sleepingbyday Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 (edited) SYF MALARIA, KIŁA, MOGIŁA! Wczoraj dostałam informację i to bardzo okrojoną, więc nie wiem, ile z tego jest prawdą - wszystko okaże się, jak dostanę namiary na ludzi "zamieszanych" w sprawę. Teraz wiem tylko tyle, że pewna starsza pani wzięła sobie szczeniaczka labradora (rewelacyjny pomysł :roll:). I sprawa ją przerosła. Oddała sunię sąsiadom a ci wychodząc z domu przywiązują ją do klamki na półmetrowym sznurku, nie wiem czy ona kiedykolwiek biegała luzem.... nie wiem, dlaczego ją przywiązują. Jutro powinnam wiedzieć więcej i być może będę prostować informacje. W każdym razie - sunia do pilnego znalezienia domu. Kto jest u nas od labków?? Edited March 16, 2012 by sleepingbyday Quote
zuanna Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/212403-Przygarn%C4%99-psa-typu-Labrador może tu by ją wzięli Quote
sleepingbyday Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 no tak, tylko ja nic o tej suni nei wiem. moze niszczyła, znudzona? mam juz namiary do osoby ogarniającej temat, zadzwonię po południu. kto na dogo zajmuje sie labkami? Quote
elzunia Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 O mateńku mam nadzieje ,że to wszystko okaże się kłamstwem Quote
jotpeg Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='sleepingbyday']kto na dogo zajmuje sie labkami? Jola+Rani+Sari chyba. Quote
sleepingbyday Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 tzn 3 rózne osoby, czy taki nick ;-)? Quote
mgie Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Taki nick. Tutaj jest wątek labradorów w potrzebie http://www.dogomania.pl/threads/134478-Labradory-w-potrzebie?p=17420785#post17420785 Quote
sleepingbyday Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 mgie, dzieki za wątek! szukałam, ale niestety nie napatoczyłam się na niego. już wiem, co i ja. jakaś starsza pani ppolegla na wcieleniu w życie pomysły posiadania szczeniaka labradora. komus tam powiedziała, że ma dość i najwyżej psa do lasu wywiezie. więc ta osoba wzięła sunię, Lunę i przekazała pod opiekę swojej bratowej. sama ma 2 jamniczki, conajmniej jedna odzysku - z interwencji (ponoć jako roczna wazyła półtora kilo). no, i bratowa ma super alergicznego buldożka, małe dziecko i nie ogarniają żywiołowej labradorzej nastolatki, więc na stałe jej nie wzięli, szukają domu. luna jest zaszczepiona i odrobaczona. wiem, że potrafi niszczyć, jka zostaje sama, więc te informacje o przywiązywaniu psa na czas nieobecności pewnie są prawdziwe, bo nie wiedzą, co zrobić, zeby mieć całe mieszkanie po powrocie. wiem, ze luna chodzi na jakieś ursynowskie pola z panem, rano i wieczorem, ale jasne, ze to za mało. stąd pewnie to niszczenie. anyway ludzie będą ją trzymać, dopóki nie znajdzie się dom, zrzeczenie podpiszą, procedury adopcyjne im wyjasniłam (ogłoszenia chcę robic na moje namiary, zeby móc mieć nadzór nad tym, gdzie luna trafi. ci ludzie mis ię podobają - mam duży kredyt zaufania do kogoś, kto obcej sobie osobie mówi, ze jej pies umarł. mam dostać fajne fotki ogłoszeniowe. Quote
mgie Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Zapytaj Ewe z ostatniejszansy czy nie ma zapisanych jakiś kontaktów do chętnych na labradora. Po 8 mc Sonego zgłosiło się wielu chętnych. Quote
ula_cz Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 http://labradory.info/viewtopic.php?p=945553#945553 wątek na labradory.info Quote
Guest Ryniu123 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Jakby co to od niedzieli zgłasza się dla niej DT Rozumiem, że sunia jest w Warszawie? Potrzebny byłby mały transport (odległość niewielka) Umieściłem temat na labradory.org - http://forum.labradory.org/viewtopic.php?p=252157#252157 Quote
sleepingbyday Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 ryniu, dzięki za umieszczenie luny na forum labków - jak pisałam w pw, nie wiem, czy jest potrzebne dt. przydałoby się pewnie bardziej potrzebującemu psu, a luna jest bezpieczna. na pierwszy rzut oka ona potrzebuje po prostu domu, który ją wychowa, zagrożeń nie ma. przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję, nie miałam kiedy wejść na net. jutro wyjeżdżam na wakacje, ale będe raz na jakiś czas na necie, nie wiem, czy jutro dam rade, ale pojutrze na bank. mgie, dobry pomysł, napisze też do ewy. Quote
Guest Ryniu123 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ale DT służy wyadoptowaniu psa, w jej wieku będzie to pewnie b. szybkie. Trzeba sunie opisać, zrobić fotki. Nieciekawie to wygląda, gdy wyadoptowanie następuje z niepewnych źródeł. Ktoś przyjedzie z drugiego końca Polski i "pocałuje klamkę" Quote
mgie Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 A ja się wepchnę w wątek z Oskarem z Ostatniej Szansy. 3 letni słodziak od małego w schronie. Quote
lulu2 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Witam....czy jest mozliwosc otrzymania kontaktu do osoby ktora wie najwiecej o suczce trzymanej na sznurku?Mozliwe ze bedziemy zainteresowani adopcja suni,jestesmy z warszawy.Czekamy na kontakt. Pozdrawiamy Quote
Guest Ryniu123 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Niestety pani wzięła psa z powrotem. Podobno dzieci już z psem są OK. :( Quote
Lu_Gosiak Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='Ryniu123']Niestety pani wzięła psa z powrotem. Podobno dzieci już z psem są OK. :([/QUOTE] która wziela psa z powrotem?? ta bacia? Quote
Guest Ryniu123 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 osoba nazwana w pierwszym poście "starsza pani" - tzn odebrała go od sąsiadów Quote
Lu_Gosiak Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='Ryniu123']osoba nazwana w pierwszym poście "starsza pani" - tzn odebrała go od sąsiadów[/QUOTE] o matko, ze tez Ja Jej oddali, to jakas niepoważna osoba Quote
sleepingbyday Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 moment, moment, z rozmowy z panią chętną do adopcji wynikało, ze ludzie, którzy lunę uratowali i trzymali tymczasowo zdecydowali się, ze sobie lunęzostawiają - bo córeczka uderzyła w szloch, jka sie dowiedziała, żeluna odchodzi do nowego domu. to tez bez sensu, bo nie dawali rady z nią, tzn z luną. Quote
Guest Ryniu123 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 tak tak, to ja przekręciłem, sorry Quote
Recommended Posts