Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 my jestesmy w ogóle niemedialni. dużo psów i kotów ratujemy poza dogo, bez rozgłosu. nie chodzi o podziękowania-jak idą zwierzaki przez dogo to jak nie mamy już pieniędzy/miejsca, jesteśmy bezradni. nie kierujemy się rasą -np.onki, tylko stanem psa. ostatnio mieliśmy 4 mioty szczeniaków, sunie, koty. A potem słyszę, ze nic nie robimy. ale to nic. nie będę z tym polemizowała. Quote
czarna anda Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Zofija napisał(a):Aisza jest u mnie, a za godzinę idzie do płatnego dt u Herspri. To znaczy Herspri od kilku lat miała bezpłatny dt, ale teraz ma pod opieką konia uratowanego z rzeźni i koty, więc dlatego. Aisza jest w bardzo dobrej kondycji psychofizycznej. Wesoła, zadbana, sierść piękna, odpowiednia waga. Nie chciała ze mną jechać, wsiadła dopiero jak wsiadla Czarodziejka. Płakała mi w aucie. Byłam- w końcu, widziałam -to nie jest mordownia. Isia mieszkała w budzie, teraz i wcześniej tez (jak była tam późną jesienią Dea) i tak miał zaznaczone pan z PIW- nie w otwartym garażu-jak mi niektórzy sugerowali. Większość Hotelików ma budy. Zofiaj ciesze sie - campari nie mial atego szczescia - widac Aisza mial aui czarodziejki jak innepsy nie mialy - ciesze sie bez wzgledu na cokolwiek ze tam jej nie zostawilas - buda i mroz to nie miejsce dla starego schorowanego psa To ze plakala .... nawet bite psy placza za panem pies kocha pomimo wszystkiego - to nie kot Quote
malizna78 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 czarna anda napisał(a):Zofiaj ciesze sie - campari nie mial atego szczescia - widac Aisza mial aui czarodziejki jak innepsy nie mialy - ciesze sie bez wzgledu na cokolwiek ze tam jej nie zostawilas - buda i mroz to nie miejsce dla starego schorowanego psa To ze plakala .... nawet bite psy placza za panem pies kocha pomimo wszystkiego - to nie kot Wszystkie miec nie mogły było 7 bud a 16 psów:( nie wspomnę, ze budy bez słomy ale dobra, to już za Isia i za Kasią i to najwazniejsze. czekamy na zdjęcia i dziekujemy raz jeszcze! Quote
Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Aisza na pewno nie była bita. Miałam osobiście bitego psa. Prawie rok go wyciągałam z traumy. A i tak miała do końca dystans do ludzi. Wszystkie psy, które tam zastałam były ufne, niewystraszone. Wszystkie mnie lizały, wszystkie wycałowane:) . Nie wiedziałam już, któremu daję pusiaki. Quote
Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 (edited) Bud jest chyba 8 czy 9, + pomieszczenie zamknięte z podłogami niebetonowymi gdzie też wchodzi z 8 psów bez problemu, jak nie więcej. Wszędzie jest bardzo czysto. Edited March 7, 2012 by Zofija Quote
Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Nienażarta, jejuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, jadła by i jadła, ale nie z głodu bo se dobrze fufuś wygląda. Obżarciuch jak moja Nelica-dupica Quote
malizna78 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Zofija napisał(a):Aisza na pewno nie była bita. Miałam osobiście bitego psa. Prawie rok go wyciągałam z traumy. A i tak miała do końca dystans do ludzi. Wszystkie psy, które tam zastałam były ufne, niewystraszone. Wszystkie mnie lizały, wszystkie wycałowane:) . Nie wiedziałam już, któremu daję pusiaki. No teraz kiedy została ich garstka to na pewno im było lepiej ja myślę, że bitych psów tam nie było raczej takie "klepane" nie wyobrazam sobie nawet, zeby tam do tego co mialy mogly jeszcze byc bite Zofio, w takim razie chyba 8 buda zostala dostawiona w piśmie ktore dzis zostało wklejone jest mowa o pomieszczeniu otwartym bez drzwi moze Czarodziejka pokazała coś innego? to, co tam jest wg wetów nie nadaje się dla psów starszych i chorych lub zaczynających chorowac. Ale najwazniejsze, ze już jest dobrze a Isia jest bezpieczna i będzie blisko Ciebie to znaczy, że relacje będa na bieżąco:) Quote
malizna78 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='Nilsson']AISZA Piękna jest! Nie widać zeby była zagubiona i nieszczesliwa. Ma jak widac inne zainteresowania. jesć i spać;) Jak jej łapki? Quote
xxxx52 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='Nilsson']AISZA Na wybiedzona to ona nie wyglada.wyglada bardzo dobrze jak na seniorke! Quote
Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 (edited) Tam są dwa pomieszczenia-budynki - 1 bez drzwi, drugi z drzwiami i w budynku z drzwiami spokojnie pomieści się nawet 8-9 psów, jak nie więcej. Podłogi w nim nie są betonowe, a drugi to fakt otwarty z betonowymi podłogami, ale jak zliczyć budy pomieszczenie zamknięte to na piesy się mieściły. ALE MAM PROŚBĘ - JEST WĄTEK HOSPICJUM I TAM O NIM PISZCIE -PLIZZZ. AISZA POTRZEBUJE SKŁADEK, OGŁOSZEŃ I WYDARZENIA NA FB, ZE SZUKA DOMU,JAK KTOŚ MOŻE POMÓC JAKKOLWIEK TO BĘDĘ WDZIĘCZNA, JEST CUDNA I SZKODA JEJ NA DT, JAK MOŻE KOMUŚ DAĆ SZCZĘŚCIE Edited March 7, 2012 by Zofija Quote
Nilsson Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='Zofija']Tam są dwa pomieszczenia-budynki - 1 bez drzwi, drugi z drzwiami i w budynku w drzwiami spokojnie pomieści się nawet 8-9 psów. Podłogo i w nim nie są betonowe, a drugi to fakt otwarty z betonymi podłogami, ale jak zliczyć budy + pomieszczenie zamknięte to jakby się mieściły. ALE MAM PROŚBĘ - JEST WĄTEK HOSPICJUM I TAM O NUM PISZCIE -PLIZZZ. AISZA POTRZEBUJE SKŁADEK, OGŁOSZEŃ I WYDARZENIA NA FB, ZE SZUKA DOMU,JAK KTOŚ MOŻE POMÓC JAKKOLWIEK TO BĘDĘ WDZIĘCZNA, JEST CUDNA I SZKODA JEJ NA DT, JAK MOŻE KOMUŚ DAĆ SZCZĘŚCIE Jestem jak najbardziej ZA!:lol: Quote
Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Pies jest z niej naprawdę świetny! I do domku szybko z nią stałego!!!:) Quote
malizna78 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='Zofija']Tam są dwa pomieszczenia-budynki - 1 bez drzwi, drugi z drzwiami i w budynku w drzwiami spokojnie pomieści się nawet 8-9 psów. Podłogi w nim nie są betonowe, a drugi to fakt otwarty z betonymi podłogami, ale jak zliczyć budy + pomieszczenie zamknięte to jakby się mieściły. ALE MAM PROŚBĘ - JEST WĄTEK HOSPICJUM I TAM O NIM PISZCIE -PLIZZZ. AISZA POTRZEBUJE SKŁADEK, OGŁOSZEŃ I WYDARZENIA NA FB, ZE SZUKA DOMU,JAK KTOŚ MOŻE POMÓC JAKKOLWIEK TO BĘDĘ WDZIĘCZNA, JEST CUDNA I SZKODA JEJ NA DT, JAK MOŻE KOMUŚ DAĆ SZCZĘŚCIENo dobra, zaraz proszę o wydarzenie na FB:) Tyle mogę. Możnaby też allegro zrobic i poprosić kogos o ogloszenia Faktycznie szkoda na DT takiego skarba. Zofijo, czy będziecie jechac do weta aby ją obejrzał? Może jeśli tak, to wstrzymamy się kilak dni z ogłoszeniami. Jak myślisz? Quote
Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 tak, kluska pojedzie do weta:). tylko muszę znaleźć czas bo nie nadążam. Możemy poczekać, aż ją moja wetka obejrzy i potem napiszę i weźmiemy się za resztę Quote
wapiszon Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Zofija napisał(a):Pies jest z niej naprawdę świetny! I do domku szybko z nią stałego!!!:) Wygląda na zdrową sunię:) Quote
malizna78 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Zofija napisał(a):tak, kluska pojedzie do weta:). tylko muszę znaleźć czas bo nie nadążam. Możemy poczekać, aż ją moja wetka obejrzy i potem napiszę i weźmiemy się za resztęNo wierzę, że masz teraz co robić. Spokojnie. W takim razie czekam zbierzemy wszystkie informacje a potem ruszymy z ogłoszeniami. Quote
Zofija Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 dziękuję za wszelką pomoc w znalezieniu domu i w utrzymaniu póki co obżarciucha, a teraz spadam. Idę ją zaprowadzić do dt:), ale w weekend będzie u mnie znowu bo Herspri wyjeżdza Quote
stzw Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 malizna78 napisał(a):No teraz kiedy została ich garstka to na pewno im było lepiej :) Noo, na pewno. Przez te kilka dni Czarodziejka odkarmiła i doprowadzila do ładu te umierające w styczniu psy. Niektóre nawet postawiła na łapy!!!! ALE FAJNIE! Quote
czarna anda Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 stzw napisał(a):Noo, na pewno. Przez te kilka dni Czarodziejka odkarmiła i doprowadzila do ładu te umierające w styczniu psy. Niektóre nawet postawiła na łapy!!!! ALE FAJNIE! niektore niedoczekaly - widze ze nawet tu dotarles sie wtracac nic nie dajac w zamian To watek Aiszy - Aisza szuka domu -masz pomysl ? Quote
mal_2 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 stzw napisał(a):Noo, na pewno. Przez te kilka dni Czarodziejka odkarmiła i doprowadzila do ładu te umierające w styczniu psy. Niektóre nawet postawiła na łapy!!!! ALE FAJNIE! Niektóre mają problem z łapami. Zapraszam na wątek Szarika, tam widać, że gęste futro z wierzchu to nie wszystko. Quote
malizna78 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 mal_2 napisał(a):Niektóre mają problem z łapami. Zapraszam na wątek Szarika, tam widać, że gęste futro z wierzchu to nie wszystko. Nie tylko Szarik. Kasetka też utyka Sokól nie najlepiej. O Kasi nie wspomnę. Quote
kuba123 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 tegoroczna zima dała się wszystkim psom we znaki musiały miec naprawdę ogromną wolę życia, skoro dały radę przetrwać takie mrozy oby teraz nie odpuściły Quote
Recommended Posts