Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patrząc na nią odpowiadam: ZAPOMNIAŁA! :)

Wywala się tymi swoimi nibynóżkami do góry, wtula łepetynę w dłoń albo... w poduszkę (ewentualnie w którąś z "siostrzyczek"), a przede wszystkim RZĄDZI! :)
Po tym leku sterydowym ma taki apetyt, że daję jej suchą karmę z ręki, ryzykując utratę palców! W czwartek jedziemy do Doktora i mam nadzieję, że odstawimy ten lek, bo nie przynosi poprawy, a powoduje zagrożenie przytycia :( Tylko co w zamian?... Ech, żeby już było wiadomo co będzie z tymi jej łapinkami i kręgosłupem...

Posted

Malutka twardzielka :)
Szybko zapomina co zle, mnie nawet traume pozdrozy od razu zapomniala i powitala radosnie.
Noo, pan Doktor nie ma przy Nutusi szansy popasc w rutyne, ciagle nowe wyzwania. Oby znow zakonczone sukcesem:modla:
A ja sie dzis ciesze, bo sa dobre wiesci o moim ostatnim podrozniku, a wisiala w powietrzu alergia w DS. I drugi moj podrozniczek powedrował dzis od Malawaszki do swojego domu.

Posted

Fajnie! Serce rośnie na takie dobre wiadomości. Teraz z niecierpliwością czekam na jutrzejszy przyjazd Jaszki do domu, który wizytowałam i który mnie urzekł... Dotąd się nie zawiodłam na ludziach - oby tak dalej :)

Posted

Witamy, dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy w każdej wolnej od preparatów i od słodkiego tymczasowicza chwilach :loveu:

Feliksiku - wiadomo coś będzie po 15 września. Chodzi o to, żeby nie znieczulać Kimuszki niepotrzebnie dwa razy - raz do mielografii, a potem do sterylki. Cieczka się skończyła, odczekujemy ile trzeba i potem wszystko będzie wiadomo (mam nadzieję).

Posted

No, do 15 września to zleci szybciutko!
Ja mam jakoś dobre przeczucie, że okaże się, że wszystko jak najbardziej w porządku i żadna operacja nie jest potrzebna.
Tak jak u Paluszka.

Posted

Myślisz, że do końca życia będzie sobie tak dziwnie tuptać i żabę robić?... Jeśli o mnie chodzi - może tak być, byle jej to nie przeszkadzało i nie przeszkodziło w znalezieniu super domku!

Posted

Nutusia napisał(a):
Myślisz, że do końca życia będzie sobie tak dziwnie tuptać i żabę robić?... Jeśli o mnie chodzi - może tak być, byle jej to nie przeszkadzało i nie przeszkodziło w znalezieniu super domku!

No właśnie tak myślę, byleby tylko jej nic nie bolało i nie sprawiało żadnego dyskomfortu.

Posted

Na razie nie wygląda, żeby bolało, choć obchodzę się z nią jak z porcelanową laleczką. Psice już nie są tak delikatne i czasem nieźle ją przekotłują... Zdarza się, że w ferworze zabawy zapiszczy, ale nie wiem czy z bólu, bo ona generalnie panikara jest :) I nie ma się co dziwić - musi wrzeszczeć na wyrost, żeby jej nie stratowały...

Posted

O matulu, ale nas wczoraj komary zgryzły - krwiopijcy podli!!!!!
A wszystko przez to, że nas Doktor przyjął... na dworze :evil_lol: Ale przynajmniej (tradycyjnie) nie wziął od nas ani złotówki. A jeszcze naszego Lilciocha skonsultował ;)

Kazał chodzić z Kimi w tę i z powrotem, oglądał, sprawdzał, skrobał się w głowę, dalej kazał chodzić, zatrzymywać się, żeby stała, ciągnęła, zapierała się, na dwóch łapkach stawała... Przechodnie trochę dziwnie na nas patrzyli..:razz: Ale Kimi dumnie paradowała w gustownym kompleciku obróżkowo-smyczkowym, który jej Ciocia Ellig sprezentowała i tych najbardziej ciekawskich dzielnie obszczekiwała, a co!

I po tych wszystkich testach Doktor orzekł, że mielografia byłaby badaniem sztuka dla sztuki. Oprócz tego, że dowiedzielibyśmy się gdzie dokładnie jest ucisk, nic by się w sprawności Kimuszki nie zmieniło.

Decyzja jest taka, że odstawiamy lek - powoli, w ciągu dwóch tygodni zmniejszamy dawkę do zera (natychmiastowe odstawienie może prowadzić nawet do Cushinga!!!:crazyeye:). A potem zostawiamy Kimcioszka w spokoju i już. Wada nie sprawia jej bólu, nauczyła się z nią żyć i całkiem dobrze sobie radzi. Oczywiście istnieje ryzyko paraliżu, ale jest minimalne (ok. 3%). Trzeba jej stworzyć optymalne warunki, czyli nie przeciążać kręgosłupa (żadne tam przedługaśne, forsowne spacery, skoki itp.), a przede wszystkim dieta i pilnowanie, żeby nie utyła nawet o gram. Przy takich restrykcjach będzie sobie żyła długo i szczęśliwie.
Ze sterylką czekamy na koniec karencji po cieczce.

No, to chyba czas zacząć ją ogłaszać, co?...

Posted

Coś wysmaruję...

Pamiętacie jak wspominałam, że mam u siebie wczasowiczkę? Tę, którą tak bardzo się Kimciuszka zauroczyła?... No, to ogłaszam oficjalnie, że od wczorajszego wieczora wczasowiczka zmieniła status na... tymczasowiczkę (oczywiście ponad liczbową, jakby co...): [url]http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS!?p=17560372#post17560372[/url]

Posted

[quote name='Nutusia']Coś wysmaruję...

Pamiętacie jak wspominałam, że mam u siebie wczasowiczkę? Tę, którą tak bardzo się Kimciuszka zauroczyła?... No, to ogłaszam oficjalnie, że od wczorajszego wieczora wczasowiczka zmieniła status na... tymczasowiczkę (oczywiście ponad liczbową, jakby co...): [url]http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS!?p=17560372#post17560372[/url][/QUOTE]
Znowu zostałaś balonem? Idę czytać...

Posted

[quote name='Nutusia']Coś wysmaruję...

Pamiętacie jak wspominałam, że mam u siebie wczasowiczkę? Tę, którą tak bardzo się Kimciuszka zauroczyła?... No, to ogłaszam oficjalnie, że od wczorajszego wieczora wczasowiczka zmieniła status na... tymczasowiczkę (oczywiście ponad liczbową, jakby co...): [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS%21?p=17560372#post17560372"]http://www.dogomania.pl/threads/203952-Tuli-i-jej-ludziom-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-wszyscy-troje-bezdomni-szukamy-DS!?p=17560372#post17560372[/URL][/QUOTE]

Na takich rozlewiskach dziwne gdyby komarów nie było;)

A co z Twoją buzią pod tym linkiem się stało?:razz:

Pomysłowo buda zmontowana...