Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jasne, że walczyła! Przykułyśmy się do budy, a co! ;) Kinia - witaj! :loveu: Docha, dzięki za odwiedziny - zapraszamy częściej!

No, to teraz mam w domu jedną Bohaterkę i jedną... Gwiazdę! Kimuszek się wystroił w twarzową obróżkę i smyczkę od Cioci Ellig i pojechał się promować do stolicy!:eviltong: Wzięłyśmy chustkę "szukam domu" - rozmiar dla naszego wilka Lupusa, bo to dla niego - którą owinęłam Kimcię wprawie w całości. Na życzenie uchylałam chusteczkę i pokazywałam psa w całej krasie :evil_lol: Zainteresowanie było duże - oczywiście każdy chciał głaskać, ale nie każdy mógł. Księżniczka dokonywała wyboru albo się godząc na głaski albo pokazując ząbki!:cool3: Kilku osobom zostawiłam swój nr telefonu. M.in. Dorocie Sumińskiej, która zapytała mnie wprost "dlaczego jej Pani nie zostawi - w czym może przeszkadzać taki mały pies?". Nie przekonały jej moje argumenty, że mam swoich szt. 3, bo ona ma... 20:razz: Kilka telewizji "zdjęło kadr", filmując naszą piękność, a jak! A ona jak prawdziwa gwiazda - obracała łepek i mrużyła oczęta;) Zdjęcie zrobiła jej Agnieszka Szulim i obiecała, że wstawi na FB (zostawiłam jej nr telefonu oczywiście). A potem wziął ją na ręce Michał Piróg, ale jej się nie spodobało i go... dziabnęła:diabloti: Na szczęście się nie zniechęcił, spróbował jeszcze raz - tym razem w towarzystwie Marty Krupy - i za odwagę i determinację dostał... buziaka:razz: Też obiecali, że wstawią zdjęcia na FB:multi: Michał jak zobaczył nożynki Kimluca powiedział, że... niezła z niej tancereczka:lol: A gdy zapytałam czy nadałaby się do You can dance powiedział, że z pewnością znalazłby się odpowiedni styl dla niej;) Po tylu wrażeniach, wstąpiliśmy jeszcze z Kimuszką do restauracji, gdzie dostała kurczaka na porcelanowym talerzyku! :eviltong:
Trochę się panience w łepku poprzewracało, bo po powrocie do domu odgryzała się Lili i Kresce, ale do wieczora jej przeszło i już znowu są kumpelami - bo każda szanująca się Gwiazda musi umieć się porozumieć z "tłumem zwykłych wiejskich burków":evil_lol:

Posted

Bo ludzie przy budach się zmieniali, żeby każdy mógł zaprotestować ;)

Aaaaa... i zapomniałam napisać, że zadzwoniła do mnie wczoraj pani z Aleksandrowa (ta, co to jej suka zdechła, a córka ma labladorkę, która musi raz mieć szczenięta). Wielce była oburzona, że tyle czeka na wizytę wolontariusza. No to jej spokojnie tłumaczę, że i tak sunia jeszcze nie do adopcji, bo sterylka... No tak, ale wolontariusza nie było - pani mi na to. To ja, że trzeba poczekać, że widocznie nie ma nikogo, kto mieszka w pobliżu, a dojazd kosztuje, ale gdyby pani zwróciła koszty... Pominęła milczeniem i znów swoje, że nam na adopcji nie zależy. Mówię, że wspominała o wnuczku, a Kimi nie za bardzo do dzieci. Miałam przez weekend 6-letniego chrześniaka i kilka razy pokazała na niego ząbki, gdy za bardzo był "namolny". Ale pani wnuczek ma 2,5 roku i jak się mu powie, żeby pieska nie ruszał, to nie rusza... No!:cool3: W końcu rzuciła słuchawką mówiąc, że jest tyle psów do adopcji, że ojej!!!! No właśnie ;)

Posted

No właśnie będą???
Oj, może gdzieś wśród protestujących czaił się jakiś Domek :) Nadmienię, że znaleziony przeze mnie niegdyś Poker (mix ONka i chyba rotka) znalazł dom właśnie na podobnej akcji - marszu (NIE)milczenia, gdzie dzielnie maszerwoał w koszulce "szukam domu" więc może i tej gwieździe się poszczęści :) Trzymam kciuki!!!!

Posted

Ja zdjęć nie robiłam, bo nie wzięłam aparatu - wiem, możecie lać ile wlezie... :( Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nosiłam Gwiazdę na rękach, a gdy ją na chwilę przekazywałam w inne ręce, nie była zadowolona i się wyrywała... Tak więc "zdolne internetowo" osoby zachęcam do odwiedzenia profili (czy jak to się tam nazywa) Agnieszki Szulim, Michała Piróga i Marty Krupy - tam powinny się niebawem pojawić zdjęcia naszej Star ;)

Posted

:) Pierwszy z prawej to Roch Siemianowski - mieszka w Łomiankach. Mają z żoną (przeuroczą osobą) adoptowane psiaki ze schronu i kotka z bazaru... Jutro się z nim spotykamy w sprawie poprowadzenia koncertu charytatywnego na boksie ;) Na nim się Kimciś poznała i dała wygłaskać ile wlezie :)

Posted

Naprawdę? Nie wiedziałam! Mam nadzieję, że zdążę dotrzeć do domu, bo mam spotkanie w sprawie koncertu charytatywnego na boksiołki...

I jeszcze zdradzę, bo przesądna do przesady nie jestem i zapeszania się nie boję:eviltong:, że koresponduję mailowo z bardzo miłą Panią z warszawskiego Ursynowa. I jeśli nie Kimi, to inny "szczęściarz" ma szanse na super domek!!!!:multi:

Posted

Jasza napisał(a):
Idę sobie pooglądać przy porannej kawie!
A dzisiaj w Uwadze reportaż - będę Kimi wypatrywać.

Ja też!!! Właśnie widziałam gdzieś zapowiedzi w necie :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Wypatrujcie sporej baby z chustką z napisem "szukam domu" - pod chustką jest ukryta Kimi ;)
:diabloti: To chyba wyglądało, jakbyś to Ty domu szukała...:diabloti:

Posted

Jasza napisał(a):
:diabloti: To chyba wyglądało, jakbyś to Ty domu szukała...:diabloti:

Prawie... ;) Ale to jednak Kimciuszka wzbudzała największą sensację, gdy już ją ktoś... dostrzegł :)