Nutusia Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Dzięki Ellig za zdjęcia! Rozmawiałam wczoraj z Marcinem - na Mazurach Kimuch rządził! Od razu sobie podporządkowała oba pieski Rodziców (widoczne na zdjęciach). Ani trochę się nie przestraszyła swojej większej wersji, czyli... krowy! Stała na napiętej smyczy, z ogonkiem do góry i dawała tej większej do zrozumienia, że nie ustąpi! :) Jest grzeczna, spokojnie czeka na powrót Państwa z pracy - tym bardziej, że dostaje zabaweczki i gryzaki na ten czas. Pogryza specyfiki na redukcję kamienia i Marcin ją nauczył wolniej jeść!!!! Nie dopuszcza do miski, póki się nie uspokoi! Efekty już są spektakularne - zdarza jej się zostawić coś w misce! Mam zaproszenie na "kontrol", ale jeszcze chwilę poczekam, żeby nie mącić Kimuszce w łepetynie ;) Quote
yunona Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Cieszymy się, że Kimcia ma już swój wspanialy domek i od razu na Mazury, no, no :). Bądź szczęśliwa dziewuszko jamnicza:loveu::multi::multi::multi: Quote
Ewa Marta Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Nutusia napisał(a):Dzięki Ellig za zdjęcia! Rozmawiałam wczoraj z Marcinem - na Mazurach Kimuch rządził! Od razu sobie podporządkowała oba pieski Rodziców (widoczne na zdjęciach). Ani trochę się nie przestraszyła swojej większej wersji, czyli... krowy! Stała na napiętej smyczy, z ogonkiem do góry i dawała tej większej do zrozumienia, że nie ustąpi! :) Jest grzeczna, spokojnie czeka na powrót Państwa z pracy - tym bardziej, że dostaje zabaweczki i gryzaki na ten czas. Pogryza specyfiki na redukcję kamienia i Marcin ją nauczył wolniej jeść!!!! Nie dopuszcza do miski, póki się nie uspokoi! Efekty już są spektakularne - zdarza jej się zostawić coś w misce! Mam zaproszenie na "kontrol", ale jeszcze chwilę poczekam, żeby nie mącić Kimuszce w łepetynie ;) Fantastyczne wiadomości! Jak ja lubię takie zakończenia i takie mądre domy!!! Quote
Nutusia Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Tradycyjnie już, po każdej mojej tymczasowiczce zostaje "spadek" i również tradycyjnie, zostaje on przekazany na kolejną moją podopieczną - tym razem na Bajeczkę, co oczywiście zostaje odnotowane w postach rozliczeniowych ;) Quote
feliksik Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 nie wierzę!!!! Nutusia oddelegowała Kimi!!!:crazyeye: przepraszam, że dawno mnie nie było - wszędzie zawaliłam:oops: no ale praca tego wymagała. Kimuszka ma wspaniałe zdjęcia - do pozazdroszczenia wakacje! Quote
Nutusia Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Nio... i to dopiero początek - jedynie jesienny weekend... Mazury to rodzinne tereny p. Zuzi - Kimuszka będzie tam stałym gościem - wakacyjnie i nie tylko ;) Ciekawe czy jej się pływanie latem w jeziorze spodoba :) Quote
edek Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Piękne te zdjęcia :) życie jedynaczki jej chyba pasuje :) Quote
Nutusia Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Ona jest do tego po prostu... STWORZONA! ;) Quote
Kociabanda2 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 feliksik napisał(a):nie wierzę!!!! Nutusia oddelegowała Kimi!!!:crazyeye: przepraszam, że dawno mnie nie było - wszędzie zawaliłam:oops: no ale praca tego wymagała. Kimuszka ma wspaniałe zdjęcia - do pozazdroszczenia wakacje! no ja też jakaś nie na czasie jestem. Nutusia błyskawicznie znajduje te domki (i to same najlepsze :loveu:). Nie nadążam. Cudny ten czerwony sweterek :D :loveu: Szczęścia Kimciu!!! Quote
marmosia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='Ellig']Kimi na wszasach.....W tych mazurskich lasach:) To jest dopiero modelka :) A jak ciotka Nutusia chciałabym być... Wielkością serducha... Ech, kobito, gdybyś wiedziała, jakie struny dziś we mnie poruszyłaś:cool3: Quote
feliksik Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 i tym wzrokiem w poprzednim poście - kończy się tułaczka a rozpoczyna nowe życie - to taki wzrok jak na filmach Quote
Nutusia Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 O matko, Marmosiu... czym Cię tak poruszyłam?....!?!?!?! A tu zobaczcie jakiej się biżuterii moja księżniczka doczekała! ;) Quote
Nutusia Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Dostałam maila od p. Zuzi! :) Kimi czuje się świetnie, jest radosna i pełna życia. Nie mamy z nią żadnych problemów. Szybko się uczy, reaguje na komendę "zostań" i cierpliwie czeka, aż pozwolimy jej podejść do miski z jedzeniem albo kiedy wchodzimy po spacerze do mieszkania. Ostatnio byliśmy na Mazurach i Kimi zaprzyjaźniła się z drugą sunią, bawiły się razem do upadłego 'taranując' wszystko po drodze ;) Ze spacerami też nie ma problemu, Kimi jest bardziej pewna siebie, nie boi się już hałasów, a nawet zdarza się jej obszczekiwać jadące samochody;P W weekend byliśmy w parku, spotkaliśmy dużo psów, po chwili wszystkie razem się bawiły;) a Kimi podbiła serca pozostałych właścicieli psów.. Jestem ciekawa, jak miewają się pozostałe pieski? Oczywiście w wolnej chwili zapraszam na wizytę;) Quote
Paula95 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Ale super! Cudownie czyta się takie wieści?:) Quote
Nutusia Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Są też zdjęcia - Ellig obiecała wstawić w wolnej chwili ;) Kimcioszek śliczniusi i szczęśliwy! :) Quote
Paula95 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Uwielbiam to zdjęcie! :) Wygląda cudownie! Quote
Nutusia Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Ha, a ilu ma psich przyjaciół! I jakich dużych! ;) Mój Kimcioszek malusi - ZUCH! Quote
yunona Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Jakie ciacho jamnicze piękne:loveu: Jest śliczna a pysio ma cudowne.:lol: Czekała długo aż doczekała się super domeczku. Fantastycznie!:multi::multi::multi: Quote
Nutusia Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 A telefony w jej sprawie wciąż dzwonią i dzwonią! Wszyscy są odsyłani na stronę jamniczą ;) Quote
Recommended Posts