Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie mam inny problem: moja sunia Sonia ,chyba cos jej ostatnio odwaliło ,nie boi sie strzałow i niczego,ale boi sie muchy wyobrażacie sobie muchy i rano musiałam latac i zabijac muche co to moze byc? To mam psa obronnego czy nie :diabloti:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przypomina sie Joker....jego sytuacja jest juz bardzo zla. U wlasciciela moze przebywac jeszcze chwilke doslownie...

W razie pytan prosze o kontakt do mnie.

Beata

Posted

V.Wrocław napisał(a):
Słuchajcie mam inny problem: moja sunia Sonia ,chyba cos jej ostatnio odwaliło ,nie boi sie strzałow i niczego,ale boi sie muchy wyobrażacie sobie muchy i rano musiałam latac i zabijac muche co to moze byc? To mam psa obronnego czy nie :diabloti:

chyba dobczyce maja tak na starośc:)bo moja ma to samo!!!!!!!ona własciwie nigdy nie szczeka a ostatnio ściągnęla mnie z łozka w nocy przeraźliwym sczekaniem- bo co?bo mucha jej latała koło materaca i nie mogła jej złapac.....ja juz dawno stwierdziłam ze mój doberman to pies zaczepno-obronny ale inaczej:evil_lol:

Posted

:angryy: :angryy: :angryy: trzymajcie mnie bo uspie wlasciciela tego dobka z rodowodem co ugryzl pana za to ze on uspil psa.:-( :-( :-( :-( :-( piesku biegaj sobie szczesliwy z dala od takiego pana.

Posted

aisaK napisał(a):

22.
Pies do oddania 3 letni Doberman rodowodowy.
Pies jest niestety niebezpieczny i nieprzewidywalny, pogryzł swojego pana…
Oddanie jest dla niego jedyną szansą, w przeciwnym wypadku w ciągu tygodnia zostanie uśpiony.. Piszę to ogłoszenie z nadzieją, że znajdzie się ktoś kto zechce takiego psa. Jest sprawny, biegał codziennie, właściciel nie jest początkujący w hodowli takich psów, jest to już nasz drugi doberman (14 lat z tą rasą). Pies na co dzień nie jest agresywny, jednak prawdopodobnie po wypadku, który miał jako szczeniak po raz drugi zdarzyło mu się zaatakować człowieka.
Pies mieszka w bloku, chyba najlepszym i jedynym rozwiązaniem byłoby dla niego znalezienie właściciela który ma dom z ogrodem i zechce Dagora…
Żal nam go oddawać a tym bardziej usypiać :-(
Konrad 508155880 "

Juz nieaktualne - pies supiony :-(

Beata

Posted

:placz::placz::placz::placz::placz::placz:badz szczesliwy
[*]
piekny, zdrowy pies:(zamiast znalesc dom najprosciej uspic....szkoda mi slow na tego "wlasciciela"...teraz wezmie nastepnego??bo przeciez zna sie na rasie....

Posted

Biedny Dagor :( Ale z drugiej strony, jesli pies jest agresywny i szkolenie nic nie daje, to czy jest sens skazywac go na meczarnie i tulaczki po roznych domach? Czasami trzeba wybrac mniejsze zlo :(

Posted

karusiap napisał(a):
:placz::placz::placz::placz::placz::placz:badz szczesliwy

• piekny, zdrowy pies:(zamiast znalesc dom najprosciej uspic....szkoda mi slow na tego "wlasciciela"...teraz wezmie nastepnego??bo przeciez zna sie na rasie....

• Nie wypowiadalam bym sie tak pochopnie. Wg mnie wl staral sie znalezc mu dom.

Beata

Posted

Wiesz, Beata, czasami ból i bezsilność powoduje, że z żalu mówimy pewne rzeczy...Bo oceniac sytuację na odległość nie możemy, możemy jedynie żałować, że los był taki okrutny i może pies dostał się nie tam gdzie powinien...Ale nie nam oceniać...

Posted

daga_27 napisał(a):
    Gonitwa, co oznacza, ze dobce cos dolega? co to jest za dolegliwosc?

Jest apatyczna, mocno straciła na wadze. Nie reaguje kompletnie na nic, nic jej nie rozprasza- można wołać, klaskać-ona nic.. Wcześniej tak nie robiła....
    Może Rybcia będzie w stanie lepiej to opisać... Ale zmieniła się bardzo od kąd widziałam ją po raz pierwszy...

A ten nowy- nic o nim kompletnie nie wiadomo, narazie garnie się do ludzi. Mam nadzieję ,że nic mu się nie stanie. Na prawdę nikt nie ma u siebie wolnego tymczasu dla któregokolwiek z nich?

Posted

Gonitwa napisał(a):
    Na prawdę nikt nie ma u siebie wolnego tymczasu dla któregokolwiek z nich?

Ja moge po nia z Tczewa pojechac i ja gdzies dowiezc w okolice trojmiasta, Elblaga. Tymczasu dac niestety nie moge.

Beata

Posted

z tego co wiem, to w niezbyt dalekie odległości tata Rybci też ją zawieźć może, koszty da się zredukować do minimum, tylko nie ma chętnych żeby dać jej tymczas...

Posted

ja pisalam wczesniej, ze ja wezme ale jesli ona jest w takim stanie to nie wiem czy to nie ryzyko, bo mam dzieci. najlepiej by bylo, gdybym sama pojechala do Elblaga i ja zobaczyla.

Posted

To zapraszam. W końcu do Elbląga z Tczewa nie jest tak daleko.. Dałabyś mi ewentualnie znać? To postarałabym się zabrać z Tobą. Znaczy się spotkać pod schronem... I Rybcia pewnie też by chciała. Wiem, że to trochę namolne, ale łapiemy się każdej możliwości aby do schronu wejść, bo ja dowód dostanę dopiero pod koniec października i musimy sobie jakoś radzić.

Posted

Szkurcze Daguś Ty to chyba ze złota jesteś! Ja jak ostatnio przyniosłam do domu takiego z 5kg piesa na rękach bo znalazłam a był taki deszcz że głowa mała a on biegał przerażony i nie wiedział co robić to mnie brat za kurtke z domu wywalił razem z futrzakiem... :shake:Co za luuudzie...

Posted

daga_27 napisał(a):
    tylko, ze ja nie mam pojecia kiedy uda mi sie tam dojechac bo u mnie z wolnym czasem teraz marnie :-(

nieważne kiedy. My się dostosujemy jak będzie trzeba:)

Posted

najgorsze, ze u Was nie pozwola mi jej wyprowadzic z boksu i sprobowac nawiazac z nia kontakt. pewnie bede musiala zdecydowac przez kraty czy ja zabieram czy nie :-( dziwny ten schron :-( ja juz mialam dwie dobermanki z Waszego schronu: Sarah i Sally :-)

Posted

Pan od LADY dzwonil dzis do mnie. Wet znalazl jej pod skora jakies guzki na brzuszku, sa do wyciecia :-(
    Pan mowil, ze bedzie dobrze i zebym sobie nie myslala, ze oni ja teraz zostawia - NIDGY! Powiedzial, ze bedzie dzwonil do mnie od czasu do czasu zdac relacje i wysle potem foty :multi:
    A....takich ludzi nam potrzeba!

A to fotki z piatekowego zapoznania sie Lady z nowym domem, nowym Panem i nowym kolega :-)

Beata