Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Ja też słyszałam, że dobermany to psy mordercy. No, ale my wiemy, że tak nie jest, przynajmniej nie wszystkie. I tak jak Majafaja powiedział, to nie od psa zależy tylko od właściciela.
A z tym szukaniem miłości to ja też się zawsze zastanawiam, skąd u takiego psa tyle ochoty i miłości wobec człowieka, który mu zrobił krzywdę.
Ja pewnie gryzłabym ile bym mogła!!!

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie domek wydaje sie rozsądny:

Dzień dobry.Tak,jestem chętna do adopcji dobermana,ale wolałabym by był to szczeniak,bo raczej starsze psy już nie słuchają nowego właściciela.Wolałabym by był to pies,ale jeśli się znajdzie suka to też n ie odmówię.Nie mam dzieci,innych zwierząt też nie posiadam.Mieszkam w bloku,ale jestem osobą aktywna,ale i pracującą.Mam jeszcze pytanie:czy schronisko oferuje dowóz do domu,a jeśli nie proszę napisać w jakiej jest to miejscowości.Z adopcją mogę poczekać nawet miesiąc,dwa tylko proszę powiedzieć czy moje warunki są możliwe do zrealizowania. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.Bardzo serdecznie pozdrawiam

I co teraz? co odpisać?

Posted

ehh, to wcale nie prawda, ze starsze psy nie słuchaja! przede wszystkim to jej wytłumacz! psy starsze, które poznaly schronisko tym bardziej kochaja nowego własciciela, bo wiedza co to schron!!

ja sama dostałam swoja sunie jak miala 2,5 roku. kocham mnie ponad zyciie!!

Posted

Karilka, dokłądnie-to czy szczeniak czy starszy to i tak można jeszcze ułozyć. Moją Sunię zaczęłam układac, kiedy miała 5 lat i wiele ja nauczyłam..
A szczeniaków nie mamy, najbliżej w hodowli...
Majafaja-Ivi ma sponsora, Dianka potrzebuje jak i inne dobki, wybierz sama!

Posted

majafaja napisał(a):
dziewczyny!! szybko pomóżcie - któremu psiakowi założyć bazarek ??? IVI czy Dianka???? aaaa !!!
A moze Sigma?? ona jest calkowicie gola i wesola. teraz oplace jej hotel na tydzien, ale jeszcze zostaja zastrzyki i kolejna operacja. :oops:

Posted

SZOK!!!!! TO JEDNAK NIE ARES!!! PORÓWNAJCIE PRZEDNIE ŁAPY!!!!! TO INNY DOBEK, A RACZEJ DOBKA (tak jak najpierw się nam wydawało, ale bavbka powiedziała, zę nie możliwe zeby tam była suka bo to box psów!! a wychodzi na to, ze to jednak suka!!!!
tyle, ze jest mały problem!!! nie wdzileliśmy tam innego dobka!!!!

Posted

dziś przywiozłam do domu sunię z Mielca-teraz juz Beję, zrobiłąm niezły numer bo nie powiedziałam nikomu w domu ze po nia jadę,żeby nie mogli zaprostestować:)po prostu weszłam z nią do domu i powiedziałam "teraz możecie nas przyjąc obie albo wyrzucic".Mama wyraźnie sie juz zako****e:)
jestesmy juz po pierwszym spacerze.Na razie jest wszytsko ok,dobcia jest sliczna:multi: martwia mnie troche jej tylne nogi, ma wyraźne problemy z wstawaniem i kładzeniem się , chodzi tez tak troche nienaturalnie.Podróz zniosła dobrze, mielismy samochod z kratka więć siedziała w bagazniku i byłą bardzo spokojna, widac ze jeździłą autem.Ale w domu pierwsza przeszkoda okazały się schody-wysokie i obłożone płytkami-boi się ich wyraźnie, w dól musieliśmy ą właściwei znieść, wracjąc ze spaceru nie chiała wejśc ale jakos się przemogła i dała rade.Mysle ze któś ja musal nieźle tłuc, ona boi sie panicznie nawet przejśc z pokoju na korytarz -w drodze powrotnej zatrzymalismy się w lesie i Marcin chciał jej rzucić patyk az cała sie skuliła...z kotem na razie patrza na siebie z daleka ale nie wykazuje agresji tylko ciekawość, poza tym leży między nami z pyskiem na mnie i cały czas prosi oi pieszczoty. Suchej puriny nie ruszyłą, zjadła trochę mięsa i duzo pije.Jutro pewnie wet i kąpiel bo woniejet az miło:smile:Dziekuje bardzo panu kierownikowi i panu , który ją podwiózl do kielc, kazdemu schronisku życzę takich pracowników!!!!!!!!Jutro napisze jak minęla pierwsza noc.
podrawiamy Zoję-dalmatynkę z która sunia podrózowała!!!!!!!!

Posted

Justa74 napisał(a):
Witam wszystkich bardzo serdecznie

od jakiegoś czasu śledzę pilnie ten wątek, ponieważ chciałam trochę poczytać o dobermanach - to są takie śliczne psy. Podoba mi się ich budowa i chciałam trochę poznać ich charakter, dlatego weszłam na strony dogomanii. I chciałam Wam tylko pogratulować, nie sądziłam, że są ludzie, którzy tak dużo robią dla bezdomnych psów. Podziwiam Was i Waszą ciężką pracę. Może kiedyś dojrzeję do adopcji psa ze schroniska. Wiem, że to nie jest łatwe, ponieważ takie pieski są po nieprzyjemnych przeżyciach i odbudowanie wiary w ludzi nie jest takie łatwe. A tym trudniejsze dla dobermanów, że mają one opinię psów niebezpiecznych.
Pod wpływem tego co przeczytałam, pomyślałam, że zabiorę kiedyś moje córeczki do schroniska dla psów (najbliżej chyba mam ten na Paluchu) i spróbuję od małego zaszczepić im chęć niesienia pomocy zwierzętom. Tylko nie wiem, czy coś takiego przez pracowników schroniska jest mile widziane. Napiszcie proszę, jak to jest, bo jeśli nie, to może po prostu ograniczę się do wpłaty na konto.
Jeszcze raz gratulacje !!!!

Justyno - uważam, że pomysł zaprowadzenia Twoich dzieci do schroniska jest bardzo dobry. Nie jako wolontariuszy oczywiście, ale po to, żeby obudzić w nich wrażliwość na krzywdę zwierząt, oraz chęć pomocy. Można przecież wymyślić inne sposoby pomocy zwierzakom, ale takie, żeby dzieci czuły, że robią coś dobrego, coś, z czego będą mogły być dumne. Na przykład po wizycie w schronisku dzieci mogłyby wybrać pieska do adopcji wirtualnej, oglądać później jego zdjęcia, czytać co się u niego dzieje, odwiedzać w schronisku. Gdyby każdy rodzic chciał wychować swoje dzieci w miłości i wrażliwości w stosunku do zwierząt nie byłoby tyle krzywdy na świecie - cieszę się, że Twoje wyrosną na prawdziwych LUDZI:lol:

Posted

aisaK napisał(a):
Dokładnie, takie życie nie daje nic dobrego. :( A wyprowadzają go chociaz na spacery? Potrzebujemy lepszych fot, można go poogłaszać, wkleję go na stronę dobermanów.

Dobermania-ja wysłałam juz kilka dobków do Florida_Blue (chodzi o domek z 3-latkiem), czekam...

aisaK udało ci się wkleić dobka z Żywca na stronę dobermanów? Postaram się jak najszybciej zdobyć lepsze fotki i więcej informacji o nim.