ewelinka_m Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Domek jest w kontakcie ze mną i nasza super behawiorystką Eruane..na razie czekamy na jakiś obszerniejszy opis sytuacji bo coś tu jest nie tak skoro pierwszego dnia było wszystko świetnie a drugiego dnia diametralna zmiana...o daniu psom czasu już kilkakrotnie mówiłam.. Dziękuje Savahnko :Rose: mam nadzieję, że wreszcie odezwie się ktoś odpowiedni.. :-( Quote
wegielkowa Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 A pusto w Twoim domu bez buskowego pieska simbeska? Quote
ewelinka_m Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 wegielkowa napisał(a):A pusto w Twoim domu bez buskowego pieska simbeska? gdybym tylko bywała trochę dłużej w domu to pewnie byłoby mi pustawo..:-( Quote
wegielkowa Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 ewelinka_m napisał(a):gdybym tylko bywała trochę dłużej w domu to pewnie byłoby mi pustawo..:-( Ty powsinogo Ty:mad:. Quote
ewelinka_m Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 no pracować mi się zachciało :mad:ale nie wiem jak pójdę jutro bo właśnie moją siostrę zostawili w szpitalu znowu jej sie pogorszyło i musiała jechać :shake: Quote
PaSja Hera Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Duzo zdrowka dla siostry zycze!Czekam z niecierpliwoscia na wiesci o poprawie relacji w nowym domku! Quote
ewelinka_m Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 czy ktoś mógłby pomóc i przetymczasować Nalkę chociaż 2 dni?? :modla: :modla: o 14 wychodze do pracy i kompletnie nie mam co z nią zrobić:-( Quote
mag.da Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Niestety nie pojawiły się na razie inne możliwości, a sytuacja była podbramkowa, więc Nala przyjechała do hotelu. Ale hotelowy boks, to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie dla tak malutkiego szczeniaka :shake: Domowy DT byłby dużo bardziej odpowiedni - nikt nie może przetrzymać takiej kruszynki? Quote
PaSja Hera Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Wiecie co, ja w miare mojch marnych mozliwosci pomoge.Nie jestem w stanie obiecac,jezeli bedzie potrzeba zostac z Nalka pare godzin to dzwon do mnie 696296826.Jezeli bede mogla to napewno nie odmowie,ale moze byc tak,ze nie dam rady:shake:.Przez weeken mnie nie ma. Przykro mi,ze Nalka musiala isc do Hotelu,ale ciesze sie ,ze do mag.dy,bo byla tam,tak? Quote
erka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Nie Nala nie była w hotelu, od razu z tego parkingu, gdzie je wyrzucono, ewelinka_m zabrała je do domu. Mag.da teraz nie wie, czy zostawic ją samą w boksie , bo niestety płacze, czy razem z Filipem i Guciem. Z chłopakami tez sie obawia, czy nie będa zbyt intensywnie sie z nią bawić, bo przeceiż Nala jeszcze malutka, a chłopaki juz dużo starsze i większe. Quote
Zuzka2 Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Nie mam czasu czytać wątku.Ile psiaki mają teraz tyg.? Są w typie ON czy kundelki? Jaki docelowo wzrost? Jak szczepienia itd.? Mają chyba dużo ogłoszeń,ale zawsze można dołożyć swoją cegiełkę;-) Quote
ewelinka_m Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc,za telefony i wsparcie :calus: to dużo znaczy choć osobiście czuje się okropnie...:-( Zuzka -dziękuje. Narazie ogłoś jak możesz samą Nalkę- ma ok 8 tygodni, jest zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona.Docelowo obstawiamy, że będzie średnia, ale tu nigdy 100% pewności mieć nie możemy. Bardziej wilczkowatekundelki niż onki ;) Pod względem charakteru to jak każdy szczenior w tym wieku- rozbrykane, szalone, pieszczocha. Ładnie chodzi też na smyczy bo trochę się uczyłyśmy Quote
Zuzka2 Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Jutro z Kielc jadą 3transporty-Katowice+Zabrze,Kraków i Wa-wa,tylko Kraków chyba już ma full skład i nie wiem czy kogoś jeszcze zmieści. Ogłoszę po południu suczkę. Quote
Agata P Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Zapraszam na bazarek dla Zenka BAZAREK DLA ŚLEPEGO ZENKA Quote
savahna Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Natknęłasm się na takie ogłoszenie Nali: Do adopcji 8tygodniowa suczka Nala. Sunia została znaleziona. Jest już odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona. Mieszka w mieszkaniu z psem. Jest towarzyska, wesoła, zabawowa, przytulaśna. Powoli uczy się chodzić na smyczy. Będzie docelowo średnia-do kolana. Preferowany kontakt tel. Wymagam podpisania umowy adopcyjnej –s uczkę oddam tylko w dobre warunki. Możliwa pomoc w transporcie do innych województw. TEL.609 890 204 Nie wiem wprawdzie czyja to robota, ale proponuję ogłaszać z tego typu tekstem, zachwalajac to,że domowa itp. Tylko mailika bym tu dodała jeszcze.;) Quote
Zuzka2 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 savahna napisał(a):Natknęłasm się na takie ogłoszenie Nali: Do adopcji 8tygodniowa suczka Nala. Sunia została znaleziona. Jest już odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona. Mieszka w mieszkaniu z psem. Jest towarzyska, wesoła, zabawowa, przytulaśna. Powoli uczy się chodzić na smyczy. Będzie docelowo średnia-do kolana. Preferowany kontakt tel. Wymagam podpisania umowy adopcyjnej –s uczkę oddam tylko w dobre warunki. Możliwa pomoc w transporcie do innych województw. TEL.609 890 204 Nie wiem wprawdzie czyja to robota, ale proponuję ogłaszać z tego typu tekstem, zachwalajac to,że domowa itp. Tylko mailika bym tu dodała jeszcze.;) A to moje lakoniczne ogłoszenie;-) Quote
PaSja Hera Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Co tam u Nalki,jak tam Simbek w nowym dociu,docieraja sie z sunia? Quote
erka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Niestety jakoś nie mają szczęścia szczeniorki:(. Simba wraca w poniedziałek, jednak zdecydowali go oddać. Córka tych ludzi wraca wkrótce na studia, oni nie mieli by tyle czasu,żeby pilnowac psiaki, czy nie dochodzi do spięć. Tak,że równiez Simba szuka domu. Quote
Zuzka2 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Czy sunia umie zachować czystość w mieszkaniu? Jakaś kobieta z Wa-wy napisała.Chce ją ew.do bloku.Ma 1,5r.dziecko.Marnie to widzę... Quote
PaSja Hera Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 erka napisał(a):Niestety jakoś nie mają szczęścia szczeniorki:(. Simba wraca w poniedziałek, jednak zdecydowali go oddać. Córka tych ludzi wraca wkrótce na studia, oni nie mieli by tyle czasu,żeby pilnowac psiaki, czy nie dochodzi do spięć. Tak,że równiez Simba szuka domu. No to niezle:-(....bardzo mi przykro!!!! Quote
Linssi Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Zuzka2 napisał(a):Czy sunia umie zachować czystość w mieszkaniu? Jakaś kobieta z Wa-wy napisała.Chce ją ew.do bloku.Ma 1,5r.dziecko.Marnie to widzę... Zuzka, Nalka teraz jest w takim wieku, ze tylko patrzec jak bedzie zabkowac. 1,5 roczne dziecko do tego zestawu to zapowiedz katastrofy i zwrotu z adopcji. Czemu ci ludzie upieraja sie na szczeniaki, kiedy w wiekszosci wypadkow nie maja na nie warunkow? :( Quote
Zuzka2 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Bo nie mają wyobraźni... Już panią poedukowałam,kazałam szukać psa dorosłego,a jeśli się zdecyduje,to ma dzwonić do erki,żeby jej jakiegoś poleciła;-)Podziękowała serdecznie. Mimo to nie zrobiła na mnie zbyt dobrego wrażenia,bo jakoś nie mam przekonania do domów,zwłaszcza bloku+małe dziecko poniżej 3r.ż.+pies.No ale może...;-) Quote
Recommended Posts