Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Rybc!a napisał(a):
Moja dobka, Sali ( może się tak nazywać, co Daga ? )

fajna jest bardzo. przeslodka. tylko juz mi prawie zawal zalatwila. zwiala mi z domu i pobiegla na dol po schodach, ja za nia z 8 pietra w klapkach na parter. jakie szczescie, ze nikt klatki nie otwieral bo bym nie miala czego szukac.:angryy:

A Sally - pewnie, ze tak moze sie nazywac. takie imie mi wpadlo do glowy i dlatego takie zaproponowalam.

Wielkie podziekowanie Rybci i Jej Mamie za pomoc w wyciagnieciu i dowiezieniu do mnie Sally:loveu: :loveu: :loveu: Rowniez dziekuje za dolozenie do oplaty schroniskowej:loveu: :loveu: :loveu:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Relacja z pierwszych chwil Sally u Dagi.

Najpierw kapanko

Tak się wycierala po kapieli - Adela zdziwiona :-)

Trzymajcie kciuki aby Lukracja przypadla Sally do gustu!!!!

Beata

Posted

Sally jest słodka, ciągle przystawiała mi główkę do całowania, a jak pracownik schroniska przyprowadził ją do biura, gdzie czekałyśmy z mamą, skakała i cieszyła się, a gdy przestałam ją drapać i głaskać zaczepiała mnie, abym znów zaczęła to robić.

Posted

jak mnie to dogo wku.....wnerwia:angryy: ja chyba fot dzisiaj nie wstawie.:shake:

wrocil do mojego domu zapach dobermanich piardow:mad: :diabloti: i chrapanie jak pilowanie drzewa:diabloti:

Posted

daga_27 napisał(a):
jak mnie to dogo wku.....wnerwia:angryy: ja chyba fot dzisiaj nie wstawie.:shake:

wrocil do mojego domu zapach dobermanich piardow:mad: :diabloti: i chrapanie jak pilowanie drzewa:diabloti:

U mnie też chodzi jakby się miała ze...ć.
Daga wysłałam Twoją suczkę do tej pani z Sieradza:-)

A dobermanie pierdy są najpiękniejsze pod słońcem:evil_lol: :evil_lol: . Szczególnie te cichacze... a później sucz patrzy z wyrzutem... nio przecież to nie ja...

Posted

Dagus-ona jest przepiekna!
Jak będziecie miec wiecej informacji o niej, tzn: wiek, charakter, to do mnie napisz, bo chciałam ja wstawic na stronę dobermnią.

Ja nie wiem jak pachna pierdy dobermanie, ale mojej suczy i psa Bariego na tymczasie też wąchać nie trzeba ...

Jak mnie sie podoba ta wystająca kocia łapa. ;)

Posted

ja mam pana chetnego na mloda suczke w Stargardzie Szecinskim. jutro do niego zadzwonie i jesli zgodzi sie na spotkanie przedadopcyjne to bede szukala kogos z tego rejonu. Jest to bezdzietne malzenstwo, ktore mieszka w bloku. maja 6,5-letnia dobcie. miesiac temu odeszla matka tej dobci i teraz panstwo jak i suczka sa w depresji. szukaja mlodszej suni, co wprowadzi troche zycia do tego domu na nowo.

poki co to charakterek bede obserwowala, bo postanowilam nie oddawac jej do hotelu, tylko zatrzymac u siebie.

Posted

Sunik prześliczny. I jaki wesoły! Rybcza – mama, Rybcza – junior i Daga! Kolejne cudo uratowane! Gratulacje! A u nas wszystko po staremu – Ricz nie chce się fotografować. Dziś miałam kolejną próbę i znów skandal. Chyba kojarzy się Riczowi z aparatem coś brzydkiego. Jutro wyślę foty. Do góry na dobranoc!

Posted

Bozee, ja pierdziu.....ledwo otworzylam oczy a juz jestm cala umyta i wyprana jednoczesnie:evil_lol: :evil_lol: Co za pies????????!!!!!!!!!!!!! przekochana szajbuska:loveu: :loveu: :lol: :lol:

chyba dziewczynka katar ma i jakas alergie, albo cos???

i jeszcze jedna, wazna sprawa. co myslicie o wysterylizowaniu jej przed wydaniem do adopcji?? ona moze byc lakomym kaskiem dla rozmnazaczy:angryy:

na kota nadal nie znam reakcji. Lukrecja od czasu pobytu Sigmy u nas panicznie boi sie obcych psow. wczoraj nie zamierzala zejsc z lozka, a jak chcialam ja wziac to sie strasznie opierala. dzisiaj siedzi w lazience i wyjsc jak na ta chwile nie zamierza. lula sobie w umywalce tradycyjnie:lol:

Posted

Jako, ze siedzicie wszyscy w temacie "dobków" bardziej niż ja, chciałbym sie Was poradzic w następującej kwestii. Znalazłam na internecie stronę niemiecką - Dobermann Nothilfe - (http://www.dobermann-nothilfe.de/) z zamieszczonych u nich informacji wynika, że pomagają również znajdować domki dla polskich dobków. Czy kontalktowaliście się może z tą organizacją? Czy znacie może jakąś osobę, z którą możnaby nawiązać tam kontakt? Czy najlepiej jest pisać na ich ogólny e-mail: info@dobermann-nothilfe.de ?

Aramis zaczyna się "otwierać" - jest coraz weselszy :lol:. Gdyby szybko znalazł dom nie przechodziłby znowu sresu związanego ze zmianą środowiska.

Będę wdzięczna za jakieś wskazówki.;)

Posted

"Chciałabym" to za dużo powiedziane. Najlepiej chciałybyśmy go umieścić u kogoś w Myszkowie - żeby go mieć na oku i go doglądać - mama się w nim zakochala :lol:. Gdyby nie nasz piesio.... Aramis na pewno zostałby u nas. Ale boimy sie że jak zmężnieje zaczną sie walki - a dwa duże psy potrafią sobie zrobić krzywde.....
W sytuacji, gdyby sie nikt nie znalazł na dogo - można by spróbować z Niemcami. Uważacie, że tam by mu było źle? Sądząc po opisach na stronie niemieckiej - krzydwa im sie tam nie dzieje - ale oczywiście warunek - pies nie mógłby isc do schronu - schron to schron - a dom z rodziną to inna rzecz. (Sorrki, że nazywam tak rzeczy po imieniu - ale bardzo nam zależy zeby piesio miał dobrze - swoje w swoim krótkim życiu już przeszedł :sad:)