daga_27 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 widzialam kiedys, ze AgaiThea miala taka aukcje charytatywna. sprzedawala cegielki na rzecz boksiow. cegielka bylo zdjecie wybranego boksia na maila. Quote
daga_27 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Karilka napisał(a):No to może jakieś rzeczy na bazarek??? Rozglądać sie Dogomaniacy po domach za przeczytanymi książkami, biżuterią czy czym kolwiek i na bazarek! Hmm ja może wrzyce kilka książek...:lol:, plakaty z piesami i coś tam jeszcze sie znajdzie! Skarpetka na dobki założona rozumiem??? MUSIMY uzbierać na hotelik! A kto sie orientuje ile doba kosztuje w takim hoteliku??? Jeszcze jak ktoś ma chody:eviltong: to może sie uda wszystkie bestie powyciągać:). A! I ten z Łodzi dobek jest przy lecznicy ,,sowa'' przy ul. Pietrusińskiego 47 chyba. Jade go odwiedzić w ten piątek... nie wiem czy moge go wziąć:shake: ale raczej nie:placz:... zobaczymy. Przynajmniej powiem o nim więcej na dogo i założe mu osobny wątek...:loveu: skarpeta jest zalozona. ja juz na bazarku cos wystawilam i sprzedalam. osoba, ktora wygrala jeszcze dzisiaj chciala wplacic pieniazki. hotel jest zalatwiony za 15zl/doba (udalo mi sie wynegocjowac ta cene z 25zl/doba). to jest naprawde dobry hotel. Quote
Karilka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2556709#post2556709 Wystawiłam książki... jak ktoś wygra to ide na poczte i wysyłam pod podany adres tak? Może ktoś wylicytuje cosik?:lol: Może coś jeszcze wystawie:cool3:. Biedne pieski:shake:. Quote
supergoga Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 daga_27 napisał(a):widzialam kiedys, ze AgaiThea miala taka aukcje charytatywna. sprzedawala cegielki na rzecz boksiow. cegielka bylo zdjecie wybranego boksia na maila. Zgadza się, ale ja rozmawiałam tel. z facetem z allegro - cegiełki nie są dozwolone przez indywidualnych ludzi i w ogóle raczej ciężka sprawa z nimi. Wybiórczo kontroluja aukcje - i usuwaja albo tylko aukcje, a jak to juz kolejny raz - to całe konto uzytkownika. Quote
Karilka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 eeehh... a nie można na dogomanii takich cegiełek rozprzestrzenić? Porobić bannerki i na inne fora i stronki... Quote
Karilka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 A!!! Jest jeszcze to chore cudo w Łodzi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30687 Biedactwo!:shake::shake::shake: Marnieje ostrrro... Quote
Ulaa Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Karilka']A!!! Jest jeszcze to chore cudo w Łodzi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30687 Biedactwo!:shake::shake::shake: Marnieje ostrrro... Nie nie, Sońka kochane maleństwo już od dawna u mnie :cool3: (nowe fotki gdzieś pod koniec wątku) Wyleczona z nosówy, zapalenia kaletek i skóry. Teraz czeka ją jeszcze sterylka oraz usuwanie kamieni z pęcherza. Ale nie martwcie się o nią, jej nic nie grozi (no chyba że zaduszenie pod kołdrą, ale to na własne życzenie :eviltong: ) Quote
Karilka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Ulaa:multi::multi::multi:.... Ale zostaje u Ciebie na zawsze??? Czy to tylko tymczas? Quote
Ulaa Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Karilka napisał(a):Ulaa:multi::multi::multi:.... Ale zostaje u Ciebie na zawsze??? Czy to tylko tymczas? :siara: tymczass... Quote
anielica Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Hej, o jakie info na allegro chodzi? Niestety nie mam czasu, żeby przeczytać cały wątek, ale jeżeli coś trzeba na allegro wystawić, służę pomocą i proszę o kontakt na pw. Quote
Karilka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Anielica dzieki... nie wiem czy dziewczyny nie znalazły już kogoś od allegro ale nie wiem napewno ( psssst...DZIEWCZYNY, ZNALZŁYŚCIE???) Dziękuje w imieniu Dobków za zainteresowanie;). Jeśli nie mamy kogoś z Allegro to napiszemy do Ciebie;). DZX! Quote
Vika_Bari Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='aisaK']Przeszukałam forum, ale nie znalazłam wątoków do dobermanów podanych przez Vika: W Gdańsku – 1 suka brązowa W Warszawie – 1 suka młoda (Liza) i 1 suka (Roma) 8 lat We Wrocławiu – 1 pies W Łodzi - 1 pies 2 lata W Radomiu - 1 suka (Gusia) Brązowa z Gdańska pojawi się tu bo jak dziewczyny były w Gdańsku to ona była w szpitalu po sterilce. (Info ot Beaty) A te info wysyłal Mido: Dobka z Warszawy znaleziona przez romenka i nazwana Roma.Suczka ma 8 lat przebywa w Paluchu.(info z numerkiem w schronisku str. 12 post 111) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29336 Warszawska młoda (wątku nie mogę znalesc ale jest!) Liza Rocznik/wiek: młoda dobermanka cicha i spokojna Od: 31.03.2004 znaleziona na Ursynowie i przywieziona do azylu Adres Fundacji: 02-867 Warszawa, ul. Baletowa 30, tel. 331 34 75; fax: 331 34 45 http: www.psianiol.org.pl, e-mail: fundacja@psianiol.org.pl Można podrzucić jedną dobciowatą Wilmę? ma swój wątek, ale nikt do niej nie zagląda. Jest w wielu miejscach w necie, allegro i nic:shake: tu jej wątek Napisala tą prośbę pidzej. Jasno ze można! Jak najbardziej. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30149 Dobka w Radomiu, wstepnie nazwalem ja Gucia, wiek ? (brak imienia i wieku na watku) http://www.dogomania.pl/forum/showth...t=27778&page=7 O tym z Wrocka napisala ulvhedinn taki tekst: We Wrocławiu na szczęście został jeden, młodziutki, pozostałe wyadoptowane:multi: Ale nie wiem czy ma wątek czy nie! Nu i odszukałam ostatniego. Karilka o nim ostatnio pisała.... http://ale.gratka.pl/ogloszenie/426416_doberman_szuka_domu.html To ten z Łodzi... W piątek jade go obejrzeć i to że go będe mogła wziąć jest wątpliwe bo mój brat chyba sie nie zgadza:shake:... Zobaczymy... Może sie uda ale nie ma co liczyć że na 100% bo nawet nie na 5%... PRZYNAJMNIEJ GO POZNAM I DOWIEM SIE WIĘCEJ O NIM... Psisko piękne... młode... Quote
karusiap Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 no i w Krakowie chory dobek...bylo juz tu o nim na watku Quote
BeataJ Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Brazowa z Gdanska - mam dostac zdjecia, w koncu zadzwonila do mnie Pani ze schronu w Gdansku, wybiore sie tam w pierwszej wolnej chwili i dogadam szczegoly. Zakup karmy odpada, bo nie ma szans aby byly karmione tylko ta jedna nasza karma. A takie dawanie od czasu do czasu moja sie z celem. Ale mozna dzieki tej wspolpracy miec dobki pod kontrola. Beata Quote
TZ Agi Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Nie wiem o co chodzi, ale AgaiTheta prosiła bym napisał, że ona może pomóc z allegro, ale dopiero po 9:00 08. grudnia bo ma BANA :evil_lol: Mówiła, że mimo to osoba "zarządzająca" dobkami niech loguje się na allegro, ponieważ z takich aukcji cegiełkowych jest sporo maili bezpośrednio od użytkowników allegro i wtedy one idą do wystawiającego aukcję. Najlepiej nikogo w to nie mieszać nie znającego psiaków, bo zrobi się bałagan. Aga pomoże Wam zrobić aukcje (nowy regulamin). Jak coś to kliknijcie do niej na gg (6369996), bo mi tu do ucha bzyczy. Pozdrawiam! Quote
Vika_Bari Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Ale tu się dzieje!!!!!!! Wszystkim dziękuje!!!!!!! Uratujemy kogo się da! Na szczęście pogoda teraz nie najgorsza tak że możemy się skupić na zbieraniu informacji i kasy. Zaznaczmy tych chudych i marniejących na oczach i skupmy się na nich. Tyle się pojawiło informacji że wszystkiemu na raz nie damy rady. Musimy podejść do tego inaczej! Proponuje tych w najgorszym stanie (jak pojawi się kasa) ściągać do hotelu i tam doprowadzać do ładu i wydawać do adopcji. Quote
Vika_Bari Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 asiaK ! odszukałam wszystkich kogo ci brakowało. Uporzątkujesz a to mi dziś szef wyjątkowo stoi nad głową! Brązowa z Gdańska pojawi się tu bo jak dziewczyny były w Gdańsku to ona była w szpitalu po sterilce. (Info ot Beaty) A te info wysyłal Mido: Dobka z Warszawy znaleziona przez romenka i nazwana Roma.Suczka ma 8 lat przebywa w Paluchu.(info z numerkiem w schronisku str. 12 post 111) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29336 Warszawska młoda (wątku nie mogę znalesc ale jest!) Liza Rocznik/wiek: młoda dobermanka cicha i spokojna Od: 31.03.2004 znaleziona na Ursynowie i przywieziona do azylu Adres Fundacji: 02-867 Warszawa, ul. Baletowa 30, tel. 331 34 75; fax: 331 34 45 http: www.psianiol.org.pl, e-mail: fundacja@psianiol.org.pl Można podrzucić jedną dobciowatą Wilmę? ma swój wątek, ale nikt do niej nie zagląda. Jest w wielu miejscach w necie, allegro i nic:shake: tu jej wątek Napisala tą prośbę pidzej. Jasno ze można! Jak najbardziej. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30149 Dobka w Radomiu, wstepnie nazwalem ja Gucia, wiek ? (brak imienia i wieku na watku) http://www.dogomania.pl/forum/showth...t=27778&page=7 O tym z Wrocka napisala ulvhedinn taki tekst: We Wrocławiu na szczęście został jeden, młodziutki, pozostałe wyadoptowane:multi: Ale nie wiem czy ma wątek czy nie! Nu i odszukałam ostatniego. Karilka o nim ostatnio pisała.... http://ale.gratka.pl/ogloszenie/426416_doberman_szuka_domu.html To ten z Łodzi... W piątek jade go obejrzeć i to że go będe mogła wziąć jest wątpliwe bo mój brat chyba sie nie zgadza:shake:... Zobaczymy... Może sie uda ale nie ma co liczyć że na 100% bo nawet nie na 5%... PRZYNAJMNIEJ GO POZNAM I DOWIEM SIE WIĘCEJ O NIM... Psisko piękne... młode... Quote
Vika_Bari Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Uwaga!! Organizacyjne!! Wszystkich pomagających I dołączających psiaki prosimy o wysyłanie maila z informacjami o psach na adres: spartankaa@poczta.onet.pl ale w pewnej określonej !ZAWSZE TAKIEJ SAMEJ! formie co pozwoli Beatce szybko I sprawnie się połapać 1. w tytule musi być zawsze tak - Dobermanka/doberman z Lodzi ( czy innego miasta ) 2. potem krotki opis, może być przeklejony z istniejącego juz linka, fajnie jakby był zredagowany tak abym tylko go skopiowała I wkleiła. !WAZNE! - na końcu dane gdzie można pytać o psa ( telefon do schroniska, wolontariuszy etc adres, e-mail ) 3. do maila prószę dołączyć zdjęcia 4. na końcu linka do innego wątku, allegro czy innego źródła skąd pochodzi informacja! Jak dostane takie maila to zbiorę to w kupę i wystawie wszystko na raz do wątku tak aby na pierwszej stronie zawsze w ten sam sposób był pies prezentowany. Tak biedzie po prostu bardziej przejrzysto i uporządkowano. Quote
daga_27 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 TZ Agi napisał(a):Nie wiem o co chodzi, ale AgaiTheta prosiła bym napisał, że ona może pomóc z allegro, ale dopiero po 9:00 08. grudnia bo ma BANA :evil_lol: Mówiła, że mimo to osoba "zarządzająca" dobkami niech loguje się na allegro, ponieważ z takich aukcji cegiełkowych jest sporo maili bezpośrednio od użytkowników allegro i wtedy one idą do wystawiającego aukcję. Najlepiej nikogo w to nie mieszać nie znającego psiaków, bo zrobi się bałagan. Aga pomoże Wam zrobić aukcje (nowy regulamin). Jak coś to kliknijcie do niej na gg (6369996), bo mi tu do ucha bzyczy. Pozdrawiam! witajcie Kochani! ja pisalam do Agi w sprawie allegro, bo Agusia ma to juz super opracowane. wczoraj wieczorem bylam bez neta wiec jestem troche do tylu :-( Do Agi napisze wieczorem. ktoras z nas to allegro musi i tak zalozyc. sa chetne czy ja mam to zrobic? dzisiaj z Beata tez nie podjade do azylu, bo moj synalek od zeszlego czwartku chodzil w tornistrze z kartka o zebraniu i dopiero teraz sie dowiedzialam, ze mam wywiadowke o 16.30:angryy: przeloze to na jutro o ile Beci bedzie pasowalo. Co jeszcze? Chyba dzisiaj beda te pieniadze za moja aukcje w skarpecie:lol: niewiele ale zawsze cos. pozniej pozbieram jeszcze rzeczy na bazarek, ale bede musiala sie pieknie do Beaty usmiechnac, zeby mi fotki tych rzeczy zrobila:loveu: o czyms jak zapomnialam to piszcie a ja wieczorem sie odezwe (chyba, ze znowu net mi wylacza:angryy: ) to sie trzymajcie cieplo i dzialajcie:loveu: Quote
karusiap Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 sa jeszcze w Krakowie dwa dobki jeden z chorym odbytem http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2545271#post2545271 i druga ,ktora wlasnie wrocila znowu do schronu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2559463#post2559463 Quote
Vika_Bari Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Informacji organizacyjne! Przeczytaj prosimy! Konto na AFN: Numer konta: 31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 MultiBank Dorota Romaniuk [SIZE=3]Żabia 2 m 7 05-220 Zielonka [SIZE=4]Z dopiskiem: Nadzieja Dobermana nr konta dla przelewów z zagranicy BREXPLPWMUL31114020170000490205270923 Rodzaje pomocy potrzebne na teraz: [SIZE=5]1). Hotelik dobry i nie drogi w pobliżu kogoś z dobermaniaków (dla sprawdzenia i opisu charakterów psów) lub domki tymczasowe. Hotel mamy (15 zł dzień)! [SIZE=5]2). Kasę zbieramy bo jak hotelik znajdziemy to czymś go trzeba opłacić. Z kasą kiepsko! [SIZE=5]3). Połączenie informacji o Dobkach na tym wątku uporządkowanie i wystawienie ich na Allegro i ogólnej akcji zbiórki dla naszego wątku też. Ściąganie nowych bid na wątek. W opracowaniu! [SIZE=5]4). Jak by byli jakiś psiaki których oddali właściciele i za których możemy ręczyć (nie skrzywdzi innego psa, kota, dziecko) –ogłoszenia w prasę i wyadoptowanie. [SIZE=5]5). Jak największy rozgłos ! Apel do wszystkich osób o wielkim sercu i do tych kto zna i lubi dobki bo te osoby właśnie rozumieją jak to cudowne psy i jak złe im w schronisku i jak szybko umierają. [SIZE=5]6). Kontakt z tą organizacją Niemiecką. Zapytanie czy mogą w najbliższym czasie zabrać parę psiaków i kiedy. [SIZE=5]7). Zbiórka kasz, ryza, koców i starych zabawek (dla Dobków, których przeniesiemy do hoteli) w szkołach (jeżeli ktoś ma znajomych w środowisku nauczycieli). [SIZE=5]8 ) Proponowanie nowych pomysłów pomocy. (Na przykład Akcji, bazarek, dobry transport po Polsce). PROSIMY OSOBY, KTÓRE SPRAWUJĄ PIECZĘ NAD POSZCZEGÓLNYMI DOBERMANAMI ABY PRZESYŁAŁY MEILA: Wszystkich pomagających I dołączających psiaki prosimy o wysyłanie maila z informacjami o psach na adres: spartankaa@poczta.onet.pl ale w pewnej określonej !ZAWSZE TAKIEJ SAMEJ! formie co pozwoli Beatce szybko I sprawnie się połapać 1. w tytule musi być zawsze tak - Dobermanka/doberman z Lodzi ( czy innego miasta ) 2. potem krotki opis, może być przeklejony z istniejącego juz linka, fajnie jakby był zredagowany tak abym tylko go skopiowała I wkleiła. !WAZNE! - na końcu dane gdzie można pytać o psa ( telefon do schroniska, wolontariuszy etc adres, e-mail ) 3. do maila prószę dołączyć zdjęcia 4. na końcu linka do innego wątku, allegro czy innego źródła skąd pochodzi informacja! Jak dostane takie maila to zbiorę to w kupę i wystawie wszystko na raz do wątku tak aby na pierwszej stronie zawsze w ten sam sposób był pies prezentowany. Tak biedzie po prostu bardziej przejrzysto i uporządkowano. Quote
BeataJ Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 aisaK "Niestety nie mogę wklejac zdjęć....Czy tak może być?" - takie info poprosze na maila, najlepiej kazdy dobek w innym mailu. To po prostu ulatiw mi prace i pomoze zachowac porzadek. Juz teraz widze, ze info sie powtarza... Beata Quote
Vika_Bari Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Nauczcie ktoś na PW jak być z tym bazarkiem! Jak załozryc? Co możno sprzedać i kto jest kupującymi i wszystko na ten temat! Też chce coś wystawić a nie umiem! Quote
Karilka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Ja wysłałam o dobku z Łodzi. Jak w piątek dowiem sie więcej to napisze. Quote
Recommended Posts