolili sobie wleźć na głowę) ale przy spokojnym i konsekwentnym tratowaniu sunia jest cudna :)

Posted

Dostałam takie PW:

izabela.szczepaniak napisał(a):
Witam
Nie wiem jak zacząć ....... byłam wczoraj w Tychach w schronie i jak się nie myle była tam sunia dobermana lub dobermano -podobna w nie zachwycającym stanie. Była umieszczona w kojcu po stronie jak się podjerzdża do schronu nie mam pojęcia czy to kojce z kwarantanną czy jakieś inne.
Ja byłam w innej sprawie ale może jakby ktoś był z Tych i miał minutke czasu to mógłby podjechać i sprawdzić.

pozdrawiam
Iza

Co robimy?