tanitka Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Luna ma ok 2,5 miesiąca i została znaleziona przez anetek100 pod Olsztynem. Suczka ma uszkodzone jedno oczko, na które nie widzi. Na białku jest widoczny krwiak, więc pewnie oczko uległo uszkodzeniu mechanicznemu. Jutro będzie jeszcze konsultacja okulistyczna. Luna jest kochana, wesoła, zabawna i mądra. Szybko się uczy, jest pojętna. Zaczyna już sygnalizować swoje potrzeby fizjologiczne. Szukamy dla suczki wspaniałego domu. Quote
Ati Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 bidulka, cudna, mam nadzieje , ze z oczkiem bedzie lepiej cale zycie przed nia Quote
anetek100 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 zapiszę:):):)wiadomo:) Lunka ma w piątek konsultacje u doktora w sprawie oczka. Oczko nie rusza się, nie ma czucia, swobodnie można dotknąc gąłki a ona nie zareaguje....drugie oczko jest ok Quote
anetek100 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 troche o Luśce naszej hehehe tak mówimy zcasdem.....ogólnie jest bardzo żywiołowa, nie umie siedziec spokojnie,ale jeśli czuje ejdzenie wtedy ożywia się, bawic sie nie umie zabawkami, ma jakby spóźnione reakcje, ale jak sie juz zacznie tarmosić z moją Wega to jakoś idzie:)dużo śpi....i az sie ze szczęście wzruszyłam, poruszyła oczkiem:):):):):)jest ejszcze źrenica maleńka, ale juz zaczyna ruszac nim:):):)leciutko ale jednak:)nie za bardzo słucha wołania, ale reaguje na komende NIE, NIE WOLNO... Quote
Ati Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 dziewczyno to szczyleczek, przyjdzie czas na usluchanie- hehe ale sie ciesze z tym oczkiem trzymam za nia caly czas kciuki ze wszystko bedzie dobrze a taka jest dlugonoga jak sarenka Quote
Ati Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 a ha i poprosze o wiecej zdjatek, coby sie napatrzec:) Quote
Natka72 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Prześliczna jest i słodka. Ściskam kciuki za piątek i wierzę,że okulista sprawi,że oczko wyzdrowieje:) Quote
anetek100 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 co do sluchania to wiem wiem ze to dzidzia:)tylko sie smieje ze ona ma taki swój świat hehehehebo nie chce reagowac nawet jak się kładę hehe by przyszła :):):)taki cwaniaczek kochany:):):)a że maluchy nie słuchają wiem:)już jednego na dt miałam także oj ten to juz w ogóle:)moje dwa "prywatne" to samo, także wiem wiem:)tylko każdy szczegół opisuję:)a oczko mam wrażenie,że lepiej, bo reaguje na zbliżenie ręki i ciutkę nim rusza:):):)zdjątka juz pokazuję galeria jelonka bambi hehehe https://picasaweb.google.com/104949294495838762127/Szczeniak?authkey=Gv1sRgCLWOk9XPzcn21wE# Quote
Ati Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 tez ma girczanki do nieba i fajnie , ze ma kumpli Quote
anetek100 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 jeszcze ma królika, kanarki i rybki, krolik latał po domu luzem to tylko z wersalki zerkala,ale do klatki gdy w niej siedzi podejdzie i da buzi, na kanarki też zerka, ale nie szczeka tlyko jak to dzidzia interesuje takie fru fru, ale najlepiej rybki hehehe zębami chce złapać i łapką je łapać:)ona ma te łapiny takie długaśne:)i zawsze wszystkim musi dać nimi w twarz hehehehehe...w piątek po konsultacji lekarskiej będzie można juz ja ogłaszac, na razie czekamy na to co powie lekarz:)szczepienie następne 23.08 Obwód jej klatki piersiowej teraz to ok. 40 cm....klateczkę ma wręcz kwadratowa taka chudzutka, ale dajemy radę:)cudo dziewucha będzie...dostała smakowitości od jagoda1-dziękujemy, także będzie nam przybierała na wadze dziewuszka:) Quote
Ati Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 no cudo cudo:) ale na Fb w sos dla wyzlow juz ja dalam- a niech sie pokazuje:) Quote
Jagoda1 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Niunia jest chudziutka, ale zadbamy, by zaokrągliła się.:) Quote
anetek100 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 zapraszam na filmik z zabawy Lunki z moją Wegą:) mama specjalnie siedziała bez ruchu, by im nie przeszkadzać:) http://tinypic.com/player.php?v=2j4r9j6&s=7 widac różnice w wadze:)moja Wega tłuścioszek ok 11 kg a malutka nawet nie wiem ile może ważyć, ale ledwo ją zza Wegi widać:) Quote
Ati Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 mal , malo, malo;) ale super szczudlaczek ona mi wyglada na przynajmniej 3 miesiace Quote
anetek100 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 ok będzie więcej ale jutro teraz dziołchy spią:)Rysio nie pobawi się bo ma swój świat staruszeczek, ale Lunka lubi sie do niego tulić:) Quote
anetek100 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 to jeszcze kilka fotek z rana wstawię:) a kuku:) Quote
Ati Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 to ci szczudlacz:) zazdroszcze temu co sobie z nia zamieszka:) Quote
Ati Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 podnosze pimpusia i czekam na jutrzejsze wiadomosc Quote
anetek100 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 nio ja tez z niecierpliwością:) ja akurat będe pilnowała dzidzi koleżanki zatem pojedzie jagoda1 z malutką:) Quote
kaszanka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Pięknisia, i koniecznie wybierzcie jej dobry domek z ludźmi którzy wiedzą, ze małej musza zapenić dużo spacerów na świeżym powitrzu - trzymam kciuki. Quote
anetek100 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Pani Jagoda już wróciła ok godz10:)hehehehe ja jestem:)okazało się, (ale jeszcze się upewnię bo przez telefon wiadomo nie jest to rozmowa dośc długa szczegółowa,a ja pilnuję dzidzi więc musiałam się skupić na dwóch,jak nie trzech rzeczach) i się okazało, że sunieczka ma uszkodzenie mechaniczne, ta jak sądziłam ja i jedna osoba-od uderzenia, podrażnienia itp....ma przepisane kropelki i będzie dobrze, nie będzie jej przeszkadzało w dobrym widzeniu:)oczko jak mówiłam ma już czucie, może lepsza karma, ciepło, bezpieczeństwo spowodowały,że sił nabrała i wzmocniły się wszystkie tkanki, narządy itp....może hehe nie wiem:)dostała także maść na lekkie zapalenie narządów rodnych, ma wydzielinę z pochwy...już miałam ten sam preparat, gdy mój Ś.P jamniś urwał sobie siusiaczka biegnąc za patykiem -po prostu za niski hehehehhehe i pomogło:)także sunieczka grzecznie pozwoliła sobie zaaplikować teraz o niej nowe obserwacje.. Moim marzeniem, ale to marzenie wiadomo, byłby taki dom wyżowy, albo domek, który miał juz psa, wie co i jak.....ona jest z jednej strony wystraszona jak idzie na dwór-musi byc moja Wega inaczej siedzi w miejscu ogon podkuli i tylko patrzy nasłuchuje, z drugiej strony jak się rozpędzi, to biegnie co sił w łapinkach, podejrzewam,że płot by przeskoczyła, gdyby już większa była....skoczność jej równa jest jej ogromnemu apetytowi.....niestety trzeba stać nad nią i pilnowac, ona wręcz rzuca sie na miski, dziurę by zrobiła...bidunia tyle musiała być głodna:( psina dla osób aktywnych, skacze, biega, nie usiedzi w miejscu na chwile spokojnie, a gdy siedzi dupinka jej chodzi hehe..wiadomo wyżlowata natura:)adhd istne, słucha się gdy mówię, by wyszła z kuchni, bo nie da rady w ogóle nic zrobić, reszty psów nakarmić, skacze, dzisiaj nawet na stól weszła:):):)hop hop po taboreciku... także musze trochę silniejsza rękę wprowadzic( bez skojarzeń że bić itp nie nie) i czasem podnieśc głos...gdy powiem wyjdź-wyjdzie ale co chwila wraca........jutro zostanie sama z psami trochę dłużej niz ostatnio, tak mniej więćej na ok 4-5 godz. i zobaczymy co zastaniemy po powrocie hehe zatem sunieczka fajniusia, tylko dla osób, które albo miały juz psa, albo sa przygotowane na jej ogromny apetyt i zachownaie z tym związane, na jej podwójna nature spokojną, długo śpiącą,rzecz jasna w łóżku hehehe i tę zlęknioną, wystraszoną na podwórku....staram się oswajać ja z hałasem, dzwiękami miasta, ale nie moge na dłużej wziac jeszcze na spacer bo jest raz zaszczepiona,boi sie i nie chce by uciekła...poza tym robimy stopniowo mini spacerki, bo niestety dalej iśc nie chce...chyba,że na rękach... Chciałabym tak to okreslic w ogłoszeniach, by potem nie było, że psina sie nie słucha, że skacze, biega, ucieka itp...także myślę, że warto napomknąć na wszelki wypadek o tym..wiadomo jest jeszcze młoda, ale mówię co zauważę:):) aha i umiemy siad:):):)tralalalala:) Quote
Recommended Posts