ATHENA Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Moja Riva sama w rasie przez 2 dni. Hmmm ;) Quote
aisa7777 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ale masz faaaajnie :)...my mamy jedna konkurentke, szkoda,ze nie psa tylko tez suke..no ale coz...w razie wygranej zawsze wieksza satysfakcja ;). A Rivka jaka to rasa? Quote
RiD Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 My 3. A skąd wiecie czy pies czy suka w stawce jeśli tylko ilościową dali? Ale kolega ma 12:crazyeye: i wcale mu nie zazdroszczę. Quote
RiD Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Aaaa, z numerów czasem może to wynikać. u mnie niestety nie wynika. Quote
ATHENA Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 RIVIERA TO dog z majorki. :) Ja już dziś wyjezdzam z domku... Pakuję klamoty i przymierzam w czym wystąpić hehhehe ;) Quote
agoxa Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Szukam 1 miejsce!!! Czy ma ktoś jeszcze wolne, z Warszawy? Quote
RudaPaskuda Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 a borderów jest 10...;/ no trudno,może uda się powalczyć!!! My już w Targu Mures od wczoraj.I jak się okazało to zeby wejsc do centrum miasta psy musza miec kagańce (zaczepiła nas ichniejsza policja i na szczeście tylko zwróciła uwagę, ale nie kazali zapłacić mandatu) Druga sprawa to taka, że pomimo zabezpieczeń nasze psy złapały pchły...;/ Więc jakj mozecie to zabezpieczcie swoje stwory jakos bardziej....Wiec z wycieczki do Rumuni pewnie sporo przywieziemy....pcheł ;D Quote
RudaPaskuda Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 No to już w domku.Długa podróż z przymusowym, godzinnym postojem na Słowacji bo TIRa z rowu wyciągali.Co do Rumuni to nie mam zastrzerzeń.Nie latają chmary dzieciaków wymuszajacych na turystach kase.Drogi maja chyba lepsze niż u nas.Sa duże sklepy typu REAL,KAUFLAND itd.Jest trochę bezdomnych,szwędających sie psów.Ale wystarczy sie nachylić a pies zmyka błyskawicznie. Co do samej wystawy to impreza wielce przereklamowana.Większa część ringów bardzo malutka i zupełnie nieprzystosowana do biegania (kamienie, dołki i górki).Koło ringów miejscami wystawały jakies druty z ziemi...Stoisk niewiele jak na Duo CACIB.Psów też niewiele bo w sumie raptem coś koło 600szt.(Katalog z 3 dni był grubości katalogu z krajowej I grupy FCI) Ocena w ringu...Z werdyktem sędziego sie nie dyskutuje.Ale...W pierwszy dzień na CACówce nie dowiedziałam się nic.Tzn sędzia coś tam po ichniemu tlumaczył asystentce.Mi po ocenie powiedział "dziękuje".Wiec czekam na jakies porównanie, a on potem "nie,nie, pani ma bdb"Dodam że nie ma żadnego opisu w karcie oceny....Nikt nie ma.Tam po prostu nie ma takiego zwyczaju.Płacąc niemało za te wystawy oczekiwało by sie czegoś wiecej..Zamiast medalików dawali jakieś kawałki wstążeczek.Generalnie czuje lekkie rozczarowanie wystawa....Guni z CACówki wyszedl z bdb (i w sumie nie wiem za co) a z CACIBówek z 2 x doskonała i CAC.Potem trzeba było jeszcze apłacić za dyplom championa i tak Guni został Ch.Ro. Quote
ATHENA Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Dotarłam do domku :) wreszcie :) Odnośnie wystawy to mam takie samo zdanie jak RUDA - to chyba skopiuję i wkleję hehe . My w sobotę też BDB - a co mamy być lepsi od reszty hihiii :lol: , ale moja RIVA obroniła się w niedz dostając CAC, CACIB I BOB. Takze na CH.RO się załapałysmy i skonczyła INTERA:loveu::loveu::loveu:. Opisów nie mam zadnych. mam kawałek wstążki i jakis sznurek mały. za bob tez nic nie było. Ogólnie wystawa droga , na BIS tylko 2 miejsca. Hotel i polska ekipa tam mieszkająca - SSUPER :) Pozdrawiam wszystkich :) :razz: Quote
ewaf Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Tak z całej wystawy napewno moge polecić i zachwalać hotel :D Villa Chesa wymiata ! :D Do centrum miasta nie wpusciła nas policja, psy grzecznie szły przy włascicielach ale nie miały kagańców , przeraziła ich chyba ilośc paszcz ;) Polska ekipa to elita ;) było super dzieki za mile spedzony czas i mam nadzieje do zobaczenia na następnych wyjazdach :D z naszych ocen Aka 3x CAC + 2x res CACIB - Ch.Ro. Nona Bdb + 2x res CAC Jako zdobycze przywiozłyśmy tylko jeden dyplomik, odpłatnych rozetek niestety brakło, kilka wstążeczek i pełno skaczących lokatorów :] Quote
Gia Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 I my w domku :) Suka odsypia i z modelki zamienia się w matkę polkę :D Z naszych wyników: K-lee: 3 x CAC + 1 x CACIB a w konsekwencji Ch. Ro. Piękne zakończenie sezonu dla nas :) Ja mimo wszystko jestem zadowolona z wystaw, przyzwyczajona do innych standardów, naszych plus zachodnich byłam nieco zawiedziona, ale cieszę ię, że zobaczyłam to na własne oczy. Sama Rumunia bardzo fajna, gonią nas gonią w tej Unii i niedługo przegonią, do zwiedzania i spędzenia wakacji świetny kraj, ale bez psów. Raz, że te pchły - u nas wciąż nic, tylko ta jedna w Bran na znak solidaryzacji :D a dwa te bezdomne, dzikie psy. Dosłownie wszędzie oprócz centrum miasta. Mając psa, który nie toleruje wszystkich dookoła tej samej płci, bardzo ciężkie byłyby tam wakacje z psem. Ani na łąki, ani na spacer nad wodę, więc trochę kicha. Zamek Bran bardzo mi się podobał, mimo, że to komercyjne miejsce, za to świetnie zachowany, warto zwiedzić :) Brak opisów przemilczę, niby znam wady i zalety swojego psa, ale płacąc tyle kasy chciałabym wiedzieć co udało się ukryć, co sędzia wypatrzył, a co sobie wymyślił :D Vila Chesa - rewelacyjne miejsce, czyste, z przemiłą anglojęzyczną obsługą, na miejscu darmowa mapa miasta, śniadanka przyzwoite i cena przystępna :) Do zobaczenia na kolejnych wojażach!!! Quote
mzyka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 A może gdzieś są jakieś wyniki???? ciekawa jestem jak poszło buldogom francuskim??? Quote
aisa7777 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 My tez w domku...ale ja dopiero dzis dochodze do siebie. Trudy podrozy ( razem ponad 3 tys km) zrekompensowaly nam wyniki ;). Lijka z 3 wystaw - 3 x cac, 2 x cacib - czyli nasza dziewczynka wrocila z dwoma championatami - Rumunii i Cum Laude. Milo bylo poznac pare przesympatycznych dziewczyn i ich psiaki....a wyczyny i sztuczki Guniego zna juz cala moje rodzinka :). Komenda "modlenia sie" - REWELACJA :))))))). Do zobaczenia znow gdzies na ringach :) P.S. Narazie oficjalnych wynikow chyba nigdzie nie ma..a czy w ogole beda to nie mam pojecia. A Quote
Quirk Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 To jeszcze my się meldujemy, wróciliśmy szczęśliwie. ROZALIA Szadoria w klasie pośredniej 2x CAC i 2x res.CACIB do domu wróciła jako Ch.RO Pozdrawiam Was wszystkie, super było Was poznać. Do zobaczenia. Dorota Quote
ewaf Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 zdjecia głównie borderowo wilczakowe z wyprawy wystawy itp ;) https://picasaweb.google.com/112412074984392338764/1011092011DraculaGoldenTrophyRomania# Quote
aisa7777 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 https://picasaweb.google.com/112412074984392338764/1011092011DraculaGoldenTrophyRomania# Piekne fotki :)))...a czy moge kilka podkrasc do swojej galerii..oczywiscie beda podpisane. A Quote
ewaf Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Zdjecia ja obrabiałam i podpisywalam ale robiły je też RudaPaskuda i Gia z mojej strony nie widze problemu :) Quote
Gia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Jeśli o mnie chodzi, to także nie ma problemu :p Quote
RudaPaskuda Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 a za moje 3,50:) :) Jasne,ze można brac:D Quote
pawelg Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 gratulacje dla wszystkich ;) a Rivka jest cudna! Quote
aisa7777 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 RudaPaskuda napisał(a):a za moje 3,50:) :) Jasne,ze można brac:D W euro liczysz? czy w funtach...a moze jednak w lejach :P...a fotki baaardzo chetnie bym podkradla, zwlaszcza te widokowe przepiekne...ale najpierw musialybyscie udostepnic album:)...bo nie mozna ich podkrasc :/. A Quote
ewaf Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Po wejsciu w konkretne zdjecie prawym klawiszem mychy zapisz jako... innego sposobu nie znam Quote
Adamant Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Lokis napisał(a):My także postanowiliśmy spędzić kilka dni w Rumunii przy okazji zahaczając z naszym ogarem o wystawy w Targu Mures. Na zgłoszenia psa też dostałam maila potwierdzającego... i na razie tyle. Czy ktoś będzie nocował w pensjonacie Vila Chesa? Jeśli tak - zapraszamy na "biesiadę" i nocne polaków rozmowy ;) możesz coś bliżej o tym pensjonacie napisać? Możesz na PW Quote
Adamant Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 ATHENA napisał(a):Dotarłam do domku :) wreszcie :) Odnośnie wystawy to mam takie samo zdanie jak RUDA - to chyba skopiuję i wkleję hehe . My w sobotę też BDB - a co mamy być lepsi od reszty hihiii :lol: , ale moja RIVA obroniła się w niedz dostając CAC, CACIB I BOB. Takze na CH.RO się załapałysmy i skonczyła INTERA:loveu::loveu::loveu:. Opisów nie mam zadnych. mam kawałek wstążki i jakis sznurek mały. za bob tez nic nie było. Ogólnie wystawa droga , na BIS tylko 2 miejsca. Hotel i polska ekipa tam mieszkająca - SSUPER :) Pozdrawiam wszystkich :) :razz: a kto Rudy i Twojego psa sędziował? Możecie podać nazwiska sędziów?:crazyeye: Quote
ATHENA Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 w sobotę oceniała nas p. YOLANDA NAGLER MAGAR ( Izrael ) - i dała VG ( BDB) a w niedzielę PETRU MUTEAN ( CAC,CACIB,BOB ). Nie pamieta kto oceniał bordery, ale pewnie dziewczyny napisza, albo potem looknę w katalog. Hotel fajny - www.vilachesa.ro na wystawę prosta droga, mozna było z psami, sniadania na dole, na miejscu. a nie jestem wymagająca, byłam juz w wielu miejscach i były rózne warunki. Ten hotel oki, czysto i fajnie . Lazienka w pokoju. :) Quote
Recommended Posts