larysa Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 bardzo przepraszam, za tak długą ciszę - złapałam zapalenie oskrzeli z 40 stopniami, więc nie nadawałam się do niczego. piesio ma niestety tylko domek tymczasowy. to niezwykle żywotny maluch -zmęczył do upadłego moją roczną jamniczkę - a to duża sztuka. Największy problem Pańci, to to, że na spacerach a to się wyrwie, a to zaplącze smycz, że pani siedzi a pies się oddala... jutro postaram się bardziej logicznie przedstawić sytaację Quote
modliszka84 Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 no nic trudno, Laryso - dowiedz sie jak najwiecej o jego charakterze, nawykach - wstawie go szybko na allegro, ale lepiej gdybysmy wiedzieli cos o nim juz... Quote
larysa Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 ja cały czas 40-stopniowa; więc jeszcze w skrócie Okruszek zachowuje się na ok 4 lata, schronisko było dla niego potwornym koszmarem, bo wyrażnie całe życie spędził w domu i chyba nieżle rozpuszczany, np do spania nadaje się tylko łóżko, czasami fotel, o posłanku nie ma mowy. Lubi się bawić, jest przytulasty, natomiast na spacerach grają w nim geny prrzodka-teriera:angryy: Zaczepia duźe psy. Znaczy teren w ten sposób, że 200-300m idzie na przednich łapach i niech się wtedy jakaś psina zbliźy to mamy diabła tasmańskiego. W domu subtelny, w zabawie ostroźny... jak do jutra dożyję opwiem parę konkretnych przykładów. Quote
larysa Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 odpoczywam po dyskusji z mastifem - WYGRAŁEM:diabloti: ZWIAŁ ale dzieci to lubię - fajne są :loveu: Quote
D0minika Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Co do malucha i jego agresji w stosunku do psów, to może ona wynika z tego, że psy mu się kojarzą ze schroniskiem? :roll: U naszego Willyego tak było :-( A maluszek przypomina border teriera :loveu: Quote
modliszka84 Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 ojej... ale mu sie wyraz pyszczka zmienił :-o dobra to popołudniu wystawie go na allegro :loveu: Quote
modliszka84 Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='D0minika'] A maluszek przypomina border teriera :loveu: Dominika faktycznie! :crazyeye: On jest identyczny !! przykładowa fotka border terriera to mu zrobimy reklamę teraz... :evil_lol: Zmieniłabym mu imie, bo ten MAciupek do niego pasuje... Proponuje Muniek :eviltong: - border terrier ! Quote
larysa Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Modliszko - masz rację; wesoły, dowcipny, rozrabiaka - to border terier, Quote
modliszka84 Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 juz go wstawiłam na alegratka potem wrzuce na allegro nawet ma takie same uszka jak ten border terier ze zdjęcia :loveu: Quote
larysa Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 modlszko - a co z wiekiem? W papierch jest 9 lat, ale oglądała go moja wetka i stwiersziła, że pies jest w sile wieku, żadnych prolemów reumatycznych, żadnych guzów, doskanały apetyt, zęby troszkę pościerane i z kamieniem, ale bez próchnicy... Quote
modliszka84 Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Larysa - mysle zeby mu dać tak z 5 lat.... moze byc? a w papierach mozna przerobić... Quote
szajbus Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 On jest naprawdę śliczny. Może na allegro go ktoś wypatrzy. Trzymam kciuki Quote
szajbus Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Hopaj na górę pieseczku. Kto podaruje mu domek i kącik w swoim sercu? Quote
modliszka84 Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Muniek na allegro http://www.allegro.pl/item159306635_prawie_border_terier_szuka_domu_.html Quote
szajbus Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Trzymam kciuki pieseczku. Oby sie udało. Quote
modliszka84 Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 narazie nikt sie nie interesował :shake: domek potrzebny na juz! Quote
larysa Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 tymczas nie rezygnuje, ale Mundek przywiązyje się co raz bardziej, a to niebobrze...:-o Quote
modliszka84 Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 basiagk napisał(a):Dlaczego na już? Tymczas rezygnuje? no własnie im wczesniej tym lepiej gdy znajdzie stały dom... tak czy siak sie przywiąze ale lepiej znalezc domek jak najszybciej... :roll: Quote
t_kasiek Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 on jest taki slodki !! jak jeszcze popatrzylam na te zdjecia robione przez kraty....przeciez same mi lzy plyna do oczek:-( maluszek - szukaj domku !! Quote
Recommended Posts