Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Ellig za zdjęcia! Rozmawiałam wczoraj z Marcinem - na Mazurach Kimuch rządził! Od razu sobie podporządkowała oba pieski Rodziców (widoczne na zdjęciach). Ani trochę się nie przestraszyła swojej większej wersji, czyli... krowy! Stała na napiętej smyczy, z ogonkiem do góry i dawała tej większej do zrozumienia, że nie ustąpi! :)
Jest grzeczna, spokojnie czeka na powrót Państwa z pracy - tym bardziej, że dostaje zabaweczki i gryzaki na ten czas. Pogryza specyfiki na redukcję kamienia i Marcin ją nauczył wolniej jeść!!!! Nie dopuszcza do miski, póki się nie uspokoi! Efekty już są spektakularne - zdarza jej się zostawić coś w misce! Mam zaproszenie na "kontrol", ale jeszcze chwilę poczekam, żeby nie mącić Kimuszce w łepetynie ;)

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Dzięki Ellig za zdjęcia! Rozmawiałam wczoraj z Marcinem - na Mazurach Kimuch rządził! Od razu sobie podporządkowała oba pieski Rodziców (widoczne na zdjęciach). Ani trochę się nie przestraszyła swojej większej wersji, czyli... krowy! Stała na napiętej smyczy, z ogonkiem do góry i dawała tej większej do zrozumienia, że nie ustąpi! :)
Jest grzeczna, spokojnie czeka na powrót Państwa z pracy - tym bardziej, że dostaje zabaweczki i gryzaki na ten czas. Pogryza specyfiki na redukcję kamienia i Marcin ją nauczył wolniej jeść!!!! Nie dopuszcza do miski, póki się nie uspokoi! Efekty już są spektakularne - zdarza jej się zostawić coś w misce! Mam zaproszenie na "kontrol", ale jeszcze chwilę poczekam, żeby nie mącić Kimuszce w łepetynie ;)

Fantastyczne wiadomości! Jak ja lubię takie zakończenia i takie mądre domy!!!

Posted

Tradycyjnie już, po każdej mojej tymczasowiczce zostaje "spadek" i również tradycyjnie, zostaje on przekazany na kolejną moją podopieczną - tym razem na Bajeczkę, co oczywiście zostaje odnotowane w postach rozliczeniowych ;)

Posted

nie wierzę!!!!
Nutusia oddelegowała Kimi!!!:crazyeye:
przepraszam, że dawno mnie nie było - wszędzie zawaliłam:oops: no ale praca tego wymagała.
Kimuszka ma wspaniałe zdjęcia - do pozazdroszczenia wakacje!

Posted

Nio... i to dopiero początek - jedynie jesienny weekend... Mazury to rodzinne tereny p. Zuzi - Kimuszka będzie tam stałym gościem - wakacyjnie i nie tylko ;) Ciekawe czy jej się pływanie latem w jeziorze spodoba :)

Posted

feliksik napisał(a):
nie wierzę!!!!
Nutusia oddelegowała Kimi!!!:crazyeye:
przepraszam, że dawno mnie nie było - wszędzie zawaliłam:oops: no ale praca tego wymagała.
Kimuszka ma wspaniałe zdjęcia - do pozazdroszczenia wakacje!

no ja też jakaś nie na czasie jestem. Nutusia błyskawicznie znajduje te domki (i to same najlepsze :loveu:). Nie nadążam.
Cudny ten czerwony sweterek :D :loveu: Szczęścia Kimciu!!!

Posted

[quote name='Ellig']Kimi na wszasach.....W tych mazurskich lasach:)

To jest dopiero modelka :)
A jak ciotka Nutusia chciałabym być... Wielkością serducha...
Ech, kobito, gdybyś wiedziała, jakie struny dziś we mnie poruszyłaś:cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam maila od p. Zuzi! :)

Kimi czuje się świetnie, jest radosna i pełna życia. Nie mamy z nią żadnych problemów. Szybko się uczy, reaguje na komendę "zostań" i cierpliwie czeka, aż pozwolimy jej podejść do miski z jedzeniem albo kiedy wchodzimy po spacerze do mieszkania. Ostatnio byliśmy na Mazurach i Kimi zaprzyjaźniła się z drugą sunią, bawiły się razem do upadłego 'taranując' wszystko po drodze ;)
Ze spacerami też nie ma problemu, Kimi jest bardziej pewna siebie, nie boi się już hałasów, a nawet zdarza się jej obszczekiwać jadące samochody;P W weekend byliśmy w parku, spotkaliśmy dużo psów, po chwili wszystkie razem się bawiły;) a Kimi podbiła serca pozostałych właścicieli psów..
Jestem ciekawa, jak miewają się pozostałe pieski? Oczywiście w wolnej chwili zapraszam na wizytę;)

Posted

Jakie ciacho jamnicze piękne:loveu: Jest śliczna a pysio ma cudowne.:lol: Czekała długo aż doczekała się super domeczku. Fantastycznie!:multi::multi::multi: