Kris_001 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Witamy, zapisaliśmy się do psiego przedszkola, mocno reklamowanego na forum bokserów, wiemy już że nie bez przyczyny. Dołączyliśmy do grupy w trakcie kursu i mamy indywidualny tok nauczania (chodzenie na smyczy - ciekawe co robili poprzedni właściciele :mad:). Na kursie jest sporo przerw, podczas których pieski ze sobą biegają. Po takim dniu jesteśmy pewni że sunia niczego nie zdemoluje w mieszkaniu- nie ma siły :evil_lol: . Po psimy przedszkolu napewno zapiszemy się na PT (Pies Towarzysz) pozdrowionka Aga, Kris & RUDA Quote
netti1 Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 a które to przedszkole Kris???ja słyszałam o dwóch w Łodzi ale z żadnym nie miałam do czynienia.Hania ma psa z problemami ,może by Kasi pomogło http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30007 i jak mozesz to podaj ceny Quote
Imbirka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Kris, do której szkółki chodzicie w Łodzi? Mam nadzieję, że nie na Stare Złotno?:cool3: Quote
Kris_001 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 witam, psie przedszkole mieści się przy ulicy stare złotno-jagodnica; ceny: przedszkole 150 zł - dwa miesiące przygotowanie do PT 150 zł - dwa miesiące PT 350 zł - cztery miesiące www.szkolenia.ipon.pl pozdrawiamy Aga, Kris & RUDA Quote
Imbirka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Kris, ratunku, tylko nie tam, no chyba, że bedzie was szkolił Bogdan, a nie Zdzisiek:cool3: My tam chodziliśmy na agility (ale to jest co innego), Zdzisiek uczy wszystkiego na siłę, widziałam go w paru akcjach i nie spodobało mi się. Ja też mam boksia ze schronu, powiedziałam sobie, że napewno nie oddam do nauki Zdziśkowi. Skontaktuj się z forumową simbik, giverą, teqquilą, polną... wszystkie z nich przerabiały naukę w tej szkole i każda z nich ci odradzi. Zadowolone są ze szkoły J&B na widzewie na ul. Ćwiklińskiej jest szkolenie Quote
Kris_001 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Dzisiaj na szkoleniu byli we dwóch: jeden wysoki - bardzo spokojny i drugi niższy - mający trochę brutalne podejście do psów(szarpanie smyczą) - czy o tym pisałaś że nam odradzasz ? Imbir jeśli możesz to podaj mi adres do tej szkoły na widzewie ? dzięki pozdrowionka Aga, Kris & RUDA Quote
Imbirka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Kris, zaraz podeślę tutaj simbik, to napisze co i jak:lol: Quote
simbik Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 To jest ich stronka JB szkoła Gorąco polecam :lol: , wyjątkowa psia szkoła, od 7 stycznia zaczyna się nowa grupa. Quote
Kris_001 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Dzięki za adres szkoły, wstawiamy zaległe obiecane zdjęcia RUDEJ ;) część zdjęć dzisiejsza Ruda i Misiek Ruda Aga i RUDA RUDA & Kość ;) pozdrawiamy Aga, Kris & RUDA Quote
Iza i Avanti Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Śliczna dziewczynka... I taaaaaaaaaaaaaaaka kośc ;) Quote
Kris_001 Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Witamy, w dniu dzisiejszym po kolejnej demolce w naszym mieszkaniu zapadła ostateczna i nieodwołalna decyzja. KUPUJEMY KLATKĘ !!! Zamówiliśmy już przez internet i czekamy na dostawę. Do momentu dostarczenia klatki nadal będziemy się czuli jak byśmy znajdowali się na pierwszej lini frontu: dzrwi pozamykane, szafki zabezpieczone drutem. To nie jest bokser - to jest WULKAN ENERGII. pozdrawiamy Aga, Kris & ROZBÓJNIK RUDA Quote
Polna Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Sliczna, ale ten "łancuch" nie pasuje do takiej damy ;) My tez polecamy jb-szkole :D Quote
Kris_001 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 O zmianie szkoły pomyślimy za 6 tygodni, jak zakończymy psie przedszkole, gdyż RUDA jest właśnie na tym etapie. Dostaliśmy klatkę i RUDA bardzo szybko się do niej przyzwyczaja (zostaje w klatce przy otwartych drzwiczkach). Jesteśmy dobrej myśli, iż klatka zostanie użyta już w poniedziałek. pozdrowionka Aga, Kris & RUDA Quote
Kris_001 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Witamy, na rozrabianie RUDEJ udało nam się znaleźć niezawodny sposób :evil_lol:. Wystarczy umówić się na dogomaniacki spacerek (najlepiej dwugodzinny) i wieczorem sunia już nie ma na nic siły. Rano psa zaprowadzić do klatki (model dog V) i jak się przyjdzie z pracy zupełny brak zniszczeń :) . Z posiadanych informacji wynika również iż po spacerze sunia Miłej_2 (sznaucerka olbrzymka) też nie ma na nic siły, nie wiem jak pozostałe dwa psy (labradory) ale chyba podobnie jak RUDA ;). RUDA przybrała na wadzę 0,5 kg i waży aktualnie 18,5 kg, jesteśmy już po wszystkich szczepieniach ( szczepienia które były wpisane do książeczki w schronisku zostały powtórzone ! - ja im nie wierzę, że te szczepienia były wykonane ). pozdrowionka Aga, Kris & RUDA Quote
Rybc!a Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Czy ta drga sunia jest jeszcze w schronie? Quote
Kris_001 Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Wiatmy, potrzebujemy POMOCY. Na spacerze rano RUDA straciła mi na kilka sekund przytomność, tzn. psy biegają patrzę gdzie moja sunia , a ona leży na boku i nie raguje na moje wołanie, podbiegłem postawiłem psa na łapy. Początkowo wydawała się oszołomiona po chwili otrząsneła się i pobiedła ganiać do innych psów. Psina przed bieganiem nic nie jadła, więc chyba kłopoty żołądkowe można wykluczyć. Mam pytanie do forumowiczów, co mogło być przyczyną utraty przytomności i jak sobie z tym radzić ? Pytanie do ludzi z Łodzi i okolic: Gdzie można zrobić kompleksowe badanie serca u psa ? pozdrawiamy i czekamy na pomoc Aga, Kris & RUDA Quote
Iza i Avanti Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Kris! Pędź jak najszybciej do weta! Utrata przytomności u psa nie jest normalna! Quote
AgaiTheta Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Ojej trzeba może Imbirkę zapytać! Trzymaj się kruszynko! Quote
mila_2 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 wczoraj widzialiśmy się z RUDĄ i na pierwszy rzut oka nic jej nie dolega. Szalała z Betą i blabladorami...wiem, że Krzysiek wybiera sie w tym tygodniu do weta. Quote
boksiedwa Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Kris i serce i łepek trzeba zbadać. Takie utraty świadomości mogą się wiążać też z atakami padaczki. W Łodzi raczej tomografu nie ma bo z tego co wiem to jedyny jest na sggw i badanie sporo kosztuje. Quote
Imbirka Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 ja w Łodzi niestety nie jestem w stanie polecić najlepszej lecznicy, sama takiej jeszcze nie znalazłam, a psy u mnie w domu są od 23 lat:roll: Quote
Recommended Posts