Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uwaga! Uwaga! Przeczytaj ważne! Organizacyjne!

Dzwonili do mnie wczoraj z Niemieć:multi: i ja omawiałam z nimi z dobre pół godziny kogo kiedy i jak wywozimy. I teraz co jak i przy pomocy kogo robimy?

Na początek mogą zabrać 3 lub 4 :multi: psiaki w zależności od tego jak one po między sobą. Aby się pomieściły i nie pogryźli.
Co z tym naszym opisem Beatka? Oni proszą taki spis jak ty prosiłaś na maila. Czy tobie coś tam wpływa. Foto, wiek i opis historii psa, nu i jak on (ona ) z ludźmi i zwierzętami. To ułatwi im po przetłumaczeniu poszukiwanie domku w Niemczech jeszcze jak psiak będzie w Polsce.
Sprawa pilna bo znów zaczynają się zimne nocy trzeba będzie te zdrowe ale w najgorszej sytuacji szybko wytypować opisać i wysłać do nich. Mam kontakt z Barbarą i Rene. Bardzo mili i sensowni ludzi i czekają na wysłanie im informacji o naszych bidach.

Mają link ten nasz. Proszę również wszystkich o wypowiedzenie swojego zdania!
Opinii negatywne bardzo proszę do mnie na maila
aleksandrinka@interia.pl
lub na PV. :angryy: Nie chce zepsuć możliwości pomocy tym psiakom a wiem że są przeciwnicy wywozu Dobków!
Może nawet to i utrata kontaktu z psem ale zawsze to zapewnienie tego że nie będzie marzł, głodował i chorował w Polskich schronach.:placz:

Posted

[quote name='Vika_Bari']
Uwaga! Uwaga! Przeczytaj ważne! Organizacyjne!
lub na PV. :angryy: Nie chce zepsuć możliwości pomocy tym psiakom a wiem że są przeciwnicy wywozu Dobków!
Może nawet to i utrata kontaktu z psem ale zawsze to zapewnienie tego że nie będzie marzł, głodował i chorował w Polskich schronach.:placz:

I odchodzily.....w cierpieniu....zapomniane....samotne....niczyje :-(

Dlatego tez kazda opcja, pod warunkiem, ze jest sprawdzona jest
lepsza niz pozostanie w schronisku.

Moze uaktualnic pierwsza strone z aktualnymi dobkami w potrzebie ?

Posted

[quote name='Vika_Bari']Uwaga! Uwaga! Przeczytaj ważne! Organizacyjne!

Dzwonili do mnie wczoraj z Niemieć:multi: i ja omawiałam z nimi z dobre pół godziny kogo kiedy i jak wywozimy. I teraz co jak i przy pomocy kogo robimy?

Na początek mogą zabrać 3 lub 4 :multi: psiaki w zależności od tego jak one po między sobą. Aby się pomieściły i nie pogryźli.
Co z tym naszym opisem Beatka? Oni proszą taki spis jak ty prosiłaś na maila. Czy tobie coś tam wpływa. Foto, wiek i opis historii psa, nu i jak on (ona ) z ludźmi i zwierzętami. To ułatwi im po przetłumaczeniu poszukiwanie domku w Niemczech jeszcze jak psiak będzie w Polsce.
Sprawa pilna bo znów zaczynają się zimne nocy trzeba będzie te zdrowe ale w najgorszej sytuacji szybko wytypować opisać i wysłać do nich. Mam kontakt z Barbarą i Rene. Bardzo mili i sensowni ludzi i czekają na wysłanie im informacji o naszych bidach.

Mają link ten nasz. Proszę również wszystkich o wypowiedzenie swojego zdania!
Opinii negatywne bardzo proszę do mnie na maila
aleksandrinka@interia.pl
Proszę również wszystkich o wypowiedzenie swojego zdania!

Posted

Asiuń jerzeli masz czas pokontaktuj sie z tymi kto zakladal wątki wszystkich z wyjątkiem Gdańska i Łodzi. W Gdańsku Beata a w Łodzi Karilka. A reszta musi się wypowiedzieć o warunkach i o tym czy się zgadza na wywóz do Niemiec. A wtedy porównamy warunki i tych z najgorszymi warunkami wskarzemy jako najpilniejszych. I musimy mieć ze wszystkimi kto czuwa nad naszimi bidami w schronach stały kontakt! Jest to bardzo ważne dla przygotowania do wyjazdu. Zimno znów nocami. Pośpieszmy się!

Posted

Kasia masz czas, zeby mi taka liste zrobic (imie psa, skad jest i obok link do watku)? jesli tak, to zrob tak prosze i wyslij mi na maila daga_27@op.pl zrobie ten watek afn dla nich.

co do sprawy Niemiec, to narazie wstrzymam sie z opinia. potrzebuje troche czasu aby to dokladnie przemyslec ;-)

Posted

Karilka napisał(a):
Jumbo może być u mnie dopóki nie znajdzie domu docelowego lub dopóki nie wykazuje tak znacznej agresji lub czegoś w tym stylu...

Dobrze, zgadzam się z tobą, zostaw my go na razie u ciebie (ty poobserwujesz) i spokojnie poszukajmy mu domu w Łodzi lub okolicach.
A my zajmiemy się pozostałymi, tylko pisz i nowości i jak czegokolwiek ci zabraknie. A ja tu kombinuje jak do ciebie dojechać. Czy podalaś bezplatne ogloszenie w gazecie lokalnej o traści oddam w dobre rece słodkiego dobermana?
Wyslalam ci pierwsze strony ksiązki. Dostalaś?

Posted

[quote name='aisaK']

• Doberman Elbląg
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35607

2 dobermanka Kraków
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34758&page=6

3.Dobermanka Lublin- w hoteliku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35681

4. dobermanka RADOM- w domu w Warszawie :multi: :multi:
5 Doberman Kraków (z zachyłkiem odbytu)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34357

6. Doberman Łódź- na tymczasie u Karilka

7. II Warszawska LISA(nie mogę znaleźc wątku)

8. Dobermanka Warszawa(znalazłam ja na allegro-nie znalazłam wątku na dogo)
http://www.allegro.pl/item132847962_piekna_dobermanka_szuka_domku.html

9. Doberman Łęczyca
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35220&highlight=%A3%EAczyca

10. Doberman TOGO
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30376&highlight=Togo

11. Doberman Nicolas-SGGW
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31165&highlight=Nicolas

12. 3 dobermanki-Gdańsk Kokoszki
13. Dobermanka Wilma z Korobiewic
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30149&highlight=Dobciowata

Tych dwóch warszawskich nie mogę znaleźć...
Poza tym sądzę, że jest więcej dobków tylko jeszcze nie wszystkie odoby do nas doszły...Wkleiłam linki-łatwiej szukać...Do wszystkich osób (oprócz Doddy-ona wyraziła juz kiedyś swoje zdanie na temat wywożenia zagranice) wysłałam PW i czekamy na odpowiedzi... o to wlasnie mi chodzilo:multi: jestes wielka!!:loveu:
wieczorem zakladam afn:lol:

Posted

W Węgrowie jest dobek, warunki tragiczne on na metrowym łańcuchu tkwi,dziurawa buda kopie wielkie doly z nudów nigdy na spacer nie wychodzi, idzie zima więc czarno to widze........:-(

Posted

Zaraz poszukamy z Folen więcej fotek, on jest zawsze bardzo poruszony jak jestesmy w schronisku, nie wiem czy agresywny, ale szczeka i chce żeby do niego podejść, szaleje na tym łańcuchu i strasznie sie nudzi, strasznie biedy ciagle mokry i brudny ten nasz Dobek......

Posted

aisaK mnie tu goni :diabloti:
Już piszę o Berosie i Kidzie. Obydwa psiaki są na wybiegach pojedynczych, więc nie mam pojęcia jak reagują na inne psiaki. beros wcale na spacery nie jest wyprowadzany, o spacer Kidy moge poprosić w weekend to napisz cos więcej.

Beros został zwrócony przez właścicieli po nieudanej operacji zachyłku odbytu, z niego się cały czas "leje" więc tylko dom z ogrodem a on niestety na zewnątrz... z tego co wiem za granicą się takie przypadki usypia, nie wiem czy jest to bolesne na psa, ale Beros jest wychudzony a rana na boku się nie goi od miesięcy, więc organizm musi byc wyniszczony. Jest łagodny dla ludzi, ale jego przypadłość raczj go eliminuje z listy dobków mających szanse na wyjazd, dla niego wazny tymczas na miejscu liczący się z zatrzymaniem go na stałe, bo operacje znowu może się nie udać.

Kida zwrócona przez właściciela, niewiadomo z jakiego powodu, ale dodał na szczęście, że nie z powodu agresji. Została adoptowana i na jej wybiegu znalazł się rottek (nie wiem czy użęsuja teraz razem, czy jak to rozwiązali?? będę wiedzieć w niedziele). Kida wróciła do schroniska z powodu "skakania na dziecko", nie wiem jak to miało wyglądać, to są wiadomości zasłyszane z pracownikami pogadam w weekend może wydusze coś konkretniejszego. Do ludzi (przez kraty) łagodna, reaguje na podstawowe komendy, sprawia wrażenie psa karnego. Spragniona kontaktu z człowiekiem!!!!

Tak Beros jak i Kida nie stronią od ludzi, wyciągaja łapy przez kray prosząc o wiekszą dawke pieszczot. :-(

Posted

karusiap napisał(a):
Jagienko a czy sa jakies przeciwskazania ze Berosik nie wychodzi na spacery?

Myśle, że wychodzą z założenia, że skoro ma duży teren do biegania to po co dodatkowo spacery, tym bardziej, że nie ma szans na adopcje :-(

Posted

kurcze:(najgorsze jest wlasnie to...ale jakos ulzyc biedakowi ehh takie marzenia moje.,...bo ja ciagle mam nadzieje ze jest dla niego szansa na jakies wyleczenie a tym samym adopcje...nadzieja umiera ostatnia...