Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

daga_27 napisał(a):
Olena odebralam dzisiaj kubraczek z poczty:loveu: co mam teraz z nim zrobic? odeslac Tobie czy wpisac na naszym watku afn, ze posiadamy?

Ale długo szedł! A tam tych przywieszek nie ma?
Kubraczek zostaw u siebie i napisz że posiadamy na wypadek takich koszmarnych sterylizacji jak byli u Soni i Shyli. Nich będzie dostępny dla każdej psinki w potrzebie.

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vika_Bari napisał(a):
Ale długo szedł! A tam tych przywieszek nie ma?
Kubraczek zostaw u siebie i napisz że posiadamy na wypadek takich koszmarnych sterylizacji jak byli u Soni i Shyli. Nich będzie dostępny dla każdej psinki w potrzebie.
przywieszek nie ma niestety :-( a o kubraczku napisze na naszym afnie.

Posted

aisaK napisał(a):
Zobaczcie jak sie ma nasza Oleńka, która siedzi sobie w ciepełku w Niemczech...

Wszystkim naszym dobermanom życzę ciepłego domu...nie ważne gdzie...

no i tak powinny zyc wszystkie pieski !! miec cieply, kochajacy domek i pana/pania ktora poglaska i przytuli :loveu:

tylko dlaczego nie wszystkie maja takie szczescie:-(

Posted

Skarpeta będzie ale uaktywni się po poierwszej wpłacie na :"Dobermanka Diana" .Dziękujemy.
Ja w tej chwili już zbieram się bo jadę z moja Punia na sterylizacje.Od razu zmierzę Diankę i podam wszystkie wymiary dokladnie.
Buziaki.

Posted

daga_27 napisał(a):
w gore wszystkie dobeczki!!! i kazdy do wlasnego domku - to jest jedno z moich zyczen urodzinowych!:oops:

Daguś masz urodzinki? Wszystkiego najlepszego! Nasza dobko-mama zdrówka ci i szczęścia i kupę kasy! :Rose:

Posted

Sprawa elbląskich dobków wygląda tak: Na dzień dzisiejszy, są trzy w tym jedna sunia. Kobieta, która miała wziąść sunię, pojechała do schroniska po szczeniaka DLA KOLEŻANKI , która najwidoczniej prosiła ją, by tam pojechała, bo sama nie jest w stanie i jak twierdzi-ma coś do czynienia z pracownikami.

Pani pojechała, wzięła szczeniaka. Po przyjechaniu do domu dostała telefon od koleżanki. Koleżanka powiedziała, że szczeniaka nie weźmie, bo CHYBA ma jednak alergię.

Pani która chciała zaadoptować dobcię, teraz nie wie co ma zrobić, bo ma w domu dwa psy, a dobcia czeka. Tak więc, szukamy domu dla szczeniaka i bierzemy ze schroniska dobcię.

Wszystko to jest niezmiernie pokręcone.

Posted

U Bossa i u Bianki wszystko dobrz. Idą na poprawę. Biance jescze zanosi czasami tylek ale chodzi zdecydowanie lepiej. A Boss nie życze sobie bandarzy i kołnierzy. Obwód szyi ma rozmiarem z głowę i zdejmuje go lekko, i ponownie rozlizuje ranę i ona się nie goi. Musiał by byc w domu u kogoś kto mógł by te lapy dopilnować.
Psy szczepione, leczone, karmione, grzane i gotowe do wyjazdu. Uf nu mam nadziej że do lutego, do kolejnej wysylki odetchne! Chociaż tam planuje już kolejne.
Przepraszam ze nie piszę często! Absolutnie nie ma na to czasu.

Posted

daga_27 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !! [SIZE=2]Żeby spełnily sie wszystkie twoje marzenia

Berosik rusza dzis w droge na operacje wiec 3majcie kciuki !!

Mam nadzieje, ze szczeniaczek szybciutko znajdzie domek i dobermanka bedzie mogla wreszcie przytulic sie do wlasnego kocyka:roll:

Posted

Ważna sprawa:
Uwazam (niektore dziewczyny rowniez), ze musimy wybrac jedna osobe, ktora bedzie przyjmowala wplaty dobkowe na swoje kont, robila rozliczenia i przesylala pieniadze osobom, ktore zajmuja sie konkretnym psem. niestety ciezko jest mi sie polapac w ogolnych rozliczeniach (marna ksiegowa ze mnie), do tego rozliczenia nie sa kazdego dnia i utrudnia nam to decydowanie o leczeniu ktoregos z psow, badz wyciagnieciu do hotelu bo nie znamy stanu konta. a teraz wyniknela jeszcze jedna sprawa. Byc moze Beros dzisiaj jadac do kliniki nie bedzie mial zlotowki (ciotki zarzadzajace nie wyslaly na czas pieniedzy o co prosilam dokladnie Green). pieniadze wyszly wczoraj wieczorem dopiero, a wiem, ze z tego nowego konta ida dluzej i jest obawa, ze dzisiaj do Karusi nie dojda. Oby doszly :-( Ja do cioci Green nie mam pretesji, bo rozumiem, ze przez AFN nie moze rezygnowac z rodziny czy zycia prywatnego, ale takie sytuacje dla interesu psow nie moga sie zdazac.

Napiszcie co o tym sadzicie:roll:

Posted

kobitki - ja sie nie łapie w tym wątku tak się rozpisałyście - ale mam sprawe!

w zwiazku z wystawieniem dobka brązowego na allegro odezwal sie do mnie pewien pan z Tychów który szuka dobka dla siebie. Miał dobermankę jednakze zostala uspiona bo miała cukrzyce i jakies tam inne chorobska sie przyplatały! Mieszka z zoną i dwojką pełnoletnich dzieci. Rozmawiałam z nim dzis 2 razy - ten Pan jest chory i od 5 lat nie wychodzi z domu tak wiec pies miałby towarzystwo non stop natomiast spacery itp byłyby w obowiazkach dzieci i zony.

Pan chciałby najbardziej młodą suczkę dobermankę czarną. Taka wlaśnie mieli!
i najlepiej by było - zeby nie była agresywna czy dominująca.:roll:

Jest to jeszcze domek nie sprawdzony, zaraz do niego napisze jak sie zapatruje na sterylke - ze to obowiazek itp.

Podajcie mi linki gdzie szukac zdjeć i opisow sunieczek albo prześlijcie mi na moj adres : anusiakor@interia.pl
Domek jest niedaleko sosnowca tak wiec osobiscie bysmy go sprawdziły!:razz:
dzieki z gory;)

Posted

Elegancka Agusia

To roczna dobermanka. Ma obcięty ogon i elegancką budowę ciała, a do tego wszystkiego jest bardzo towarzyska i sympatyczna. Od razu garnie się do ludzi i jest bardzo ufna. W schronisku jest od miesiąca. Trafiła tu ze Śródmieścia. Ktoś ją przywiązał do bramy cmentarza przy ul. Powstańców Śląskich i zostawił. Teraz suczka wytrwale czeka na nowego pana. Agusia uwielbia spacery, więc będzie doskonałą towarzyszką wypraw. To kandydat na najlepszego przyjaciela. Za serce odpłaci przywiązaniem i miłością. Suczka jest zaszczepiona i odrobaczona.
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt, Bytom Miechowice, ul. Łaszczyka 18. Czynne od poniedziałku do piątku, w godz. 9.00–15.00. W soboty i niedziele czynne w godz. 10.00–16.00. Tel. 395–21–75.