haylin12 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 witam. od października tego roku rozpocznę studia (prawo, więc na 1.roku jest niedużo zajęć). będę mieszkała sama w dwupokojowym mieszkaniu, dlatego chciałabym kupić sobie psa- wiadomo, zawsze raźniej jak coś/ktoś porusza się po domu etc. czy myślicie, że cavalier byłby dla mnie odpowiedni? na początku zostawałby sam krótko- około 3h... dołączam jeszcze kilka frapujących mnie pytań, a mianowicie czy cavaliery są pojętne i szybko uczą się czystości oraz czy mają w naturze niszczenie 'wszystkiego co wpadnie w łapy' (swego czasu miałam w domu westa, który tak właśnie się zachowywał...) z góry dziękuję za odp., pozdrawiam Quote
klaki91 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Trochę po czasie, ale ja właśnie na 1 roku prawa przygarnęłam suczkę ze schroniska i akurat miałam sporo czasu żeby nauczyc ją zostawania w domu :) na czas nieobecności dostawała pluszaka, do którego w trakcie dnia nie miała dostępu, czasem też do przegryzienia kość prasowaną. Trochę rzeczy narozwalała, ale ogólnie szybko się nauczyła, że ma nie broić :) podstawa to długi spacer przed Twoim dłuższym wyjściem z domu Quote
Recommended Posts