Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

Po paru miesiącach posługiwania się klatką, postanowiłem z niej zrezygnować. Po dwóch dniach mój zapał, co do rezygnacji z klatki minął, gdyż psy (Ruda i misiek) działają wspólnie i w porozumieniu przerobiły na trociny: fotel i ławę. Aktualnie klatka znowu jest w użyciu. Misiek przebywa u nas tymczasowo i nie chciałem aby Ruda była zamykana w klatce a on nie, ale nic z moich eksperymentów nie wyszło, z wyjątkiem tego iż Żona zaczyna wspominać o konieczności zakupu ławy i foteli :(.

• 2 weeks later...
Posted

Ruda też nie protestuje, sama wchodzi do klatki, ale tymczasowo jest u nas jeszcze kundelek Misiek i chciałem aby w czasie gdy nas nie ma mogły sobie pobiegać (tym bardziej iż bardzo dobrze się dogadują i zżyły się ze sobą). Niestety demolki Rudej skutecznie wypędziły mi ten pomysł z głowy.

Posted

Aktualna sytuacja zmusiła mnie do tego, aby za dwa tygodnie zrezygnować z klatki. Psy muszą zostać same na 10 godzin i wolę straty w mieszkaniu niż zostawienie Rudzielca na 10 godzin w klatce. Niestety na te 10 godzin nie mogę zabrać ze sobą dwóch psów, poza tym jadąc 540km z psami musiałbym jechać ostrożniej, a tak to ostatnie 270km (droga powrotna, w tam tą stronę jadę z pasażerem i muszę jechać w miarę spokojnie) przycisnę i skrócę czas pobytu psom w samotności.

Posted

Niestety odpada. Zostawiliśmy Rudzielca u mojej mamy na 3 godzin w mieszkaniu które zna i psie wpadł w panikę przez 1 godzinę biegał w kółko po jednym pokoju i nie reagował na żadne komendy. Więc osoba obca tym bardziej odpada.

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Od 05.10.2008 jesteśmy właścicielami dwóch piesków: Rudą którą zabraliśmy z łódzkiego schroniska w 2006 roku i Kajtka którego zabraliśmy z łódzkiego schroniska w niedzielę. Kajtek jest przeraźliwie chudy, ale już pracujemy nad zmianą wyglądu. Dostał karmę weterynaryjną Royal Canin + Belcando Lamb & Rice + kawałki pokrojonej wędliny. Dodatek w postaci wędliny jest jako zachęta do wcinania karmy suchej. Psisko ma kłopoty z oczami, jest dotkliwie pogryziony oraz kłopoty z uszami. Do dnia dzisiejszego udało się zwalczyć biegunkę. Za ok. 2-3 miesiące czeka Kajtka kastracja (jedno jądro znajduje się w jamie brzusznej). Z kastracją poczekamy tak długo, aż pies nabierze siły i masy mięśniowej.

• 2 weeks later...