Klementynkaa Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 tak jak obiecałam - jeżeli dojdą plakaty (a dziś piątek więc chyba nie ma szans :( ) to porozklejałabym je na tej wystawie w będzinie, niestey nie mam drukarki i nie mam mozliwości wydrukować sobie nic, ani plakatów ani ulotek :( rozgłoszenie wśród hodowców Różyczko jest doskonałym pomysłem i proponuję zrobić listę hodowli z adresami mailowy i www i kiedy już będzie gotowa taka elektroniczna wersja ulotki (aisaK pisałaś że brat coś kombinuje?) to porozsyłamy do nich wzystkich! poprosimy o zamieszczenie w linkach itd. jeśli chodzi o stronę - 1 osoba - strona techniczna (domeny, dns itp rzeczy), 2 osoba - prowadzenie strony (rozbudowa, wpisywanie aktualizacji, dbanie o spójność graficzną strony itp), 3 osoba - zbieranie informacji, przekazywanie ich tej 2 ;) takie jest moje zdanie, poczekam na decyzję. Quote
aisaK Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Kuzyn, nie brat ;) Nie moge go złapać i jak narzie sprawa stoi w miejscu. On ładnie przerabia zdjęcia, ale nie wiem czy umie robic takie ulotki! Musze go zapytać... Do hodowców już raz pisaliśmy, piękny tekst, piękne słowa, piekna prośba, ale widać naszych hodowców to nie intersuje (nie oceniam!) ;) Quote
Klementynkaa Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 aisaK napisał(a):Do hodowców już raz pisaliśmy, piękny tekst, piękne słowa, piekna prośba, ale widać naszych hodowców to nie intersuje (nie oceniam!) ;) w takim razie zróbmy inaczej - piękna kartka z bidokiem i życzeniami sukcesów hodowlanych (to bez okazji), z życzeniami świątecznymi (na święta), z gratulacjami za zwycięśtwo na jakiejś wystaiwe do właścieli psa (za BOBa bo inaczej nie wyrobimy)... Quote
Anashar Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Ja poprosze zdjecia dobkow w duzej rozdzielczosci wraz z opisami do strony :) maciej@anashar.pl Przy okazji zapraszam tu :cool3: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61246 Czesc dochodu na dobki. Quote
aisaK Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Maciek, a jak mają wyglądać opisy? Bo te co są w tej chwili na stronie sie wam nie podobaja. Czy maja mieć jakis format? Jak będziemy dzielic psy? Tak samo jak teraz? Zdjęcia mogę ci przesłać, ty je podzielisz? Jak to ma wyglądać? Quote
Różyczka Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='aisaK'] Do hodowców już raz pisaliśmy, piękny tekst, piękne słowa, piekna prośba, ale widać naszych hodowców to nie intersuje (nie oceniam!) ;) Zdaję sobie sprawę jacy są niektórzy hodowcy:mad: :angryy: ale może jednak spróbować tak jak pisze Klemantynkaa i na ogólną stronę o dobermanach www.dobermann.pl dać. To przecież nie zaszkodzi a pomóc jednak może. Quote
Anashar Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 aisaK napisał(a):Maciek, a jak mają wyglądać opisy? Bo te co są w tej chwili na stronie sie wam nie podobaja. Czy maja mieć jakis format? Jak będziemy dzielic psy? Tak samo jak teraz? Zdjęcia mogę ci przesłać, ty je podzielisz? Jak to ma wyglądać? Ja mam taki pomysl. Imie Wiek Miasto Link do watku, strony Status(szuka domu, potrzebne pieniadze etc.) I dokladniejszy opis. No i podzial na w nowym domu, do adopcji, odeszly. I w danym dziale jeszcze osobno psy i suki. Jesli mozesz, to podziel zdjecia(w nowym domu, adopcje, odeszly) i podpisz imiennie, zebym nie pomieszal dobkow ;) Najlepiej po 3 zdjecia, jakies ladne i chwytajace za serce :) Quote
BeataJ Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Klementynkaa napisał(a):w takim razie zróbmy inaczej - piękna kartka z bidokiem i życzeniami sukcesów hodowlanych (to bez okazji), z życzeniami świątecznymi (na święta), z gratulacjami za zwycięśtwo na jakiejś wystaiwe do właścieli psa (za BOBa bo inaczej nie wyrobimy)... O...to dobry pomysl! Beata Quote
Anashar Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 A ja nie wiem czy nie lepiej nie z bidakami, tylko np. juz szczesliwymi psami ;) W sumie mozna takie i takie :cool3: Nie mam duzego zdjecia dobka aktualnie, wiec wykorzystalem swojego burasa ;) Dac mordke usmiechnieta dobka i kartke w tym rodzaju, jakies male podziekowania jeszcze wcisnac. Wydaje mi sie, ze w podziekowanie powiny byc wlasnie kartki juz szczesliwych bestyji :) Zeby sie wiedzialo, ze pomoc cos daje :) Quote
dzodzo Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 mi sie podoba taki pomysl z usmiechniętym dobkiem na kartce.Jak myslicie? Quote
aisaK Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Oj, Maciek, ale masz wymagania ;) Jak patrzę jak mi wklejają zdjęcia i muszę sama wymyślać tekst to już to widzę ;) No, ale spróbuję.... Jak będą za małe to napisz... Jak uważacie ( z tą kartką), ja uważam, że wolałabym smutnego, chorego lub suke z wyciągniętymi cycami. Taką chwytającą za serce...Piękny dobek niewiele osób wzruszy i spowoduje, że zaczna wpłacać. Ale to moje zdanie. Quote
aisaK Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 A teraz sprawa ulotki: Mój kuzyn pisze: Kasiu tak sobie usiadlem.I pokombinowalem Zrobilem przód ulotki mi sie nawet widzi a niewiem jak bedzie wam sie podobac.Z tylu bym wszadzil.Cos w stylu Jeśli chcesz adoptować dobermana - skontaktuj się z nami. Jeśli chcesz zapewnić dobermanowi dom tymczasowy - skontaktuj się z nami. Jeśli widzisz dobermana, który się błąka lub któremu dzieje się krzywda - prosimy powiedz nam o tym! Jeśli chcesz dołączyć do nas i wspierać zaangażowaniem i sercem - zapraszamy! Te dobermany potrzebują twojej pomocy!! kontak telefoniczny i mailowy z Wami. nr konta ,slowo od Was. A tak wogóle czekam na uwagi ten rozmiar co zrobilem to by nawet chyba podszedl pod maly plakat. Sorki ale jestem juz zmeczony i wysylam tylko przód. Ale warto bylo jesli choc znajdzie sie 1 osoba chetna do pomocy.Mi osobisciwe sie to podoba:-)Odpisz co myslisz. [SIZE=4]Oczywiście-adres strony to raz i wyraźniejszy tekst to dwa, a co sądzicie? Quote
Anashar Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Ja tak szybko, bo zaraz mi prąd odetną. Ulotki powinny wzruszać za serce, a cegiełki powinny być radosne, mówić ludziom, że właśnie wlczymy o ten uśmiech psa, o jego przyszłość. Patrząc na smutnego dobka z cegiełki będą się martwić. Patrząc na wesołego, też się uśmiechną i zdadzą sobie sprawe, że przyczynili się do tego uśmiechu i może wpłacą jeszcze raz?;) Quote
karusiap Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 a moze takie karti na pol przedzielone,smutny,zabiedzony dobek ,obok radosny a na srodku jakis napis,ze dzieki pomocy ludzi te psy moga sie tak zmienic czy cos takiego... Quote
daga_27 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='aisaK']A teraz sprawa ulotki: Mój kuzyn pisze: Kasiu tak sobie usiadlem.I pokombinowalem Zrobilem przód ulotki mi sie nawet widzi a niewiem jak bedzie wam sie podobac.Z tylu bym wszadzil.Cos w stylu Jeśli chcesz adoptować dobermana - skontaktuj się z nami. Jeśli chcesz zapewnić dobermanowi dom tymczasowy - skontaktuj się z nami. Jeśli widzisz dobermana, który się błąka lub któremu dzieje się krzywda - prosimy powiedz nam o tym! Jeśli chcesz dołączyć do nas i wspierać zaangażowaniem i sercem - zapraszamy! Te dobermany potrzebują twojej pomocy!! kontak telefoniczny i mailowy z Wami. nr konta ,slowo od Was. A tak wogóle czekam na uwagi ten rozmiar co zrobilem to by nawet chyba podszedl pod maly plakat. Sorki ale jestem juz zmeczony i wysylam tylko przód. Ale warto bylo jesli choc znajdzie sie 1 osoba chetna do pomocy.Mi osobisciwe sie to podoba:-)Odpisz co myslisz. [SIZE=4]Oczywiście-adres strony to raz i wyraźniejszy tekst to dwa, a co sądzicie? mi sie widzi;) Quote
Anashar Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='aisaK'] [SIZE=4]Oczywiście-adres strony to raz i wyraźniejszy tekst to dwa, a co sądzicie? Mi osobiście się nie podoba. Tło przy ulotkach powinno być jednolite, bo tekst nie czytelny. I wg. powina być bardziej rzucająca się w oczy ;) No ale każdy ma inną opinię :cool3: A i jeszcze jedno. Taka ulotka na atramentowej drukarce cała się rozmaże, dlatego także powinno być jednolite tlo, a jedynie poza tekstem jakieś grafiki Quote
aisaK Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Maciek, mój kuzyn robi to pierwszy raz, więc każda opinia dobra, byle pouczająca ;) Quote
Aga_Mazury Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Kobietki w schronisku w Ostrózie wypatrzyłam dobsiowatą.....czemu ja jej wcześniej nie widziałam...hmmm...może dlatego, że jest na boksach gdzie mało kto zagląda bo ich wcale prawie nie widać... jeśli nie dobsiowata to piszcie.... Quote
Mido Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Anashar napisał(a):Ja mam taki pomysl. Imie Wiek Miasto Link do watku, strony Status(szuka domu, potrzebne pieniadze etc.) I dokladniejszy opis. No i podzial na w nowym domu, do adopcji, odeszly. I w danym dziale jeszcze osobno psy i suki. Jesli mozesz, to podziel zdjecia(w nowym domu, adopcje, odeszly) i podpisz imiennie, zebym nie pomieszal dobkow ;) Najlepiej po 3 zdjecia, jakies ladne i chwytajace za serce :) Ja bym tylko dodał opcje: plec kastracja/styrylizacja i jesli by byla wola opiekuna psiaka to opcje kontakt -dane kontaktowe do osoby ktora prowadzi adopcje(albo nik z dogo) albo adres schroniska Quote
Anashar Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Mido napisał(a):Ja bym tylko dodał opcje: plec kastracja/styrylizacja i jesli by byla wola opiekuna psiaka to opcje kontakt -dane kontaktowe do osoby ktora prowadzi adopcje(albo nik z dogo) albo adres schroniska Dobry pomysl :) Kasia - masz dodatkowa robote :cool3: Quote
daga_27 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 zobaczcie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61212 fajowe dlugopisy, co?? zalatwilam dla nas takie same, ale musimy pomyslec jaki chcemy napis. adrest strony i cos jeszcze? koszt 100 szt to 200 zl, ale jak bedziemy sprzedawaly je po 5 zl jak afn-owskie, to zarobimy 300 zl. co Wy na to? Quote
daga_27 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 sluchajcie, na stronie musimy dodac cegielki i adopcje yyyyyy wylecialo mi teraz slowo. ale burak ze mnie:oops: kuzwa ale wstyd! Quote
daga_27 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 dodam jeszcze, ze Cezar jest juz zabrany od wlasciciela. jest to pies super calusny, przekochany, bardzo łagodny. Szukamy dobrego domu! pilna kastracja! Quote
Anashar Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 daga_27 napisał(a):sluchajcie, na stronie musimy dodac cegielki i adopcje yyyyyy wylecialo mi teraz slowo. ale burak ze mnie:oops: kuzwa ale wstyd! Wirtualne? :cool3: Quote
Recommended Posts