Madziek Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 ostatnio wogóle nie miałam czasu, aby zaglądać na Dogomanię i mam spore zaległości, których już na pewno nie nadrobię. Wcześniej czytałam wątek codziennie i byłam na bieżąco, ale teraz nie dam rady przeczytać wszsytkiego. Więc podstawowe pytania: jak tam plakaty? ostatnie co czytałam to było coś o tym, że miały być za dramo wydrukowane z tego co pamiętam. W kwietniu będzie wystawa psów u nas w Opolu, więc pomyślałam, że mogłabym plakacik gdzieś przywiesić :-) a drugie to chciałam się spytać co u Bianeczki? :-) jeśli były gdzieś zdjęcia osttanio wstawiane to bardzo proszę powiedzieć kiedy mniej więcej :-) Quote
daga_27 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Asior super wiesci!!!!!!:multi: :multi: :loveu: Quote
BeataJ Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Super wiesci z Krakowa do nas doszly!!! Pieknie!!! Co do plakatow to jutro Wam powiem. Nie moge naciskac drukarni, robia to w koncu za darno a zawaleni sa robota. Beata Quote
majafaja Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 jasne, musimy być wdzieczni! nawet jesli trzeba bedzie troche dluzej poczekac:) Quote
Asior Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 BeataJ napisał(a):Super wiesci z Krakowa do nas doszly!!! Pieknie!!! no tez jestem dumna z siebie :) Quote
Vika_Bari Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 BeataJ napisał(a):Sally juz najpewniej w nowym domku. Panstwo bardzo sympatyczni, od razu Sally bardzo, bardzo im sie spodobala. Byli tez ze swoja 6 letnia dobermanka. Mam nadzieje, ze Sally ja troszke rozrusza i dobcia lekko sie odchudzi :-) Na pewno beda do Dagii dzwonili z relacja. A ja wlasnie gotuje jedzonko dla Groma i na 17:00 ide do hoteliku do niego zrobie tez fotki. Jego koniecznie trzeba podtuczyc. Maciej jakies rady? Czym go karmic? W hotelu dostaje Royala, ja mu gotuje kurczaka z ryzem. Chcemy mu z Daga kazdego dnia nosi takie jedzonko. Beata Karmic często ale malymi porciami. Kasza musi być jęczmienna lub gryczana i tak 50 na 50 z mięskiem. Nu i mieska po trochu świerzego. Ono ma dużo rzeczy potrzebnych psiakowi do odbudowania ciała. Surowe ważywka dodawać. Witaminy w proszkach i tabletkch pózniej bo mogą zaszkodzić. Ryż to nie bardzo dobry w takiej sytuacii. Gotowane nużki świńskie bez kosci. Swieze wolowe lub kurczaczkowe serduszka wątrobka i inne. Cudne wieści! Cudny dzień. Wszystkim gratulacii! A ja Ricza wtargałam do domu już od jakiegoś czasu! Narazie w przedpokoju. Jest taki szczęsliwy w domu. Mam nadzieje ze nikogo nie zararze. Quote
Karilka Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 30% mięsa sie daje podobno... Ja daje moim 40% kaszy, płatków owsianych i ryżu, 30% miesa i 30%warzyw Quote
Asior Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 a mnie w schronie zabronili dawac kaszy TYLKO ryz powiedzieli :roll: Kaszy ponoc psy nie trawią..... Quote
daga_27 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 toz to od tych diet zwariowac mozna:roll: moze weta zapytam co najlepiej jemu dawac. Quote
BeataJ Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Asior napisał(a):a mnie w schronie zabronili dawac kaszy TYLKO ryz powiedzieli :roll: Kaszy ponoc psy nie trawią..... Wlasnie....ja tez zawsze slyszalam, ze kaszy nie wolno. Ryz i makaron tylko. Beata Quote
aisaK Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Ale w Krakowskim schronie piesy maja luksusy! Ryzyk dostaja!!! Przecudowne wieści, dwie wspaniałę, piekne dobermanki poszły do domu. Ściągnę je dopiero za tydzien, tak na wszelki wypadek ;) Mój tymczasowicz bardzo źle się czuł po kaszy, wiec mu juz nie daję, nie mówiąc o tym, że musiałam z nim ciągle na kuupkę wychodzić i powiem wam tak niesmacznie, że przy kupie aż szczelało :lol: Quote
Lilith20 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 W jeleniogórskim schronisku przebywa prześliczny doberman. Narazie jest jeszcze w izolatce ale niebawem trafi do boksu. Co najgorsze ostatnio pojawiło się strasznie dużo nowych psów i boksy sa przepełnione a psy dostaja furii i ciągle się gryzą. Dobek jest strasznie podłamany, ciągle leży na posłaniu i nie reaguje ani na wołania ani na jedzenie. Wygląda na strasznie smutnego, nie jest zabiedzony. Wręcz przeciwnie, ma piękną błyszczącą sierść jest zdrowy i wygląda jak pies zdjęty prosto z wystawy. Tylko pyszczek ma taki smutny. Błagam niech ktoś go z tamtad wyciagnie zanim trafi w nieodpowiednie ręce. Zawsze boję sie o takie rasy bo znajdują się ludzie którym te psy są potrzebne tylko po to aby atakować inne psy;( Quote
daga_27 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 o ludzie :-( trzeba dzialac. co robimy dziewczyny???????? Quote
Lilith20 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 No ja zaraz popytam kogos kto moglby z aparatem wpasc i zrobic mu fotki ale dopiero jutro bo dzisiaj jest taki krzyczacy pielegniarz Quote
BeataJ Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Kurcza....ja juz patrzylam my z Daga mamy do Jeleniej ponad 500km..... Ale moze go do Bydgoszczy ktos przywiezie to go do hotelu zabierzemy naszego. Ja moge do Bydgoszczy podejchac. Beata Quote
Lilith20 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Sluchajcie ja jutro podskocze do schroniska bo nam sie suka oszczenila i martwie sie o szczeniaka bo najprawdopodobniej go uspia;( wiec przy okazji zajrze do dobermana i dam wam znac. Najwyzej zrobie zdjecia telefonem nie beda tak dobre ale zawsze cos. Quote
lila138 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Lilith20 napisał(a):W jeleniogórskim schronisku przebywa prześliczny doberman. Narazie jest jeszcze w izolatce ale niebawem trafi do boksu. Co najgorsze ostatnio pojawiło się strasznie dużo nowych psów i boksy sa przepełnione a psy dostaja furii i ciągle się gryzą. Dobek jest strasznie podłamany, ciągle leży na posłaniu i nie reaguje ani na wołania ani na jedzenie. Wygląda na strasznie smutnego, nie jest zabiedzony. Wręcz przeciwnie, ma piękną błyszczącą sierść jest zdrowy i wygląda jak pies zdjęty prosto z wystawy. Tylko pyszczek ma taki smutny. Błagam niech ktoś go z tamtad wyciagnie zanim trafi w nieodpowiednie ręce. Zawsze boję sie o takie rasy bo znajdują się ludzie którym te psy są potrzebne tylko po to aby atakować inne psy;( trzeba koniecznie jemu zrobic zdięcie i umieśćić na dogomani...moze znajdzie mu sie domek:multi: Quote
Vika_Bari Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 mirka-ela napisał(a): Wysyłam zdjeciia szczeniorka dobka. Dziewczyny zorganizujecie pilnie transport od Żyrardowa do mnie (Poznań, Września, Gniezno, Środa Wlkp) tego szczeniaka. Sprawa pilna bo trzeba go pilnie przetransportować! Quote
BeataJ Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Info z drukarni: Jakos zdjec tych trzech co sa z boku jest bardzo, bardzo slaba....widoczne sa na formacie wiekszej wizytowki, a na A3 sa zamazane i pani powiedziala, ze brzydko to wyglada a przeciez caly sens tego plakatu to wlasnie obraz tych bid. Co ja moge zaproponowac to wstawienie tam zdjecia Sigmy ( tej brazowej chudej z Gdanska ), bo na 99% mam gdzies jej zdjecie w oryginalnej rozdzielczosci. Aby to bylo widoczne zdjecie musi miec 2-3 mega. Czy ktos ma zdjecie dobka zabiedzonego w takiej wielkiej rozdzielczosci? Beata Quote
majafaja Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 W jeleniogórskim schronisku przebywa prześliczny doberman. Narazie jest jeszcze w izolatce ale niebawem trafi do boksu. Co najgorsze ostatnio pojawiło się strasznie dużo nowych psów i boksy sa przepełnione a psy dostaja furii i ciągle się gryzą. Dobek jest strasznie podłamany, ciągle leży na posłaniu i nie reaguje ani na wołania ani na jedzenie. Wygląda na strasznie smutnego, nie jest zabiedzony. Wręcz przeciwnie, ma piękną błyszczącą sierść jest zdrowy i wygląda jak pies zdjęty prosto z wystawy. Tylko pyszczek ma taki smutny. Błagam niech ktoś go z tamtad wyciagnie zanim trafi w nieodpowiednie ręce. Zawsze boję sie o takie rasy bo znajdują się ludzie którym te psy są potrzebne tylko po to aby atakować inne psy;( dziewczyny, tak samo bylo z sunia co jest teraz u Uli, tez na nic nie reagowała... trzeba go koniecznie wyciagnac!!!! co do tego malucha Vika, to faktycznie pilne!! piekny maluch! Quote
Lilith20 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Po południu moze beda fotki dobermana z jeleniej jedna z wolontariuszek tam jedzie jak tylko bede cos wiedziala to dam znac a na razie musze ochlonac z nerwow bo mi szczeniaki uspili:angryy: :angryy: :mad: Quote
daga_27 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 nowy dobus: http://www.allegro.pl/item174855886_pies_doberman_brazowy.html#photo Quote
aisaK Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Tego jeleniogórskiego trzeba koniecznie do hoteliku wyciągnąć...znacie hoteliki w pobliżu? I transport dla maleństwa do Oleny!!! Quote
Recommended Posts