Paula95 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Nutusiu, można mieć tylko dwa banerki w podpisie. :( 3 nie można już wkleić. Quote
jofracy Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 zrobiłam Ci Nutusiu drugi banerek - może się uda upchać :) bo to chyba chodzi o całościowy rozmiar, a nie ilość pojedynczych :) Quote
Paula95 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 jofracy napisał(a):zrobiłam Ci Nutusiu drugi banerek - może się uda upchać :) bo to chyba chodzi o całościowy rozmiar, a nie ilość pojedynczych :) Nie. Można mieć tylko dwa. :( Quote
Nutusia Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Eeee tam, Ciocia Mmd z pewnością coś wymyśli - to baaaardzo mądra Kobieta jest :) W razie czego Lupusa mi na "napis" przerobi :) A tymczasem Kimi pozdrawia Ciotki niedzielnie! Kimiś poduszkowiec :) A tylko spróbuj mnie stąd wysiudać!!!!! Dwa precelki Czy to pies czy... żaba?!?!?!?... Quote
Nutusia Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Na bazarek chciałabym zaprosić - dla dzikiego Ciapka, który jeszcze jakiś czas będzie musiał zostać w DT: http://www.dogomania.pl/threads/213233-Zabawki-breloczki-ciuszki-akcesoria-dla-dzieci-na-dzikiego-Ciapka-w-BDT Quote
mmd Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Nie da się trzech banerków. Masz tu Lupusa: Lupus - wilk kampinoski - czeka na miłość Quote
Nutusia Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Szkoda :( Bardzo dziękuję mój Wedlu! Quote
yunona Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Kimi jest naprawdę piękna. Pysio ma śliczne a poza typowo jamnicza. Moje też tak czasami polegują. :) Quote
Nutusia Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Zrobiła się z niej mała awanturnica i terrorystka! Wyskakuje na duże z warkotem i szczekiem, obcych obszczekuje jak opętana :) Ale wszystkie akcje wykonuje na wszelki wypadek... z daleka :razz: Choć jak wczoraj wpadłam w furię, bo siedząc przy kompie zobaczyłam kątek oka, że za oknem... śnieg pada:crazyeye: a to były pióra z rozszarpanego przez Lili jaśka:mad:, i darłam się jak opętana + packa na muchy poszła w ruch, Kini-mini dzielnie mi pomagała w tej reprymendzie :evil_lol: Quote
Ellig Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Nutusia masz za wysoka sygnatura, usuna Ci ja.............. Quote
Nutusia Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 No wiem - już wezwałam na pomoc... posiłki :) Quote
Jasza Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Nutusia napisał(a):Zrobiła się z niej mała awanturnica i terrorystka! Wyskakuje na duże z warkotem i szczekiem, obcych obszczekuje jak opętana :) Ale wszystkie akcje wykonuje na wszelki wypadek... z daleka :razz: Choć jak wczoraj wpadłam w furię, bo siedząc przy kompie zobaczyłam kątek oka, że za oknem... śnieg pada:crazyeye: a to były pióra z rozszarpanego przez Lili jaśka:mad:, i darłam się jak opętana + packa na muchy poszła w ruch, Kini-mini dzielnie mi pomagała w tej reprymendzie :evil_lol: Jak fajnie, że są domy, gdzie takie zachowanie nie powoduje, że pies musi się z tym domem pozegnać.... Quote
Nutusia Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Jak mi nerwy puszczają, przywołuję w pamięci ekscesy Kry i od razu mi lepiej :) Quote
Sarunia-Niunia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Jak się ma takie szczęścia w domu, to nie tylko radość, ale i problemy: większe i mniejsze... Czasem trzeba zacisnąć zęby, skarcić (choć serce boli) i... nadal cieszyć się bezkresem szczęścia, jakie dają te nasze Kochane Pociechy!!! Quote
Nutusia Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Zapomniałam napisać, że Kimi jak zobaczyła pióra na trawie... zaczęła je... JEŚĆ! I teraz nie wiem czy chciała pomóc Lili i zatrzeć dowody przestępstwa czy też - jak na jamnika przystało - jest psem... myśliwskim! :) Quote
Ellig Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Nutusia napisał(a):Zapomniałam napisać, że Kimi jak zobaczyła pióra na trawie... zaczęła je... JEŚĆ! I teraz nie wiem czy chciała pomóc Lili i zatrzeć dowody przestępstwa czy też - jak na jamnika przystało - jest psem... myśliwskim! :) Bez opowiesci o Twoich podopiecznych byloby nudno:) Quote
Nutusia Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 No właśnie - strach pomyśleć co by było, gdyby były... grzeczne! :) Nuuuuudaaaaaaaaaaaaa.......... Quote
ludka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Czy ktos tu jeszcze nie spi? Jako transport bardziej koci potrzebuje szybkiej porady, bo wioze piesia do DS chyba tez malo doswiadczonego. Jesli maly starszy pies w schronisku jadl raz dziennie rano, to to jest standard? Czy 2 razy dziennie male porcje, czy raz, ale wieczorem? I jak sie psa wyprowadza, jesli je rano? Przed jedzeniem czy po? Bo dotarlismy do domu, piesio po drodze zrobil kupala, w domu pojadl i popil i zaczal mi lac na szafke :cool3: Quote
mmd Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Dorosły pies je raz dziennie. Może być rano. Można też mu dać to samo podzielone na 2 porcje, jak kto lubi. U mnie rano jest najpierw spacerek, a później jedzenie, bo rano siusiu ciśnie ;) Po południu znowu i wieczorem, a jeszcze w ciągu dnia w lecie wychodzimy się bawić, ale to inna rzecz. Lanie na szafkę jest dość naturalne z punktu widzenia psa, ale należy go w trakcie przywołać do porządku -"fe" wystarczy. Quote
Mika31 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 ja karmie mam dwa jamole ok.13 obiad gotowany jeden ma chore serce apotem spacer robią gluty i drugi spacer ok.17 i potem sucha karma wszystko zależy jak psu ułożysz dzień jedne wolą jeść od rana moje jedzą dopiero w południe pierwsze dni w nowym miejscu trzeba po prostu częściej wychodzić i wyznaczyć stałe pory spaceru i posiłku pies się dostosuje Quote
ludka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Tak mi sie tez wydawalo, tylko zwatpilam, bo mial czas sie wysikac po drodze, a w domu po jedzeniu zaczal lac. Wiec znow wyjscie. Na szczescie juz spi jak zabity. ;) Quote
mmd Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Aha - jeszcze te schroniskowe często pozbawione manier, bo traktują całe mieszkanie jak kojec, czyli można lać wszędzie, byle nie na swoje posłanie. To nie ich wina. DS będzie musiał chodzić często i zachowywać się jak świry, jeśli piesek zacznie siusiać na dworze. Tzn. cieszyć się mają ;) Quote
Nutusia Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 A ja bym mu zostawiła porę karmienia, którą miał w schronisku. To, że nalał na szafkę może być oznaką... znaczenia terenu! U mnie też najpierw na siku, a potem jedzenie (rano), bo mogłyby... nie doczekać :) I dopytałam - można tego samego dnia zakropić fiprex i odrobaczyć :) Po fiprexie co najmniej 3 dni nie kąpać. Quote
Recommended Posts