Incia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Diablątko takie piękne, że długo u Roszpunki miejsca nie zagrzeje:lol: Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Niech nie grzeje, urlop mi potrzebny - taki z jednym, własnym psem. Tak ze dwa dni;) Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Sprawdzimy w sobotę, najpóźniej w niedzielę, bo nie zdążyli się jeszcze poznać. Mała jest chwilowo z moją mamą na wsi - nie wiedziałam, co Pakunkowi dolega ze skórą, nie chciałam Szanti narażać. Jestem dobrej myśli, sądzę, że dogadają się bez problemów. Tylko ręki mi braknie do wyprowadzania trzech psiaków... Quote
Incia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 To ja wezmę swojego kurdupla i będzie 2:2;) Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Pasuje........... WAŻNE Sejm przed momentem uchwalił nowelizację do ustawy o ochronie zwierząt. Poparło ją 382 posłów. Brak słów żeby wyrazić naszą ogromną radość. Po prostu nie wiemy jak ująć w słowa emocje, jakie towarzyszyły całemu dzisiejszemu dniu; manifestacji, informacji o przełożeniu na dzisiejszy późny wieczór głosowania w Sejmie i wynikom tego głosowania. To jest wyjątkowy dzień i zapamiętajmy wszyscy datę 18 sierpnia 2011. Tekst skopiowany z fb Quote
Incia Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 382 poparło, 7 było przeciw, a 14 wstrzymało się od głosu... Dostałam dziś informację że w Mniowie ktoś chce przygarnąć psa, do kojca, dobre warunki, najlepiej szczeniaka. Wszystko fajnie, mają dzieci podrośnięte, 2 psy do tego, ale... brak zgody na wizyty okołoadopcyjne. KATEGORYCZNY! Zastanawiam się czego się boją... Quote
Roszpunka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Możemy tylko zgadywać, niestety. Poza tym, niektórzy po prostu nie lubią, kiedy ktoś patrzy im na ręce... Quote
PaSja Hera Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Incia']382 poparło, 7 było przeciw, a 14 wstrzymało się od głosu... Dostałam dziś informację że w Mniowie ktoś chce przygarnąć psa, do kojca, dobre warunki, najlepiej szczeniaka. Wszystko fajnie, mają dzieci podrośnięte, 2 psy do tego, ale... brak zgody na wizyty okołoadopcyjne. KATEGORYCZNY! Zastanawiam się czego się boją... Nawte kroliczka bym tam nie oddala.Boja sie pokazania warunkow w jakich zyja ich zwierzeta.Ja mysle,ze odpada... Quote
Incia Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 PaSja Hera napisał(a):Nawte kroliczka bym tam nie oddala.Boja sie pokazania warunkow w jakich zyja ich zwierzeta.Ja mysle,ze odpada... Odpada tym bardziej, że dowiedziałam się w jakich okolicznościach stracili poprzedniego psa. To była suczka, niesterylizowana, niepilnowana w czasie cieczki. I cóż...napadło na nią zbyt wiele psów... Quote
Martika&Aischa Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Jesli ktoś kategorycznie odmawia wizyty przedadopcyjnej trzeba spuścić taki domek i nie zawracać sobie nim więcej głowy.......ręce mi opadają czasami jak rozmawiam z ludźmi którzy starają się o psa:shake: ostatnio dzwonił do mnie Pan w sprawie ONki ..na początku grzeczny a potem jakby mógł to by mi przyłożył bo śmiałam zapytać o warunki w jakich będzie mieszkał psiak :shake: Facet zupełnie nie stabilny emocjonalnie ....oddzwoniłam i powiedziałam że niestety ale musimy zrezygnować z wizyty u Pana ......Pan znów grzecznie podziękował jak na początku rozmowy a za 20 minut dostałam sms-a " Bez łaski - kupie se psa i nie bede sie prosił" :lying::mdleje: Quote
Roszpunka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Był dziś telefon o Szanti, szkoda gadać, beznadzieja totalna :shake: Dostałam też maila, niestety pani się nie podpisała, jak dla mnie dzieciak jakiś... Przybywajcie dobre domki, czemu się ukrywacie ??? Quote
Nadziejka Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Roszpuneczko witaj , witajcie ciotenki , zagladam do ksiezniczuni z nadziejka wielka , cudna dzidzunia psiaczkunia , cudna:thumbs:Roszpunciu mocno trzymam za was i za te Mame twoja cudna :loveu::multi:jak dobrze miec matenke kochana , pozdrowien milion dla Mamci Roszpunkowej , sercem sle , a ja ledwom wyrobila sercowo .... tyle przeszlam z tym hororem dt ....:-( ale juz mam nadzieje ze ninio ,,moj ,, znajdzie swa przystan , ze juz pokochaja jego sercami swemi, bo kochany jest cudny! Quote
PaSja Hera Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Co tam u Diablatka?Jak zwierzyniec sie czuje? Quote
Roszpunka Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Z dzisiejszych relacji wynika, że zwierzyniec miewa się świetnie - mama przywykła już do spania z kotem w nogach i diablątkiem na podusi :evil_lol: Z przyczyn niezależnych ode mnie, przyjazd Szanti opóźni się o kilka dni ale sądzę, że mała nie jest z takiego obrotu sprawy nieszczęśliwa :diabloti: Ewuś, witam Cię kochana, troszkę się wszyscy za Tobą stęskniliśmy !:loveu: Quote
PaSja Hera Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Czyli Diablatko szczesliwe u mamusi.A i dobrze:) Quote
Roszpunka Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Aż żal gadziorka stamtąd zabierać... ;) Pani, która pisała mi maila z zapytaniem o Szanti, odezwała i po raz kolejny się nie podpisała :diabloti: Przesłałam jej ankietę PA i grzecznie poprosiłam, żeby mi się przedstawiła;) Ale słabo to rokuje... Quote
Incia Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Rozmawiałam dziś z Panią Bożeną i Klarą. Mała usiłowała zalizać mnie na śmierć:evil_lol:a Jej Pani czeka z nadzieją...:lol: Quote
Roszpunka Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Chwilkę musi zaczekać. Pojadę po obydwie młode za kilka dni, na razie po prostu nie ogarniam... A Ty reklamuj diablątko ile wlezie, mimo, że jej jeszcze nie znasz...:evil_lol: Quote
Incia Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 A Ty myślisz że co ja robię??? A Pani B. jest cierpliwa:lol: Quote
Nadziejka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [FONT=Arial Black]Pozdrawiamy cale stadeczkoooo Roszpunkowo- Mamciowe:iloveyou::iloveyou:[/FONT] Quote
Recommended Posts