Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Domek jest w kontakcie ze mną i nasza super behawiorystką Eruane..na razie czekamy na jakiś obszerniejszy opis sytuacji bo coś tu jest nie tak skoro pierwszego dnia było wszystko świetnie a drugiego dnia diametralna zmiana...o daniu psom czasu już kilkakrotnie mówiłam..

Dziękuje Savahnko :Rose: mam nadzieję, że wreszcie odezwie się ktoś odpowiedni.. :-(

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie pojawiły się na razie inne możliwości, a sytuacja była podbramkowa, więc Nala przyjechała do hotelu.
Ale hotelowy boks, to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie dla tak malutkiego szczeniaka :shake:
Domowy DT byłby dużo bardziej odpowiedni - nikt nie może przetrzymać takiej kruszynki?

Posted

Wiecie co, ja w miare mojch marnych mozliwosci pomoge.Nie jestem w stanie obiecac,jezeli bedzie potrzeba zostac z Nalka pare godzin to dzwon do mnie 696296826.Jezeli bede mogla to napewno nie odmowie,ale moze byc tak,ze nie dam rady:shake:.Przez weeken mnie nie ma.
Przykro mi,ze Nalka musiala isc do Hotelu,ale ciesze sie ,ze do mag.dy,bo byla tam,tak?

Posted

Nie Nala nie była w hotelu, od razu z tego parkingu, gdzie je wyrzucono, ewelinka_m zabrała je do domu.

Mag.da teraz nie wie, czy zostawic ją samą w boksie , bo niestety płacze, czy razem z Filipem i Guciem. Z chłopakami tez sie obawia, czy nie będa zbyt intensywnie sie z nią bawić, bo przeceiż Nala jeszcze malutka, a chłopaki juz dużo starsze i większe.

Posted

Nie mam czasu czytać wątku.Ile psiaki mają teraz tyg.?
Są w typie ON czy kundelki?
Jaki docelowo wzrost?
Jak szczepienia itd.?
Mają chyba dużo ogłoszeń,ale zawsze można dołożyć swoją cegiełkę;-)

Posted

Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc,za telefony i wsparcie :calus: to dużo znaczy choć osobiście czuje się okropnie...:-(

Zuzka -dziękuje. Narazie ogłoś jak możesz samą Nalkę- ma ok 8 tygodni, jest zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona.Docelowo obstawiamy, że będzie średnia, ale tu nigdy 100% pewności mieć nie możemy. Bardziej wilczkowatekundelki niż onki ;) Pod względem charakteru to jak każdy szczenior w tym wieku- rozbrykane, szalone, pieszczocha. Ładnie chodzi też na smyczy bo trochę się uczyłyśmy

Posted

Jutro z Kielc jadą 3transporty-Katowice+Zabrze,Kraków i Wa-wa,tylko Kraków chyba już ma full skład i nie wiem czy kogoś jeszcze zmieści.
Ogłoszę po południu suczkę.

Posted

Natknęłasm się na takie ogłoszenie Nali:
Do adopcji 8tygodniowa suczka Nala.
Sunia została znaleziona.
Jest już odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona.
Mieszka w mieszkaniu z psem.
Jest towarzyska, wesoła, zabawowa, przytulaśna.
Powoli uczy się chodzić na smyczy.
Będzie docelowo średnia-do kolana.
Preferowany kontakt tel.
Wymagam podpisania umowy adopcyjnej –s uczkę oddam tylko w dobre warunki.
Możliwa pomoc w transporcie do innych województw. TEL.609 890 204

Nie wiem wprawdzie czyja to robota, ale proponuję ogłaszać z tego typu tekstem, zachwalajac to,że domowa itp.
Tylko mailika bym tu dodała jeszcze.;)

Posted

savahna napisał(a):
Natknęłasm się na takie ogłoszenie Nali:
Do adopcji 8tygodniowa suczka Nala.
Sunia została znaleziona.
Jest już odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona.
Mieszka w mieszkaniu z psem.
Jest towarzyska, wesoła, zabawowa, przytulaśna.
Powoli uczy się chodzić na smyczy.
Będzie docelowo średnia-do kolana.
Preferowany kontakt tel.
Wymagam podpisania umowy adopcyjnej –s uczkę oddam tylko w dobre warunki.
Możliwa pomoc w transporcie do innych województw. TEL.609 890 204

Nie wiem wprawdzie czyja to robota, ale proponuję ogłaszać z tego typu tekstem, zachwalajac to,że domowa itp.
Tylko mailika bym tu dodała jeszcze.;)

A to moje lakoniczne ogłoszenie;-)

Posted

Niestety jakoś nie mają szczęścia szczeniorki:(. Simba wraca w poniedziałek, jednak zdecydowali go oddać. Córka tych ludzi wraca wkrótce na studia, oni nie mieli by tyle czasu,żeby pilnowac psiaki, czy nie dochodzi do spięć.
Tak,że równiez Simba szuka domu.

Posted

erka napisał(a):
Niestety jakoś nie mają szczęścia szczeniorki:(. Simba wraca w poniedziałek, jednak zdecydowali go oddać. Córka tych ludzi wraca wkrótce na studia, oni nie mieli by tyle czasu,żeby pilnowac psiaki, czy nie dochodzi do spięć.
Tak,że równiez Simba szuka domu.

No to niezle:-(....bardzo mi przykro!!!!

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Czy sunia umie zachować czystość w mieszkaniu?
Jakaś kobieta z Wa-wy napisała.Chce ją ew.do bloku.Ma 1,5r.dziecko.Marnie to widzę...

Zuzka, Nalka teraz jest w takim wieku, ze tylko patrzec jak bedzie zabkowac. 1,5 roczne dziecko do tego zestawu to zapowiedz katastrofy i zwrotu z adopcji.
Czemu ci ludzie upieraja sie na szczeniaki, kiedy w wiekszosci wypadkow nie maja na nie warunkow? :(

Posted

Bo nie mają wyobraźni...
Już panią poedukowałam,kazałam szukać psa dorosłego,a jeśli się zdecyduje,to ma dzwonić do erki,żeby jej jakiegoś poleciła;-)Podziękowała serdecznie.
Mimo to nie zrobiła na mnie zbyt dobrego wrażenia,bo jakoś nie mam przekonania do domów,zwłaszcza bloku+małe dziecko poniżej 3r.ż.+pies.No ale może...;-)