Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Jutro jedzie. Ja mam dziś nockę do tyłu z powodu wczorajszej sterylki aborcyjnej nowej suni (cholercia, nie mam imienia dla niej!!!!). Dziś jest o niebo lepiej - właśnie była u nas Ula, zeznała, że Sunia ma się bardzo dobrze - gorzej z rolką papieru toaletowego, szczotką do kibla i czymś, co miało w sobie trociny... (nie mam pojęcia co to mogło być!)...[/QUOTE]

Mam nadzieję, że Państwo będą zdawać relacje, jak się miewa "moja" mała Kimi? :)

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapomniałam jeszcze wspomnieć, że Kimcioszek wczoraj pokazał Doktorowi brzuszek! Goi się jak na... psie :) Szwy do zdjęcia poniedziałek-wtorek. No i zaszczepiliśmy maliznę na wściekłość, bo z takim wpisem w książeczce, jaki miała, szczepienie było nieważne :( Była tylko data i podpis (a w zasadzie parafka jakby) lekarza, a musi być nazwa szczepionki, seria (taka naklejeczka) oraz pieczątka. A ponieważ Kimiśka potrafi pokazać jaka jest wściekła, lepiej, żeby w papierach wszystko było OK ;) Na nowe życie kujotkę panienka dostała od Doktorów gratis :)

Posted

[quote name='Nutusia']Zapomniałam jeszcze wspomnieć, że Kimcioszek wczoraj pokazał Doktorowi brzuszek! Goi się jak na... psie :) Szwy do zdjęcia poniedziałek-wtorek. No i zaszczepiliśmy maliznę na wściekłość, bo z takim wpisem w książeczce, jaki miała, szczepienie było nieważne :( Była tylko data i podpis (a w zasadzie parafka jakby) lekarza, a musi być nazwa szczepionki, seria (taka naklejeczka) oraz pieczątka. A ponieważ Kimiśka potrafi pokazać jaka jest wściekła, lepiej, żeby w papierach wszystko było OK ;) Na nowe życie kujotkę panienka dostała od Doktorów gratis :)[/QUOTE]

W schronie była na 100% szczepiona. :)

Posted

Wszystkiego dobrego, Maluszku, w nowym domu! :)
Alez sie ciesze z Lupusa, tak dlugo czekal. A taki piekny pies.
Byloby fajnie, gdyby nie Stevie i moj kumpel Gucio http://www.dogomania.pl/threads/212915-Gustaw-wyrzucony-w-worku-przy-drodze...ma-ds./page3
No, rece opadaja. Ja wszystko rozumiem, ale takich zwierzat jak Stevie i zwierzat ze schroniska z powrotem do schroniska sie nie oddaje, Takich rzeczy sie nie robi, po prostu.
Nowa tymczasowa dziewczynka cudna. :)
A ja dzis czekam na panne pekinke od Kaski Strzeleckiej z Kociego Swiata i jutro rano jedziemy do Poznania. Ktos cos chce z Poznania? Rogala marcinskiego, fujj? :cool3:

Posted

Kimcioszek, w nowej niebieściutkiej obróżce (Pan zaciekle walczył, żeby nie była... różowa!!!!:evil_lol:), otulony niebieskim kocykiem, w ramionach pani Zuzi właśnie pojechał do nowego domku. :multi: Umowa podpisana, zdjęcia obiecane, relacja z aklimatyzacji zamówiona na jutro;) - bardzo fajni ludzie się Kimciowi trafili. Wtedy gdy byli u mnie pierwszy raz, żeby zapoznać Kimi, w drodze powrotnej pojechali do Tesco 24h, bo nie mogli się doczekać, żeby zrobić dla niej zakupy:diabloti: Mieli ze sobą pół reklamówki smaczków, zabawek, piłeczkę - to tylko na drogę do Warszawy (jakieś 20-30 minut). W domu czeka przyrząd do przeciągania się, sznureczek, gryzaczek, posłanko (pro forma:razz:).
No, Kochane Ciotki, melduję wykonanie zadania o kryptonimie "Kimi":evil_lol:

Posted

[quote name='Nutusia']Kimcioszek, w nowej niebieściutkiej obróżce (Pan zaciekle walczył, żeby nie była... różowa!!!!:evil_lol:), otulony niebieskim kocykiem, w ramionach pani Zuzi właśnie pojechał do nowego domku. :multi: Umowa podpisana, zdjęcia obiecane, relacja z aklimatyzacji zamówiona na jutro;) - bardzo fajni ludzie się Kimciowi trafili. Wtedy gdy byli u mnie pierwszy raz, żeby zapoznać Kimi, w drodze powrotnej pojechali do Tesco 24h, bo nie mogli się doczekać, żeby zrobić dla niej zakupy:diabloti: Mieli ze sobą pół reklamówki smaczków, zabawek, piłeczkę - to tylko na drogę do Warszawy (jakieś 20-30 minut). W domu czeka przyrząd do przeciągania się, sznureczek, gryzaczek, posłanko (pro forma:razz:).
No, Kochane Ciotki, melduję wykonanie zadania o kryptonimie "Kimi":evil_lol:[/QUOTE]
Kimi, POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Kimi księżniczko lepiej chyba trafić nie mogłaś :) Powodzenia malutka :). Nutusiu jesteś wspaniałą osobą tyle psiaków już uratowałaś i znalazłaś im domki :)

Posted

No ale dlaczeeeeego nie różowa obróżka??? No nie wiem, nie wiem, czy to dobrzy ludzie, którzy nie chcą Kimi w różową obróżkę przystroić :cool3:;);)
Jeju jak sie cieszę z tych wieści. Kimciuszku - bądź szczęśliwa w niebieściutkiej obróżce :loveu:

Posted

[quote name='edek']Kimi księżniczko lepiej chyba trafić nie mogłaś :) Powodzenia malutka :). Nutusiu jesteś wspaniałą osobą tyle psiaków już uratowałaś i znalazłaś im domki :)[/QUOTE]
To prawda:) Dzisiaj Nutusia pojechala do p.Ewy i Krzysztofa z darami:)

Posted

[quote name='Jasza']Kimi - powodzenie maluszko!!!
Czekamy na relacje i zdjęcia.
Tylko po co posłanko?? ;-)
Poslanko do wylegiwania sie w dzien no i tak na wszelkij sluczaj:):):)

Posted

Tak, pamiętam jak dziś, jak Reksio był maluszkiem też kupiłam mu w pierwszej wyprawce, zaraz w drodze ze schroniska, posłanko...piękne było ;-)
Przy Miśce już tego niepotrzebnego ;-) wydatku nie popełniłam ;-)

Jak Kimi???
Jak malutka K...???

Posted

W sobotę taka oto wiadomość sms-ową otrzymałam:
Noc minęła spokojnie. Kimi spała z nami w łóżku. Teraz jesteśmy w drodze na Mazury i sunia leży grzecznie w swoim kojcu.
Od razu wyjaśnię, że kojec to posłanie, co zobaczycie naocznie jak Ellig wstawi zdjęcie ;)
No, jednym słowem, mała niewdzięcznica chyba niespecjalnie za nami tęskni...:razz:

Posted

[quote name='Nutusia']W sobotę taka oto wiadomość sms-ową otrzymałam:
Noc minęła spokojnie. Kimi spała z nami w łóżku. Teraz jesteśmy w drodze na Mazury i sunia leży grzecznie w swoim kojcu.
Od razu wyjaśnię, że kojec to posłanie, co zobaczycie naocznie jak Ellig wstawi zdjęcie ;)
No, jednym słowem, mała niewdzięcznica chyba niespecjalnie za nami tęskni...:razz:

Kimi jedzie na Mazury , odpoczac od Nutusi :diabloti::loveu:

Posted

[QUOTE=Nutusia;17823682}

Pewnie tęskni ;). Teraz to księżniczka na włościach, jedynaczka i najważniejsza w rodzinie hihihih

Posted

[quote name='Jasza']Zazdoszczę Kimi, ech, pogoda piękna, niech odpoczywa dziewczynka!
A jak K....? Ma wątek?

Nio... jeszcze się po wycieczce nie odezwali - dostaną dziś naganę z wpisem do akt! ;)

A K... w końcu jest na B :) Dumał Małż dumał i wydumał Bajkę!
I ma już swój własny wątek - zapraszam!
http://www.dogomania.pl/threads/216059-Nienawidz%C4%99-ci%C4%99-cz%C5%82owieku-i-tak-si%C4%99-boj%C4%99...-Bajka-w-typie-spaniela-chce-%C5%BCy%C4%87-normalnie?p=17825045#post17825045