Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie , akurat z tym to ja się nie zgodzę. myślę , że polskie psy w zagranicznych rekach również - chyba wiedze nalezy powiekszać? a nie zmniejszać ?

JA ZDECYDOWANIE JESTEM ZA WSZYSTKIMI PSAMI , KTÓRYCH PRZYDOMEK JEST ZAREJESTROWANY W POLAND, a mieszkają zagranicą.

Posted

he, żeby tę wiedzę tak juz całkowicie pogłębić, przydałby sie link do rodowodów wszystkich tych psów, zaraz coś pomyślę.

Ja też jestem za wszystkimi psami z polskim przydomkiem i psami importowanymi do Polski.

Posted

Myślę że do tej listy można w takim układzie dopisać suczkę NOVA ERA Pullera - CLEAR- wiem , ponieważ interesowałam się , ponieważ ma "mój" rodowód.
Wiadomość jest podana na stronie internetowej- własnie na niej byłam.

Aguś- ja płaciłam wypukłą kartą- sciągali mi należność i wtedy gdy płaciłam, to powiedziano mi, że tylko w taki sposób można zapłacić .

Posted

ok, w takim razie dopisuje psy, spoza Polski, o których wiem jakie mają wyniki badań.

Czyli teraz wygląda to tak:

L2-HGA CLEAR
PSY:

• Cerberus Skordatura (Polska)
  • Dark Side Tak Wiele Miłości (Polska)
  • Day & Night Berserker (Finlandia)
  • Energy Equador Berserker (Finlandia)
  • Gomez Port Erin (Szwecja)
  • Tasmanian Devil Port Erin (Dania)
  • Victory March Pullera (Polska)
  • WWW Knight Errant Port Erin (Polska)
SUKI:

• Arenga Moluki (Polska)
  • Bad Manners Berserker (Polska)
  • Desert Rose Berserker (Polska)
  • Genesis Port Erin (Polska)
  • Machina Port Erin (Polska)
  • Nova Era Pullera (Czechy)
  • Pandora Port Erin (Polska)
  • True Mona Lisa Port Erin (Holandia)
  • Wonderful Woman Diabelski Uśmiech (Polska)
  • WWW Kropka Port Erin (Polska)
L2- HGA GENETICALLY CLEAR - po przebadanych rodzicach L2-HGA CLEAR

PSY:

• Na Przykład Amber (Polska)
  • Carbonarastaff Boy Port Erin (Dania)
  • Canaveral Port Erin (Dania)
  • Gizmo Dobromina (Polska)
  • Gau-Gun Dobromina (Polska)
SUKI:

• Amaretta Poles Apart (Polska - imp. GB)
  • Na Przykład Ambra (Polska)
  • Candid I Port Erin (Szwecja)
  • Charming Eye Port Erin (Dania)
  • Janastaff Berserker Beauty (Polska – imp. GB)
  • Na Przykład Duchess (Polska)
L2- HGA CARRIER

SUKI:

• Lackyle Cailin La Breithe (Polska – imp. IRL)

HC - CLEAR

PSY:

• Dark Side Tak Wiele Miłości (Polska)
  • Tasmanian Devil Port Erin (Dania)
SUKI:

• Bad Manners Berserker (Polska)
  • Desert Rose Berserker (Polska)
  • Lackyle Cailin La Breithe (Polska – imp. IRL)
  • Pandora Port Erin (Polska)
HC GENETICALLY CLEAR – po przebadanych rodzicach – HC CLEAR

SUKI:

• Amaretta Poles Apart (Polska - imp. GB)
  • Janastaff Berserker Beauty (Polska – imp. GB)
PHPV unaffected

SUKI:

• Human Dogs FCI Linda Evangelista (Polska)
linki do rodowodów dopiero na stronie docelowej:)

aha, jeżeli ktoś ma psa przebadanego na PHPV to prosze o informację, coś mi gdzies lata, że ktoś coś podawał, ale nie wiem gdzie to było, chyba strumyk to był:)

Posted

tomo napisał(a):

Aguś- ja płaciłam wypukłą kartą- sciągali mi należność i wtedy gdy płaciłam, to powiedziano mi, że tylko w taki sposób można zapłacić .

Tak wiem,że jeszcze niedawno nie było możliwości płacenia poprzez przelew,lecz wysłałm zapytanie mailem i dostałam odpowiedz że można tylko coś musiałam nabroić z tymi Sort code,Swift code, ibanami itp.
No nic pozostało mi wyjaśnić sprawę telefonicznie bezpośredno z ANIMAL HEALTH TRUST.
Pzdr.

Posted

[quote name='porterin']aha, jeżeli ktoś ma psa przebadanego na PHPV to prosze o informację, coś mi gdzies lata, że ktoś coś podawał, ale nie wiem gdzie to było, chyba strumyk to był:)
aaa, tak
Human Dogs FCI Linda Evangelista - PHPV unaffected

Posted

porterin napisał(a):
ok, to ja od razu mam pytanie, czy to badanie trzeba powtarzać, a jeżeli tak,to do kiedy ma ważność badanie Lindy Evangelisty?

nie trzeba powtarzac, bo to choroba, ktora zostaje
wazne do konca zycia

Posted

port erin napisala:

Teraz brakuje jeszcze jakiegoś staffika z prześwietleniem na dysplazje do kompletu :evil_lol:

Ha ha ha ..ARMAGEDON Dobromina ,Na przykład Ambra , o ile się nie mylę to ARENGA Moluki oraz Na Przykład Duchess tez były badane.
Zalety trenowania Agility ;)

Posted

Jeszcze musimy kogoś poprosić o wytłumacznei w prosty sposób co to za skróty - L2-HGA, HC, PHPV, może skorzystamy z istniejących materiałów i myślę, że trzeba napisać też jak się to ma do hodowli, żeby nie skończyło sie polowaniem na czarownice.

A banerek? Staffik w bandażach? :evil_lol: - Wyniki badań Staffordshire Bull Terrier

Poza tym, mnie do oglądania zachęciłaby jakaś nagroda pieniężna :lol:

Posted

acroba napisał(a):
port erin napisala:

Ha ha ha ..ARMAGEDON Dobromina ,Na przykład Ambra , o ile się nie mylę to ARENGA Moluki oraz Na Przykład Duchess tez były badane.
Zalety trenowania Agility ;)

hihihi, w takim razie jak idziemy na całość, to idziemy, dopiszę za chwilkę, jeśli pozwolisz poznać dokładny wynik.

Ale patella luxator to chyba w Polsce nikt nie ma? Bo jeden pies ode mnie ma :lol:

Jeżeli masz imiona swoich maluchów to podaj, a ja dopiszę je jako genetically clear

Posted

port erin napisala:

hihihi, w takim razie jak idziemy na całość, to idziemy, dopiszę za chwilkę, jeśli pozwolisz poznać dokładny wynik.
O Duchess i Arge musialabys zapytac u zrodla na pewno sa ,,wolne'' bo inaczej by nie skakaly w zawodach.
Ja badalam dla siebie i wg. Atamaniuka i Niedzelskiego sa ,,wolne'' . Moze sie teraz zmobilizuje i wysle z rodowodami do Siembiedy dla formalnosci.

Maluchy to GIZMO I GAU-GUN .

Mozesz dopisac chyba jeszcze Ambry brata : Na Przyklad AMBER

Posted

Grubego wyniki beda. Ambrze wpisu do rodowodu nie bede robic bo ona na emeryturze juz :p.
W sumie to fajnie ze o tym przypomnialas bo ja juz od roku wysylam...i wysylam...:evil_lol:

Posted

czyli wychodzi na moje :lol: :lol: :lol: ;) jednak będą wyniki wszystkich badań, hehe nawet dysplazyja ;) sie załapie i opisy chorób też by się przydały itd... ;)

zaraz niezła stronka powstanie :multi:

co do podawania wyników badań na dysplazję , to mam mieszane uczucia , port erin wiesz co co mi chodzi... żeby nie było że jedne psy są przebadane , a drugie nie są... bo ktoś zaraz wymyśli że to choroba staffikowa... a dlaczego te psy przebadane , a tamte nie ? ... rozumiecie?

ja osobiście nie mam nic przeciw ...

Posted

heheh, jeszcze Tasza powinna być na liście :lol:

Co do dysplazji, to zgadza się, nie jest to typowa staffikowa choroba, o tyle, że mało jest prześwietlonych i nic na ten temat nie wiadomo;)

Czy byłby ktoś chętny do napisania opisów chorób?

Posted

[quote name='porterin']heheh, jeszcze Tasza powinna być na liście :lol:
[quote]
No właśnie miałam pisać ale ubegłaś mnie Port Erin że brakuje mi na liście mojej ślicznej sąsiadeczki Taszeczki :)
Pozdr

Posted

Poza tym, Tomo, na L2-HGA HC i PHPV tez niektóre psy sa przebadane, a niektóre nie są.

To działa w prosty sposób, a raczej powinno działać w prosty sposób :lol: - ludzie chcą kupić psa, dowiadują się jakie choroby dotyczą tej rasy, pytają hodowców, jedni mają przebadane, drudzy nie, ci drudzy w końcu badają, bo nie mają wyjścia. Prawo rynku - zmusić się nie da, sami się poczują zmuszeni. Oczywiście, zawsze będą też ludzie, którzy o nic nie zapytają, tak samo jak zawsze będą ludzie, którzy kupią psa bez rodowodu, ale chyba chodzi o to, żeby to jednak był margines, a nie norma.