Sajko Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Spoko, ja na telefonie wiszę służbowo, więc momentami gubię wątek konwersacji telefonicznej;) Smacznego Flaire, niektórym to dobrze, obiad jedzą...:p Quote
LALUNA Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Nigdy nie ma żadnego odejmowania. No dobra bez odejmowania. Ktoś wygrywa 9 biegów i ma jedna detkę ma 26 pkt i 50 pkt karnych czyli ktos kto przebiegnie z 4 błędami w jumpingu, ale zakładam bedzie miał 4 - 5 miejsce bedzie miec tez 26 pkt tylko bez pkt karnych i będzie lepszy mimo iż nawet nie był w pierwszej trójce ? Quote
Mokka Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Sajko']A ja jeszcze chciałam dopytać, bo tak mnie rozśmieszyło i generalnie radośnie się rechoczę. Mamy 2 psy, Iksia i Igresia. Na wszystkich zawodach miały bezbłędne przebiegi zarówno jumping jak agility, sumiennie jeździli na zawody więc nie mają nieobecności, nie złapali detek, nie mają punktów karnych za czas, czyli oba po 30pkt. Obaj na co najmniej 1 zawodach mieli średni czas powyżej ustalonej normy. I teraz proszę mi pokazać, według którego punktu w regulaminie dokonuje się wyboru między nimi:evil_lol: sytuacja zaczyna być zabawna, jak psów takich mamy 10, już to widzę oczami wyobraźni:evil_lol: A skąd Ty weźmiesz 10 takich psów? :crazyeye: Przecież wiadomo, że będą się liczyć tylko 2 - Bari i Misia :evil_lol:. Quote
LALUNA Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 OlaAB napisał(a):!!!bingo!!! Bo to takie skomplikowane było i mało czytelne. Zaczęłam od prostszej wersji:evil_lol: Quote
Flaire Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='Sajko']Smacznego Flaire, niektórym to dobrze, obiad jedzą...:pI to jeszcze gotowany przez własną Babcię! Rosołek z makaronem, sztuka mięska z sosem chrzanowym, kartofelki, buraczki... A na deser faworki! :loveu: [quote name='Sajko']Tylko że w standardowej nie ma czegoś takiego, jak punkty karne za dyskwalifikacje i nieobecności, więc już jest to niestandardowe użycie:lol: Dlatego właśnie w tym dokumencie było o tym napisane... Punkty karne sa liczone normalnie, tyle że są również naliczane w dwóch nowych sytuacjach (nieobecności i detki), obydwu wyszczególnionych w dokumencie. [quote name='Mokka']Przecież wiadomo, że będą się liczyć tylko 2 - Bari i Misia :evil_lol:. :loveu: Na wszelkie wypadek ;-) zaszczepiłam dzisiam Misię na wściekliznę :cool3: ... Spoko, to jej normalny termin, ostatnie szcepienie miała 10.2.2006. A jak już wybraliśmy reprezentację i składa się ona z Misi i z Bariego ;-), to wie ktoś może, jak wygląda sprawa ciętych ogonów czy uszu na tych MŚ? Quote
CHI Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Flaire; napisał(a): A jak już wybraliśmy reprezentację i składa się ona z Misi i z Bariego ;-), to wie ktoś może, jak wygląda sprawa ciętych ogonów czy uszu na tych MŚ? Z innych względów to na MŚ my się nie łapiemy, ale ze względu na posiadnie nieciętych uszu i ogona to TAK!!! :diabloti: :razz: Hura!! kłapciate ogoniaste:loveu: Quote
Saba Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Bez przesady chyba na MŚ agility nie patrzą czy pies ma ciete uszy albo ogon :roll: Quote
Flaire Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Saba napisał(a):Bez przesady chyba na MŚ agility nie patrzą czy pies ma ciete uszy albo ogon :roll: A mnie się wydaje, że to zależy od tego, gdzie te MŚ się odbywają... Np. w Danii psy z ciętymi uszami albo ogonami nie moga brać udziału w zawodach. W Czechach, cięte ogony są dopuszczane do udziału w zawodach, ale cięte uszy - już nie. Myślicie, że na MŚ zrobiliby wyjątek z racji wagi takich zawodów? Doświadczenie dyktuje inaczej - na Światowej Wystawie Psów w Dortmundzie, psy z ciętymi uszami albo ogonami nie mogły występować. Więc ja się tylko pytam, czy ktos wie, jak to jest w Norwegii i jak to będzie na tych zawodach... I nie chodzi mi o gdybanie, tylko o rzetelną informację. Quote
belgunia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 W Norwegii NIE MOGĄ wystartować psy z kopiowanymi uszami i ciętymi ogonami !!!! Pozdrawiam Dorota Quote
Flaire Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='belgunia']W Norwegii NIE MOGĄ wystartować psy z kopiowanymi uszami i ciętymi ogonami !!!! Pozdrawiam Dorota Dorotko, a skąd pochodzi ta informacja - i jak wiarygodna jest? Quote
Davie Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Ja znalazłam coś takiego: http://www.anti-dockingalliance.co.uk/page_9.htm Quote
belgunia Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Flaire napisał(a):Dorotko, a skąd pochodzi ta informacja - i jak wiarygodna jest? Informacja ta pochodzi od organizatorów MŚ :( Otrzymał ją Leszek. Po moim zapytaniu wysłał list i taką otrzymał odpowiedź. Ja bym chciała jeszcze przypomnieć, że wjazd do Norwegii jest z paszportem (dowód osobisty nie wystarczy!). Pozdrawiam Dorota Quote
Davie Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 belgunia napisał(a):Ja bym chciała jeszcze przypomnieć, że wjazd do Norwegii jest z paszportem (dowód osobisty nie wystarczy!).... No bo to już nie UE.:cool3: Quote
Davie Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 belgunia napisał(a):Informacja ta pochodzi od organizatorów MŚ :( Za rok w Helsinkach będzie to samo: "1996 - FINLAND has banned all dogs with docked tails or cropped ears from competing in dog shows, as they were concerned that exhibitors may try to bend the rules by exporting their stock to countries where docking is still allowed, and then re-importing them to show." Potem w Austrii (póki co) odwilż, no i Dania - wiadomo.:cool3: Quote
Flaire Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 belgunia napisał(a):Informacja ta pochodzi od organizatorów MŚ :(Powiedziałam Misi i jest załamana! Już miała swoją miskę spakowaną, paszport gotowy, a tu takie nowiny! :shake: Quote
Renfri Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 W Finlandii na ostatniej swiatowce mogly brac udział kopiowane psy, jesli nie byly hodowane przez Finow, lub tam urodzone po roku 1996. To bylo ładnych parę lat temu, ale uwazam taki przepis za duzo bardziej normalny. Ale teraz sie nie zdziwie jak wezma przyklad z Norwegii. W koncu jak sie organizuje impreze swiatowa, to nie sa to zawody jednego kraju i albo sie to bierze pod uwage, albo sie imprez swiatowych nie organizuje. To jest takie karanie ludzi wstecz...Ciekawa jestem jak na to kraje ktorych psy w zeszlych latach stawaly na podium, a teraz nie pojada, bo nie maja ogona..... Quote
Flaire Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Davie napisał(a):Za rok w Helsinkach będzie to samo: "1996 - FINLAND has banned all dogs with docked tails or cropped ears from competing in dog shows, as they were concerned that exhibitors may try to bend the rules by exporting their stock to countries where docking is still allowed, and then re-importing them to show."Tak, tylko to się kupy nie trzyma, bo norweskie przepisy, o których ja kiedyś słyszałam (prawdopodobnie nieprawdziwe, a w każdym razie niedotyczące tych zawodów) dotyczyły kraju POCHODZENIA psa, inaczej mówiąc, kraju, w którym pies się urodził. Te przepisy dopuszczały do udziału w wystawach psy, urodzone w krajach, gdzie cięte ogony były dozwolone, a zabraniały udziału psom urodzonym w Norwegii lub innych krajach, gdzie cięte ogony nie były dozwolone. Więc aby popełnić sugerowane wyżej oszustwo, norwescy hodowcy musieliby najpierw zrejestrować matkę szczeniąt w innym kraju, potem spełnić dla niej tamtejsze warunki hodowlane, a potem zgłosić i zarejestrować krycie i miot w tym innym kraju, wszystko w imię obcięcia ogonów. :roll: Raczej wydaje mi się mało prawdopodobne. Quote
Davie Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 No tak, ale przepisy się zmieniają.:cool3: W końcu kwarantanna została zniesiona też w sumie niedawno... Quote
Zielsko Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Hmm, a tak w ogole, to w ten weekend w Hamar odbywa sie posiedzenie Komisji Agility FCI na ktorym beda wlasnie takie sprawy wyjasniac, jak i ustalac inne sprawy dotyczace Mistrzostw Swiata i w ogole agility. Czy jakis delegat z Polski pojechal? [SIZE="2"]Bilet do Oslo w obie strony kosztuje tylko 300zl, a potem godzinka pociagiem... Mysle, ze warto jest miec swojego delegata i miec udzial w tworzeniu obrazu agility na swiecie, a nie tylko biernie sie temu przygladac. Quote
Robull Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 belgunia napisał(a):Ja natomiast, ponieważ Robull "zaniedbuje" się trochę na dogomanii :) wstawię tu treść całego Regulaminu kwalifikacji na MŚ.Dorota, dziękuję :) i już jezdem... Quote
Melisa Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Robull jak już jesteś, to może rozjaśnisz trochę zawiłości kwalifikacji na MŚ :roll: Będę bardzo wdzięczna, bo z tego co zrozumiałam Jesika ma takie same szanse na MS co Melisa, a nawet większe, bo my dostaniemy punkty karne ( nie możemy być na jednych zawodach :-( ) Tzn, że już teraz mogę sobie darować myśl o MS? Quote
Robull Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 [quote name='Melisa']Robull jak już jesteś, to może rozjaśnisz trochę zawiłości kwalifikacji na MŚ :roll: Będę bardzo wdzięczna, bo z tego co zrozumiałam Jesika ma takie same szanse na MS co Melisa, a nawet większe, bo my dostaniemy punkty karne ( nie możemy być na jednych zawodach :-( ) Tzn, że już teraz mogę sobie darować myśl o MS?Wydawało mi się, że Flaire wyjaśniła do bardzo dokładnie i wszystko już jest jasne - nie odejmuje się Żadnych PUNKTÓW, a tym samym nie można mieć wyniku ujemnego. To również oznacza, iż absencja na jednych zawodach nie jest równoznaczna z utratą szans na zajęcie lokaty kwalifikującej do reprezentacji. I jeszcze jedno - każdy ma równe szanse! NA MŚA pojadą najlepsze psy z zawodów kwalifakijących - to pewne. Quote
Robull Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 [quote name='Melisa']Robull jak już jesteś, to może rozjaśnisz trochę zawiłości kwalifikacji na MŚ :roll: Będę bardzo wdzięczna, bo z tego co zrozumiałam Jesika ma takie same szanse na MS co Melisa, a nawet większe, bo my dostaniemy punkty karne ( nie możemy być na jednych zawodach :-( ) Tzn, że już teraz mogę sobie darować myśl o MS?Melisa, wydawało mi się, że Flaire wyjaśniło to wystarczająco - nie odejmuj eię żadnych punktów, a więc nie można mieć ujemnego wyniku. Tym samym absencja w jednych zawodach nie jest równoznaczna z utratą szans na lokatę kwalifikująćą do reprezentacji na MŚA, choć bez wątpienie je zmniejszają. I jeszcze jedno - KAZDY MA TAKIE SAME SZANE! P.S. Wysłałem tego posta raz i po chwili zniknął (nie mam pojęcie czemu?), więc napisałem go ponownie. MAm nadzieję, że z tym nie stanie się to samo. Quote
Melisa Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Chyba źle zadałam pytanie :oops: :lol: Jakie są zasady wyboru psów, które pojadą na MS? Misia pojechałaby, ale nie ma ogonka.... Quote
Recommended Posts