aisaK Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Właśnie, Beatko, choroby skóry są paskudne, a każda z nas ma psy w domu. Więc te psiaki musiałyby trafić do płatnej lecznicy, a na to nie mamy kasy :( Quote
Madziek Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [quote name='Vika_Bari'] Pani która miała wziąć Nicosia na razie zaopiekowała się przed i po operacyjną Bianką (wielkie dzieńki jej za to!). Operacja Bianki wyznaczona na poniedziałek! Trzymamy kciuki. już w ten pomiedziałek?trzymam kciuki za Bianeczkę!! W imieniu swoim i pani kierowniczki naszego opolskiego schroniska dziękuję z całego serca niemieckiej fundacji za to, że opiekuje się Bianką i mimo tak ogromnych kosztów podda ją operacji a tym samym da sznsę na życie bez bólu - jesteście cudowni :-) Vika_Bari pieniążki doszły na konto - dziękuję :-) Quote
lila138 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 NAPISZE PRZY OKAZJII JA SZUKAM SWOJEGO DOBCIA JAK KTOŚ BEDZIE COS O NIM SŁYSZAŁ BŁAGAM O KONTAKT http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33187 POZDRAWIAM Quote
t_kasiek Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 tak dlugo sie nie znalazl.... :( musisz wierzyc, ze wciaz gdzies na ciebie czeka...pewnie objezdzilas okoliczne schroniska itp ?? Quote
aisaK Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Taki podobny był ten piesek z Radomia, że na początku myślałam, że to Krawcio, ale niestety :( Pamiętam o Krawciu...mam nadzieje, że jeszcze się znajdzie. Quote
zuziaM Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 W imieniu ludzi zajmujacych sie pomoca psiakom ze schroniska w Jeleniej Gorze - chce podziekowac za wielka pomoc dla naszego jeleniogorskiego BOSSA ! :lol: :lol: Jestescie wspaniali i dzieki Wam pies bedzie znowu mial normalne zycie. Miejmy nadzieje, ze okaze sie poliglota i pojetnym uczniem i szybciutko nauczy sie jezyka niemieckiego :roll: ! Dziekujemy rowniez za zwrot pieniazkow za niewykorzystany caly okres pobytu w hoteliku - 120 zl - przyda sie , bo mamy jeszcze kilka swoich psiakow w hoteliku, ktory oplacamy. Dziekuje ! Quote
daga_27 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 [quote name='zuziaM']W imieniu ludzi zajmujacych sie pomoca psiakom ze schroniska w Jeleniej Gorze - chce podziekowac za wielka pomoc dla naszego jeleniogorskiego BOSSA ! :lol: :lol: Jestescie wspaniali i dzieki Wam pies bedzie znowu mial normalne zycie. Miejmy nadzieje, ze okaze sie poliglota i pojetnym uczniem i szybciutko nauczy sie jezyka niemieckiego :roll: ! Dziekujemy rowniez za zwrot pieniazkow za niewykorzystany caly okres pobytu w hoteliku - 120 zl - przyda sie , bo mamy jeszcze kilka swoich psiakow w hoteliku, ktory oplacamy. Dziekuje !no i oby takich zaknoczen bylo wiecej na naszym koncie:cool3: Quote
daga_27 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 z watku Krawcia wynika, ze w Legionowie jest nowy dobek :-( Quote
Rybc!a Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Wymyślmy coś, dwa elbląskie dobermany zniknęły, nic nie wiadomo, uratujmy chociaż tą ostatnią sunię. W sobotę jeszcze była, basia0607 często jeździ z Pasłęka do Tczewa, po towar do sklepu, dowiozłybyśmy ją jakoś.Coś bym wymyśliła, tylko proszę pomóżcie :( Elbi uzbierał trochę kasy, możnaby było na nią wziąść. Quote
lila138 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 [quote name='daga_27']z watku Krawcia wynika, ze w Legionowie jest nowy dobek :-( TAK W SCHRONISKU W LEGIONOWIE JEST TAM JEDEN DOBCIO...PSIACZEK... Z WYGLADU JEST MŁODZIUTKI, POWIEDZIAŁA BYM ZE MA OKOŁO ROKU DO PÓŁTORA ROKU...ALE MOGE SIE MYLIĆ... JESLI CHODZI O KRAWCIA...TAK SZUKAMY GO NADAL...BARDZO ZA NIM TESKNIE...KOCHAM GO BARDZO MOCNO I ON MUSI WRÓCIĆ DO DOMKU... JAK TYLKO PATRZE NA JEGO ZDIĘCIA...KTÓRE STOJA W MOIM POKOJU.....POPROSTU RYCZE JAK OSZALAŁA...I MYŚLE GZIE ON MOŻE BYĆ !!! NAWET DZIŚ MIAŁAM WOLE I BYŁAM W DOMU...WYSZŁAM NA OGRÓD...I POPROSTU PŁAKAŁAM, ON ZAWSZE BYŁ KOŁOMNIE, PODBIEGAŁ MI POD RĘKE I SZEDŁ ZE MNĄ ZAWSZE, TAK ZEBY TRZYMAŁA RĘKE NA JEGO GŁÓWCE,....NAWET ZCESTO ŚPIĄC U MNIE W POKOJU NA ŁÓŻKU, KŁADŁ SIE JAK CZŁOWIECZEK (ZAWSZE SIE TAK ŚMIAŁAM) KŁADŁ SWOJĄ TWARZYCZEKE (TAK MÓWIŁAM NA JEGO PYSZCZEK)NA PODUSZKĘ I ZASYPIAŁ ZE MNA WTULAJAC SIE WE MNIE.... TAK BARDZO MI GO BRAKUJE..,.!!! GDZIE ON MOŻE BYĆ?? POŚWIECIŁA I ODDAŁA BYM WSZYSTKO ZA TO BY KRAW WRÓCIŁ DO DOMKU !! KRAWCIU WRACAJ DO DOMKU...KOCHAM CIE I POTRZEBUJE Quote
Madziek Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Wiadomo jak przebiegła operacja Bianki? jak się teraz czuje? i jakie są rokowania po tej operacji? Rozmawiałam wczoraj z kierowniczką schroniska, mówiła, że pies jej znajomej też miał kiedyś operację na kręgosłup i później przez miesiąc musiał leżeć i się wogóle nie ruszać. Czy z Bianeczką też tak będzie? Wcześniej wspomniałam, że dowiedziałam się o dobermanie trzymanym na łańcuchu. Rozmawiałam z panią z TOZu, która zajmuje się jego sprawą. Pies jest przypięty metrowym łańcuchem do budy, na szyi ma kolczatkę, wody oczywiście nie ma, nie wygląda na zagłodzonego. Pani z TOZu powiedziała, że sprawy nie zostawi i że odbierze tego psa (chyba za tydzień). Była tam gazeta wyborcza i jutro albo po jutrze ma się ukazać artykuł. Jak ten pies, a właściwie suczka zostanie odebrana to trafi do naszego schroniska. Można być raczej pewnym, że nie była szczepiona, więc czeka ją nosówka...:( no i co tu robić?? Quote
aisaK Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Daga co sądzisz aby wziąść do hoteliku dobkę z Elbląga? Damy rady?Iel Elbi ma kasy? Nie wiadomo gdzie zniknęły? Adoptowane? Odeszły za TM? Madziek? Nie macie jakiegos tymczasu? Gdzie ją umieścić? Zaszczepić, poznać? Co tu robić? Quote
dzodzo Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 u mnie zima na calego,sniegu na metry. nawet nie chce myslec jak te biedne dobki marzna w zimnych boksach.jedyny hotel jaki znalazlam kolo mnie to hotelik przy schronisku dla zwierzat a nie wiem czy to dobry pomysł?Musze sie przejechac i zobaczyc jak to wyglada, i jakie sa warunki.skoro Elbi znikł :angryy: to chyba mozna jego pieniadze przelozyc na ta suczkę, jak myslicie? Quote
romenka Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Trzymajcie kochani kciuki.Być może Dianka juz niedługo będzie ze mną:loveu: Quote
dzodzo Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Romenko mam nadzieje ze bedzie haapy end, ja trzymam za Was mocno!! Quote
daga_27 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39957 zobaczcie jakie te ciocie boksiowe sa zdolne i pomyslowe:lol: Quote
aisaK Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Informacje od chorej Oleny: u Bianki narazie dobrze, będzie nam udostępniony film z jej operacji. Niestety, przesuwa się wysyłka psiaków w lutym na niewiadomo kiedy. Jak będzie wiadomo bliżej-damy znać. Romenko: trzymam za was kciuki!!! Quote
daga_27 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 dzialajcie, robcie zdjecia i kartki ladne robcie. cegielki bedziemy mialy na aukcje. macie 2 dni czasu i ani dnia wiecej bo sie promocja na zdjecia skonczy w Rosmanie.:mad: Dzodzo Ty robisz kartke z kotem:cool3: no to se porzadzilam troche:evil_lol: i spiesze czytac Wasze posty i opowiadam na pytania o ile takowe do mnie sa, a cos mi mignelo, ze jakies pytanko do mnie jest:cool1: :lol: Quote
daga_27 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 trzeba ta Basie z Elblaga odszukac i napisac prosbe by przywiozla ta sunie z Elblaga do mnie. ja ja w domy wykapie i odstawie do hotelu. Pieniadze Elbiego mozna na sunie wykorzystac. Chudy sie kuruje w izolatce. Nie wydadza go na razie, a Elbi podobno adoptowany. I oby tak bylo. Quote
Madziek Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 aisaK napisał(a): Madziek? Nie macie jakiegos tymczasu? Gdzie ją umieścić? Zaszczepić, poznać? Co tu robić? No właśnie z tymczasami mamy wielki problem, bo ich wogóle nie ma :shake: dlatego nie wiem co robić... Quote
karusiap Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 dobki z Elblaga i Gdanska sa w tragicznym stanie ...Ligota?dziewczyny jak macie mozliwosc to je wyciagajcie...Berosek chce pomoc kuzynom a troche uzbieral.... Quote
daga_27 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 kur........mac dzwonilam wlasnie do elblaskiego schroniska, by blagac o wydanie Chudego:placz: i wiecie co mi pani kierowniczka powiedziala??? ze Chudego nie ma. Pytam gdzie on jest. A kierowniczka na to, ze nie ma bo zagryzly go psy. :placz: :placz: Trzeba zaczac dzialac a nie tylko pierniczyc o dzialaniu. Ja juz pisze do Basi by przywiozla do mnie ta sunie poki chociaz ona jeszcze tam jest. Elbi podobno adoptowany. Tak twierdzi kierowniczka. Quote
karusiap Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 ja piernicze masakra...a nie mowili ze on jest na izolatce??:(:(:(:( Quote
BeataJ Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 [quote name='daga_27']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39957 zobaczcie jakie te ciocie boksiowe sa zdolne i pomyslowe:lol: Kurcza.....ja nie znam sie na tych programach graficznych ale jak widac nie trzeba wogole fotki robic czasem wystarczy fota+garsc zdolnosci plastycznych. Dalam info na dwoch forach dobkowych. Mam odzew juz - moze cos mi ludzie wysla. Beata Quote
Recommended Posts