brazowa1 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Dzekus musial byc slicznym szczeniakiem,gdy jego Pani przyjela go do swojego domu,czarno-bialy,z postury terrierowaty,malutki.Na pewno był sliczny i slodki. Jego Pani musiala o niego bardzo dbac.Dozyl pieknego wieku,jest aktywny,wesoly,gdy przybyl do schroniska mial piekna,krecikowata siersc i byl grubaskiem. Po smierci Pani,pies zostal oddany przez jej syna,ktory musial zajac sie organizacja pogrzebu. Dzieki zamieszkal w schronisku.Nie rozumial dlaczego tak nagle swiat zawalil mu sie na glowe? Bylam zalamana,gdy zobaczylam tego malutkiego pieska w boksie.Jak mozna?... Piesio czysciutki,aktywny,pelen wigoru,ale jak dlugo?Warunki schroniskowe sa zabojcze dla takich staruszkow. Dzeki prawdopodobnie nie slyszy.Ale w ogole nie przeszkadza mu to w 'sluchaniu" co sie do niego mowi :) Zakladam ten watek z nadzieja,ze moze sie uda? Moze spotkamy kogos o wielkim serce,kto zechce poznac Dzekiego i przygarnie go do swojego domu? Dogomania zaklada istnienie cudow. Quote
agusiazet Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Jekuś wygląda jak moje psy, ten w avatorku i ta na tymczasie, trzymaj się piesku!! ! Quote
akucha Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Rzeczywiście :lol: To jeszcze dwie foteczki na dobry początek!!! Quote
brazowa1 Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 Maluch schudł w schronisku,mimo,ze dojada,gdzie tylko moze.Tu kawalek kurczaka od pracownikow,chrupki od wolontariuszy,widac,ze stres schroniskowy robi swoje. Quote
Kasia25 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 On naprawdę na tych fotkach wcale staro nie wygląda! Co do historii, to brak słow.................... Quote
kaerjot Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Wiecie, jak poznałam Dżeka w schronisku i brazowa mi powiedziała, że on ma 17 lat, to myślałam, że się ze mnie nabija. On nie ustoi na miejscu, próbowałam robić mu fotki, ale one wszystkie poruszone są, normalnie bateryjki ma chłopak nie do zajechania. Quote
brazowa1 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Bateryjki ma,ale staruszek jest to widac.Zwawy,ładniusi,ale struszek.Moze Własciciel skłamal,moze miec 15 lat. Prawdopodobnie jest głuchy,ale tego jeszcze na 100% nie jestem pewna. Niesamowicie zywotny,ktos moglby miec z niego swietnego towarzysza na spacerki po parku. Quote
mama_Dorota Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='akucha'] To staruszek??? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
BasiaD Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 WSkakuj pięknisiu na górę po domek!To taki słodzki piesio! Jego miejsce to napewno nie schron Quote
mama_Dorota Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Musiała go pani bardzo kochać. Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe? :placz: Quote
Kasia25 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Taki mały, starszy pan pełen charyzmy, to wspaniały kompan dla nieco "leniwego" człowieka.......... Quote
kaerjot Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Proszę zajrzyjcie też tutaj KUKI :placz: Quote
brazowa1 Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 podobno głuchy,a tak słucha,gdy sie do niego mówi... Quote
brazowa1 Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Spojrze,czy w karcie jest jego ksiazeczka,z tym wiekiem,wypisywana przez weta,ktory go ostatni szczepił. Wersja jest,ze on głuchy,ale ja nie jestem do konca pewna.Ale tez nie jestem przekonana,ze słyszy. W kazdym razie maluch jest inteligentny i szybko sie uczy. A tak mnie wita,gdy koło niego przechodze....az mi głupio,bo przeciez go nie wezme. Ktoś mógłby miec naprawde fajnego towarzysza spacerkow.Do tego piesio czysciutki i miły. Quote
brazowa1 Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Spojrze,czy w karcie jest jego ksiazeczka,z tym wiekiem,wypisywana przez weta,ktory go ostatni szczepił. Wersja jest,ze on głuchy,ale ja nie jestem do konca pewna.Ale tez nie jestem przekonana,ze słyszy. W kazdym razie maluch jest inteligentny i szybko sie uczy. A tak mnie wita,gdy koło niego przechodze....az mi głupio,bo przeciez go nie wezme do domu Ktoś mógłby miec naprawde fajnego towarzysza spacerkow.Do tego piesio czysciutki i miły. Quote
Kasia25 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 To wam pokaże, TO! Bo do mnie nie zaglądacie!!! On tak bardzo potrzebuje domu!!! Quote
Recommended Posts