Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgadzam się z Olą. że powinna pojechac czołówka polskich psów. Jeśli regulamin MS tego nie narzuca, to po co sami robimy sobie ograniczenia. W końcu na takie imprezy nie jeździ sie tylko po to by wygrywać, ale też po naukę, obycie, motywację. Uważam, że im większa ekipa pojedzie tym dla wszystkich lepiej i mam nadzieję, że Komisja rozważy nasze uwagi przy tworzeniu regulaminu na przyszły rok.
Komisjo! Lepiej motywować marchewka niz kijkiem;)

• Replies 868
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Melisa']...Na nurtujące mnie pytania nie mogę doczekać się odpowiedzi, nigdzie nie ma oficjalnych wiadomości, a te które dostaję są niezrozumiałe :shake: A gdzie szukałas oficjalnych wiadomości, na prywatnym forum?
Prawda jest taka, że jednym oficjalnym źródłem jest www.zkwp.pl czyli strona naszego związku. Nikt z Komisji Agility nie jest administratorem tego serwisu i nie odpowiadamy za czas publikacji informacji wysłąnych do ZG.
Jestem też przekonany, że mail wysłany do Przewodniczącego też nie pozostałby bez odpowiedzi. W końcu nie jesteśmy z ulicy, a więc i nie anonimowi ;)

[quote name='Melisa']Robull mam nadzieję, że nie potraktujesz tego jako kolejną teorię spiskową, bo nie taki jest sens tego postu ;)NIe odbiorę :)

Posted

[quote name='Sajko']Belgunia, i nadal nie ma odpowiedzi na moje pytanie- 4 psy są na wszystkich zawodach, nie mają żadnej dyskwalifikacji, równą liczbę punktów (co przy braku 'cenienia' miejsc będzie częste), nie mają punktów karnych w biegach ani za błędy/ odmowy ani za czas, na jednych zawodach uzyskały średnią prędkość powyżej 3,8m/s. Na podstawie którego punktu regulaminu wybierane są 3 psy do drużyny?Sajko, odpowiedziałem Ci na to pytanie 13-02-2007, 21:49
Szczerze mówiąc dla mnie nie ma problemu, a wymyślona sytuacja jest w praktyce nierealna i nie wierzę, że stosując się do ustalonych reguł nie uda się wyłonić reprezentacji. Nie mniej przy najbliższej okazji porozmawiam na ten temat z Leszkiem i zapewne w szerszym gronie zastanowimy, co na tę okoliczność przewidzieć.

Posted

[quote name='belgunia']Raczej mało to prawdopodobne, gdyż napewno będa różniły się prędkościami średnimi. Wobec powyższego zakwalifikują się psy szybsze.

Robull, a to jest odpowiedz Belguni, i pytam się, gdzie jest to w regulaminie? Dodatkowo, to jest baaaardzo prawdopodobna sytuacja jesli nie przyznajemy punktów za miejsca zajmowane przez psy tylko 'czystość przebiegów'. I dlatego powinna być rozpatrzona w regulaminie...

Posted

Ciagle przegladam te jedyna i wiarygodna stronkę ZKwP gdzie jest jedyne i odpowiednie miejsce na oficjalne wiadomości
No i teraz mam pytanko co z zawodami 19-20.05 PPA we Wrocławiu i aby było w temacie czy na tej stronie mamy oczekiwać wszelkich wiarygodnych informacji od naszej Komisji Agility?
http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=szk&oddzial=

A o ile tych zawodów nie ma to czy mozna usunać je z tej oficjalnej stronki coby nie wprowadzały w błąd? Oraz aktualizować o zawody eliminacje skoro sa juz ustalone, wiec dlaczego ich nie ma na oficjalnej stronie skoro pojawiły sie na nieoficjalnym dogo?

Posted

Sajko napisał(a):
Robull, a to jest odpowiedz Belguni, i pytam się, gdzie jest to w regulaminie? Dodatkowo, to jest baaaardzo prawdopodobna sytuacja jesli nie przyznajemy punktów za miejsca zajmowane przez psy tylko 'czystość przebiegów'. I dlatego powinna być rozpatrzona w regulaminie...

Sajko,
nawet jeśli tego nie ma w regulaminie, to nie wyobrażam sobie, by spśród najlepszych psów zakwalifikowały się te najwolniejsze z najszybszych, to chyba oczywiste.

OlaAB
Nie wiem czym się kierowała podkomisja formułując regulamin kwalifikacji, a przede wszystkim dlaczego zrównała prędkości L,M,S ?
Może Robul coś wie więcej na ten temat? Może był przy ustalaniu tych zasad?

Dorota

Posted

Dorota
ale ja to wiem i to pytanie nie jest osobiście do Ciebie tylko do całej podkomisji (chociaż tylko Ty starsz się coś wyjaśniać)

przy okazji
bardzo proszę nie przeklejajcie po raz kolejny regulaminu, jest na stronie zkwp, jest 3 razy wklejony w ten wątek - myślę, że wystarczy
wszystkim nam chodzi o wyjaśnienie wątpliwości a nie o tekst regulaminu ;)

Posted

Dorota, sorki, tak jak Ola, to nie jest atak na Ciebie, ale równa liczba 'dużych punktów' zawodników to najbardziej oczywisty przypadek w sporcie. I jeśli jest regulamin, to tam powinno być zawarte wszystko na tyle na ile się da, a już na pewno rzeczy najbardziej oczywiste.

nawet jeśli tego nie ma w regulaminie, to nie wyobrażam sobie, by spśród najlepszych psów zakwalifikowały się te najwolniejsze z najszybszych, to chyba oczywiste.

I widzisz, to znowu nie jest oczywiste. Wyłonione będą psy o najszybszym średnim czasie ze wszystkich przebiegów czy pies który uzyskał najszybszy średni czas jednego dnia zawodów?

To są bardzo podstawowe pytania, i dlatego odpowiedzi na nie powinny być w regulaminie, aby uniknąć niejasnych sytuacji.

Posted

:)
dzieczynki, spokojnie:)
:loveu:

Cały czas próbuję.... :):placz:
Tylko czy mi wystarczy ciepliwości?
:evil_lol:
Ja bym też Olu chciała to wstawić w jakiś arkusik:) Ale kurcze, bez konkretów nie dam rady :(
:angryy:

Posted

Co do prędkości minimalnych, które należy spełnić, by móc kwalifikować się do MŚ, to miałam chwilkę czasu dzisiaj , spojrzałam na wyniki i prędkosci psów, które ukończyły przebiegi na MŚ 2006 bez wnikania kto to jest, policzyłam średnie prędkości dla psów w przebiegach indywidualnych. przyjmując prędkość dla psa najlepszego oraz dla psa, który jako ostatni ukończył czysto przebieg i spójrzcie co wyszło :)

Agility Ind. Large
Standardowa pr.4,09
Max pr. 4,73
Min pr. 3,72
Jumping Ind. Large
Standardowa pr. 4,41
Max pr. 5,12
Min pr. 4,05
srednia przybliżona prędkosc: 4,405

>>>>>
Agility Ind. Medium
Standardowa pr.4,16
Max pr. 4,84
Min pr. 4,18
Jumping Ind. Medium
Standardowa pr. 4,21
Max pr. 5,12
Min pr. 3,93
srednia przybliżona prędkosc: 4,5175

>>>>>
Agility Ind. small
Standardowa pr.4,14
Max pr. 4,92
Min pr. 3,82
Jumping Ind. small
Standardowa pr. 4,25
Max pr. 4,96
Min pr. 3,84
srednia przybliżona prędkosc: 4,385

Wynika więc, że niekoniecznie mniejsze pieski biegają wolniej:)!!!
I wobec powyższego bierzemy się za bieganie!!!!
Jeśli będziemy mieli prędkości zbliżone do średnich z najlepszych najlepszych mamy szansę na w miarę dobre lokaty.

Pozdrawiam :)
Dorota

Posted

OlaAB napisał(a):
Dorota
chyba wyniki wszystkich zeszłorocznych zawodów są w sieci więc konkrety są...

Tak, ale to są za słabe rezultaty, by mogły liczyć się na MŚ.
Trzeba mieć lepszą prędkość.
A jesli chodziło i o to, ze można wyniki wstawić do arkusza? To zrobiłam, ale nie mam konkretów jak liczyć :)!
czy brać pod uwagę średnią prędkości z przebiegów na wszystkich zawodach? Czy brać pod uwagę średnią dla najlepszych zawodów?
Czy sumować punkty?
I czy za 1 bieg w którym jest detka to wiadomo ma być 50 PKt karnych (w pamięci :)) A za drugi bieg ukończony dostaje się punkty na plus. I co wtedy z predkością średnią z zawodów i z całej serii
zawodów?

Dorota

Posted

Co gdzie i kiedy, w sprawie badań na przeciwciała:
łacznie z wykazem przychodni gdzie można wykonać badanie:

ZAKŁAD WIRUSOLOGII

PAŃSTWOWY INSTYTUT WETERYNARYJNY -
PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY

24-100 Puławy, Al. Partyzantów 57
TEL./FAX: (081) 886-30-51, wew. 115,
SEKRETARIAT: (081) 886-30-51 wew. 171, e-mail

http://www.piwet.pulawy.pl/vir/index.html

Pozdrawiam
Dorota

Posted

A ja mogę prosić o odpowiedz na moje pytanie? Może ktoś oprócz Doroty, którą zaraz zamęczymy:cool3: Robull, Rauni, Marzena?

I ja trochę nie widzę, w jaki sposób nie wysyłanie drużyny na mistrzostwa świata ma zmobilizować ludzi do biegania szybciej. Ale co ja tam wiem:cool1:

Posted

Sajko napisał(a):
A ja mogę prosić o odpowiedz na moje pytanie? Może ktoś oprócz Doroty, którą zaraz zamęczymy:cool3: Robull, Rauni, Marzena?

I ja trochę nie widzę, w jaki sposób nie wysyłanie drużyny na mistrzostwa świata ma zmobilizować ludzi do biegania szybciej. Ale co ja tam wiem:cool1:

Ja bym to inaczej określiła:
Biegamy szybciej i jedziemy, Patrz optymistycznie Sajko :)

Pozdrawiam
Dorota

Posted

chyba jestem jakas inna... ale jak mi pisza minimum 4,5 m/s, to ja sie staram biec minimum 4,5 m/s... i kombinuje jak z tym psem biegac by taka predkosc osiagal...:stupid:

Posted

[quote name='belgunia']Tak, ale to są za słabe rezultaty, by mogły liczyć się na MŚ.
Trzeba mieć lepszą prędkość.

Dorota
ale właśnie o to chodzi!!
nagle chcecie aby z Polski pojechały psy, któe znajdą się w 20 najlepszych psów świata (bo tak liczycie średnią)
chociaż jak widać na MS dla large wystarczyło 4,4 a dla small 4,3

to następne pytanie
jeżeli żaden z psów nie uzyska takiej średniej rozumiem, że nikt nie jedzie? - czy nagle w maju okaże się, że jednak zmieniamy zasady?

poza tym nie patrzycie na to, że średnia prędkość zależna jest i to w dużym stopniu od trudności toru i warunków atmosferycznych (np. deszcz)
i ja nie rozumiem dlaczego lepszy ma być pies, który w dobrych warunkach przebiegł z prędkością 4,5 od tego, który w ulewie przebiegnie z prędkością 4,3? (o skali trudności torów już nie wspomnę)

chcecie aby nasze psy biegały z takimi prędkościami a nie możecie załatwić aby w Polsce co tydzień były gdzieś rozgrywane zawody - może od tego zacznijcie

właśnie cały czas o to chodzi, że chcecie sięgnąć po laury na MŚ a najpierw trzeba zacząć od własnego podwórka i od możliwości jakie daje
cały ten regulamin to dla mnie utopia

Dorota
ja właśnie nie chciałam abyś mi pokazywała MŚ (chociaż dobrze że to wyszło - skąd wzięliście te prędkości) tylko abyś mi pokazała, który polski pies pojedzie na MŚ z Polski przy takich założeniach - skoro żaden - dla mnie "no problem"

Niuka
zaznaczam, że to nie jest złośliwe bo dotyczy każdego psa ale...
"jak każą nie zrzucać to nie zrzucam, jak każą ukończyć to nie robię detki..." to nie chodzi o to co chciałoby się ...
a skoro na MŚ w 2006 można było uzyskać czas 4,73 w LA to dlaczego polskie psy miały 4,0?

• 1 month later...
Posted

Czy ktoś się wybiera z Polskich dogomaniaków na te zawody?? Jestem bardzo ciekawa, bo mieszkam 15 km od Hamar i oczywiście się wybieram. Pewnie psiaki z naszego klubu będą startowały. Chętnie byśmy też pokibicowali polskim psiakom. Tu jest stronka o tych zawodach www.agility-wc2007.no. Wersja anglojęzyczna jest też dostępna.

• 1 month later...
Posted

OlaAB napisał(a):
zakończyły się wszystkie zawody eliminacyjne do MŚA

kiedy będzie można poznać oficjalne wyniki? = reprezentację kraju?

A cóżeś pani taka niecierpliwa? :evil_lol: Spieszy się gdzieś? ;)