Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

aisaK czy on naprawde odszedl z tych powodow??co za okropna smierc...:(:(:(:(serduszko nie wytrzymalo tego cierpienia:(
biedny kochany piesek

juz biegaj sobie z Beroskiem,obaj jestescie szczesliwi
[*]

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jest napisane na stronie jednej z wolontariuszek, że był w coraz większym stresie...Na początku stycznia, nawet nie chciał juz na spacerki wychodzić :(

Posted

dziewczyny - myślcie tak jak ja - załamałam się jak nie dało się asta z Ligoty uratować - ale dzięki niemu dowiedziałyśmy się o Mambie i Togo - czyli on poświęcieł swe życie dla innych:placz:
gdybym dzisiaj nie dostala zdjęcia tego dobcia - pewnie wiedziałybyśmy tylko o tych 3 które wcześniej włożyłam - a on zmotywował wszystkich do działania!!!! a więc dzialajmy - i nie poddawać się choć piszę to przez łzy:-(

i nie słuchać mi tego weta - pies bez nogi znajduje dom to i pies bez oka go znajdzie! jak ktoś kocha psy to mu nie będzie przeszkadzać! (z Krakowa nowy dom znalazl pies bez obydwu oczu)

Posted

Dooopy w troki i działamy! Tak nie może być!!! Rozwieszanie plakatów! Wklejanie bannerków na stronki ogłoszenia allegro itp! Ogłoszenia gdzie sie da i gdzie nas przyjmą, z bannerkami też! Jakieś WSPÓLNE dobermanowe allegro może?? Tekst smutny trzebaby napisać i zrobić allegro. Do ogłoszeń na biegu sie wymyśli... Zbierajmy ludzi! Rozgłaszajmy akcje po forach...ej a właśnie! A może logo jakieś wymyśleć?? Tak, żeby ludzie kojarzyli nas z tym znaczkiem?

NIE POZWÓLMY JUŻ ŻADNEMU DOBERMANOWI ODEJSĆ ZA TM!!!
DWA WYSTARCZĄ!
KAŻDY CHCE ŻYĆ!

Posted

****! za duzo na jeden marny wieczor.... biedny Nerus, taka pieknosc :(:(:(:(:(:(:(:(:(
namnie tez mozecie liczyc!! pomoge jak tylko bede mogla!! to g... prawda!! zaawsze sa jacys chetni na dobki, bo to piekne psy!! kwestia tylko...jakby to rzec... reklamy!!!

Posted

Ostanio jak byłam w schronisku po raz pierwszy zobaczyłam Nero.Przestraszyłam się jak go ujrzałam.Pies zrezygnowany,ledwo chodził i bardzo nieszczęśliwy gdzie widać było na odległośc jak bardzo cierpi.Kiedy spotkąłam p. elę wolontariuszkę z palucha i zaczełam opowiadać jej o Diance p. Ela od razu na siłę kazała zabierać mi Nero.Ja nie mogłam:placz: Miałam zgodę tylko na Diankę...Powiedziałam to p. Eli i rta powioedziala że obie będziemy walczyć.Dzisiaj zadzwoniłam do p Eli i dowiedziałam się właśnie o tej tragedi.Jestem załamana!!Pani Ela powioedziała że czeka to samo Dianę jak nie wyciągnę jej ze schronu dlatego też tak szybkie działanie z mojej strony.
Nero,piesku już nie cierpisz...[']:-(

Posted

romenka napisał(a):
Ostanio jak byłam w schronisku po raz pierwszy zobaczyłam Nero.Przestraszyłam się jak go ujrzałam.Pies zrezygnowany,ledwo chodził i bardzo nieszczęśliwy gdzie widać było na odległośc jak bardzo cierpi.Kiedy spotkąłam p. elę wolontariuszkę z palucha i zaczełam opowiadać jej o Diance p. Ela od razu na siłę kazała zabierać mi Nero.Ja nie mogłam:placz: Miałam zgodę tylko na Diankę...Powiedziałam to p. Eli i rta powioedziala że obie będziemy walczyć.Dzisiaj zadzwoniłam do p Eli i dowiedziałam się właśnie o tej tragedi.Jestem załamana!!Pani Ela powioedziała że czeka to samo Dianę jak nie wyciągnę jej ze schronu dlatego też tak szybkie działanie z mojej strony.
Nero,piesku już nie cierpisz...[']:-(

kurde, czmu mnie to w ogole nie pociesza ze juz nie cierpi ???? :-(:-(:-(
takie cudo, piekny jak Shilla mogl miec kochajacy dom, i zyc jeszcze 10 lat biegac i cieszyc sie zyciem!! nie pociesza mnie, ze przez ludzki... nie wiem, idiotyzm? pies nie zyje : :(:(:shake::shake: to okropne.... nie moge tego przebolec

Posted

Dziekuję, daguś, juz dopisuję ;)
Dobermany okropnie źle znoszą schronisko. Tak źle jak bullowate, jak bokserki...Zobaczcie ile czasu to robimy a ile odeszło? To jest przerażające!!! DZIAŁAJMY!!!szybko

Posted

daga_27 napisał(a):
ja juz jestem po rozmowach z Basia. Basia moze przywiezc psa do mnie w przyszlym tygodniu.

Jesli ktos mi go na sobote przyszykuje, tzn zalatwi szybka adopcje w schronie to ja moge w sobote tam po niego pojechac. Paliwo biore na siebie. Daga - pojedziesz ze mna? - pytanie retoryczne;)

daga_27 napisał(a):
Beatka pewnie tez bedzie do niej zagladala ;-)

No ba - mam blisko bardzo.

Beata

Posted

daga_27 napisał(a):
Beatka, sobota odpada, bo babka z hotelu wychodzi wczesnie, albo wcale sie nie pojawia. tylko jest obsluga a oni psa nie przyjma.

Popracuje nad M, moze do niedzieli sie zgodzi. Albo babke ublagam na kolanach, pojedziemy do niej do domku. Jak zalatwie to jedziemy?
ELBLAG - pomoze nam ktos w adopcji tej suczki??? Chodzi o podjechanie z nami do schronu albo najlepiej jakby ktos ja juz adoptowal a my ja tylko do auta zabierzemy i w droge powrotna.

Beata

Posted

czy mozan tez dac swoja dobke np z napisem"ja mam cieply dom" albo cos w tym stylu??czy to psiaki do adopcji maja byc na fotkach?

Beatko moge prosic o adres mailowy skoro do Ciebie maja isc?

Posted

daga_27 napisał(a):
a ja sierota nie potrafie. czemu musze byc takim beztalenciem?? ja nic nie potrafie zrobic:angryy: zadnego talentu nie mam:placz:

ciotka jak to nie masz??a psiakami kto tak ladni sie opiekuje??:mad:

Posted

karusiap napisał(a):
ciotka jak to nie masz??a psiakami kto tak ladni sie opiekuje??:mad:
ja tam nie wiem, kto kim sie wlasciwie opiekuje i kto na tych tymczasach bardziej korzysta:oops: