Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O matko!! Zeby tylko nie zapeszyc!! Malenstwo nie bedzie juz wtulal sie w kraty,tylko do dludzi :)
Strasznie sie bede cieszyc ( bo dopiero jak bedzie na miejscu)

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeanalizujcie spokojnie na trzeźwo obie oferty. Pani z Krakowa odpowiedziała na zamieszczone przeze mnie ogłoszenie. Najpierw zadzwoniła, potem napisała maila:
"Witam,
dzwoniłam dziś do Pani w sprawie przerażonego małego pieska.Chciałabym zaoferować maluchowi dom tymczasowy,nie precyzuję okresu na jaki miałby u mnie pozostać.Myślę,że jestem w stanie zapewnić mu warunki,których potrzebuje.
Podaję wobec tego swoje dane:XXXXXXXXX
Nie będzie to pierwszy pies schroniskowy dla mnie,więc będę wiedziała jak się nim zająć:)Czekam w takim razie na informacje od Pani i pozdrawiam serdecznie:)
Domu jeszcze nie sprawdzałam.

Posted

Wygląda na to, ze Kraków lepszy. Pani ma doświadczenie i nie okresla terminu przebywania malucha, a Pani z Pruszkowa zdaje sięktoś nazwał nieporadnymi, więc mimo dobrego serca mogą byćgorszymi kandydatkami do opieki nad psem ze schronu!

Posted

Jeśli mogłabym coś zasugerować, to również polecałabym panią z doświadczeniem. Taką psinkę trzeba wszystkiego nauczyć, choćby załatwiania swoich potrzeb fizjologicznych na zewnątrz i mieć ogromną cierpliwość żeby wyprowadzić maluszka na prostą.

Posted

Maciupek na pewno mieszkał kiedys w domku, więc mysle ze z załatwianiem sie na dworze to nie bedzie problemu...

Tylko że z drugiej strony moze trzeba dać Paniom szanse? Juz był transport i w ogóle...
Do Krakowa teraz trzeba transportu szukac, a nie wiadomo kiedy sie znajdzie...

Z drugiej strony w Krakowie pani miała psy ze schroniska...

Laryso - nie dzwon moze teraz tak jak sie umawiałysmy bo szkoda nabijac rachunku skoro i tak nic nowego nie wiemy...:shake:

Posted

Modliszko, ja sie nie wtracam, ale moja pannica też podobno miała kiedys dom, a jednak po schronie załatwiała się w mieszkaniu. Ponadto tak samo ją telepotało jak tego malucha. Ta trzęsawka przypomina mi do złudzenia zachowanie mojej suni. Dygotała tak, że głowa mała, przy tym panicznie bała się mężczyzn. Nie wiemy, może on był bity? A w odzyskaniu przez psa ponownego zaufania do człowieka potrzeba pracy i doświadczenia. Nie twierdzę, że tamten domek jest zły. Chwała każdemu kto chce przygarnąć jakąkolwiek bidunię. Zastanawiam się tylko i wyłącznie nad tą panią z doświadczeniem, o którym sama pisze.
Chociaz z drugiej strony dwie kobitki, też dadzą sobie radę z jednym maluszkiem. Trudna decyzja.

Posted

Maluch na pewno będzie świetnym towarzystwem dla starszych pań.
Będzie pieskiem nie sprawiającym kłopotów. Jeżeli panie lubią spacery to piesek powinien pozyskać ich serce i zostać na stałe.
Życzę powodzenia.

Posted

Halooooooo? Nikogo nie ma ? Czy wiadomo co z malutkiem??? Zaczynam się niepokoić?!!! Czyżby tradycyjnie wszyscy się wycofali z zabrania go????

Odpukuję od razu w niemalowane.
Czekamy na wieści

Posted

przepraszam za brak wieści, jestem po prostu nieżywa, ucze sie i mało zaglądam na dogo....

Maluch jutro jedzie do Pruszkowa. Tak jak było ustalone.
Umowa adopcyjna już wypisana, opłata adopcyjna zrobiona.

Umówiłyśmy się z Larysą, że Panie wstępnie po jakis 2 tygodniach określą czy jest to definitywnie tymczas do konca marca czy dom stały.

Poza tym, dziś miałam telefon od pewnej wspaniałej pani z Warszawy, bardzo wzruszonej losem malca. Mieszka ona w warszawie, nie może go adoptować bo ma już psy, ale pomaga razem z grupą zjaomych róznym przybłędom, znajduje domy, tymczasy...
Umówiłam się z nią na telefon za te dwa tygodnie. Ona będzie juz rozpowiadać znajomym o maluszku i szukać mu domku stałego w Warszawie gdyby Pruszków okazał się jednak bez wątpienia tymczasem.