Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaszko, podeślij wątek jak już będzie... Miałam jeszcze wczoraj fajny telefon o Kimi, ale Pani nie chciała skorzystać z mojej propozycji, że znajdę jej inne "maleństwo", a domek brzmiał bardzo fajnie. Odgruzuje może nr telefonu i kto wie?... Dziś też miałam telefon o Kimciocha, ale mniej "przekonywujący" :)

Posted

Ale tu cudowne wieści!!! Rewelacyjnie! :D Świetnie, że tak dobrze się z Państwem od razu zgrała. To dobry znak. :) Nutusiu, dziękuję Ci za wielkie serce! Gdyby nie Ty Kimi pewnie nadal siedziałaby w schroniskowym kojcu...

Posted

Oj tam, oj tam... ;)
Teraz jeszcze Kimcioszek musi stanąć na wysokości zadania i przyjąć dziś kolejną bidusię, która do nas przyjeżdża...
Miałam jeszcze jeden fajny telefon o Kimi - pani z Wwy, niepraktykujący lekarz weterynarii. Ma miniaturową jamniczkę merle - jak się wyraziła "nie do rozmnażania, tylko do kochania" ją wzięła z hodowli - dyskwalifikacja z powodu lekkiej wady zgryzu. Pomyślała sobie, że wada zgryzu z wadą kręgosłupa mogłyby razem szaleć na działce ;) Odesłałam do strony SOS jamnikom :)

Posted

A oto nowa tymczasowiczka Nutusi , cudowna 1,5 roczna sunia.Jak Nutusia zdazy w tym ferworze zajec jakie ma teraz to zalozy watek.
Dlatego wklejam tylko zdjecie,zebyscie wiedzieli o tym jak Nutusia nie dala zginąc kolejnej bidzie. Sunia przyjechala z lubuskiego.Odebrana razem z inna matka i szczeniakami."Dwie dorosłe młode sunie i miot sześciu szczeniąt zostały odebrane oprawcy przez Urząd Gminy, przy pomocy Policji (facet ruszył z widłami na urzędników) i Inspekcji Weterynaryjnej.
"Właściciel" głodził, skrajnie zaniedbał... Chciał zabić :("

http://www.dogomania.pl/threads/215053-RATUNKU!!!-2-spanielkowate-sunie-6-maluch%C3%B3w-PILNIE-potrzebuj%C4%85...-wszystkiego-%28

Posted

Jestem! Wczoraj wybaczyłam rudzielcom wszystkie ich winy (nawet to, że wczoraj wytargały kołdrę z budy i zmokła tak, że nie mogłam jej podnieść!!!!). Razem z moimi psami nadajemy się na DT idealnie! Ale od początku...
Nowa Sunia bardzo przestraszona i zrezygnowana. Najpierw moje ogony zamknięte w domu, a sunia w ogrodzie, ale na smyczy, bo jak by mi czmychnęła w choinki, to bym ją musiała na czworaka ganiać... Szła bardzo ostrożnie i niepewnie, aż w końcu usiadła. No to wzięłam na ręce i wniosłam do domu. Przy drzwiach zamieszanie, próba dosięgnięcia "obcego". Ale żadnego szczekania! Nawet Kimi wydała z siebie zaledwie kilka dźwięków... Usiadłam na fotelu, z sunią na kolanach. Najpierw wskoczyła Kresia, ostrożnie powąchała - sunia warknęła (wyraźnie ze strachu) - Kreska odpuściła i zeskoczyła z fotela. Wlazła Lili - ta sama sytuacja, tyle że po warknięciu suni Lili się odwróciła do niej tyłem i spokojnie położyła obok mnie. Kimi też się chyba trochę bała, przyjęła pozycję bojową (ogon do góry), ale siedziała cicho. Lesio jak to Lesio - obejrzał i sobie poszedł :) Potem nasze psy poszły za Sławkiem na dwór, więc puściłam sunię na podłogę. Wolniutko i ostrożnie zaczęła obchodzić dom, ale tylko otwarte przestrzenie - nie zapuściła się np. do małego korytarzyka, prowadzącego do sypialni i łazienki. Gdy moje psy wróciły z dworu, potraktowały sunię już zupełnie obojętnie i nie było żadnego problemu! No czyż nie jest to stado idealne? ;) Resztę wieści o suni zamieszczę na wątku, jak tylko się trochę ogarnę. Mała jest w ciąży - zabieg dziś o 17-tej...

Posted

[quote name='AMIGA']Nutusiu - czy Tobie już wyrosły skrzydełka, czy dopiero zaczynają?[/QUOTE]

Jedno chyba zaczyna, ale na... pięcie, bo mnie boli jak cholera!
Eeeee... pan rehabilitant mówi, że to nie żadne skrzydło, tylko... ostroga piętowa :(

[quote name='Kociabanda2']rety... u Ciebie to się widzę sporo ciągle dzieje :P Twoje stadko to już chyba tak przyzwyczajone do nowych tymczasowiczów, że niemal nic sobie z tego nie robią :D[/QUOTE]

Coś w tym jest! ;) Przywykły, że im się towarzyszki zabaw co i raz zmieniają... I bardzo dobrze! Dzięki temu jest jak jest :)

Posted

[quote name='Nutusia']Jedno chyba zaczyna, ale na... pięcie, bo mnie boli jak cholera!
Eeeee... pan rehabilitant mówi, że to nie żadne skrzydło, tylko... ostroga piętowa :(

Coś w tym jest! ;) Przywykły, że im się towarzyszki zabaw co i raz zmieniają... I bardzo dobrze! Dzięki temu jest jak jest :)[/QUOTE]

Oooo to moźemy sobie rękę (a tak własciwie to piętę) podać

Posted

[quote name='Jasza']Małą jest obłędna....i ma uszy frędzlowate jak moja Misia....spłakałam się troszkę.
Nutusiu, uwielbiam Cię.[/QUOTE]
Ona jest sliczna, mloda i nie duza , miej wiecej wielkosci spaniela tylko bardziej delikatna, szczupla, jak bedzie watek to wkleimy zdjecia na razie jeszcze z akcji po odebraniu od chlopa.

Posted

[quote name='jofracy']to z tej wielkiej pseudo w Małopolskim? czy jakaś kolejna...[/QUOTE]
Wątek podała Ellig pod zdjęciem, to jest inna sprawa...

Posted

Sunia jest piękna, wydaje się być inteligenta patrząc w te oczęta. Biedna musi tylko zaufać bardziej, ale wierze że nastąpi to szybko przy takich fajnych psiakach jakie ma Nutusia. Kreska i Lili zajmą się nową towarzyszką ;)

Posted

Jutro jedzie. Ja mam dziś nockę do tyłu z powodu wczorajszej sterylki aborcyjnej nowej suni (cholercia, nie mam imienia dla niej!!!!). Dziś jest o niebo lepiej - właśnie była u nas Ula, zeznała, że Sunia ma się bardzo dobrze - gorzej z rolką papieru toaletowego, szczotką do kibla i czymś, co miało w sobie trociny... (nie mam pojęcia co to mogło być!)...