Iza i Avanti Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Dziękujemy za dobre serduszka i czekamy na info i zdjęcia :D Quote
Kris_001 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Witam, wczoraj odwiedziliśmy zaprzyjaźnionego weterynarza, który określił długość kuracji suczki na 2 miesiące. W ciągu tego czasu powinna dojść do całkowitego zdrowia i uzyskać pełną kondycję fizyczną i psychiczną. Wczorajsza wizyta zakończyła się torbą leków i odżywek i zostawieniem za same medykamenty 220 zł (za badanie i inne czynności kolega nie bierze żadnych pieniędzy). Jak tylko doczytam jak wstawić zdjęcia na forum do wstawię aktualne zdjęcia i filmik. pozdrowienia Aga & Kris Quote
lena_zet Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 cześć Kris :) Strasznie się cieszę, że boksia jest w dobrych rękach, które o nią dbają.No niestety często jest tak, że schroniskowe psiaki wymagają leczenia, witamin i całej reszty.Wiem coś o tym ;) Kris, jeśli chcesz, to mogę wkleić zdjęcia, tylko muisłabyś mi przesłać na adres lena_zet@gazeta.pl Quote
netti1 Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 czekam niecierpliwie na foteczki i relację z pierwszych dni w nowym domku:):):) Quote
Imbirka Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 oj jaka ona chudzieńka:shake: Kris, czekamy na częste i stałe relacje od was:lol: Jeżlei jesteście z Łodzi to zapraszamy na któryś dogomaniacki spacerek w Łodzi, chętnie Was poznamy:multi: Quote
Kris_001 Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Nazwaliśmy ją "RUDA" i teraz szukamy dla niej czołgu :multi: ,domek już ma :) Jesteśmy z Łodzi i jak do tej pory suczka zachowuje się bardzo poprawnie w stosunku do innych psów - chce się bawić, suki raczej ignoruje Quote
Kris_001 Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 W wyniku nagłego, intensywnego ataku kaszlu kennelowego, RUDA w trybie pilnym wylądowała w lecznicy całodobowej. Seria zastrzyków i zmiana syropu, a od jutra lekki imunologiczne. Mam do Was pytanie: ile pieniędzy wydajecie na wyżywienie psa i jakiej rasy ? Pytam gdyż my będziemy wydawać ok 250-300 zł na pożywienie dla bokserki, natomiast na www.molosy.pl doczytałem że za tą kwotę można wykarmić 3 razy większego cane corso !! :-oWięc czym trzeba karmić aby wydawać takie pieniądze ?? pozdrowionka Aga & Kris Quote
AgaiTheta Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Ja dla swojej boksi kupuję Bento Kronen, 15 kg po 190 zł, mamy to na 6 tygodni. Quote
Imbirka Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Trzymamy kciuki za Rudą. Ja wydaję około 200 zł na miesiąc, kupuję Acanę albo Royala + biały serek, który Imbir uwielbia:oops: Quote
Iza i Avanti Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Kris! Dużo zależy od tego, jak zamierzacie małą karmić (gotową karmą czy gotowanym jedzonkiem). Z karmą jest o tyle dobrze, że jest super zbilansowana... A z gotowaną trzeba dobrze trafić- co, ile i w jakich proporcjach. Ja gotuję ze względów zdrowotnych i dietetycznych (Avanti je 2x dziennie kurczaka (ew. wątróbkę i żołądki) z warzywami i ryżem, a 1x w tyg. makaron z białym serem, żółtkiem i otrębami). Tygodniowy koszt takiego wyżywienia to ok. 40 zł. Czyli miesięcznie ok. 160- wychodzi podobnie do gotowej karmy. Quote
Kris_001 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Dzięki za wycenę żywienia. RUDA aktualnie od rana do godz 17 ma dodyspozycji suchą karmę royala (jakaś specjalna odmiana dostępna u weterynarza), o 17 dostaje kurczaka, wołowinę, warzywa, ryż. Żywienie jest mocno tuczące, ale musimy szybko nadrobić wagę, gdyż jak ją wzieliśmy ważyła tylko 14kg. W ciągu tygodnia udało się zwiększyć wagę o 0,5 kg, psu wróciła ochota na zabawę (poprzednio była osowiała z braku sił) i powoli poprawia się sierść (dostaje specjalny dodatek do karmy opracowany przez weterynarzy z Poznania). Jak psinka nabierze wagi czeka ją odrobaczanie i dalsze leczenie prawdopodobnie za pomocą szczepionki robionej na indywidualne zamówienie przeciwko jej kaszlowi. Dzisiaj psina dostała następną porcję leków i ma już pudełeczko z lekami jak emeryt :) pozdrowionka Aga, Kris & Ruda Quote
netti1 Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 no, to widac,ze dobrze sobie radzicie Quote
Imbirka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Kris, wspaniałe wieści, :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:, cieszę się, że podeszliście do problemu poważnie i profescjonalnie. Ja mam też boksia ze schroniska i wiem ile to kosztuje pracy i wysiłku, aby pies wrócił do stanu normalności - psychicznie i fizycznie Quote
Kris_001 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Zdjęcia z psich zabaw :) pozdrowionka Aga, Kris & RUDA Quote
Kris_001 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Witamy, z dobrych wieści mamy podniesienie wagi (jak psisko przyszło do nas ze schroniska ważyło 14 kg, aktualnie 17,5kg), udało się zlikwidować świerzb w uszach, poprawić jakość skóry i sierści (poprzednio sierść wypadała całymi garściami - aktualnie psisko traci sierść w normalnych ilościach i sierść się zrobiła błyszcząca), zakończyliśmy proces odrobaczania, niestety nadal walczymy z kaszlem i zapaleniem przewodu moczowego . Dzisiejsza wizyta u weterynarza określi dalszy plan działań z kaszlem. Sunia jest wesoła, "napada" na spacerze na wszystkie psy zapraszając je do zabawy, na nas napada wieczorami z piłką, zazwyczaj kończy to się godzinną zabawą :). dzisiaj lub jutro wstawię aktualne zdjęcia pozdrawiamy Aga, Kris & RUDA Quote
Imbirka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 oj widze, że dziewczynka wraca do boksiowej normy psychicznie i fizycznie:multi: Quote
Kris_001 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Witam, Odwiedziliśmy wczoraj weterynarza i psina znowu dostała kolejne leki, niestety dzisiaj w nocy znowu nastąpił silny atak kaszlu i dzisiaj znowu weterynarz. Został nam już tylko ten kaszel do wytępięnia. Czy ktoś kto brał psa ze schroniska też miał psiaka z kaszlem kenelowym ? Ile czasu to leczył i jak to przebiegało? pozdrowionka Aga, Kris & RUDA Quote
Ulka18 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Ja mialam sunie ze schroniska z kaszlem i nosowka. Leczylam ja prawie 4 tygodnie. Na poczatku codziennie, potem co drugi dzien byly zastrzyki. Potem rzadziej. Caly czas podawalam jej syropy jak dla dzieci. Z tego co pamietam, bo bylo to 1994 roku, dawalam jej syropy lagodzace kaszel, takie normalne z apteki. Quote
Kris_001 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Witamy, Po rozmowach z Netti1 zmieniliśmy weterynarza na polecanego przez forumowiczkę: pana Adama i widać pierwsze efekty - psina ma mniejsze napady kaszlu. Sunia zdąrzyła się już zaprzyjaźnić z weterynarzem (po 3 wizytach) i pcha się na kolana, na co wet jej pozwala. Regularnie przybiera na wadze i ma coraz większą ochotę na psie zabawy i figle. Pojawiły się również pewne problemy wychowawcze nad którymi będziemy musieli popracować, mianowicie: psisko zbiera śmieci na dworzu i próbuje je jeść, rasę jamników traktuje jako potencjalny posiłek (bardzo ich nie lubi) - na spacerze musimy na jamniki bardzo uważać, resztę rodzajów psów zachęca do zabawy i tutaj niema żadnego problemu (obojętnie czy to pies czy suka). Za weta Netti1 należy się DUUŻE PIWO i PODZIĘKOWANIA pozdrowionka Aga, Kris & RUDA Quote
Kris_001 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Witamy, dzisiaj tylko same dobre wieści :) kaszel już prawie całkowicie minął (psina zakaszle może raz na dzień) i wróciła ochota na zabawę i wygłupy. Wiedzieliśmy że boksery potrafią być żywiołowe, ale nie przypuszczaliśmy że nasza psina będzie "żywym srebrem", na przestrzeni tygodnia RUDA zdemolowała nam 4 krotnie mieszkanie ;), każdo razowo wracając do domu zastanawiamy się jakie dzisiaj będą straty. Po 1 stycznia RUDA idzie na szczepienie i wtedy będziemy mogli się wybrać na dogomaniacki spacerek na który byliśmy wcześniej zapraszani (nie chcieliśmy wcześniej ze względu na zdrowie naszej suni i innych psów). pozdrawiamy Aga, Kris & RUDA Quote
netti1 Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts