aisaK Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Ale się nam dobeczków znów nazbierało :( Znów mamy ich 30..... Z tym, co pogryzł swojego Pana, to moga byc problemy, ze znalezieniem domku, zwłaszcza, że mamy tylko tydzień, a problem ze znalezieniem dla rodowodowego -nie agresywnego a co dopiero, który ugryzł. Zwłaszcza,że nie znamy przyczyny ugryzienia. Dość, że ludzie boją się dobków to jeszcze z agresją :roll: A może jego hodowla by się zainteresowała? Aga-jak będę miała chociaż parę zdań :wiek, króciutko opis to wstawie dobusiowatą (coś tam kiedyś dobek jakis majstrował ;) )... Quote
t_kasiek Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 pytałyście czy ktoś ma jakiś talent....talentów do rysowania niestety nie mam...jedyne co w życiu potrafiłam ręcznie zrobić to takie plecionki z muliny na rękę czy jako zakładkę do książki :( ale nie wiem czy to sie na coś przyda.... Quote
aisaK Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Pewnie, Kasiu, każdy talent do czegoś potrzebny, a powiedz jak takie plecionki wyglądają? Czy uda się zrobic np: dobermana? Beatko-pytałaś już tego Pana czy udostepni nam jakis swój rysunek do zrobienia kartki, widokówki lub nawet do tła ulotki? Maciek-dostałeś meila? Czy może być taka wersja psa? Zdjęcie jest OK? A tekst? Nie wiem czy wysyłas resztę? Quote
aisaK Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Nowe zdjęcia Bianki. Dla osób, które nie wiedzą: Bianka prawie nie chodziła o własnych siłach, została zoperowana w Niemczech i teraz jest szczęsliwym, biegającym, energicznym psem.JESZCZE RAZ DZIEKUJEMY ZA TO NIEMIECKIEJ ORGANIZACJI :loveu: :loveu: :loveu: Mam też fimiki z biegania i zabaw Bianki, osoby zainteresowane, proszę o podanie meila...:cool3: Quote
Anashar Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Tak Kasiu, moze byc taka wersja :) Tylko lepiej by bylo, gdyby byly 3 zdjecia przy psiaku, da sie to zrobic?;) Quote
karusiap Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 mam zla wiadomosc...mamy w Krakowie "zwrotke"...URSA wrocila po ponad miesiacu do schroniska:(teraz boi sie wychodzic na zewnatrz:(podobno z powodu agresji...podobno... Quote
t_kasiek Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 aisaK napisał(a):Pewnie, Kasiu, każdy talent do czegoś potrzebny, a powiedz jak takie plecionki wyglądają? Czy uda się zrobic np: dobermana? obrazek nie bardzo, ale mogę spróbować napisać słowo....(choć to też nie jest proste) Jutro mogę zrobić fotkę zakładki do ksiązki i wyśle ci na PW, dobrze ?? Quote
t_kasiek Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 karusiap napisał(a):mam zla wiadomosc...mamy w Krakowie "zwrotke"...URSA wrocila po ponad miesiacu do schroniska:(teraz boi sie wychodzic na zewnatrz:(podobno z powodu agresji...podobno... ojej :( :( :( ile ma latek ??:placz: Quote
Rybc!a Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 O tych wiecie? CHORZÓW pies doberman ok.6lat suka doberman ok.2lat pies miesz.dobermana ok.3lat Quote
daga_27 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 karusiap napisał(a):mam zla wiadomosc...mamy w Krakowie "zwrotke"...URSA wrocila po ponad miesiacu do schroniska:(teraz boi sie wychodzic na zewnatrz:(podobno z powodu agresji...podobno...Jesssooo, Karol:placz: :placz: wiesz cos wiecej na temat tej agresji? Quote
daga_27 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Rybcia a bylas u was w schronie?? jest tam jeszcze ta dobcia, o ktorej pisalas? a o chorzowskich chyba wiemy. Quote
karusiap Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 daga_27 napisał(a):Jesssooo, Karol:placz: :placz: wiesz cos wiecej na temat tej agresji? bylam akurat z innym psem pod kroplowka i nie bardzo mialam czas gadac,ale jak tylko bede postaram sie ja wziac na spacer,jesli mi dadza...i popytam czy "wlasiciele" cos powiedzieli...podobno kogos ugryzla,ale ta kobieta co ja brala to wlasnie nie za bardzo podobno nadawala sie od poczatku.... Quote
dzodzo Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 o Boże nastepne... z Ursą-pewnie zawinil brak znajomosci rasy,pani wziela psa bo ładny i niestety skonczylo sie tak, jak bylo do przewidzenia.A teraz jeszcze przypna jej etykietke agresywnego psa.:shake: Quote
aisaK Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Ursę, dobrze byłoby wyciagnbąc, tylko gdzie :( I sprawdzić... Beata: rozmawiałas z tym panem akagera? Czy "Uzyczy" nam zdjęcia swojej pracy na kartke? Nie wiecie czy ten młody doberman Safir jest jeszcze do adopcji? Quote
BeataJ Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 [quote name='aisaK']Beata: rozmawiałas z tym panem akagera? Czy "Uzyczy" nam zdjęcia swojej pracy na kartke? Pan to Azawakh :-) Pisalam juz, ze moze nam wsyalc prace swoje na adres pocztowy - zgadza sie Azawakh - i mozna je na allegro wstawic. Tylko ja nie moge sie tym zajac bo mnie bedzie mnie teraz do 7 maja. Beata Quote
aisaK Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Beatko, to na allegro, ale ja jeszcze wcześniej potrzebuję zdjęcia jakiejś jego pracy, żeby można było ja wykorzystać do zrobienia kartki pocztowej, jako tło. Lub przód kartki. Załatwisz to? Kto może pomóc z allegro z pracą Pana Azawakh? Quote
Dea Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 To ma być praca wystawiona na aukcji, czy też pomniejszone odbitki sprzedawane jako cegiełki? Trzeba by mieć od niego na piśmie, że wyraża zgodę na sprzedaż jego pracy na cele charytatywne, i że wyraża zgodę na rozpowszechnianie (jeśli cegiełki)... Jak trzeba, to allegro mogę wystawić, tylko ta zgoda musi być. Quote
aisaK Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Czyli, Beatko, jesli Pan wysle prace, to niech załączy zgode. Bo do zdjęcia jego pracy wystarczy taka zgoda jaka dał? Zdjęcie będzie wykorzystane na kartki. Quote
Dea Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Wystarczy, że napisze, że wyraża zgodę na rozpowszechnianie swojej pracy na cele charytatywne (żeby było wiadomo, że nikt na tym nie zarabia! - w przypadku kartek) Quote
Asior Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 dzodzo napisał(a):o Boże nastepne... z Ursą-pewnie zawinil brak znajomosci rasy,pani wziela psa bo ładny i niestety skonczylo sie tak, jak bylo do przewidzenia.A teraz jeszcze przypna jej etykietke agresywnego psa.:shake: wiedziałam, to moja wina...mogłam jej odradzać dobka....ta panna jak zobaczyła Wenus, to postanowiła że chce dobka :( Wtedy poszły dwie dobki... :( Wiedziałam..... nie pasowała mi od początku :( to moja wina ...... Quote
t_kasiek Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Asior - to nie jest chyba Twoja wina !!!! Ludzie często nie mają wyobraźni !!!! Napewno dobka znajdzie domeczek !!!! Quote
dzodzo Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Asior, nie obwiniaj się-tak to juz jest.Przeciez nie moglas tego przewidziec.Pewnie sunka warknęla na nia jak podeszla do legowiska albo sięgnęla do michy-ostrzegla "nie podoba mi sie" a ona sie wystraszyla i tyle. Quote
BeataJ Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 aisaK napisał(a):Czyli, Beatko, jesli Pan wysle prace, to niech załączy zgode. Bo do zdjęcia jego pracy wystarczy taka zgoda jaka dał? Zdjęcie będzie wykorzystane na kartki. Ale chlopak jest u nas na forum :-) Najlepiej nich sam sie wypowie. Beata Quote
aisaK Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 BeataJ napisał(a):Ale chlopak jest u nas na forum :-) Najlepiej nich sam sie wypowie. Beata A bywa na naszym wątku? Jakoś nie znana mi osoba...;) No, ale przecież nie muszę znac wszystkich. Asior, nie ma co teraz sie obwiniać. szkoda tylko, bo sunia nie wie co sie dzieje: znów sama, w boksie, dobrze chociaż, że już po zimie :shake: Quote
Recommended Posts