Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mialem (mam nadal ) Ecopet - Junior i Fish.
Junior to ulubiona karma mojego szczeniaka - nic mu do tej pory tak nie zasmakowalo jak ecopet.
Fish rowniez suczce bardzo pasuje. Chetnie je i nie zauwazylem zadnych problemow.
Zdecydowanie chetniej niz bosch my friend ;)
Mysle, ze moglbym polecic bo karmy te mozna dostac w naprawde dobrej cenie.

• 7 months later...
Posted

Do szanownych adminów ;] - brak w sub-forach marki karm farmina można by było dodać takie cuś :]

dla zainteresowanych po wpisaniu marki w wujka google wyskakuje farmina

strona producenta http://www.farmina.com/?q=pl/content/farmina-company/firma-farmina

co do karm suchych to jest pare lini + linia weterynaryjna moze moznna by było poprzyklejać pare tematów np:

-Vet Life
-N&D
-Cibau
-Ecopet
no i jeszcze jest
-Fun Dog
-Charli
ale moze te pierwsze 4 wystarczy

edit: aa i zapomniałem nie jestem "magikiem" od karm ale wydaje się ze te linie N&D i Cibau sa dobre choć nie palmy na wstępie Ecopeta ;]

Posted (edited)

Jestem jak najbardziej za stworzeniem nowego sub-forum: farmina. Ja np. niedawno dowiedziałam się od weterynarza o tej firmie i jej linii weterynaryjnej. Ale poszukałam jej na internecie i tak znalazłam linie CIBAU tej firmy. Szukałam czegoś w niższej cenie niż dieta weterynaryjna a o jak najbardziej zbliżonym składzie do tych karm. I po rozmowie z wetem spróbowaliśmy cibau, i okazała się nawet ok. Cena w promocji była niższa o ponad połowę od weterynaryjnej.

Edited by lilia1983
  • 4 months later...
Posted

My od dzisiaj będziemy testować karmę Farmina Team Breeder (wariant dla hodowców, worki po 20kg) z linii superpremium Maintenance dla beardetki i Maintenance Large dla briardki.
Moje dziewczyny obecnie są na orijenie 6 ryb i w przypadku beardetki jeszcz ujdzie, ale briardka wygląda po prostu źle, kiepski włos, zrobiła się taka wyschnięta i jest ciągle ospała....
Możliwe że karama bezzbożowa z dużą ilością białka po prostu nie leży mojej Bestusi.
Zaczynamy z Farminą.

• 1 month later...
  • 8 months later...
Posted

stosował ktokolwiek te karmę dla psów(albo kotów)?niedawno na mall.pl wpadła mi w oko m.in.dla alergicznych psów z ryba i ziemniakami.
skład niczego sobie,nawet ta dla kotów -"prawie jak rc.bardzo proszę o opinie

• 5 weeks later...
Posted

Moja sunia jest ogromną alergiczką, będzie miała niedługo robione testy, ale dermatolog sądzi, że karma weterynaryjna farminy ultrahypo czy coś w tym rodzaju, dla ogromnych alergików, może się sprawdzi. Ja już raczej wątpię, czy jakakolwiek gotowa karma będzie dla niej dobra bo pies uczulony jest na prawie wszystko, łącznie z alergenami środowiskowymi. Mogę podać więcej informacji ew na PW

• 2 months later...
Posted

ja juz od jakiegos czasu karmie nia swojego najmlodszego psa i jestesmy bardzo zadowoleni.

nie podoba mi sie tylko, ze zawiera "tluszcz zwierzecy"-nie lubie jak karma zawiera skladniki nie wiadomoego pochodzenia.

• 2 weeks later...
Posted

Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was karmił może swojego psiaka karmą N&D Low Grain Dorsz z Pomarańczą Dorosłe Psy Ras Małych lub N&D Low Grain Jagnięcina Z Jagodami Dorosłe Psy Ras Małych? Jakie macie doświadczenia?

• 9 months later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Jakiś czas temu szukałam informacji o tej karmie, ale nie niewiele udało mi się znaleźć. Dlatego pozwolę sobie odświeżyć temat, może komuś przyda się moja krótka opinia o Natural & Delicious Farminy. Wybrałam wersję Low Grain jagnięcina z borówką amerykańską dla dorosłego psa średniej wielkości. Podobał mi się tutaj skład, a cena jest jak najbardziej przystępna (mniej niż 190 zł, o ile pamiętam). Co mogę napisać po 12 kg worku zjedzonym w ciągu 2 miesięcy? Pies był jak zwykle pełen energii, a mam psa aktywnego, ruchliwego dla którego bieganie to stanowi większość spaceru. Sierść bez zastrzeżeń - wyglądała bardzo dobrze, błyszczała. Smak - zjadał bez namawiania i dosmaczania, ale ogólnie to średnio, bywało lepiej i gorzej. Ponieważ mam niejadka nie przejmuję się tym. Kupy - trochę za luźne, ale nie miał rozwolnienia (przejście z poprzedniej karmy odbyło się bezproblemowo z dnia na dzień). Po tańszych karmach z dużą ilością zboża, kupy tak właśnie potrafią wyglądać, są mniej zbite. I dość jasne. Nigdy nie karmiłam psa owsem i orkiszem, być może one tak na niego zadziałały. Krokiety były duże w porównaniu np. do brita czy totwa.

• 2 months later...
Posted

Odświeżę temat ;)

Karmił ktoś z Was może psa karmą  N&D Low Grain Farmina Maxi Adult Lamb Blueberry dla psów dużej rasy lub  N&D Low Grain Farmina Maxi Adult Fish  Orange dla psów dużej rasy ?

Generalnie skład mi się podoba, a karma nie będzie stanowić głównego pokarmu, tylko dodatek lub w przypadku wyjazdów itd. Zastanawiam się czy orkisz i owies mogą uczulić psa alergika ?

Pozdrawiam

• 3 months later...
  • 1 year later...
Posted

Też jestem ciekawa czy ktoś już ma opinie na temat tej karmy tylko bez zbóż.

Farmina N&D Lamb Blueberry 

Szukamy czegoś od jakiegoś czasu. Teraz obecnie jesteśmy na AlphaWolf jagnięcina bataty i mięta, ale kupy duże i 3-4 razy dziennie ... 

• 7 months later...
Posted

Witam moj pies przeszedl zapalenie zoladka i 3 miesiace byl na gastro karmie. Lekarz kazal wrocic do starej karmy. Moja karma stala otwarta okolo 1 miesiac w domu otwarta a 2miesiece w garazu bylo tam dosc cieplo ale byla zamknieta czy ta karma jest juz zepsuta ? Worek farminy hyppoallergenic 14 kg ubylo moze z niej 3 kg pozniej stala.