Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja o persie dostalam dzis wiadomosc,dlatego sie zmartwilam bo oprocz tego wszytsko wydawalo sie jak najbardziej ok...a Miska kurcze raczej do kotow na nie...prosilam mosii z dogo.jak nie dzis to w przyszly weekend moze zrobic wizyte u tej Pani...zobaczymy...fajnie by bylo gdyby jakis dobek domek znalazl:)

Posted

Zdjęcia dobka u Oleny:

Wspaniale, że Sarah jest już bezpieczna. Daga-nie masz za co przepraszać-masz tyle roboty!!!
Ten gośc z gratki to rozmnażacz-trzeba go wspisac na czarne kwiatki!!!-KONIECZNIE!
Co za ludzie, jakby mało dobków było w schronie!!!

Karilka-domek trzeba sprawdzić i dokładnie dowiedziec się co pani potrzebuje.
Ania i Karusia - to jest bardzo dziwna sprawa!

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Mi sie wydawało,ze to dobry dom jest, ale w sumie nie wiem-dlaczego jak zdecydowała sie na Miske pisze o Satti- i tez ze jest w niej zakochana...

Trzeba uważać!!!

Może chce rozmnażać!!!
Ten jej dobek to pewnie samiec...

Posted

Relacja z dzis :-)

Najpierw bylam na spacerku krotkim z Sarah. Dla przypomnienia jest to suczka z elblaskiego schroniska, która wczoraj Daga przywiozla do Tczewa i aktualnie przebywa w psim hotel. Suczka jest bardzo faja, ucieszyla się niesamowicie na mój widok, chetnie poszla na spacerek. Na spacerku ciekawa, nie boi się ludzi, samochodow, widzialam, ze bardzo chciala podejsc do dzieci bawiacych się na sankach. Jest mala, siega mi ponizej kolan. Nie jest chuda, ma ladna siersc. U weterynarza jeszcze nie bylysmy, niestety dwoch na razie nie moglam wpadkowac do auta. Sarah ma wizyte na poniedziałek umowiona. Ogolnie suczka bardzo przyjazna.

SARAH SZUKA DOMKU STALEGO LUB TYMCZASOWEGO!

Chuda jak widac nie jest

Nie tak prosto zrobic zblizenie :-)

Beata

Posted

Sigma również przywotala mnie bardzo radosnie. Niestety…ona

BARDZO ZLE ZNOSI POBYT W KLATCE W HOTELU:placz: :placz: :placz:

To już wiem na 100% po tych kliku dniach, kiedy ja odweidzam. Jest bardzo zywiolowa, pobudzona zaraz po wyjsciu z klatki. Miala biegunke, teraz znow zwraca pokarm. Mysle, ze to wlasnie na tle nerwowym, bo przechodzi szybko bez leczenia ale powraca :-( Poza tym nie je za wiele….

Bylysmy u weterynarza na dwoch zastrzykach. Przypomne, ze Sigma jest przygotowywana do sterylizacji oraz do usuniecie guzkow ( okazalo się, ze ma jeszze jednego, wiec w sumie sa dwa guzki na sutkach ). W guzkach jest plyn i trzeba to najpierw zlikwidowac przed zabiegiem. Dzis już widac poprawe i wet powiedzial, ze środa-czwartke może być zabieg przeprowadzony. Musze pogadac z Pania prowadzaca hotel bo Sigma będzie wymagala dogladania po zabiegu ( szwy etc ). Po wizycie u weterynarza pojechalysmy nad Wisle. Tam puscilam Sigme ze smyczy. Slucha się bardzo, reaguje na komende "do mnie", majac smakolyw w rece pieknie przedemna siadala po przybiegnieciu. Wida, ze na spacerku się wycisza, jest rozluzniona, wesola, chetnie bawi się kijkiem. Dzis u nas 5 stopni ponizej zera dlatego nie moglysmy być dlugo. Sigme jest chudziutka i nie ma jej co grzac, wiec dosc szybko zaczela marznac.

SIGMA SZUKA DOMU!!!!!

Beata

Posted

Malutka, chudziutka...Jak najszybciej musi iśc do domku. Jest poprostu prześliczna i taka zabawiacka. Czy potwierdza się wersja, że ona ma około 5 lat? chce ją dac na stronę nadzieja-dobermana. Potwierdzcie tylko...
I może jej osobny wątek założyć? Tu nie każdy wchodzi?

Posted

[quote name='aisaK']Jest poprostu prześliczna i taka zabawiacka. Czy potwierdza się wersja, że ona ma około 5 lat? chce ją dac na stronę nadzieja-dobermana. Potwierdzcie tylko...
I może jej osobny wątek założyć? Tu nie każdy wchodzi?

Sigma mysle, ze ma ok 3-4 lat, moze i nawet 5-ciezko powiedziec. Dom dla niej bardzo szybko potrzeba, ona nie dojdzie do siebie w hotelu :-(
Oczywiscie, ze da ja na strone nadziei i podajcie prosze moje namiary
Beata - 0601 717 398, spartankaa@poczta.onet.pl

I Sarah tez dajcie na stronke i do mnie tez namiary. Osobne watki mozna zalozyc. Dla Sigmy to by sie skarpeta tez przydala....

Beata

Posted

Słuchajcie, czy my tę suczkę z zapaleniem gruczołów mlecznych z Mielca mamy u siebie?
Dobermanka z hali-galeria tymczas., wiek: 5 lat, dobermanTymczasowa galeria suni dobermanki, która od połowy stycznia'2007 przebywa w mieleckim schronisku. Sunia jest chora na zapalenie gruczołów mlecznych. Widać było, że sunia cierpi, stąd zdjęcia niezbyt dobrej jakości. Sunia ma ślady pogryzień na łapach. Jest spokojna i trochę przestraszona, ale nieagresywna i uległa. Będzie miała zmienioną galerię, gdy wyzdrowieje.
"

Posted

szuczka z Mielca juz dawno tu jest, jestem w kontakcie z Ula która tam jeździ, w tej chwili zadnych nowych wiesci o dziewczynie nie ma bo ja leczą i czeka na sterylkę.

Posted

Tak, Dobermania...W Mielcu to pewnie suczydełko nie ma aż tak źle(chociaz nie powinna być w żadnym schronie!)...

Czy nic nie można na takiego bęcwała zrobić? (tego z allegro)
A konie zamieni na ciągnik!!!

Dorotka:

Olena-Kaudia ma się dobrze, dzisiaj ma miec wizytę jej przypuszczalnych nowych ludzi. Jak wszystko pójdzie dobrze dzisiaj pójdzie do nowego, swojego, stałego domku!!!
A tu zdjęcie:

Posted

Jejku jaka ona kochana, nawet nie wiecie jak się cieszę, że się jej tak poszczęściło. Przekażę info do schroniska, też się ucieszą. Dziewczyny jeszcze raz Wam bardzo dziękuję:Rose: :Rose: :Rose: JESTEŚCIE WIELKIE!!!!