Jump to content
Dogomania

SERBIA 17-18.09.2011 / cacib i cac/

Recommended Posts

Posted

Napisałem do organizatorów prośbę o info aktualne. Na razie jeszcze nic nie zamieściłem bo wiem ,że są duże zmiany. Dziś wyjeżdżam do Uzhgorodu jak wrócę i mi odpiszą to szybko zamieszczę. To nie są takie kraje gdzie info o wystawach jest na pół roku wcześniej....a i miesiąc przed wystawą to dla nich chyba jeszcze szmat czasu:shake:

• 3 weeks later...
Posted

Kinoloąko druątvo Bačka Topola organizuje CACIB izložbu na novom terenu na vaąariątu u Bačkoj Topoli.
Sudijska lista :
1. Nebojąa Savičić I FCI grupa, Nemačke doge,Šarplaninci,Kavkaski ovčari i Srednjeayijski ovčari
2. Gere Tibor Rotvajleri,Dobermani, Bokseri i Šnauceri
3. Boąnjak Tibor ostale rase II FCI grupe
4. Nađ Iątvan Terijeri tipa bul, Jazavičarii FCI VI grupa
5. Siniąa Sančanin Ostali terijeri i FCI V grupa
6. Bala Karlo FCI VIII grupa
7. Nenad Davidović FCI VII i X grupa
8. Turi Lajoą FCI IX grupa

To jest cacib . Nie wiem czy jedziesz tez na sobotę na cac i gdzie bo są 3 miasta do wyboru...

• 2 weeks later...
Posted

Wróciliśmy z wystaw z Serbii z dużymi sukcesami:multi:
Myślę ,że jak dziewczyny odpoczną to się pochwalą:multi:
Wystawy dobrze zorganizowane, pieski obdarowane pucharami, miła obsługa w sekretariacie. No i jeszcze nie spotkałem się z wyborem zwycięzców na BIS-ach poprzez głosowanie sędziów wszystkich- którzy tego dnia oceniali. Uważam ,że to dobry pomysł...

Posted

Dla mnie to był wspaniały wyjazd. Po pierwsze, zaskoczyła sama Serbia. Rozmawiałam z ludźmi, którzy byli tam kilka lat temu, kiedy biedę i zniszczenie widać było na kazdym kroku, a życie to była walka o przetrwanie. Obecnie wszędzie się coś buduje, jest czyściutko i ludzie żyją - na pozór przynajmniej - normalnie. Dodatkowo są przyjaźni i pełni optymizmu. Młodzi mówią po angielsku.

Wystawy zorganizowane dobrze, niedociągnięcia drobne, atmosfera przyjazna, piknikowa. Fraser wzbudził duże zainteresowanie, podchodziło do nas sporo hodowców AT, którzy znali całą historię jego u mnie wizyty. :shock: Rozdałam wszystkie wizytówki jakie miałam. Nasz sędzie niesłychanie miły i przyjazny, naprawdę z ogromną przyjemnością się u niego wystawiało. Gdy wybierał Zw. Rasy, kazał nam wszystkim zrobić rundkę honorową i skłonił zebranych dookoła widzów do gromkich oklasków.

No i nasze sukcesy: Ptysia w obydwa dni JCAC i Best Junior, a Fraser, pierwszego dnia CAC i BOB, a drugiego - poszalał, bo poza CACIBem i BOBem wygrał jeszcze grupę i (komisyjnie) był drugi na BISie. Fajne było to, że na finałach mieliśmy już swój lokalny fan klub - ludzie nam klaskali i pokrzykiwali "erdel, erdel" podczas wyboru. :)

W sumie bardzo polecam Serbię. To była chyba najlepsza wycieczka grupowa, na jakiej byłam.

Aniu, bardzo, bardzo dziękuję za wszystko, a szczególnie za pomoc w wystawieniu Ptysiaka-niedobraka. ;)

Może ktos ma jakieś zdjątka? :cool3:

Posted

Wycieczkę, rzeczywiście możemy zaliczyć do udanych. Towarzystwo super, bardzo mile spędzony czas a do tego wymierne efekty:
Kapalakoplan Sprite - moja spleśniała szetlandka
- wystawa krajowa, Turija: v1, CAC, BOS, BOB, BOG-1,
- wystawa międzynarodowa, Backa Topola: v1, CAC, CACIB, BOB, BOG-2

Tym samym uzyskała tytuł championa Serbii, a uzyskany CACIB jest równoznaczny ze spełnieniem ostatniego warunku do uzyskania tytułu interchampiona :-)

Posted

Gratuluje sukcesow ;) my w Serbii bylismy dwa raz, ugralismy wszystko w Bedli, ale na grupie....bylo ciezko ;) wygrywali "sami swoi" ;)

Dlatego tym bardziej gratulacje dla was za te wspaniale wyniki!

Posted

Flaire napisał(a):
Dla mnie to był wspaniały wyjazd. Po pierwsze, zaskoczyła sama Serbia. Rozmawiałam z ludźmi, którzy byli tam kilka lat temu, kiedy biedę i zniszczenie widać było na kazdym kroku, a życie to była walka o przetrwanie. Obecnie wszędzie się coś buduje, jest czyściutko i ludzie żyją - na pozór przynajmniej - normalnie. Dodatkowo są przyjaźni i pełni optymizmu. Młodzi mówią po angielsku.

Wystawy zorganizowane dobrze, niedociągnięcia drobne, atmosfera przyjazna, piknikowa. Fraser wzbudził duże zainteresowanie, podchodziło do nas sporo hodowców AT, którzy znali całą historię jego u mnie wizyty. :shock: Rozdałam wszystkie wizytówki jakie miałam. Nasz sędzie niesłychanie miły i przyjazny, naprawdę z ogromną przyjemnością się u niego wystawiało. Gdy wybierał Zw. Rasy, kazał nam wszystkim zrobić rundkę honorową i skłonił zebranych dookoła widzów do gromkich oklasków.

No i nasze sukcesy: Ptysia w obydwa dni JCAC i Best Junior, a Fraser, pierwszego dnia CAC i BOB, a drugiego - poszalał, bo poza CACIBem i BOBem wygrał jeszcze grupę i (komisyjnie) był drugi na BISie. Fajne było to, że na finałach mieliśmy już swój lokalny fan klub - ludzie nam klaskali i pokrzykiwali "erdel, erdel" podczas wyboru. :)

W sumie bardzo polecam Serbię. To była chyba najlepsza wycieczka grupowa, na jakiej byłam.

Aniu, bardzo, bardzo dziękuję za wszystko, a szczególnie za pomoc w wystawieniu Ptysiaka-niedobraka. ;)

Może ktos ma jakieś zdjątka? :cool3:

oj zachęciałaś mnie , w przyszłym roku muszę się skusić .

Posted

Dzięki za gratulacje. :)

Wstawiam kilka zdjęć uczestników naszej wycieczki, które dostałam od krzysia:

I na koniec, Fraser i ja na grupie z bardzo miłym Panem Sędzią:

Posted

Flaire napisał(a):

Bardzo gratulujemy Ptysiakowi i Frejzerkowi zdobytych tytułów!!!

Kejtu trzymała pazurki za siostrzyczkę i dziadziunia!!!