mysza 1 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nutusia napisał(a):Naprawdę? Nie wiedziałam! Mam nadzieję, że zdążę dotrzeć do domu, bo mam spotkanie w sprawie koncertu charytatywnego na boksiołki... I jeszcze zdradzę, bo przesądna do przesady nie jestem i zapeszania się nie boję:eviltong:, że koresponduję mailowo z bardzo miłą Panią z warszawskiego Ursynowa. I jeśli nie Kimi, to inny "szczęściarz" ma szanse na super domek!!!!:multi: A jak Pani ma na imię? Z ciekawości ;) Quote
AMIGA Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Oglądałam Uwagę i żadn3ej baby w chuście nie widziałam. Ani sporej, ani żadnej innej :-( Quote
Nutusia Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Też oglądałam - WYCIĘLI NAS!!!!!:angryy::mad::evil_lol: I niech się w kabel ugryzą - tak mi się dobrze konwersuje mailowo o Kimcioszku z pewną panią mailowo, że mamy się niebawem poznać w realu:razz: Imienia Pani na razie nie zdradzę - coś musi pozostać tajemnicą;) Quote
santino Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Nutusia napisał(a):Też oglądałam - WYCIĘLI NAS!!!!!:angryy::mad::evil_lol: I niech się w kabel ugryzą - tak mi się dobrze konwersuje mailowo o Kimcioszku z pewną panią mailowo, że mamy się niebawem poznać w realu:razz: Imienia Pani na razie nie zdradzę - coś musi pozostać tajemnicą;) Wycięli???!! Chamy! Ja nie oglądałam w końcu bo pojechałam z moim gamoniem do Powsina i nie zdążyłam... Quote
edek Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Nutusia napisał(a): I niech się w kabel ugryzą - tak mi się dobrze konwersuje mailowo o Kimcioszku z pewną panią mailowo, że mamy się niebawem poznać w realu:razz: Imienia Pani na razie nie zdradzę - coś musi pozostać tajemnicą;) Ale super wiadomości :) kciukasy Kimolku Quote
Jasza Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Wycięli - nie wycięli - grunt, że fajna, tajemnicza Pani sie w Kimi zakochała! Kciuki! Quote
Paula95 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 To trzymam kciuki z całych sił, żeby Kimi znalazła DS!:) A jak pani zareagowała na jej "wadę" nóżek? Quote
Nutusia Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Powiedziała, że 4 kg może nosić po schodach na V piętro, bo zazwyczaj siatki z zakupami ważą kilka razy więcej ;) A wczoraj miałam telefon od Pani, której siostra z mężem widzieli Kimciuszkę na moich rękach na akcji "Zerwijmy łańcuchy". Mieszka na Bemowie i miała jamniczkę, która 2 lata temu umarła w wieku... 19 lat! Powoli dojrzewają z mężem do adopcji kolejnego psiego przyjaciela. Pani wie, że Kimulec ma już jedną wielbicielkę i będzie cierpliwie czekać na rozwój wypadków. W razie czego jest gotowa przyjrzeć się innym przegubowym kandydatkom :) Quote
Mysza2 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 ajaj jakie tu dobre wiadomości:):):) Quote
Nutusia Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Prawda? ;) Zaraz się będziemy umawiać na sterylkę tej małej zadymiary. Od kilku dni tak "rządzi", że aż strach! Rzuca się na Lili i pękłybyście ze śmiechu widząc wtedy maksymalnie zdziwioną minę Liluchy :) Quote
Ellig Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Nutusia napisał(a):Powiedziała, że 4 kg może nosić po schodach na V piętro, bo zazwyczaj siatki z zakupami ważą kilka razy więcej ;) A wczoraj miałam telefon od Pani, której siostra z mężem widzieli Kimciuszkę na moich rękach na akcji "Zerwijmy łańcuchy". Mieszka na Bemowie i miała jamniczkę, która 2 lata temu umarła w wieku... 19 lat! Powoli dojrzewają z mężem do adopcji kolejnego psiego przyjaciela. Pani wie, że Kimulec ma już jedną wielbicielkę i będzie cierpliwie czekać na rozwój wypadków. W razie czego jest gotowa przyjrzeć się innym przegubowym kandydatkom :) No i cudnie:) Quote
Mysza2 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Nutusia napisał(a):Prawda? ;) Zaraz się będziemy umawiać na sterylkę tej małej zadymiary. Od kilku dni tak "rządzi", że aż strach! Rzuca się na Lili i pękłybyście ze śmiechu widząc wtedy maksymalnie zdziwioną minę Liluchy :) Mała ale rajfurna :evil_lol::evil_lol: Quote
Nutusia Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Ciężko z czasem... Myślałam, żeby Kimciocha wysterylizować z ten czwartek i na piątek wziąć urlop, bo Misia do nas przyjeżdża. Ale w niedzielę będę odwozić Tomka do Wwy, bo wraca na studia do Łodzi i pomyślałam, że zadzwonię do tych ludzi i spytam czy mogę ich w niedzielę odwiedzić z Kimuszką, żeby się poznali. Jeśli się zgodzą, wtedy poczekam ze sterylką do następnego czwartku, dalej 10 dni do zdjęcia szwów i fru na Bemowo ;) Ale na razie doba za krótka, a spraw innych za dużo. Dziewczyneczki, nie ma któraś na zbyciu byle jakiego aparatu tel, żeby się do karty Orange nadawał? Pomagamy dwojgu bezdomnym ludziom. Zorganizowaliśmy im dach nad głową na razie, wysyłamy jakieś marne datki, organizujemy pomoc rzeczową. Gdyby któraś miała na zbyciu taki aparat (z ładowarką) - byle tylko można było dzwonić, odbierać i sms-y wysyłać... to bardzo się polecam. Potrzebne też będą ubrania cieplejsze, pościel, ręczniki, buty, żywność. Obecnie ci ludzie mieszkają niedaleko Piotrkowa Trybunalskiego (gdyby ktoś był z okolic), bo paczek ciężkich nie bardzo się pewnie opłaca wysyłać. Lepiej byłoby zrobić punkt zbiorczy i zawieźć wszystko na raz. U siebie będę taki punkt organizować (Wwa i okolice). Przydadzą się też niewielkie kwoty pieniędzy, doładowanie telefonu, żarówki energooszczędne... Kobieta jest na wózku (nie ma nogi), pan jest młody, zdrowy i silny, więc mam nadzieję, że niedługo znajdzie jakąś pracę. Na razie brniemy przez meandry nieżyciowych i nieustępliwych urzędów... Ludzie nie mają na kopertę i znaczek, cholera jasna, a jedna pani urzędniczka dziś p. Krzysiowi oznajmiła, że jeśli się chce przerejestrować do innego urzędu pracy, musi OSOBIŚCIE pojechać do Bydgoszczy (400 km!!!!!). Zadzwoniłam do tego urzędu i naprawdę mocno się hamowałam, żeby sprawę załatwić polubownie. Zapytała mnie kim jestem dla niego, a gdy powiedziałam, że całkiem obcą osobą (w życiu go na oczy nie widziałam), zaczęła coś smęcić o ochronie danych osobowych. Nie mogła pojąć, że obcy człowiek chce pomóc drugiemu człowiekowi tylko dlatego, że jest... człowiekiem :( Quote
feliksik Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 jakie dobre wieści o Kimuszce - trzymam kciuki za tajemniczą Panią Quote
Jasza Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ja powinnam mieć telefon, Samsung j700. Troszke porysowany, od męża, wysłać? Quote
Nutusia Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Jaszeńko - byłoby super! Nieważne, że porysowany. Może być nawet przedpotopowy, byle działał! Ja też mam jakiś aparat, ale 30 zł trzeba zapłacić za zdjęcie simloka. Lepiej byłoby za te pieniążki kupić coś pożytecznego... Może od razu podam Ci adres, gdzie ci ludzie teraz mieszkają, co? Bo po co wysyłać 2 razy i dorabiać pocztę polską? ;) Quote
mysza 1 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 A Kimi nie pogoni królika? Ona taka łowna jednak, jamnikowata ;) I skoro takie akcje z Lili urządza to nieźle ;) Trzymam za nią kciuki. Quote
Jasza Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Znalazłam telefon, ale nie znalazłam ładowarki...Ale dzisiaj poszukam jeszcze, na pewno znajdę, adres podaj proszę na PW. Quote
Nutusia Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='mysza 1']A Kimi nie pogoni królika? Ona taka łowna jednak, jamnikowata ;) I skoro takie akcje z Lili urządza to nieźle ;) Trzymam za nią kciuki. Za kciuki dzięki! :loveu: Skąd ja mogę wiedzieć czy pogoni królika, skoro u nas królika na stanie brak :cool3: Ale pani weterynarz, która królika lecz od kilku lat WIE i powiedziała, że do królika to można wziąć TYLKO szczeniaka i to KONKRETNIE pomiędzy 7 a 12 tygodniem życia! No to ja królikowi... nie zazdroszczę:evil_lol: Tym bardziej, że jak z wiedzy czerpanej z internetu wynika, niebezpieczeństwem dla królika za strony psa nie jest zagryzienie, ale... zagonienie na śmierć! Kimi raczej gonić długo nie może, bo łapiny słabe - za to szczeniak - ile kto chce:shake: Aha, jeśli macie szczeniaka w tym wieku - sunię, gładkowłosą (bo w łóżku będzie spać;)) - jest super dom z królikiem do wzięcia od połowy października. A Kimuszka teraz rozważa kandydaturę nr 2 :razz:, czyli Państwa z Bemowa, których jamniczka dożyła 19 lat i odeszła 2 lata temu. Quote
mysza 1 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Genialna wetka... Myślę, że Bemowo będzie dla Kimi lepsze. Miejmy nadzieję, że Państwo się zdecydują. Piąte piętro bez winy przy tych łapinach i tak by było wyzwaniem, nosić 3 razy dziennie psa to dobre w teorii a w praktyce nie zawsze wychodzi ;) Szczeniaka mam ale z niedźwiedzimi łapkami, nie może chodzić po schodach na razie i jeszcze nie nadaje się do adopcji, muszę go na prostą wyprowadzić. Quote
Nutusia Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Nio... wetka de bomba! Sama obiecała poszukać odpowiedniego szczeniaczka ;) Państwo na Bemowie są zdecydowani poznać Kimuszkę. Kontakt do nich zdobyłyśmy na akcji "Zerwijmy łańcuchy", gdzie naszą krówkę wypatrzyła siostra Pani, od razu zrobiła jej zdjęcia komórką i wysłała - kilka dni to trwało, ale doczekałam się telefonu:eviltong: W niedzielę jedziemy odwieźć naszego Artystę na dworzec, bo wraca na studia (nareszcie znowu będę wolną kobietą:evil_lol:) i w drodze powrotnej jedziemy z wizytą. W przyszły czwartek najprawdopodobniej ciachanko piegowatego brzusia i... no!:razz: A Twój pingwinek Mysza i tak "nie spełnia wymogów", bo ma powyżej 12 tygodni, nie jest całkiem gładkowłosy, no i jest... chłopakiem:evil_lol: Jedyne, co pasuje to fakt, że Okruszek nie jest... jamnikowaty, czyli wg pani doktor - nie będzie polował na króliki:diabloti: Quote
mysza 1 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Się go ogoli, jak trzeba ;) :eviltong: Quote
Jasza Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Nie golcie Okruszka, jest najcudniejszy! Kciuki znów za Kimuszkę i Bemowo! Quote
edek Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Też trzymam kciukasy za Kimuszkę.... skradnij im serca mała Quote
Recommended Posts