Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

tak jak obiecałam - jeżeli dojdą plakaty (a dziś piątek więc chyba nie ma szans :( ) to porozklejałabym je na tej wystawie w będzinie, niestey nie mam drukarki i nie mam mozliwości wydrukować sobie nic, ani plakatów ani ulotek :(

rozgłoszenie wśród hodowców Różyczko jest doskonałym pomysłem i proponuję zrobić listę hodowli z adresami mailowy i www i kiedy już będzie gotowa taka elektroniczna wersja ulotki (aisaK pisałaś że brat coś kombinuje?) to porozsyłamy do nich wzystkich! poprosimy o zamieszczenie w linkach itd.

jeśli chodzi o stronę - 1 osoba - strona techniczna (domeny, dns itp rzeczy), 2 osoba - prowadzenie strony (rozbudowa, wpisywanie aktualizacji, dbanie o spójność graficzną strony itp), 3 osoba - zbieranie informacji, przekazywanie ich tej 2 ;) takie jest moje zdanie, poczekam na decyzję.

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kuzyn, nie brat ;) Nie moge go złapać i jak narzie sprawa stoi w miejscu. On ładnie przerabia zdjęcia, ale nie wiem czy umie robic takie ulotki! Musze go zapytać...
Do hodowców już raz pisaliśmy, piękny tekst, piękne słowa, piekna prośba, ale widać naszych hodowców to nie intersuje (nie oceniam!) ;)

Posted

aisaK napisał(a):
Do hodowców już raz pisaliśmy, piękny tekst, piękne słowa, piekna prośba, ale widać naszych hodowców to nie intersuje (nie oceniam!) ;)

w takim razie zróbmy inaczej - piękna kartka z bidokiem i życzeniami sukcesów hodowlanych (to bez okazji), z życzeniami świątecznymi (na święta), z gratulacjami za zwycięśtwo na jakiejś wystaiwe do właścieli psa (za BOBa bo inaczej nie wyrobimy)...

Posted

Maciek, a jak mają wyglądać opisy? Bo te co są w tej chwili na stronie sie wam nie podobaja. Czy maja mieć jakis format?
Jak będziemy dzielic psy? Tak samo jak teraz? Zdjęcia mogę ci przesłać, ty je podzielisz? Jak to ma wyglądać?

Posted

[quote name='aisaK']

Zdaję sobie sprawę jacy są niektórzy hodowcy:mad: :angryy: ale może jednak spróbować tak jak pisze Klemantynkaa i na ogólną stronę o dobermanach
www.dobermann.pl dać. To przecież nie zaszkodzi a pomóc jednak może.

Posted

aisaK napisał(a):
Maciek, a jak mają wyglądać opisy? Bo te co są w tej chwili na stronie sie wam nie podobaja. Czy maja mieć jakis format?
Jak będziemy dzielic psy? Tak samo jak teraz? Zdjęcia mogę ci przesłać, ty je podzielisz? Jak to ma wyglądać?

Ja mam taki pomysl.

Imie
Link do watku, strony
Status(szuka domu, potrzebne pieniadze etc.)
I dokladniejszy opis.

No i podzial na w nowym domu, do adopcji, odeszly. I w danym dziale jeszcze osobno psy i suki.

Jesli mozesz, to podziel zdjecia(w nowym domu, adopcje, odeszly) i podpisz imiennie, zebym nie pomieszal dobkow ;) Najlepiej po 3 zdjecia, jakies ladne i chwytajace za serce :)

Posted

Klementynkaa napisał(a):
w takim razie zróbmy inaczej - piękna kartka z bidokiem i życzeniami sukcesów hodowlanych (to bez okazji), z życzeniami świątecznymi (na święta), z gratulacjami za zwycięśtwo na jakiejś wystaiwe do właścieli psa (za BOBa bo inaczej nie wyrobimy)...

O...to dobry pomysl!

Beata

Posted

A ja nie wiem czy nie lepiej nie z bidakami, tylko np. juz szczesliwymi psami ;) W sumie mozna takie i takie :cool3:

Nie mam duzego zdjecia dobka aktualnie, wiec wykorzystalem swojego burasa ;)

Dac mordke usmiechnieta dobka i kartke w tym rodzaju, jakies male podziekowania jeszcze wcisnac. Wydaje mi sie, ze w podziekowanie powiny byc wlasnie kartki juz szczesliwych bestyji :) Zeby sie wiedzialo, ze pomoc cos daje :)

Posted

Oj, Maciek, ale masz wymagania ;)
Jak patrzę jak mi wklejają zdjęcia i muszę sama wymyślać tekst to już to widzę ;)
No, ale spróbuję....
Jak będą za małe to napisz...

Jak uważacie ( z tą kartką), ja uważam, że wolałabym smutnego, chorego lub suke z wyciągniętymi cycami. Taką chwytającą za serce...Piękny dobek niewiele osób wzruszy i spowoduje, że zaczna wpłacać. Ale to moje zdanie.

Posted

A teraz sprawa ulotki:

Mój kuzyn pisze:

Kasiu tak sobie usiadlem.I pokombinowalem Zrobilem przód ulotki mi sie nawet widzi a niewiem jak bedzie wam sie podobac.Z tylu bym wszadzil.Cos w stylu

Jeśli chcesz adoptować dobermana - skontaktuj się z nami.

Jeśli chcesz zapewnić dobermanowi dom tymczasowy - skontaktuj się z nami.

Jeśli widzisz dobermana, który się błąka lub któremu dzieje się krzywda - prosimy powiedz nam o tym!

Jeśli chcesz dołączyć do nas i wspierać zaangażowaniem i sercem - zapraszamy!

Te dobermany potrzebują twojej pomocy!!

kontak telefoniczny i mailowy z Wami. nr konta ,slowo od Was.

A tak wogóle czekam na uwagi ten rozmiar co zrobilem to by nawet chyba podszedl pod maly plakat.
Sorki ale jestem juz zmeczony i wysylam tylko przód.
Ale warto bylo jesli choc znajdzie sie 1 osoba chetna do pomocy.Mi osobisciwe sie to podoba:-)Odpisz co myslisz.

[SIZE=4]Oczywiście-adres strony to raz i wyraźniejszy tekst to dwa, a co sądzicie?

Posted

Ja tak szybko, bo zaraz mi prąd odetną. Ulotki powinny wzruszać za serce, a cegiełki powinny być radosne, mówić ludziom, że właśnie wlczymy o ten uśmiech psa, o jego przyszłość. Patrząc na smutnego dobka z cegiełki będą się martwić. Patrząc na wesołego, też się uśmiechną i zdadzą sobie sprawe, że przyczynili się do tego uśmiechu i może wpłacą jeszcze raz?;)

Posted

[quote name='aisaK']A teraz sprawa ulotki:

Mój kuzyn pisze:

Kasiu tak sobie usiadlem.I pokombinowalem Zrobilem przód ulotki mi sie nawet widzi a niewiem jak bedzie wam sie podobac.Z tylu bym wszadzil.Cos w stylu

Jeśli chcesz adoptować dobermana - skontaktuj się z nami.

Jeśli chcesz zapewnić dobermanowi dom tymczasowy - skontaktuj się z nami.

Jeśli widzisz dobermana, który się błąka lub któremu dzieje się krzywda - prosimy powiedz nam o tym!

Jeśli chcesz dołączyć do nas i wspierać zaangażowaniem i sercem - zapraszamy!

Te dobermany potrzebują twojej pomocy!!

kontak telefoniczny i mailowy z Wami. nr konta ,slowo od Was.

A tak wogóle czekam na uwagi ten rozmiar co zrobilem to by nawet chyba podszedl pod maly plakat.
Sorki ale jestem juz zmeczony i wysylam tylko przód.
Ale warto bylo jesli choc znajdzie sie 1 osoba chetna do pomocy.Mi osobisciwe sie to podoba:-)Odpisz co myslisz.

[SIZE=4]Oczywiście-adres strony to raz i wyraźniejszy tekst to dwa, a co sądzicie? mi sie widzi;)

Posted

[quote name='aisaK']

[SIZE=4]Oczywiście-adres strony to raz i wyraźniejszy tekst to dwa, a co sądzicie?
Mi osobiście się nie podoba. Tło przy ulotkach powinno być jednolite, bo tekst nie czytelny. I wg. powina być bardziej rzucająca się w oczy ;) No ale każdy ma inną opinię :cool3:
A i jeszcze jedno. Taka ulotka na atramentowej drukarce cała się rozmaże, dlatego także powinno być jednolite tlo, a jedynie poza tekstem jakieś grafiki

Posted

Kobietki w schronisku w Ostrózie wypatrzyłam dobsiowatą.....czemu ja jej wcześniej nie widziałam...hmmm...może dlatego, że jest na boksach gdzie mało kto zagląda bo ich wcale prawie nie widać...

jeśli nie dobsiowata to piszcie....

Posted

Anashar napisał(a):
Ja mam taki pomysl.

Imie
Link do watku, strony
Status(szuka domu, potrzebne pieniadze etc.)
I dokladniejszy opis.

No i podzial na w nowym domu, do adopcji, odeszly. I w danym dziale jeszcze osobno psy i suki.

Jesli mozesz, to podziel zdjecia(w nowym domu, adopcje, odeszly) i podpisz imiennie, zebym nie pomieszal dobkow ;) Najlepiej po 3 zdjecia, jakies ladne i chwytajace za serce :)

Ja bym tylko dodał opcje:
plec
kastracja/styrylizacja
i jesli by byla wola opiekuna psiaka to opcje
kontakt -dane kontaktowe do osoby ktora prowadzi adopcje(albo nik z dogo) albo adres schroniska

Posted

Mido napisał(a):
Ja bym tylko dodał opcje:
plec
kastracja/styrylizacja
i jesli by byla wola opiekuna psiaka to opcje
kontakt -dane kontaktowe do osoby ktora prowadzi adopcje(albo nik z dogo) albo adres schroniska

Dobry pomysl :) Kasia - masz dodatkowa robote :cool3:

Posted

daga_27 napisał(a):
sluchajcie, na stronie musimy dodac cegielki i adopcje yyyyyy wylecialo mi teraz slowo. ale burak ze mnie:oops: kuzwa ale wstyd!

Wirtualne? :cool3: