Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pogubiłam się, bo Ewa Marta post edytowała, a ja myślałam, że Ellig się cieszy z tego, że... BYŁAM bogata:diabloti:

Ewuś - to fantastycznie! Mocno trzymam kciuki - nie wierzę, że na jej widok ludzie się nie rozpłyną...
Trzymaj kontakty do chętnych na mikrusy - Kini-mini się zdiagnozuje, wysterylizuje i też do domku trzeba ją będzie wysłać...

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uffffffffff przebiłam się przez wątek.
Ale słodzizna malizna. A jak się pięknie "komponuje" przy "moim Krechulcu"
Kocham to całe Twoje stadko i Ciebie Anielico :loveu:

Posted

rety :( znowu mam do nadrobienia :/ Za dużo się tu dzieje :P nie nadążam za Wami Ciotki :D a tak poważnie to nie mam dość czasu, by na bieżąco śledzić co się dzieje, a potem się gubię i muszę nadrabiać :eviltong: No nic... cofnę się i poczytam

Posted

no i stała się jasność :) teraz już kapuję skąd te posty o praniu innego pieska :) Widzę, że Kimi ma się dobrze :) Jak się dziewczynka tak dobrze sprawuje to chyba można zacząć przymiarki do ogłaszania panienki?

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
no i stała się jasność :) teraz już kapuję skąd te posty o praniu innego pieska :) Widzę, że Kimi ma się dobrze :) Jak się dziewczynka tak dobrze sprawuje to chyba można zacząć przymiarki do ogłaszania panienki?

Kimi w polowie wrzesnia ma miec konsultacje wet. dotyczaca jej klopotow z kregoslupem, dopiero po tym okaze sie co robimy dalej:)

Posted

Ellig napisał(a):
Kimi w polowie wrzesnia ma miec konsultacje wet. dotyczaca jej klopotow z kregoslupem, dopiero po tym okaze sie co robimy dalej:)

ach fakt! Czyli trzeba się uzbroić w cierpliwość :)

Posted

Nio... szczególnie ja się muszę uzbroić w ową cierpliwość! :) Aktualnie Kini-mini ma fazę "tylko mnie kochaj" i jest nieznośna, bo pragnie zauroczyć absolutnie wszystkich! Ledwie ją podsadzę na kanapę, już zeskakuje i leci czarować Sławka. Podsadzi ją na fotel - już leci czarować Szaki. Szaki ją poliże, więc czas kokietować Lili... Chwili rozjeżdżający się kuperek w miejscu nie usiedzi!!! Lesio już dziś spał pod drzwiami sypialni - muszę wzmocnić czujność :) Będę jutro dzwonić do Doktora, bo już wzięła 2 tabletki sterydu i ja jakiejś super poprawy nie widzę :( Dalej chodzi jak "na obcasach" i nózie uciekają do tyłu np. gdy chce się zaprzeć, żeby miseczkę wylizać. A, i muszę ją zważyć, bo coś mi się zdaje, że punio się trochę zaokrąglił, a przecie nie może :(

Posted

No niestety - regularnie, ale tylko tyle, żeby nie przybyło. Ważyła 4,3 po tygodniu - ma prawo "dobić" do 4,5 :( A tu jeszcze sterylka przed nami...
No cóż - lepsze "głodzenie" niż paraliż, prawda?...

Posted

Ja w tym temacie mam marne rezultaty...Miśki nie potrafię odchudzić za nic....
I zawsze mam miękkie serce jak widzę błagalny wzrok kiedy jem coś dobrego.
Ostatnio zaczęłam podjadać w łazience, podczas kąpieli...trochę czytam, trochę zajadam, ogonki pod drzwiami z nosami w tych dziurkach wyciętych w drzwiach...a mąż się dziwi ile ja potrafię wieczorem w łazience czasu spędzić.

Ale jak Kimi może to tak zaszkodzić, to trzeba pilnować...i twardym być.

Posted

Ja jadam albo przy stole - już wiedzą łachudry, że i tak nic nie dostaną i nie ma po co na stojaka dziadować - albo... na stojąco. Bo jak usiądę, to mi zaraz dosłownie na głowę wchodzą i z ust wyjmują!!!!!! Ech, niewychowane mam te czworonogi, nie ma co :(

Posted

Nutusiu!!! Tosia została w nowym domku! Super ciepła babeczka, od razu złapały dobry kontakt z sunią:-) Spędziłam z nimi ponad godzinę, wprosiłam się za klika dni na wizytę i jestem szczęśliwa!!!!! Dzięuję Ci kochana jeszcze raz za przepięny tekst ogłoszenia:-) Zadziałał!!!!!

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Nutusiu!!! Tosia została w nowym domku! Super ciepła babeczka, od razu złapały dobry kontakt z sunią:-) Spędziłam z nimi ponad godzinę, wprosiłam się za klika dni na wizytę i jestem szczęśliwa!!!!! Dzięuję Ci kochana jeszcze raz za przepięny tekst ogłoszenia:-) Zadziałał!!!!!

No to ja juz wiem kogo poproszę o teksty do przyszłorocznego kalendarza :razz::razz::razz:

Posted

Kapsel napisał(a):
No to ja juz wiem kogo poproszę o teksty do przyszłorocznego kalendarza :razz::razz::razz:

Nutusia napisał(a):
Polecam się :)

To prawda, Nutusia to pisorz doskonały, wiem co mówię bo czytałam:loveu:

Posted

Oczywiście! Najbardziej sobie upodobała największą "sztukę", czyli Szaki :) Jak tylko zobaczy, że Szaki się gdzieś uwali na podłodze, natychmiast do niej drepcze i pakuje się na nią. Dziś Szaki opalała się na schodku na ganku, a Kimuszka się wyciągnęła na niej. Zrobiłam zdjęcie - później wstawię, jak zrobię więcej :)
Dzwoniłam do Doktora. Ponieważ efekty działania sterydu nie są spektakularne, kazał zwiększyć do 1/2 tabletki dziennie (po 1/4 rano i wieczorem) i przyjechać w czwartek na kontrolę.
Po tym sterydzie Kini-mini ma taki apetyt, że palce odgryza! :) Po za tym wszystko w porządku, łobuzuje, rządzi, szczeka i się przytula na całego :)

Posted

musiałam nadrobić aż 3 strony! jak Wy tu szybko zapełniacie wątek...
moje psy jedzą raz dziennie, między 12 a 14. Zwykle wtedy jak siadają przede mną i gapią sie we mnie świdrującymi spojrzeniami, a ja je pytam, czy są biedne, niedopieszczone, mają łańcuchy za krótkie czy głodne są, po czym walę się w czoło i niemal na kolanach je przepraszam, za puste miski :D
niewychowane są do granic możliwości i jak siadam z dzieckiem na podłodze, to zaraz mam obok oba pyski nadstawione do głaskania, Jonatan ma w trymiga wylizane oczy i uszy, jeszcze ogonem po nosie go wystrzelają. A wieczorem musze prosić o pozwolenie na wejście do łóżka!!! o, same zobaczcie!

i jeszcze jedno :) myślę, ze Kimi i reszta mi wybaczy :)
moja siostrzenica i jej kot :) albo kot i jej dziecko :) jak kto woli ;)

Posted

Kocham takie Rodzinki do szaleństwa! :)
A ty eloise nie narzekaj - psiaki się toaletą dziecka zajmują, miejsce w łóżku grzeją, a Pańcia jeszcze narzeka!!!! :)

Posted

ja to się zastanawiam, jak to zrobić, żeby one zimą grzały a latem chłodziły ;) bo mój mąż zimą je na swoją połowę łóżka zaprasza a latem je do mnie wygania... a jeszcze kot mi na głowę wchodzi :)

no i ja też zrozumiałam, ze Ellig ciesz się, że Nutusia BYŁA bogata :D ale domyśliłam się o co chodzi :)