Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, co do tego młodego dobka na kwarantannie w ELblągu- załatwiłam ( może ) nowy dom, jutro pani jedzie go obejrzeć. On ma większe szanse na dom! A co z Elbim? On się wykończy na tych budach, strasznie słaby jest!

Posted

Rybc!a napisał(a):
(...) A co z Elbim? On się wykończy na tych budach, strasznie słaby jest!

Miał iść do hotelu, czy ten pomysł upadł ze względu na agresję psiaka?

Posted

Ulaa napisał(a):
Miał iść do hotelu, czy ten pomysł upadł ze względu na agresję psiaka?
Ulaa nikt nie mowi nie w jego sprawie. Ale mysle, że powinnyśmy się tutaj dobrze zastanowić co dalej. Hotel kosztuje niestety :-( a jeśli nikt tak agresywnego psa nie zechce?? co tu robic? co tu robic?

Posted

Piękny....:(

Sabinka, poszukaj na mapie Dogo kogoś z Bytomia, może wolontariuszy, pomogą ci dowiedzieć się czegoś więcej i wyadoptować psa. No i trzeba załatwiać transport...Powodzenia.

Co tu robić? Bid przybywa a kasa nie rośnie...i Berosa trzeba zoperować i elbląskiego wyciągnąć, nie mówie o starej, chorej Biance albo jeleniogórskim chudzinie!!!No i jeszcze węgrowskie biedaki, inaczej uspią...:(

Posted

Kochani ja na moment, odnośnie węgrowskich dwóch dobeczków, schronisko jest w likwidacji i psy rozdzają każdemu na łańcuch, do budy , każdy obcy bierze psa i może z nim zrobić co zechce, wolontariusze mają wstęp wzbroniony, jest nowy mlody dobek, bieda aż żal patrzeć , drobny i chudy,b. spokojny chyba nieżle w kośc dostał, jest na moim wątku Bezy maja fotke razem, dziewczyny ja nie moge tam pojechać i ich wyciągnąć kierowniczka woli je skazać na śmierć niż dać wolontariuszowi, ale powtarzam każdy inny obcy kto z nami nie ma "nic wspólnego" może je zabrać, dokładam sie do transportu jeśli coś wymyslicie.
My jsteśmy "spalone" bo nie ukrywam , że po części doprowadziłyśmy do likwidacji tej mordowni.........
ja mam parę suk do pilnej adopcji i też nie moge im pomóc......:-(

Posted

Ja nie wiem, ale Dorota, z Radomia miała jechac po młodszego...dla starszego też mamy miejsce, w schronie w Radomiu, ale nie ma komu pojechać i je wyadpotowac, potem przekazać Dorocie i do radomskiego schronu na obserwacje, jak nie agresywny, to postaramy sie wywieźć do Niemiec...

Posted

troche sie sprawy pokomplikowaly :-( teraz niewiadomo co z Shilla, a juz myslalysmy z Beatka, ze wyciagniemy ta starsza z Gdanska. Dojdzie jeden lub 2 z Elblaga (sprawa obu niewyjasniona teraz). ale 4 psow na glowe nie mozemy sobie wziac. zalamka normalnie. ja juz nie moge sie na niczym skupic, tylko o psach mysle :-(

Posted

ja też...

A może by napisać do Mojego Psa lub Przyjaciela Psa, opisać całą akcję? Może udałoby się zebrać trochę pieniędzy i jaki eś DT lub nawet stałe...

Posted

Ulaa napisał(a):
ja też...

A może by napisać do Mojego Psa lub Przyjaciela Psa, opisać całą akcję? Może udałoby się zebrać trochę pieniędzy i jaki eś DT lub nawet stałe...

Ja też na niczym nie mogę skupic jak i wszyscy. Tylko psy mi w głowie.
Pomysl bardzo dobry i napisac w artykule o nas jako grupie osób której zalerzy na poprawieniu wizerunka rasy doberman. I o naszych osiągnieciach na dzień dzisejszy. I o naszych problemach.

Kto sie tym zajmie??????????

Posted

ja moge sprobowac cos napisac, za efekt nie recze:cool3: teraz jestem w pracy i nie moge sie skupic-zreszta tez mam glowe nabita dobkami-tylko potzrebuje jakis sugestii-czy to ma byc generalnie tekst o wyłacznie inicjatywie "nadzieja dobermana" czy cos wiecej?no i czy ktos ma kontakty w tych pismach, zeby to upchnąc?

Posted

dobka napisał(a):
Daga_27 dzisiaj wysłałam paczuszkę
Dobka dzieki wielkie!! na pewno nam sie te rzeczy przydadza.

Shilla juz u mnie!! Jakos sie dziwnie zachowuje, ale mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy.

Co mnie martwi, to to, ze powiekszył się jej guz na szyji :-( czyzby jej stan zdrowia sie pogarszał??:shake: