Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jofracy napisał(a):
zrobiłam Ci Nutusiu drugi banerek - może się uda upchać :) bo to chyba chodzi o całościowy rozmiar, a nie ilość pojedynczych :)

Nie. Można mieć tylko dwa. :(

Posted

Eeee tam, Ciocia Mmd z pewnością coś wymyśli - to baaaardzo mądra Kobieta jest :) W razie czego Lupusa mi na "napis" przerobi :)

A tymczasem Kimi pozdrawia Ciotki niedzielnie!

Kimiś poduszkowiec :)

A tylko spróbuj mnie stąd wysiudać!!!!!

Dwa precelki

Czy to pies czy... żaba?!?!?!?...

Posted

Zrobiła się z niej mała awanturnica i terrorystka! Wyskakuje na duże z warkotem i szczekiem, obcych obszczekuje jak opętana :) Ale wszystkie akcje wykonuje na wszelki wypadek... z daleka :razz:
Choć jak wczoraj wpadłam w furię, bo siedząc przy kompie zobaczyłam kątek oka, że za oknem... śnieg pada:crazyeye: a to były pióra z rozszarpanego przez Lili jaśka:mad:, i darłam się jak opętana + packa na muchy poszła w ruch, Kini-mini dzielnie mi pomagała w tej reprymendzie :evil_lol:

Posted

Nutusia napisał(a):
Zrobiła się z niej mała awanturnica i terrorystka! Wyskakuje na duże z warkotem i szczekiem, obcych obszczekuje jak opętana :) Ale wszystkie akcje wykonuje na wszelki wypadek... z daleka :razz:
Choć jak wczoraj wpadłam w furię, bo siedząc przy kompie zobaczyłam kątek oka, że za oknem... śnieg pada:crazyeye: a to były pióra z rozszarpanego przez Lili jaśka:mad:, i darłam się jak opętana + packa na muchy poszła w ruch, Kini-mini dzielnie mi pomagała w tej reprymendzie :evil_lol:

Jak fajnie, że są domy, gdzie takie zachowanie nie powoduje, że pies musi się z tym domem pozegnać....

Posted

Jak się ma takie szczęścia w domu, to nie tylko radość, ale i problemy: większe i mniejsze...
Czasem trzeba zacisnąć zęby, skarcić (choć serce boli) i... nadal cieszyć się bezkresem szczęścia, jakie dają te nasze Kochane Pociechy!!!

Posted

Zapomniałam napisać, że Kimi jak zobaczyła pióra na trawie... zaczęła je... JEŚĆ! I teraz nie wiem czy chciała pomóc Lili i zatrzeć dowody przestępstwa czy też - jak na jamnika przystało - jest psem... myśliwskim! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Zapomniałam napisać, że Kimi jak zobaczyła pióra na trawie... zaczęła je... JEŚĆ! I teraz nie wiem czy chciała pomóc Lili i zatrzeć dowody przestępstwa czy też - jak na jamnika przystało - jest psem... myśliwskim! :)

Bez opowiesci o Twoich podopiecznych byloby nudno:)

Posted

Czy ktos tu jeszcze nie spi? Jako transport bardziej koci potrzebuje szybkiej porady, bo wioze piesia do DS chyba tez malo doswiadczonego. Jesli maly starszy pies w schronisku jadl raz dziennie rano, to to jest standard? Czy 2 razy dziennie male porcje, czy raz, ale wieczorem?
I jak sie psa wyprowadza, jesli je rano? Przed jedzeniem czy po? Bo dotarlismy do domu, piesio po drodze zrobil kupala, w domu pojadl i popil i zaczal mi lac na szafke :cool3:

Posted

Dorosły pies je raz dziennie. Może być rano. Można też mu dać to samo podzielone na 2 porcje, jak kto lubi.
U mnie rano jest najpierw spacerek, a później jedzenie, bo rano siusiu ciśnie ;)
Po południu znowu i wieczorem, a jeszcze w ciągu dnia w lecie wychodzimy się bawić, ale to inna rzecz.

Lanie na szafkę jest dość naturalne z punktu widzenia psa, ale należy go w trakcie przywołać do porządku -"fe" wystarczy.

Posted

ja karmie mam dwa jamole ok.13 obiad gotowany jeden ma chore serce apotem spacer robią gluty i drugi spacer ok.17 i potem sucha karma wszystko zależy jak psu ułożysz dzień jedne wolą jeść od rana moje jedzą dopiero w południe pierwsze dni w nowym miejscu trzeba po prostu częściej wychodzić i wyznaczyć stałe pory spaceru i posiłku pies się dostosuje

Posted

Tak mi sie tez wydawalo, tylko zwatpilam, bo mial czas sie wysikac po drodze, a w domu po jedzeniu zaczal lac. Wiec znow wyjscie. Na szczescie juz spi jak zabity. ;)

Posted

Aha - jeszcze te schroniskowe często pozbawione manier, bo traktują całe mieszkanie jak kojec, czyli można lać wszędzie, byle nie na swoje posłanie. To nie ich wina. DS będzie musiał chodzić często i zachowywać się jak świry, jeśli piesek zacznie siusiać na dworze. Tzn. cieszyć się mają ;)

Posted

A ja bym mu zostawiła porę karmienia, którą miał w schronisku. To, że nalał na szafkę może być oznaką... znaczenia terenu! U mnie też najpierw na siku, a potem jedzenie (rano), bo mogłyby... nie doczekać :) I dopytałam - można tego samego dnia zakropić fiprex i odrobaczyć :) Po fiprexie co najmniej 3 dni nie kąpać.