asco Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Mialem (mam nadal ) Ecopet - Junior i Fish. Junior to ulubiona karma mojego szczeniaka - nic mu do tej pory tak nie zasmakowalo jak ecopet. Fish rowniez suczce bardzo pasuje. Chetnie je i nie zauwazylem zadnych problemow. Zdecydowanie chetniej niz bosch my friend ;) Mysle, ze moglbym polecic bo karmy te mozna dostac w naprawde dobrej cenie. Quote
heraon Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Do szanownych adminów ;] - brak w sub-forach marki karm farmina można by było dodać takie cuś :] dla zainteresowanych po wpisaniu marki w wujka google wyskakuje farmina strona producenta http://www.farmina.com/?q=pl/content/farmina-company/firma-farmina co do karm suchych to jest pare lini + linia weterynaryjna moze moznna by było poprzyklejać pare tematów np: -Vet Life -N&D -Cibau -Ecopet no i jeszcze jest -Fun Dog -Charli ale moze te pierwsze 4 wystarczy edit: aa i zapomniałem nie jestem "magikiem" od karm ale wydaje się ze te linie N&D i Cibau sa dobre choć nie palmy na wstępie Ecopeta ;] Quote
lilia1983 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 (edited) Jestem jak najbardziej za stworzeniem nowego sub-forum: farmina. Ja np. niedawno dowiedziałam się od weterynarza o tej firmie i jej linii weterynaryjnej. Ale poszukałam jej na internecie i tak znalazłam linie CIBAU tej firmy. Szukałam czegoś w niższej cenie niż dieta weterynaryjna a o jak najbardziej zbliżonym składzie do tych karm. I po rozmowie z wetem spróbowaliśmy cibau, i okazała się nawet ok. Cena w promocji była niższa o ponad połowę od weterynaryjnej. Edited March 16, 2013 by lilia1983 Quote
mesala Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 My od dzisiaj będziemy testować karmę Farmina Team Breeder (wariant dla hodowców, worki po 20kg) z linii superpremium Maintenance dla beardetki i Maintenance Large dla briardki. Moje dziewczyny obecnie są na orijenie 6 ryb i w przypadku beardetki jeszcz ujdzie, ale briardka wygląda po prostu źle, kiepski włos, zrobiła się taka wyschnięta i jest ciągle ospała.... Możliwe że karama bezzbożowa z dużą ilością białka po prostu nie leży mojej Bestusi. Zaczynamy z Farminą. Quote
Ania z Farminy Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Jestem jak najbardziej za utworzeniem sub-fora dla Farminy. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Serdecznie zapraszam do odwiedzenia strony www.farminapolska.pl i polubienia nas na FB https://www.facebook.com/FarminaPolska Ania Quote
gryf80 Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 stosował ktokolwiek te karmę dla psów(albo kotów)?niedawno na mall.pl wpadła mi w oko m.in.dla alergicznych psów z ryba i ziemniakami. skład niczego sobie,nawet ta dla kotów -"prawie jak rc.bardzo proszę o opinie Quote
Ela_bassety Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Farmina ma kilka odmian, Cibau i N&D godne oplecenia,ja karmię Farminą dla hodowców jestem bardzo zadowolona :) Quote
gryf80 Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 dzięki za odpowiedż.ja myślałam nad ta wersją dla alergików,"weterynaryjna" Quote
Ela_bassety Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 też nad nią myślę, bo mam sukę alergiczkę i chyba się skuszę, Quote
asinek5 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Moja sunia jest ogromną alergiczką, będzie miała niedługo robione testy, ale dermatolog sądzi, że karma weterynaryjna farminy ultrahypo czy coś w tym rodzaju, dla ogromnych alergików, może się sprawdzi. Ja już raczej wątpię, czy jakakolwiek gotowa karma będzie dla niej dobra bo pies uczulony jest na prawie wszystko, łącznie z alergenami środowiskowymi. Mogę podać więcej informacji ew na PW Quote
sila10 Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 A co sądzicie o karmie Farmina grain free lamb? Czy ktoś karmił nią swojego psa? Quote
a_niusia Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 ja juz od jakiegos czasu karmie nia swojego najmlodszego psa i jestesmy bardzo zadowoleni. nie podoba mi sie tylko, ze zawiera "tluszcz zwierzecy"-nie lubie jak karma zawiera skladniki nie wiadomoego pochodzenia. Quote
sila10 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 A jakie jest dawkowanie tej karmy dla psa o wadze 25-35kg? Quote
mzobeniak Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was karmił może swojego psiaka karmą N&D Low Grain Dorsz z Pomarańczą Dorosłe Psy Ras Małych lub N&D Low Grain Jagnięcina Z Jagodami Dorosłe Psy Ras Małych? Jakie macie doświadczenia? Quote
lilia1983 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Ciekawią mnie opinie o tej karmie. Karmił nią ktoś psa? Quote
gryf80 Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 ja miałam kilka próbek-psy zjadły,nie powiem.ale osobiście bym nie kupowała nawet gdyby którykolwiek z psów potzrebował diety typu gastro Quote
Safari Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Jakiś czas temu szukałam informacji o tej karmie, ale nie niewiele udało mi się znaleźć. Dlatego pozwolę sobie odświeżyć temat, może komuś przyda się moja krótka opinia o Natural & Delicious Farminy. Wybrałam wersję Low Grain jagnięcina z borówką amerykańską dla dorosłego psa średniej wielkości. Podobał mi się tutaj skład, a cena jest jak najbardziej przystępna (mniej niż 190 zł, o ile pamiętam). Co mogę napisać po 12 kg worku zjedzonym w ciągu 2 miesięcy? Pies był jak zwykle pełen energii, a mam psa aktywnego, ruchliwego dla którego bieganie to stanowi większość spaceru. Sierść bez zastrzeżeń - wyglądała bardzo dobrze, błyszczała. Smak - zjadał bez namawiania i dosmaczania, ale ogólnie to średnio, bywało lepiej i gorzej. Ponieważ mam niejadka nie przejmuję się tym. Kupy - trochę za luźne, ale nie miał rozwolnienia (przejście z poprzedniej karmy odbyło się bezproblemowo z dnia na dzień). Po tańszych karmach z dużą ilością zboża, kupy tak właśnie potrafią wyglądać, są mniej zbite. I dość jasne. Nigdy nie karmiłam psa owsem i orkiszem, być może one tak na niego zadziałały. Krokiety były duże w porównaniu np. do brita czy totwa. Quote
kate89 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Odświeżę temat ;) Karmił ktoś z Was może psa karmą N&D Low Grain Farmina Maxi Adult Lamb Blueberry dla psów dużej rasy lub N&D Low Grain Farmina Maxi Adult Fish Orange dla psów dużej rasy ? Generalnie skład mi się podoba, a karma nie będzie stanowić głównego pokarmu, tylko dodatek lub w przypadku wyjazdów itd. Zastanawiam się czy orkisz i owies mogą uczulić psa alergika ? Pozdrawiam Quote
lilia1983 Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Czy ktoś stosował tą karmę u swojego psa i może podzielić się opinią? Quote
lilia1983 Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Stosuję tą karmę u swojego psa już od dłuższego czasu i jestem z niej bardzo zadowolona. Pies nie ma na niej żadnych problemów. Quote
Mikaela24 Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Też jestem ciekawa czy ktoś już ma opinie na temat tej karmy tylko bez zbóż. Farmina N&D Lamb Blueberry Szukamy czegoś od jakiegoś czasu. Teraz obecnie jesteśmy na AlphaWolf jagnięcina bataty i mięta, ale kupy duże i 3-4 razy dziennie ... Quote
Malzer1 Posted July 18, 2018 Posted July 18, 2018 Witam moj pies przeszedl zapalenie zoladka i 3 miesiace byl na gastro karmie. Lekarz kazal wrocic do starej karmy. Moja karma stala otwarta okolo 1 miesiac w domu otwarta a 2miesiece w garazu bylo tam dosc cieplo ale byla zamknieta czy ta karma jest juz zepsuta ? Worek farminy hyppoallergenic 14 kg ubylo moze z niej 3 kg pozniej stala. Quote
Recommended Posts