OlaAB Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 patrząc na to, że punktuje się przebiegi bezbłędne, z 1 błędem i z 2 błędami - automatycznie za 3 i dalszy błąd, jak również za dis nie dostajesz punktów przy okazji to są błędy czy odmowy również? Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Sajko']Magda, ale w zasadach kwalifikacji, a więc oficjalnym jak mniemam dokumencie, nie ma o tym ani słowa. Sajko, jest... Przeczytaj, tam jest tak: [quote name='"Magda i Saga"']W przypadku zawodników o tej samej liczbie punktów o zakwalifikowaniu decyduje mniejsza ilość punktów karnych zdobyta we wszystkich biegach kwalifikacyjnych. W tym wypadku za każdą dyskwalifikację nalicza się 50 pkt karnych, a za nieobecność na każdym biegu kwalifikacyjnym - 25 pkt karnych. Quote
Magda i Saga Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Ja nie jestem rzecznikiem prasowym komisji, piszę co sama zrozumiałam i tak naprawdę to bym chciała, zeby to ktoś kompetentny potwierdził lub poprawił. Gdybanie jakby mogło być lepiej ....super, czemu nie, ale myślałam ze chodzi o zrozumienie tego konkretnego dokumentu Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Flaire, sorki, masz rację. cofam pytanie, ale znalazłam inne:lol: Quote
LALUNA Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 patrząc na to, że punktuje się przebiegi bezbłędne, z 1 błędem i z 2 błędami - automatycznie za 3 i dalszy błąd, jak również za dis nie dostajesz punktów To punkty mi się odpiszą do O czy do minusa? Bo jak dostane z dwóch biegów dyske to juz nie bedzie od czego odpisywać. To skończe na 0 pkt czy bedziemy liczyc minusowe pkt czyli kto ich mniej nazbiera. Bo jeśli bedzie wiecej takich psów to znaczy ze jada te co maja najmniej minusowych , czy wogóle nie jada? Quote
Magda i Saga Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 jak słowo daję, mam dosć, opuszczam te dyskusję Quote
OlaAB Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Beata ja patrzyłam teraz na opcję bez karnych za DIS i nieobecność czyli za bezbłędny masz 4pkt z 1 błędem 2 pkt z 2 błędami 1pkt przebiegi niepunktowane nie liczą się w ogóle i teraz przy równej ilości patrzy się na pkt karne za czas a dla mieszczących się w czasie liczy się czas przebiegu patrzenie na pkt karne za błędy chyba nie wchodzi w rachubę - bo "karało by" się dwa razy Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='belgunia']Do konkurencji drużynowych z każdej kategorii kwalifikują się 3 psy, jeśli spełniły powyższe warunki [przyp.- zdrowotno-formalne] i przynajmniej w jednym dniu zawodów kwalifikacyjnych wykazały się średnią prędkością przynajmniej 3,8 m/s w bezbłędnych biegach agility open i jumping open. Z 5 dni zawodów wystarczy na jednych mieć taką średnią prędkość:multi: Powyższa punktacja nie uwzględnia punktów karnych za przekroczenie czasu standardowego. czyli innymi słowy, mogę na jednych zawodach musimy wyrobić się na 3,8m/s i czysto, na wszystkich kolejnych biec do limitu czasu standardowego ale na czysto, i to mnie promuje na MŚ mimo, że w normalnych regułach agility byłabym daleko przez punkty karne za czas, git:evil_lol: W przypadku zawodników o tej samej liczbie punktów o zakwalifikowaniu decyduje mniejsza ilość punktów karnych zdobyta we wszystkich biegach kwalifikacyjnych. W tym wypadku za każdą dyskwalifikację nalicza się 50 pkt karnych, a za nieobecność na każdym biegu kwalifikacyjnym - 25 pkt karnych. W zdaniu wyżej mianem punktów karnych określone zostały punkty za przekroczony czas, czyli należy je jeszcze doliczyć do powyższych i dopiero otrzyma się ostateczny wynik psa czy już nie? W przypadku, gdy w danej kategorii nie jest delegowana drużyna, do konkurencji indywidualnych mogą się zakwalifikować najwyżej 2 psy. Że tak zapodam, hę? Jeśli wymogi do drużyny są niżej ustawione niż wymogi do zawodników indywidualnych, to jeśli 3 psy spełnią wymogi startu indywidualnego, to tym bardziej spełnią wymogi startu w druzynie. Ostateczną decyzję o tym, który zawodnik w jakiej konkurencji będzie brał udział, podejmuje kapitan drużyny w porozumieniu z zawodnikami. Decyzja ta podejmowana jest po treningu na hali MŚ. ? Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 LALUNA napisał(a):To punkty mi się odpiszą do O czy do minusa? Bo jak dostane z dwóch biegów dyske to juz nie bedzie od czego odpisywać. To skończe na 0 pkt czy bedziemy liczyc minusowe pkt czyli kto ich mniej nazbiera. Bo jeśli bedzie wiecej takich psów to znaczy ze jada te co maja najmniej minusowych , czy wogóle nie jada? LALUNA, jednak chyba zanim się zacznie zadawać pytania, to warto te reguły chociaż raz DOKŁADNIE przeczytać, bo inaczej to zaczyna się zadawać bardzo dużo pytań zupełnie bez sensu... :roll: Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Sajko']czyli innymi słowy, mogę na jednych zawodach musimy wyrobić się na 3,8m/s i czysto, na wszystkich kolejnych biec do limitu czasu standardowego ale na czysto, i to mnie promuje na MŚ mimo, że w normalnych regułach agility byłabym daleko przez punkty karne za czas, git:evil_lol: No przeca pisałam, że siem z Misią już pakujemy! :evil_lol: Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Sajko']W zdaniu wyżej mianem punktów karnych określone zostały punkty za przekroczony czas, czyli należy je jeszcze doliczyć do powyższych i dopiero otrzyma się ostateczny wynik psa czy już nie?Sajko, to są po prostu punkty karne, czyli za czas, odmowy i błędy razem wzięte, ze wszystkich przebiegów. Ale to się zaczyna liczyć dopiero w przypadkach remisowych, więc spoko, można biec truchcikiem. Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Flaire']Sajko, to są po prostu punkty karne, czyli za czas, odmowy i błędy razem wzięte, ze wszystkich przebiegów. Ale to się zaczyna liczyć dopiero w przypadkach remisowych, więc spoko, można biec truchcikiem. Ha, widzisz, za odmowy i błędy nie masz punktów karnych według dokumentu, bo po prostu nie dostajesz punktów tych 'plusowych' (choć o odmowach nie ma w tym dokumencie ani słowa:cool3: ). Ale za czas zostało to określone mianem punktów karnych, więc chciałabym doprecyzować, czy to jeszcze, przy porównaniu 2óch identycznych 'na plus' wyników odejmuję od punktów karnych za dyski i nieobecność:lol: Choć przyznam, że punkty karne za nieobecność mnie przerastają, a myślałam że razem ze studiami skończyłam te czasy, jak ktoś mi listę sprawdzał. I czy punkty karne są liczone za niezgłoszenie psa czy niestartowanie. Bo ja widzę furtkę- zgłaszasz na wszystko i tyle, nie masz punktów karnych za nieobecność:lol: i za detki nie dasz rady złapać jak Cię fizycznie nie ma:razz: Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Sajko napisał(a):Ha, widzisz, za odmowy i błędy nie masz punktów karnych według dokumentuSajko, pojęcie "punktów karnych" jest zdefiniowane w regulaminie agility, więc moim zdaniem nie trzeba go znów tutaj definiować. Natomiast tutaj zostało (niestety) zdefiniowane nowe pojęcie "punktów", które z "punktami karnymi" ma niewiele wspólnego. Jedno pojęcie, to punkty karne, które definiuje regulamin agility, a drugie pojęcie to "punkty", które definiuje ten dokument. :niewiem: Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 No i własnie, na mocy tego dokumentu, to co? Bari i Misia mają równą liczbę duzych punktów, powiedzmy po 10pkt. Ale Bari na jednych zawodach miał zrzutkę, raz na nie było, no i raz przekroczyliśmy czas za co dostaliśmy 10pkt. to co- Misia ma dumne 10pkt. a Bari- 10 - 25pkt (nieobecność)= -15pkt. Ale czy dalej odliczam -10pkt za punkty karne za czas? i odliczam jeszcze punkty karne za moją zrzutkę? czyli według regulaminu mogę mieć wszystko pomiędzy -15pkt a -30pkt, git:evil_lol: ale ale, Bari był na zawody zgłoszony, ale nie startował bo się potknął i wąs złamał, ponieważ nie jest to precyzyjnie określone, to wnoszę protest, że nie było nieobecności, czyli mogę mieć wszystko, pomiędzy 10pkt a -30pkt, jeszcze fajniej:evil_lol: Quote
LALUNA Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Flaire']LALUNA, jednak chyba zanim się zacznie zadawać pytania, to warto te reguły chociaż raz DOKŁADNIE przeczytać, bo inaczej to zaczyna się zadawać bardzo dużo pytań zupełnie bez sensu... :roll: Alez czytam, tylko niestety jak narazie to sensu nie moge złapać w tym komunikacie. Bowiem: Do konkurencji drużynowych z każdej kategorii kwalifikują się 3 psy, jeśli spełniły powyższe warunki i przynajmniej w jednym dniu zawodów kwalifikacyjnych wykazały się średnią prędkością przynajmniej 3,8 m/s w bezbłędnych biegach agility open i jumping open. O zakwalifikowaniu będzie decydować największa ilość punktów zdobyta w cyklu zawodów kwalifikacyjnych według następującej punktacji: - bezbłędny bieg agility – 4 pkt - bieg agility z jednym błędem- 2 pkt - bieg agility z dwoma błędami – 1 pkt - bezbłędny bieg jumping – 2 pkt - bieg jumping z jednym błędem – 1 pkt - bieg jumping z dwoma błędami – 0,5 pkt Powyższa punktacja nie uwzględnia punktów karnych za przekroczenie czasu standardowego. W przypadku zawodników o tej samej liczbie punktów o zakwalifikowaniu decyduje mniejsza ilość punktów karnych zdobyta we wszystkich biegach kwalifikacyjnych. W tym wypadku za każdą dyskwalifikację nalicza się 50 pkt karnych, a za nieobecność na każdym biegu kwalifikacyjnym - 25 pkt karnych. W przypadku niespełnienia warunków przez trzy psy w danej kategorii, drużyna nie zostanie wydelegowana. Według moich obliczeń w całym cyklu mamy 5 biegów Agility i 5 biegów jumpingu. MAksymalnie wygrywajac wszystko ( co oczywiscie jest to wersja nierealna ) dostaje sie 30 pkt na plus W przypadku jednej detki mamy 50 pkt karnych ( albo jednej nieobecnosci w jeden dzień). Odejmujac to od wszystkich maksymalnie zdobytych pkt nagle okazuje sie ze cały cykl konczymy z punktami karnymi. Co juz zaczyna byc sprzeczne ze zdaniem O zakwalifikowaniu będzie decydować największa ilość punktów zdobyta w cyklu zawodów kwalifikacyjnych Przy tak łatwym ukończeniu kwalifikacji na posiadaniu jedynie punktacji karnej moze okazać sie ze nikt nie bedzie miał zadnych punktów do podliczania no chyba ze karnych. Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='LALUNA']Według moich obliczeń w całym cyklu mamy 5 biegów Agility i 5 biegów jumpingu. MAksymalnie wygrywajac wszystko ( co oczywiscie jest to wersja nierealna ) dostaje sie 30 pkt na plus Laluna, ale gdzie masz wzmiankę o wygrywaniu? Twoje miejsce się nie liczy zupełnie w tym systemie:lol: Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Sajko napisał(a):No i własnie, na mocy tego dokumentu, to co? Bari i Misia mają równą liczbę duzych punktów, powiedzmy po 10pkt. Ale Bari na jednych zawodach miał zrzutkę, raz na nie było, no i raz przekroczyliśmy czas za co dostaliśmy 10pkt. to co- Misia ma dumne 10pkt. a Bari- 10 - 25pkt (nieobecność)= -15pkt.Sajko, NIE!!! nie odlicza się "punktów karnych" od "punktów" - to są DWA RÓŻNE POJĘCIA. Nigdy nie ma żadnego odejmowania. Czyli, w podanym przykładzie, Misia i Bari mają równą liczbę "punktów", więc, żeby rozwiązać remis, porównuje się liczbę "punktów karnych". Jeśli Bari ma nieobecność (25 punktów karnych), zrzutkę (5 punktów karnych) i 10 punktów karnych za czas, to Bari ma w sumie 40 punktów karnych. Jeśli Misia w swoich przebiegach miała więcej punktów karnych, to jedzie Bari, a jeśli mniej - to jedzie Misia. :multi: :multi: :multi: Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 A ja jeszcze chciałam dopytać, bo tak mnie rozśmieszyło i generalnie radośnie się rechoczę. Mamy 2 psy, Iksia i Igresia. Na wszystkich zawodach miały bezbłędne przebiegi zarówno jumping jak agility, sumiennie jeździli na zawody więc nie mają nieobecności, nie złapali detek, nie mają punktów karnych za czas, czyli oba po 30pkt. Obaj na co najmniej 1 zawodach mieli średni czas powyżej ustalonej normy. I teraz proszę mi pokazać, według którego punktu w regulaminie dokonuje się wyboru między nimi:evil_lol: sytuacja zaczyna być zabawna, jak psów takich mamy 10, już to widzę oczami wyobraźni:evil_lol: Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Powtórzę po raz ostatni i zmykam do Babci na obiad: W CAŁYM DOKUMENCIE NIGDZIE NIE MA NIC O ŻADNYM ODEJMOWANIU!!! Więc przestańcie odejmować!!! Porównajcie liczbę "punktów" zdobytych tak, jak jest opisane w doumencie. Jeśli nie ma remisów, to nic dalej się nie robi. Natomiast jeśli jest remis, to PORÓWNUJE SIĘ (NIC NIE ODEJMUJĄC!!!) liczbę punktów karnych u zremisowanych zawodników i jedzie ten, który ma ich mniej. Tylko broń Boże nie myślcie, że fakt, że wydaje mi się, że ja ten pomysł rozumiem znaczy, że uważam go za dobry pomysł!!! Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Flaire, ale nie ma w dokumencie definicji, czym są punkty karne w rozumieniu tego dokumentu:lol: Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Sajko']Mamy 2 psy, Iksia i Igresia. Na wszystkich zawodach miały bezbłędne przebiegi zarówno jumping jak agility, sumiennie jeździli na zawody więc nie mają nieobecności, nie złapali detek, nie mają punktów karnych za czas, czyli oba po 30pkt. Obaj na co najmniej 1 zawodach mieli średni czas powyżej ustalonej normy. I teraz proszę mi pokazać, według którego punktu w regulaminie dokonuje się wyboru między nimi:evil_lol: sytuacja zaczyna być zabawna, jak psów takich mamy 10, już to widzę oczami wyobraźni:evil_lol: I to jest bardzo dobre pytanie (zresztą słyszałam je już od kogoś innego... :evil_lol: ), na które, o ile dobrze wszystko rozumiem, w tym dokumencie nie ma odpowiedzi... Quote
Flaire Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Sajko napisał(a):Flaire, ale nie ma w dokumencie definicji, czym są punkty karne w rozumieniu tego dokumentu:lol: I moim zdaniem, nie ma potrzeby, żeby była, jeżeli nie różni się od standardowej - dla mnie fakt, że jej nie ma znaczy, że dokument zakłada standardową definicję z regulaminu agility. Quote
Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Tylko że w standardowej nie ma czegoś takiego, jak punkty karne za dyskwalifikacje i nieobecności, więc już jest to niestandardowe użycie:lol: Quote
PATIszon Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Sajko, przestan zagadywac Flaire, bo jej obiad wystygnie....:evil_lol: Quote
Recommended Posts