Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawdzimy w sobotę, najpóźniej w niedzielę, bo nie zdążyli się jeszcze poznać. Mała jest chwilowo z moją mamą na wsi - nie wiedziałam, co Pakunkowi dolega ze skórą, nie chciałam Szanti narażać.
Jestem dobrej myśli, sądzę, że dogadają się bez problemów.
Tylko ręki mi braknie do wyprowadzania trzech psiaków...

Posted

Pasuje...........

WAŻNE

Sejm przed momentem uchwalił nowelizację do ustawy o ochronie zwierząt. Poparło ją 382 posłów. Brak słów żeby wyrazić naszą ogromną radość. Po prostu nie wiemy jak ująć w słowa emocje, jakie towarzyszyły całemu dzisiejszemu dniu; manifestacji, informacji o przełożeniu na dzisiejszy późny wieczór głosowania w Sejmie i wynikom tego głosowania. To jest wyjątkowy dzień i zapamiętajmy wszyscy datę 18 sierpnia 2011.

Tekst skopiowany z fb

Posted

382 poparło, 7 było przeciw, a 14 wstrzymało się od głosu...
Dostałam dziś informację że w Mniowie ktoś chce przygarnąć psa, do kojca, dobre warunki, najlepiej szczeniaka. Wszystko fajnie, mają dzieci podrośnięte, 2 psy do tego, ale... brak zgody na wizyty okołoadopcyjne. KATEGORYCZNY! Zastanawiam się czego się boją...

Posted

[quote name='Incia']382 poparło, 7 było przeciw, a 14 wstrzymało się od głosu...
Dostałam dziś informację że w Mniowie ktoś chce przygarnąć psa, do kojca, dobre warunki, najlepiej szczeniaka. Wszystko fajnie, mają dzieci podrośnięte, 2 psy do tego, ale... brak zgody na wizyty okołoadopcyjne. KATEGORYCZNY! Zastanawiam się czego się boją...
Nawte kroliczka bym tam nie oddala.Boja sie pokazania warunkow w jakich zyja ich zwierzeta.Ja mysle,ze odpada...

Posted

PaSja Hera napisał(a):
Nawte kroliczka bym tam nie oddala.Boja sie pokazania warunkow w jakich zyja ich zwierzeta.Ja mysle,ze odpada...

Odpada tym bardziej, że dowiedziałam się w jakich okolicznościach stracili poprzedniego psa. To była suczka, niesterylizowana, niepilnowana w czasie cieczki. I cóż...napadło na nią zbyt wiele psów...

Posted

Jesli ktoś kategorycznie odmawia wizyty przedadopcyjnej trzeba spuścić taki domek i nie zawracać sobie nim więcej głowy.......ręce mi opadają czasami jak rozmawiam z ludźmi którzy starają się o psa:shake: ostatnio dzwonił do mnie Pan w sprawie ONki ..na początku grzeczny a potem jakby mógł to by mi przyłożył bo śmiałam zapytać o warunki w jakich będzie mieszkał psiak :shake: Facet zupełnie nie stabilny emocjonalnie ....oddzwoniłam i powiedziałam że niestety ale musimy zrezygnować z wizyty u Pana ......Pan znów grzecznie podziękował jak na początku rozmowy a za 20 minut dostałam sms-a " Bez łaski - kupie se psa i nie bede sie prosił" :lying::mdleje:

Posted

Był dziś telefon o Szanti, szkoda gadać, beznadzieja totalna :shake:

Dostałam też maila, niestety pani się nie podpisała, jak dla mnie dzieciak jakiś...

Przybywajcie dobre domki, czemu się ukrywacie ???

Posted

Roszpuneczko witaj , witajcie ciotenki , zagladam do ksiezniczuni z nadziejka wielka , cudna dzidzunia psiaczkunia , cudna:thumbs:Roszpunciu mocno trzymam za was i za te Mame twoja cudna :loveu::multi:jak dobrze miec matenke kochana , pozdrowien milion dla Mamci Roszpunkowej , sercem sle , a ja ledwom wyrobila sercowo .... tyle przeszlam z tym hororem dt ....:-( ale juz mam nadzieje ze ninio ,,moj ,, znajdzie swa przystan , ze juz pokochaja jego sercami swemi, bo kochany jest cudny!

Posted

Z dzisiejszych relacji wynika, że zwierzyniec miewa się świetnie - mama przywykła już do spania z kotem w nogach i diablątkiem na podusi :evil_lol:

Z przyczyn niezależnych ode mnie, przyjazd Szanti opóźni się o kilka dni ale sądzę, że mała nie jest z takiego obrotu sprawy nieszczęśliwa :diabloti:

Ewuś, witam Cię kochana, troszkę się wszyscy za Tobą stęskniliśmy !:loveu:

Posted

Aż żal gadziorka stamtąd zabierać... ;)

Pani, która pisała mi maila z zapytaniem o Szanti, odezwała i po raz kolejny się nie podpisała :diabloti:

Przesłałam jej ankietę PA i grzecznie poprosiłam, żeby mi się przedstawiła;)
Ale słabo to rokuje...

Posted

Chwilkę musi zaczekać.
Pojadę po obydwie młode za kilka dni, na razie po prostu nie ogarniam...
A Ty reklamuj diablątko ile wlezie, mimo, że jej jeszcze nie znasz...:evil_lol: