Falkaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [FONT=Palatino Linotype]NUKA[/FONT][FONT=Palatino Linotype] [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Około rok temu wyszłam z Sabą na spacer.. Jak zawsze poszłyśmy do pobliskiego lasu, tam przed oczami przeleciała mi ruda zjawa.. Nie wiedziałam, co to na początku myślałam, że to lis.. Ale nic.. Zniknął więc poszłam dalej.. Idę dalej znowu ruda zjawa.. Tym razem udało mi się zauwazyć, że to pies. Chyba husky.. Wołałam gwizdałam ale nic, cisza.. Kucnęłam zaczęłam cmokać, i gwizdać a z krzaków wylazła przepiękna rudo-biała główka.. Rzuciłam w jej stronę smakołyk wyszła ostrożnie z krzaków, powąchała i zjadła z szybkością światła. Rzucałam kolejne coraz bliżej siebie, a ona podchodziła coraz bliżej.. kiedy była odległa około 10m dopiero zauwazyłam jak bardzo jest chuda.. Wystające żebra i miednica.. Nagle suczka podbiegła i zaczęła wyjadać mi z saszetki smakołyki.. Była strasznie glodna.. Była strasznie przyjacielska.. Zdjęłam Sabie obrożę i smycz i zapięłam jej delikatnie. - Nie zareagowała, pięknie chodziła na smyczy więc przypuszczałam że kiedys miała już dom.. Wziełam ją do siebie. Weterynarz zbadał ją, odrobaczył, wyciągnął 46 kleszczy i pobrał krew. Chodź była strasznie odwodniona na szczęście zdrowa. Okazało się, że ma 11 miesięcy. Do szczęścia potrzebna jej już była tylko kroplówka, pełna micha, ciepły kąt i miłość.. Kiedy suczka przybrała na wadze po 2-óch miesiącach została wysterylizowana i zaadoptowana przez pewną kobietę. Po roku kobieta przywiozła Nukę do mnie, twierdząc że ugryzła ich nowego szczeniaka i już jej nie chcą.. Powiedziałam że to nie możliwe, żeby tak łagodna suka ugryzła jakiegoś psa.. Kobieta zaczęła się wykręcać i mówić że za dużo szczeka .. wtedy powiedziałam że to normalne.. Jak każdy pies broni obejścia.. Kobieta sie zawahała i powiedziała, że tak naprawdę jej już nie chcą bo kupili rodowodowego malamuta :angryy: Odjechała, ponownie zostawiając mnie z Nuką i 3-ema moimi psami.. Jest to suczka w typie husky/akita - rudo-biała. Ma prześliczny, zakręcony ogonek :loveu: Nuka jest bardzo wesoła, aktywna i bezproblemowa. Nie wykazuje cienia agresji w stosunku do ludzi i innych psów. W trakcie zabawy ze szczęścia dosłownie traci głowę, dlatego niewskazany jest domek z bardzo małymi dziećmi gdyż może niechcący przewrócić.. Jest jeszcze bardzo młoda.. ma 2 lata. Jest wysterylizowana.. Idealnie nadawałaby się do uprawiania jakiegos psiego sportu.. Potrafi aportować. Rozpiera ją energia. Umie podstawowe komendy. Kocha wodę. Wszystko czego potrzebuje Nuka To kochajacy własciciel, pełna micha i ciepły kąt. Może bez problemu mieszkac z innymi zwierzętami akceptuje psy, koty i szczury ;) Szybko potrzebny nowy dom, bo inaczej będe zmuszona dac ja do schroniska :-( Na hotelik, nie mam funduszy.. [/FONT][FONT=Palatino Linotype]Podaruj dom Nuce ! kontakt w sprawie adopcji: e-mail: jusia.13@o2.pl tel: 880-952-367[/FONT] Byłabym wdzięczna, za ogloszenia .. Wiecej zdjęć suczki: (właśnie taki ma kolor sierści, w poprzednich zdj. aparat zepsuł): Quote
SkarpetKa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Adopcjami huski zajmuje się Caromina. Proponuję do niej napisać. :) Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Dzięki za informację :) edit: Nie moge wysłać do niej wiadomości.. Quote
SkarpetKa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Może ma zapchaną skrzynkę. Możesz próbować przez sforahusky.pl tam Caromina jest łatwiej dostępna. Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 narazie zobaczę, czy tu mam zainteresownie ;) Jeśli nie.. to do niej maźnę ;) Dzięki :) Tymczasem narobiłam zdjęcia : a to mam jeszcze z czasu, zanim tamta kobieta ją zaadoptowała: Quote
owczarek'ab Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Cudowna, kiedyś miałam huskiego :loveu: Robię ogłoszenia, na razie tylko tablica.pl http://tablica.pl/oferta/nuka-mloda-suczka-w-typie-husky-do-adopcji-IDfSuw.html Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Strasznie dziekuję za zainteresowanie i ogłoszenia ! :loveu: Mam trochę na głowie i nie mam na to czasu.. Jestem zalatana.. Aktualnie moi podopieczni to 3 suki i pies, kot, gołębie i szczur.. W niczym nie mogę sie wyrobić.. ogłoszenia bardzo ułatwią mi sprawę :) Quote
martaipieski Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 sliczna mi bardziej akite przypomina:) Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 No właśnie też sie zastanawiałam.. przez ten ogonek zakręcony :) Sama nie wiem :P Bo ona jest mniejsza niz akita.. Taka nieco powyżej kolana.. własnie jak siberian husky ;) Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Własnie zmieniłam :) Być moze tak jest :evil_lol: Znalazłam ją rok temu w lesie.. nie wiem jak sie tam znalazła, jaka była jej przeszłość.. podejrzewam ze ktos ja tam wyrzucił.. Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Dziękujemy :) Ale potrzebuje właściciela :( Quote
Hala Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Mi to jakoś akitę przypomina. Śliczna ejst dziewczynka. :) Quote
owczarek'ab Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 1. http://tablica.pl/oferta/nuka-mloda-suczka-w-typie-husky-do-adopcji-IDfSuw.html 2. http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=5903331&cid=1558 3. http://www.vedan.pl/ogloszenie,20110813112813,nuka__mloda_suczka_w_typie_huskyakita_do_adopcji.html 4. http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,38018,Lw==.html 5. http://www.morusek.pl/ogloszenie/69205/NUKA---mloda-suczka-w-typie-huskyakita-do-adopcji/ 6. http://www.psy.pl/adopcje/art9938,nuka.html 7. http://zwierzaki.a4z.pl/objects/show/id/1772/name/oddam-do-adopcji-nuka-mloda-suczka-w-typie-husky-akita-do-adopcji-brudzew.html 8. http://www.przygarnijzwierzaka.pl (czeka na akceptację) 9. http://e-zwierzak.pl (czeka na akceptację) 10. http://poznan.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=305395591&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ALREADY_ACTIVEMXAdIdMZ305395591 na razie tyle. zna ktoś jakieś inne serwisy ogłoszeniowe? Quote
Falkaa Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 owczarek'ab naprawdę nie wiem jak ci dziękować .. Strasznie dziękuję za zainteresowanie i pomoc.. Bardzo, bardzo dziękuję za ogłoszenia! A co do Nuki, dziś rano zauważyłam jakąś wydzielinę wyplywającą z pochwy.. Poszlismy do weterynarza i powiedział, że to na szczęście drobne zapalenie :) Nuka dostała jakieś leki dopochwowe i wkrótce będzie po wszystkim ;) Dostała pychaśne witaminki i kupiliśmy piłeczkę, która już po chwili była rozszarpana :lol: :roll: i jedno w domciu ;) : (jak zwykle ogon i doopcia pracują jak wiatraczek :lol:) Quote
owczarek'ab Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Drobiazg ;) Mam słabość do psów w typie SH. Cudownie widzieć jej roześmianą mordkę :loveu: Quote
Falkaa Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 [FONT=Book Antiqua]DOBRE WIEŚCI ! [/FONT] Przed chwilą odebrałam telefon.. :multi: Dzwoniła 'Pani Grażyna' w sprawie ogłoszenia na morusku :multi: Dziekuję owczarek'ab.. :loveu: :multi::multi: ! W poniedziałek przyjeżdżają ją zobaczyć ! :multi::multi: pojadę z nimi, żeby z grubsza oblookać warunki :) Podpiszemy umowę, sunia jest już wysterylizowana więc nie ma problemu :) Jeejku jak się cieszę :loveu: Powiedzieli, ze raczej ją wezmą.. Zależy jak zareaguje na ich jamnikowatego staruszka :) Ale Nuka akceptuje inny psy więc POWINNO być dobrze.. okaże się :lol: Quote
aganela Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Falka widzę ,że się cieszysz,że ktoś chce Nukę,ale dobrze porozmawiaj z Państwem którzy zaofeerowali jej dom,czy napewno znali psychikę husky/akita,czy zapewnią jej godne warunki do końca jej dni(młoda jeszcze jest) czy zapewnią jej dużo ruchu(wiadomo jakie to ruchliwe psiaki),by naprawdę miała super dom,poczytaj też wątek ''Czarne Kwiatki'' tak dla przezorności,to młoda sunia więc pewnie łatwiej jej znaleźć dom,niż starszym psom.. Trzymam kciuki ,by byli to nowi kochani właściciele!:multi: Quote
owczarek'ab Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Cudownie czytać takie wieści :loveu: :loveu: Quote
Falkaa Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 [quote name='aganela']Falka widzę ,że się cieszysz,że ktoś chce Nukę,ale dobrze porozmawiaj z Państwem którzy zaofeerowali jej dom,czy napewno znali psychikę husky/akita,czy zapewnią jej godne warunki do końca jej dni(młoda jeszcze jest) czy zapewnią jej dużo ruchu(wiadomo jakie to ruchliwe psiaki),by naprawdę miała super dom,poczytaj też wątek ''Czarne Kwiatki'' tak dla przezorności,to młoda sunia więc pewnie łatwiej jej znaleźć dom,niż starszym psom.. Trzymam kciuki ,by byli to nowi kochani właściciele!:multi:[/QUOTE] Oczywiście wiem :) Pojadę z nimi zeby z grubsza oblukać warunki w jakich Nuka będzie mieszkała :) Kalisz nie jest daleko, więc co pół roku będziemy robić niespodziewane wizyty :) Quote
Falkaa Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [FONT=Georgia]:multi:Dzięki ogloszeniom owczarek'ab Nuka znalazła nowy dom !:multi: Dziękujemy ! :loveu: [/FONT] [FONT=Georgia]Dziś rano państwo przyjechali obejrzec Nukę :) Pan (Marcin) dosłownie się zakochał w suni.. Wychwalał ją, przytulał, nazywał od misiaczków, słodziaszków.. :eviltong: a tamta się cieszyła, że aż się posiusiała ze szczęścia :lol: Założyli jej śliczną fioletową obróżkę, metalową łańcuszkową smyczkę i zapakowali do bagażnika Kombii, gdzie miała już łóżeczko i zabawkę :) Wsiadłam z państwem do samochodu i pojechaliśmy do Kalisza, do nowego domku.. :) Kiedy dojechaliśmy i wyszliśmy z samochodu zobaczyłam na ich podworku dosłowną dżunglę :-o Nie było widać domu przez 4-metrowe thuje i drzewka owocowe :eviltong: Ale na szczęście były tylko posadzone wzdłuż płotu i było takie złudzenie. :) Wewnątrz duuży ogród z trawnikiem i.. milość Nuki - duuży wkopany basen :loveu: Najpierw sie wytarzała w klombie z czarna ziemią a potem zabawką w pychola i z rozbiegu do basenu :D Państwo nie mieli nic przeciwko tylko sie smiali w niebosgłosy :D Powiedzieli, że mieli kiedyś ruda sunię malamuta, ktora także była brudaskiem i kochała się kąpać :) ale wybiegła na ulicę i potrącił ją autobus.. Dwa tygodnie później zobaczyli ogłoszenie na morusku i zakochali się w Nuce :D Dostała porcję Royala, i uwaliła się na posłaniu na tarasie przed oszklonymi drzwiami :) Bedzie tam miała wspaniałe życie.. Będzie jedynym psem więc dostanie dużo miłości :) Podpisaliśmy umowę i pan odwiózł nas do domku :) Przez całą drogę opowiadał o swojej poprzedniej suni i naprawdę bardzo ją kochali.. Teraz całą milość przeleją na Nukę :) strasznie sie cieszę ! :loveu: [/FONT][FONT=Georgia]Nuka ma nowy, kochający dom :)[/FONT] Quote
Sheltii Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Super, że sunia jest w takim dobrym domku. Może państwo zarejestrują się tutaj? Fajnie byłoby oglądać zdjęcia psiny z nowego domu :) [FONT=Georgia]Będzie jedynym psem więc dostanie dużo miłości :smile:[/FONT] to oni nie mają tego jamniczka? Quote
Recommended Posts