Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzeki przybył bez zadnych dokumentow,dopiero u nas dostał ksiazeczke zdrowia.
Ma koszmarny kamien na zebach,zabki ukryte pod kamieniem...
Moze byc mlodszy.
Ale moze wiek byc tez prawda.

Posted

Na szczęście maluch czuje sie dobrze,jest zwawy,apetyt ma za dwoch (ale nie tyje :shake: ),domaga sie głosno spacerku.Śmieszny jest,taki radosny wbrew wszystkiemu.

a dziś zamieszkał z nim Jęzorek...nasz stary pies,ma chyba z 20 lat.Dzeki mu krzywdy nie zrobi,a Jęzorek coraz slabszy,z dnia na dzień...
Nie moze byc juz ze swoimi kumplami,trzeba mu było znalezć kompana jego wagi.

Posted

Nie ukrywam, że bardzo mi się podoba, ale gdyby miał zostać u mnie na stałe musiałby zostawać sam w domu, kiedy będę w pracy, a jako, że mieszkam w bloku nie chciałabym żeby szczekał (sąsiedzi).
Poza tym mnie akurat odpowiada, że jest starszym pieskiem, bo na jakieś 5 lat mogę zagwarantować mu opiekę, natomiast nie wiem co będzie za 10 lat, dlatego nie mogę zdecydować się na szczeniaka czy młodego psiaka. Stąd pytanie - czy on na pewno ma naście lat? (na zdjęciach wygląda młodzieńczo...)
A w chwili obecnej jest u mnie na tymczasie suczka - średnia, bardzo łagodna, wysterylizowana, dość bojaźliwa, jeśli chodzi o inne psiaki, choć z małymi się obwą****e... Będzie u mnie dopóki nie znajdzie stałego domu, a jak wiecie trudno przewidzieć kiedy to nastąpi, więc psiaki musiałyby się z sobą "dogadać", więc jakie Dzaki ma układy z innymi psiakami (sukami)?

Posted

[quote name='dogofanka']Nie ukrywam, że bardzo mi się podoba, ale gdyby miał zostać u mnie na stałe musiałby zostawać sam w domu, kiedy będę w pracy, a jako, że mieszkam w bloku nie chciałabym żeby szczekał (sąsiedzi).
On szczeka,kiedy mnie widzi i chce mnie zmotywowac do szybszego wyjscia z nim na spacer.Nie ma problemow z nadmierna szczekliwoscia.Uwielbia lezec na poduszce.Jest czysciutki.

Poza tym mnie akurat odpowiada, że jest starszym pieskiem, bo na jakieś 5 lat mogę zagwarantować mu opiekę, natomiast nie wiem co będzie za 10 lat, dlatego nie mogę zdecydować się na szczeniaka czy młodego psiaka. Stąd pytanie - czy on na pewno ma naście lat? (na zdjęciach wygląda młodzieńczo...)
niestety,ma nascie.Jest zywotny i fajny,chetnie biega na spacer,ale widac,ze to starszy piesio.Dostarczy wlascicielowi wiele radosci.
swietnie,ze ludzie dostrzegaja tez plusy posiadania starszych,dorosłych psow :)

A w chwili obecnej jest u mnie na tymczasie suczka - średnia, bardzo łagodna, wysterylizowana, dość bojaźliwa, jeśli chodzi o inne psiaki, choć z małymi się obwą****e... Będzie u mnie dopóki nie znajdzie stałego domu, a jak wiecie trudno przewidzieć kiedy to nastąpi, więc psiaki musiałyby się z sobą "dogadać", więc jakie Dzaki ma układy z innymi psiakami (sukami

nie zauwazylam NIC niepokojacego.Wrecz ostatnio dołozylismy do jego boksu starszuszeczka Jezorka,bo wiadomo było,ze Dzekus mu krzywdy nie robi.
Ale i tak sprawdzic go jeszcze dodatkowo mozna.Jak sie zachowuje do duzych suk.

Najbardziej mnie martwi,ze Katowice sa tak daleko...

Posted

No to w takim razie trzeba zacząć szukać transportu.
Brązowa- może zmieniłabyś tytuł pod tym kątem, a ja wstawie ogłoszenie w wątku transportowym. A nuż przed świętami ktoś się będzie przemieszczał w tym kierunku...

Posted

Dziewczyny mogę być domkiem pośrodku na wypadek jak będzie transport do Nekli (pod Poznaniem 40 km w stronę Warszawy). Mogę przygarnąć na czas odnalezienia transportu Poznań- Katowice. Chętnie pomogę! Przecież to przez całą Polskę. I bardzo możliwo że my z wątku o dobermanach (Nadzieja dobermana ) też będziemy szukać transportu z Gdańska pod Tarnów. Bo mamy domek tymczasowy aż tam.
Piszcie do mnie na PV lub aleksandrinka@interia.pl

Posted

Qrczę, wydawało mi się, że jest taki wątek, w którym ogłaszają się ludzie oferujący i szukający transportu i jakoś nie mogę znaleźć. Pozmieniali tą naszą stronę i mapy dogo też nie widzę...

Posted

W sobotę lub niedzielę będę jechała z Wawy do Krakowa (ale równie dobrze mogę do Katowic :cool3:) POCIĄGIEM.
Może się na coś przydam, jakby co.

Posted

dogofanka napisał(a):
Chyba z przejęcia siadło mi bielmo na oczy - już zgłosiłam potrzebę w wątku transportowym...
Ula, dzięki! Zobaczymy jakie będą możliwości.

Z takich spontanów bardzo często coś dobrego wychodzi :cool3:

Pluszaczek do domku!! :multi:

Posted

dogofanka napisał(a):
A ja się dziwię, że go jeszcze nikt nie wynióśł z tego schroniska.
Przecież to żywa maskotka!

bo on czeka na prawdziwą dogofankę :bluepaw:
a nie na "kogoś"