Nutusia Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 edek napisał(a):Nutusia, andegawenka dziękuję za pomoc :) Żab u mnie ile kto chce, ale ja jakoś... nie kumam:cool3: Jaką pomoc?...:crazyeye: Quote
andegawenka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Nutusia napisał(a):Żab u mnie ile kto chce, ale ja jakoś... nie kumam:cool3: Jaką pomoc?...:crazyeye: ...też się zastanawiałam...:-) Quote
Ewa Marta Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Kimciol zapomnial już c hyba jak było w schronie:-) I całe szczęście, że w końcu może cieszyć się harcami i pełnym brzuszkiem:-) Quote
Nutusia Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Patrząc na nią odpowiadam: ZAPOMNIAŁA! :) Wywala się tymi swoimi nibynóżkami do góry, wtula łepetynę w dłoń albo... w poduszkę (ewentualnie w którąś z "siostrzyczek"), a przede wszystkim RZĄDZI! :) Po tym leku sterydowym ma taki apetyt, że daję jej suchą karmę z ręki, ryzykując utratę palców! W czwartek jedziemy do Doktora i mam nadzieję, że odstawimy ten lek, bo nie przynosi poprawy, a powoduje zagrożenie przytycia :( Tylko co w zamian?... Ech, żeby już było wiadomo co będzie z tymi jej łapinkami i kręgosłupem... Quote
ludka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Malutka twardzielka :) Szybko zapomina co zle, mnie nawet traume pozdrozy od razu zapomniala i powitala radosnie. Noo, pan Doktor nie ma przy Nutusi szansy popasc w rutyne, ciagle nowe wyzwania. Oby znow zakonczone sukcesem:modla: A ja sie dzis ciesze, bo sa dobre wiesci o moim ostatnim podrozniku, a wisiala w powietrzu alergia w DS. I drugi moj podrozniczek powedrował dzis od Malawaszki do swojego domu. Quote
Nutusia Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Fajnie! Serce rośnie na takie dobre wiadomości. Teraz z niecierpliwością czekam na jutrzejszy przyjazd Jaszki do domu, który wizytowałam i który mnie urzekł... Dotąd się nie zawiodłam na ludziach - oby tak dalej :) Quote
feliksik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 ja też czekam na jutrzejszy dzień co do przyjazdu Jaszki, ale też czekam na wieści co ze zdrówkiem Kimi - kurcze, kiedy coś będzie wiadomo Quote
AMIGA Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Wpadłam wymiziać Wszystkie Twoje Czworołapki i pozdrowić Wszystkich i wracam do moich ukochanych preparatów ;) Quote
Nutusia Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Witamy, dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy w każdej wolnej od preparatów i od słodkiego tymczasowicza chwilach :loveu: Feliksiku - wiadomo coś będzie po 15 września. Chodzi o to, żeby nie znieczulać Kimuszki niepotrzebnie dwa razy - raz do mielografii, a potem do sterylki. Cieczka się skończyła, odczekujemy ile trzeba i potem wszystko będzie wiadomo (mam nadzieję). Quote
Ellig Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Kimi , maluszku wybacz, kolezanka do ciebie zajrzala:) http://www.dogomania.pl/threads/213840-quot-Czeka-quot-pi%C4%99kna-m%C4%85dra.-Kto-j%C4%85-pokocha-kto-da-dom-! Quote
Jasza Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 No, do 15 września to zleci szybciutko! Ja mam jakoś dobre przeczucie, że okaże się, że wszystko jak najbardziej w porządku i żadna operacja nie jest potrzebna. Tak jak u Paluszka. Quote
Nutusia Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Myślisz, że do końca życia będzie sobie tak dziwnie tuptać i żabę robić?... Jeśli o mnie chodzi - może tak być, byle jej to nie przeszkadzało i nie przeszkodziło w znalezieniu super domku! Quote
Nutusia Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Bardzo nam miło - zapraszamy częściej :) Dziś jedziemy zwizytować Doktora - będzie wycieczka :) Quote
Jasza Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Nutusia napisał(a):Myślisz, że do końca życia będzie sobie tak dziwnie tuptać i żabę robić?... Jeśli o mnie chodzi - może tak być, byle jej to nie przeszkadzało i nie przeszkodziło w znalezieniu super domku! No właśnie tak myślę, byleby tylko jej nic nie bolało i nie sprawiało żadnego dyskomfortu. Quote
Nutusia Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Na razie nie wygląda, żeby bolało, choć obchodzę się z nią jak z porcelanową laleczką. Psice już nie są tak delikatne i czasem nieźle ją przekotłują... Zdarza się, że w ferworze zabawy zapiszczy, ale nie wiem czy z bólu, bo ona generalnie panikara jest :) I nie ma się co dziwić - musi wrzeszczeć na wyrost, żeby jej nie stratowały... Quote
Nutusia Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 O matulu, ale nas wczoraj komary zgryzły - krwiopijcy podli!!!!! A wszystko przez to, że nas Doktor przyjął... na dworze :evil_lol: Ale przynajmniej (tradycyjnie) nie wziął od nas ani złotówki. A jeszcze naszego Lilciocha skonsultował ;) Kazał chodzić z Kimi w tę i z powrotem, oglądał, sprawdzał, skrobał się w głowę, dalej kazał chodzić, zatrzymywać się, żeby stała, ciągnęła, zapierała się, na dwóch łapkach stawała... Przechodnie trochę dziwnie na nas patrzyli..:razz: Ale Kimi dumnie paradowała w gustownym kompleciku obróżkowo-smyczkowym, który jej Ciocia Ellig sprezentowała i tych najbardziej ciekawskich dzielnie obszczekiwała, a co! I po tych wszystkich testach Doktor orzekł, że mielografia byłaby badaniem sztuka dla sztuki. Oprócz tego, że dowiedzielibyśmy się gdzie dokładnie jest ucisk, nic by się w sprawności Kimuszki nie zmieniło. Decyzja jest taka, że odstawiamy lek - powoli, w ciągu dwóch tygodni zmniejszamy dawkę do zera (natychmiastowe odstawienie może prowadzić nawet do Cushinga!!!:crazyeye:). A potem zostawiamy Kimcioszka w spokoju i już. Wada nie sprawia jej bólu, nauczyła się z nią żyć i całkiem dobrze sobie radzi. Oczywiście istnieje ryzyko paraliżu, ale jest minimalne (ok. 3%). Trzeba jej stworzyć optymalne warunki, czyli nie przeciążać kręgosłupa (żadne tam przedługaśne, forsowne spacery, skoki itp.), a przede wszystkim dieta i pilnowanie, żeby nie utyła nawet o gram. Przy takich restrykcjach będzie sobie żyła długo i szczęśliwie. Ze sterylką czekamy na koniec karencji po cieczce. No, to chyba czas zacząć ją ogłaszać, co?... Quote
mmd Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Smaruj tekst powoli jakoś oględnie z tym kręgosłupem i lecimy. Dobrze, że nie trzeba ciąć psicy. No, poza sterylką. Quote
Nutusia Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Coś wysmaruję... Pamiętacie jak wspominałam, że mam u siebie wczasowiczkę? Tę, którą tak bardzo się Kimciuszka zauroczyła?... No, to ogłaszam oficjalnie, że od wczorajszego wieczora wczasowiczka zmieniła status na... tymczasowiczkę (oczywiście ponad liczbową, jakby co...): [url]http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS!?p=17560372#post17560372[/url] Quote
Jasza Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 No i proszę!!!! Ale wieści fajne! Zrobię Kimi oczywiście Gumtree i Alegratkę, tylko poproszę o tekst :-) Quote
mmd Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Nutusia']Coś wysmaruję... Pamiętacie jak wspominałam, że mam u siebie wczasowiczkę? Tę, którą tak bardzo się Kimciuszka zauroczyła?... No, to ogłaszam oficjalnie, że od wczorajszego wieczora wczasowiczka zmieniła status na... tymczasowiczkę (oczywiście ponad liczbową, jakby co...): [url]http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS!?p=17560372#post17560372[/url][/QUOTE] Znowu zostałaś balonem? Idę czytać... Quote
Nutusia Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 W pewnym sensie... Ludzi żal, psa żal... scenariusz wymarzony dla Elżbiety Jaworowicz :( Quote
andegawenka Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Nutusia']Coś wysmaruję... Pamiętacie jak wspominałam, że mam u siebie wczasowiczkę? Tę, którą tak bardzo się Kimciuszka zauroczyła?... No, to ogłaszam oficjalnie, że od wczorajszego wieczora wczasowiczka zmieniła status na... tymczasowiczkę (oczywiście ponad liczbową, jakby co...): [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS%21?p=17560372#post17560372"]http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS!?p=17560372#post17560372[/URL][/QUOTE] Na takich rozlewiskach dziwne gdyby komarów nie było;) A co z Twoją buzią pod tym linkiem się stało?:razz: Pomysłowo buda zmontowana... Quote
Recommended Posts