Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Flaire, uprzedziłaś mnie z dopiskiem:lol:

i dlatego jakże się cieszę, że mam psy z którymi na MŚ startować nie będę, więc nie muszę się denerwować takimi drobiazgami:evil_lol:

• Replies 868
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sajko napisał(a):
Flaire, uprzedziłaś mnie z dopiskiem:lol:
:lol: A ja, z kolei, w pierwszej wersji mojego postu, miałam coś a la ten dopisek:
Sajko napisał(a):
i dlatego jakże się cieszę, że mam psy z którymi na MŚ startować nie będę, więc nie muszę się denerwować takimi drobiazgami:evil_lol:

Posted

[quote name='LALUNA']Mnie tylko zastanawia dlaczego tylko wybranych klubów dotarło pismo? Czyzby to juz miało cos sugerować?

UWAGA wtrancam siem :P

LALUNA, Sajko , Davie ....i reszto poruszona :)
Agata przesłała emila, którego dostała do nastepujących warszawskich klubów:
HOPSA
FORT
CAVANO
ALTERNATYWA
czemu? Gdyż Marek Russ jest, z tego co mi wiadomo, kierownikiem sekcji agility o.Warszawa i do Jego obowiązków należy rozpowszechnianie informacji w oddziale warszawskim.
Czemu nie dostała reszta klubów w Polsce-pytajcie swoich kierowników.

a nie mi tu moją trenerkę ataken :mad:

i czy jakiś moderator może zrobić coś z tymi linkami które się podczepiają pod dowolne słowa w postach????

Posted

sic! linki to reklamy, niestety, 21w zaatakował dogo:roll:

Ależ my tu Agaty nie dotykamy, gdyż na liście członków GKSP podkomisji ds agility jej nie ma, my się pytamy członków podkomisji, więc mnie tu nie fara fara z tym rodbrojlerem:diabloti:

Posted

Sajko
Chciałam tylko sytuację wyklarować coby potem znowu nie było, że niedobre Russy informacje zatajają :)

rodbrojler jest kontuzjowany, więc macie fory :P

Posted

Sic!, dzięki za wyjaśnienia. :cool3: Zbiera Ci się na tę kawę u mnie, oj zbiera...

W takim razie nie pozstaje nic innego jak wyrazić podziw dla oznaki życia sekcji agility o.w. ZKwP :multi:

Posted

[quote name='Davie']Sic!, dzięki za wyjaśnienia. :cool3: Zbiera Ci się na tę kawę u mnie, oj zbiera...

Davie
obiecanki macanki! :P

p.s. 25 lutego mam nadzieję byc w Pruszkowie :evil_lol:

Posted

a ja mam pytanie dlaczego nieobecność na eliminacjach jest karana?
przecież i tak wtedy nie zdobywa się punktów, które decydują o "zakwalifikowaniu się"
HIPOTETYCZNIE może być wtedy sytuacja, że pies, który jest lepszy, ale który nie pojechał na jedne eliminacje (zdarzenia losowe, cokolwiek) nie zakwalifikuje się bo dostanie -25pkt a pies, "średni", który będzie na wszystkich zawodach "wyjeździ" punkty
(piszę tu tylko o punktach nie wchodząc w sprawy prędkości)

Edit: maksymalne punkty na jednych zawodach to 6 (Agility 4pkt + Jumping 2pkt), czyli będąc na 4 zawodach uzyskuje się 24pkt a nie będąc na jednych traci się 25pkt co daje -1pkt

Posted

OlaAB napisał(a):
a ja mam pytanie dlaczego nieobecność na eliminacjach jest karana?
przecież i tak wtedy nie zdobywa się punktów, które decydują o "zakwalifikowaniu się"
HIPOTETYCZNIE może być wtedy sytuacja, że pies, który jest lepszy, ale który nie pojechał na jedne eliminacje (zdarzenia losowe, cokolwiek) nie zakwalifikuje się bo dostanie -25pkt a pies, "średni", który będzie na wszystkich zawodach "wyjeździ" punkty
(piszę tu tylko o punktach nie wchodząc w sprawy prędkości)

Edit: maksymalne punkty na jednych zawodach to 6 (Agility 4pkt + Jumping 2pkt), czyli będąc na 4 zawodach uzyskuje się 24pkt a nie będąc na jednych traci się 25pkt co daje -1pkt

Nie zabierałam do tej pory głosu, patrząc na te potyczki z niekłamaną uciechą :evil_lol: , wszystkie dotychczasowe ustalenia były kwestią umowną, wszyscy mieli mniej więcej równe szanse i istnieje prawdopodobieństwo, że w końcowym rezultacie wyłoni się najlepszych. Jednak punkty karne za opuszczenie eliminacji to jest posunięcie, które zupełnie nie rozumiem czemu ma służyć. Jak już Ola zauważyła, sama absencja na zawodach powoduje, że nie zdobywa się punktów, a rywale i owszem. Po co jeszcze kopać leżącego? Wyobraźcie sobie taką sytuację, że pies wygrywa dwie pierwsze edycje eliminacji "w cuglach", a na trzecią nie może pojechać, bo skaleczył łapę, albo przewodnik jest chory lub kontuzjowany. Za tydzień, dwa będzie po sprawie i do MŚ para będzie w pełnej dyspozycji, ale zdobyte w ten sposób punkty karne skutecznie eliminują być może najlepszego zawodnika. To jest duże nieporozumienie.

Posted

Olu mnie chodzi tylko o to abys tych 25 za nieobecność nie odejmowała od 26 zdobytych w eliminacjach. To czy słuszne czy nie jest przyznawanie punktów za dyskwalifikacje i nieobecności to całkiem inna sprawa.

Pamietam, ze przy podliczaniu punktów w Pucharze Polski powstał problem bo niektórzy mieli taka sama liczbę punktów, wtedy liczyliśmy ilośc dyskwalifikacji i a potem punktów karnych. Lepiej opłacało sie czasem nie byc niż dostać dys. A czy to słuszne czy nie to inna broszka

Posted

Magda
a kiedy mam je odjąć?

pkt karne za DIS - jak najbardziej, dyskwalifikacja jest oceną pracy teamu na torze, ale nieobecność na zawodach już nie

Posted

Chodzi tez jak sądze o to by zmobilizowac wszystkich do przyjazdu, zeby stawka była tak samo porównywalna. Wiadomo, ze wypadki sie zdażają.
Boze ja nie chcę z wami dyskutować, ze tak jest najlepiej, ale jakis sens dostrzegam. Zresztą im więcej startów tym więcej okazji także do dis:evil_lol: :diabloti:

Posted

Magda i Saga napisał(a):

Pamietam, ze przy podliczaniu punktów w Pucharze Polski powstał problem bo niektórzy mieli taka sama liczbę punktów, wtedy liczyliśmy ilośc dyskwalifikacji i a potem punktów karnych. Lepiej opłacało sie czasem nie byc niż dostać dys. A czy to słuszne czy nie to inna broszka

Magda
czy to oznacza, że nie było zasad wg jakich liczyć miejsca w PP? :crazyeye:

Posted

ja patrzę na to z innej strony :lol:
ponieważ na jednych już teraz wiem, że mnie nie będzie (mam zawody w Czechach), więc nie mam po co jechać na pozostałe (tylko wydać kasę na paliwo, hotel, startowe?)

Posted

wogóle ich nie odejmuj tylko dodaj do punktów karnych uzyskanych na torze i do tych za dyskwalifikacje. Ta suma będzie brana pod uwagę tylko przy równej ilości punktów kwalifikacyjnych które dostajesz za miejsca

Posted

Magda, ale w zasadach kwalifikacji, a więc oficjalnym jak mniemam dokumencie, nie ma o tym ani słowa. A domniemanie tego, co autor miał na myśli nie powinno mieć miejsca, jeśli mamy doczynienia z oficjalnym dokumentem o którym dyskutowaliśmy, jeśli mnie pamięć nie myli, od października/ listopada... Teraz się całkiem zgubiłam, dlaczego nie mamy odliczać punktów za dyskwalifikację i nieobecność od zdobytych punktów?

I chciałabym wiedzieć, w którym kraju za nieobecność na zawodach kwalifikacyjnych do Mistrzostw Świata bądź dyskwalifikację przyznaje się punkty karne. zafrapowało mnie to serio, o tym Arpi nie wspominał.

Magda, i wielu dyscyplinach problem równej ilości punktów został łatwo rozwiązany i jest to jasno w przepisach określone- kilka najprostszych propozycji, które mi przyszły do głowy- który pies lepsze miejsca zajmował (bo w tym systemie nas o wcale nie interesuje), który miał mniej np. odmów vs. błędów, który miał lepszy średni czas przebiegów, itp itd.

I ja nadal nie wiem- co jest złego w zwykłych regułach agility, że na ich podstawie+ ew. czynnik czasu nie możemy wybierać?

Posted

Magda jakby na to nie patrzeć mamy sytuację:
1pies 20pkt + 25pkt karnych (udział w 4 zawodach)
2pies 20pkt +0pkt karnych (udział w 5 zawodach)

ta sama liczba punktów a więc liczą się karne, 25 to więcej niż 0 a więc kwalifikuje się 2pies

Posted

Były właśnie takie, przy równej ilości punktów za miejsca brało się pod uwagę ilośc dis, a przy równej ilości dis punkty karne za miejsca, ale taka sytuacha miała miejsce tylko u nielicznych (np u mnie przegrałam pk-mi z Iwoną II miejsce)

Posted

- bezbłędny bieg agility – 4 pkt
- bieg agility z jednym błędem- 2 pkt

- bieg agility z dwoma błędami – 1 pkt
- bezbłędny bieg jumping – 2 pkt
- bieg jumping z jednym błędem – 1 pkt
- bieg jumping z dwoma błędami – 0,5 pkt
Powyższa punktacja nie uwzględnia punktów karnych za przekroczenie czasu standardowego.
W przypadku zawodników o tej samej liczbie punktów o zakwalifikowaniu decyduje mniejsza ilość punktów karnych zdobyta we wszystkich biegach kwalifikacyjnych. W tym wypadku za każdą dyskwalifikację nalicza się 50 pkt karnych, a za nieobecność na każdym biegu kwalifikacyjnym - 25 pkt karnych.

Czyli wygrywajac wszystkie biegi mogę dostać maksymalnie 30 pkt

za dyskawlifikacje jednego 50 pkt karnych
za nieoebcnosć na biegu kwalifikacyjnym 25 pkt karnych. To jak mnie nie bedzie jednego dnia to dostane za jumping i agility 2x 25 pkt karnych czyli takze 50 pkt

Tylko od czego mi odejma skoro nie bedę mieć tylu punktów skoro maksymalnie mogę dostać 30 pkt.
Znaczy będziemy porównynac minusowe pkt karne? czyli kto będzie miał mniej minusa?
Pogubiałm sie w tej wyliczance. :p

Posted

Czy ja dobrze rozumiem, że czas przebiegów nie liczy się nic a nic pod warunkiem, że jest jeden przebieg dostatecznie szybki? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Czyli, jeśli z Misi-Błyskawicy ;-) udałoby mi się wycisnąć JEDEN przebieg na 3,8, to poza tym może sobie biegać w swoim normalnym, misiowatym tempie i jeśli uda mi się zapamiętać torki, żeby nie naprowadzić jej na złą przeszkodę ;-), to mamy niezłe szanse na to, żeby się zakwalifikować do drużyny? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Kurcze, lecę się pakować! :roll:

Ludzie, to przecież chore jest...