Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zasadzkas napisał(a):
O ile dobrze kojarzę, to ta sunia nie żyje :shake:

Jak to? Na mieleckim wątku szczeniaków wciąż widnieje jej zdjęcie. No ale może nie doczytałam, nie chciało mi się czytać grubo ponad 50 stron...:cool1:

Posted

aaaaa ale zapomnilam napisac w tytule ze to 'nadzieja dobermana":placz: tylko napisalam 100-Beros, 100 -ogólny dobermany daga upomnij się ,jakby co ,ze to dla dobków,prosze-w tytule jest 'dzodzo"tez...jestem roztargniona niestety

Posted

one potrafia sie rozwalic, szczegolnie Adela. jak sie polozy na plecach i wyciagnie nogi to zalmuje cala dlugosc lozka:evil_lol:
Dalmatynka pojechala juz do nowego domu:lol: i 2 dziewuchy w domu zostaly. ta mniejsza dziala mi dzisiaj troche na nerwy:mad:

Posted

W Olsztyńskim schronisku oprócz Togo przebywa jeszcze jeden Dobek Zeus. Zeus zastał oddany do schroniska przez swoją właścicielkę po odejściu jej męża, ponieważ kobieta nie dawała sobie z nim rady Pies warczał i szczerzył zęby na nią, jej córkę i matkę. Żadnej z nich nie ugryzł, ale kobieta nie chciała ryzykować. W schronisku Zeus początkowo był agresywny. Po jakimś czasie zaakceptował pracowników, podchodzi do nich, daje się głaskać, czasami wręcz się tego domaga. Cały czas jednak sprawdza na ile może sobie pozwolić ( np. podczas zbierania misek czasami ostrzegawczo warczy i sprawdza reakcję pracownika ). Zeuz zna podstawowe komendy i bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest to typowy pies jednego pana. Bardziej lubi mężczyzn. Ma ok. 4 lat. Jest wykastrowany. Nie jest to łatwy pies. Wymaga naprawdę doświadczonego opiekuna, znającego rasę. Wieże w to, że w odpowiednich rękach będzie cudownym psem, kochającym ponad wszystko swojego Pana.

Zeus czeka już ponad 2 lata. Czy znajdzie swojego człowieka?

Posted

daga_27 napisał(a):
Klementynka, doszly od Ciebie pieniadze. zerknij na nasz watek afn

:crazyeye: ja ślepa już chyba jestem bo się nie widzę, ale skoro doszły to bardzo się cieszę :multi: to jest najważniejsze!

Posted

aisaK napisał(a):
Czyli mamy dodatkowo dwa dobermany...:(
Warszawska sunia odpada, bo wyszło ze jest chora i kierowniczka zostawia ją dla siebie, w biurze schroniska.
na co jest chora? a kierowniczka spi w biurze? czy pies bedzie tam zamkniety po godzinach urzedowania?

Posted

Karusiu 3 nowe:-( olsztyn , mielec, i ten piękny z Częstochowy
musze odejsc od kompa bvo moj tz powiedzial ze jak jeszcze raz uslyszy dzis slowo "doberman" to odetnie mi prąd:mad: niewyrozumialy....bez serca