Sebastian Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Magnetic Boy Buldozer - This dog is CLEAR of L2HGA & HC :multi::multi::multi: Quote
AMFI Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Bardzo się cieszę Sebastian :cool2: a widać znajomości zaowocowały błyskawicznym wynikiem :multi: tak mnie własne zastanawiało dlaczego badanie trwa dwa tyg, skoro DNA izoluje się ok. 1,5 godziny, PCR trwa max 4 godziny i elektroforeza kolejną godzinkę (a wypadałoby żeby mieli już nowsze, szybsze metody niż te, które ja pamiętam sprzed 10 lat) :roll: Quote
strumyk Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Serdeczne gratulacje! :) A tak na marginesie to bardzo cieszy, ze w sumie w Polsce jest wiele psow czystych :) Quote
Sebastian Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='AMFI']Bardzo się cieszę Sebastian :cool2: a widać znajomości zaowocowały błyskawicznym wynikiem :multi: tak mnie własne zastanawiało dlaczego badanie trwa dwa tyg, skoro DNA izoluje się ok. 1,5 godziny, PCR trwa max 4 godziny i elektroforeza kolejną godzinkę (a wypadałoby żeby mieli już nowsze, szybsze metody niż te, które ja pamiętam sprzed 10 lat) :roll: Szczerze mówiąc nie wiem czy to szybko, bo jak tak liczę to prawie dwa tygodnie od dostarczenia krwi. Amfi jak czytam te wszystkie Twoje symbole to myślę że śmiało Tobie mogłem zlecić badania;):lol: ja to znam dwa, H2o i C2H5OH;) i naprawdę do siebie pasują:multi::evil_lol: Pozdrawiam. Hihi a znajomość aż tak szybko nie owocuje żeby mieć takie chody:lol: Quote
Sebastian Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Dziękuję kochani, ja też się cieszę!:multi::lol: Quote
Harpagon Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Sebastian Książk']Magnetic Boy Buldozer - This dog is CLEAR of L2HGA & HC GRATULUJEMY WYNIKU :multi::multi::multi: pozdrowionka:loveu: www.harpagon.com.pl Quote
AMFI Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Sebastian Książk napisał(a):... H2o i C2H5OH;) i naprawdę do siebie pasują:multi::evil_lol: hee hee :evil_lol: zgadzam sie, ale H2O w formie stałej + jałowiec i tonic, tylko niestety zbyt złożone te ostatnie materie, aby pasowały do naszego symbolicznego slangu ;) Quote
Canaveral-staff Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='Sebastian Książk']Magnetic Boy Buldozer - This dog is CLEAR of L2HGA & HC ja również gratuluję wyniku zarówno właścicielom jak i hodowcom:multi::multi::multi::multi: Quote
Sebastian Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 [SIZE="4"][FONT="Times New Roman"]Dziękujemy i prosimy o dopisanie nas do listy reproduktorów CLEAR!!![/FONT] Quote
Alojzyna Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Właśnie dostałam maile następującej treści: 1. Dear Sir/Madam, The result for your DNA test is: DZUMA Stawka Wieksza niz Zycie - This dog is CLEAR of Hereditary Cataract. The dog has 2 copies of the normal gene and will neither develop Hereditary Cataract, nor pass an Hereditary Cataract gene to its offspring. Certificate will follow shortly. 2. Dear Sir/Madam, The result for your DNA test is: DZUMA Stawka Wieksza niz Zycie - This dog is CLEAR of L-2-HGA The dog has 2 copies of the normal gene and will neither develop L-2-HGA, nor pass an L-2-HGA gene to its offspring. Certificate will follow shortly. Jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi :multi::multi::multi: bo spodziewaliśmy się nawet najgorszego :cool3: Quote
strumyk Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Alojzyna']Właśnie dostałam maile następującej treści: DZUMA Stawka Wieksza niz Zycie - This dog is CLEAR of Hereditary Cataract. DZUMA Stawka Wieksza niz Zycie - This dog is CLEAR of L-2-HGA Jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi :multi::multi::multi: bo spodziewaliśmy się nawet najgorszego :cool3: Gratulacje! Ojjjj, naprawde szczescie. Jeszcze raz gratki :) Quote
AMFI Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Super Alu!!! Gratulacje! Również się bardzo cieszę - Dżuma dostała od rodziców w genach to co mieli najlepsze! :multi: Quote
wejherstaff Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Serdecznie gratuluję świetna wiadomość :multi::multi::multi: Quote
Carbonara Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 wejherstaff napisał(a):Serdecznie gratuluję świetna wiadomość :multi::multi::multi: popieram :):multi::multi::multi: Quote
Alojzyna Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Dziękujemy wszystkim :buzi: Czekamy jeszcze na wyniki Myszy ;) Quote
Alojzyna Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Niestety Mysza, pomimo teoretycznie większego prawdopodobieństwa, miała mniej szczęścia od Dżumy. :lookarou::-( Dzisiaj ostatecznie dostaliśmy jej wyniki badań: L-2-HGA carrier & HC clear. :icon_roc: Już wtedy gdy otrzymałam wyniki Dżumy i nie było wyników Myszy (próbki wysłałam razem), to wiedziałam, że tak będzie, bo w przypadku wyniku carrier laboratorium powtarza testy, aby być zupełnie pewnym. Tragedii nie ma. :nono: Tyle tylko, że pula ewentualnych kawalerów zawęża nam się do przebadanych z wynikiem clear.:candle: Quote
Sebastian Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Alojzyna napisał(a):Niestety Mysza, pomimo teoretycznie większego prawdopodobieństwa, miała mniej szczęścia od Dżumy. :lookarou::-( Dzisiaj ostatecznie dostaliśmy jej wyniki badań: L-2-HGA carrier & HC clear. :icon_roc: Już wtedy gdy otrzymałam wyniki Dżumy i nie było wyników Myszy (próbki wysłałam razem), to wiedziałam, że tak będzie, bo w przypadku wyniku carrier laboratorium powtarza testy, aby być zupełnie pewnym. Tragedii nie ma. :nono: Tyle tylko, że pula ewentualnych kawalerów zawęża nam się do przebadanych z wynikiem clear.:candle: Tak czy inaczej gratuluję postawy, tu u Pani widać wpsaniałe, profesjonalne i dojrzałe podejście do tematu! Jeszcze raz gratuluję i życzymy wszystkiego dobrego! Quote
Vectra Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Czy mogę liczyć na pomoc , w kwestii tych badań ? :modla: Jak , gdzie , komu i za ile .. to się wysyła ... bo ja nie wiem :( Quote
Sebastian Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Vectra napisał(a):Czy mogę liczyć na pomoc , w kwestii tych badań ? :modla: Jak , gdzie , komu i za ile .. to się wysyła ... bo ja nie wiem :( no pewno 880-000-330;) Quote
Vectra Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Powiem Ci Patusiu , powiem. :) Sebastian , dzięki :buzi: Jak wszyscy , to wszyscy - Franio też ;) ciekawa jestem , co w nim siedzi :diabloti: Quote
Asztir Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 We Franiu siedzi prawdziwy men - to na pewno ;) Alu Ty wiesz, że co do Dżumy to my się również bardzo cieszymy, szkoda, że Mysza też nie jest czysta, ale jak piszesz tragedii nie ma ;) najważniejsze, że zna się wynik i ma się tego świadomość. Quote
acroba Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Gratulacje dla Dzumy . :loveu: A Mysza i tak jest Extra :loveu::loveu: Pozdrawiamy Serdezcznie Quote
Recommended Posts